Вход

Просмотр полной версии : Как повязать поршни с шатунами?

DOK
18.02.2021, 15:32
Здравствуйте , ремонтируют двигатель , стал вопрос как повязать правильно поршни с шатунами.Таврии 1102 ,объем 1.1, 245 мотор. Блок точат под размер 72.5(72.25пропустили потому что в моем регионе нет колец на эти поршни),и получается как повязать поршни с шатунами?Поршень 72.5 отметка жёлтый, покупать палец тоже жёлтый, а шатун остаеться старый , его нужно перефтуливать и проходить под размер жёлтого? Подскажите как правильно?

Володимир
18.02.2021, 17:49
Я думаю що раз шатуни залишаються старі, то потрібно було під шатун підібрати палець, а потім вже до шатунів взяти поршень відповідного кольору. Але так як пальці жовтого кольору самі товстіші, то вони або повинні влізти в старі ношені шатуни, або доведеться додатково розсверлювати шатуни. Єдини вже залежить від зносу втулок, бо може бути таке що і жовті будуть мати люфт, то тоді тільки заміна втулок чи шатуна повністю.

DOK
19.02.2021, 19:24
После жёлтого ещё зелёный, он больше....

Володимир
20.02.2021, 19:28
После жёлтого ещё зелёный, он больше....Таки так, самий більший зелений, в книзі по ремонту в кінці розмірів чогось жовтий.

kudrik64
20.02.2021, 21:13
Вот хорошая и полная таблица посадок и цветовых/цифровых меток

https://krutilvertel.com/zaz-tavrija-glava3-kontrolnye-razmery-soprjazhennyh-detalej-dvigatelja

DOK
23.02.2021, 22:48
Жёлтый палец пролетает в ВГШ со свистом, зелёный не пробовал , но если вдруг зелёный будет нормальным в ВГШ то в поршне он не пройдет, т.к. поршни жёлтые, отсюда получается что втулку менять что процентов, или новый жёлтый шанун покупать. Так я понимаю все это дело ?

Володимир
24.02.2021, 16:53
Жёлтый палец пролетает в ВГШ со свистом, зелёный не пробовал , но если вдруг зелёный будет нормальным в ВГШ то в поршне он не пройдет, т.к. поршни жёлтые, отсюда получается что втулку менять что процентов, или новый жёлтый шанун покупать. Так я понимаю все это дело ?Ну тут ще потрібно подивитись що вигідніше, міняти втулку і розточувати, чи купити нові шатуни, мені було простіше купити нові шатуни.

kudrik64
24.02.2021, 18:13
...простіше купити нові шатуни.

По 600 грн. за штуку?! Совсем проще... :wall:

кук
24.02.2021, 19:03
А проблема втулки поміняти та підігнати під будь-який палець? Роботи там-пара годин з пивом без баб. Чесслово- тавродвигун крутіше бентлівського.

Володимир
25.02.2021, 12:24
А проблема втулки поміняти та підігнати під будь-який палець? Роботи там-пара годин з пивом без баб. Чесслово- тавродвигун крутіше бентлівського.Ну це при умові що є станок щоби строго перпендикулярно в новій втулці просверлити отвір.

кук
25.02.2021, 12:33
Все це робиться не в станку, нема там що свердлити, бо втулка тонкостінна, садиться вона без проблем, а потім розсувною розверткою робиться потрібна посадка пальця. Методика добре описана у Фучаджі і давно.

Володимир
25.02.2021, 14:10
Все це робиться не в станку, нема там що свердлити, бо втулка тонкостінна, садиться вона без проблем, а потім розсувною розверткою робиться потрібна посадка пальця. Методика добре описана у Фучаджі і давно.Ну, якщо розвертка дозволяє зробити все без перекосу, то питань нема.

кук
25.02.2021, 14:42
Завжди і саме так робиться.