PDA

Просмотр полной версии : Колгоспний ксєнон, колгоспний ксєнон...

Rambo
25.02.2021, 11:22
То за вами ще ніразу не їхав джип з колгоспним ДХО. Це коли одночасно світяться і ближні і дальні фари. Я так розумію, дальні повинні зображать з себе ДХО. Але, в тому режимі вони повинні світитися або на 30%, або бути вимкненими, якщо ввімкнене ближнє. Тобто, або несправний блок управління, або колгосп. Воно по висоті ззаду якраз ідеально потрапляє в дзеркала і мені в очі. Коротше, їхати не зміг. Включив аварійку і пропусти чмиря.

_basil_
25.02.2021, 11:44
То за вами ще ніразу не їхав джип з колгоспним ДХО. Це коли одночасно світяться і ближні і дальні фари. Я так розумію, дальні повинні зображать з себе ДХО. Але, в тому режимі вони повинні світитися або на 30%, або бути вимкненими, якщо ввімкнене ближнє. Тобто, або несправний блок управління, або колгосп. Воно по висоті ззаду якраз ідеально потрапляє в дзеркала і мені в очі. Коротше, їхати не зміг. Включив аварійку і пропусти чмиря.
Нексія (N150) має таке дальнє, що без ближнього з ним їхати неможливо, наче в тунелі. Тому там не "перемикання на дальнє", а "увімкнення дальнього додатково до ближнього".
Якось так...

Aprox
25.02.2021, 11:46
Просто сейчас некоторые ездят тупо на дальнем... Особенно весело, если дальний тоже на ЛЭДах или ксеноне! ))

Rambo
25.02.2021, 12:13
Нексія (N150) має таке дальнє, що без ближнього з ним їхати неможливо,

Нексія - так. Там конструкція фар така, що вони в принципі не дають світла. Надто вузькоокі. Але, Нексія - не джип. Там фари низько знаходяться.

Rambo
25.02.2021, 12:16
Просто сейчас некоторые ездят тупо на дальнем... Особенно весело, если дальний тоже на ЛЭДах или ксеноне! ))

Ну, я ще розумію - одна моя подруга колись купила машину і перших пару місяців вночі їздила тільки з габаритами, бо перемикач був в режимі "дальній". А вона не знала, що воно перемикається. Але свідомо робити, що типу "я тут їду, а ви - гімно"...

Aprox
25.02.2021, 12:22
А вона не знала, що воно перемикається. Але свідомо робити, що типу "я тут їду, а ви - гімно"...
Ну да... Именно так они и думают... И пока за это не начнут трахать - будут продолжать так думать!
Я с одним разговорился, так он мне прямо ответил, что если мне темно и я не увижу пешехода, то сидеть мне, так что мне пох, кого я там слеплю - главное, чтобы мне было хорошо видно!

кук
25.02.2021, 13:33
А йому ліньки подумати, шо коли такий же, як він, засліпить таким же колгоспом, то він і корову не побачить на ПЧ, не те, шо пішохода.

Aprox
25.02.2021, 13:44
А йому ліньки подумати, шо коли такий же, як він, засліпить таким же колгоспом, то він і корову не побачить на ПЧ, не те, шо пішохода.
Не всё так однозначно...
Когда у него смого лазер-шоу, то зрачки сужены и он сам хапает гораздо меньше от встречки...
Ну, и у подобных мыслителей в данной ситуации только одно решение - надо еще мощнее поставить свет или ездить с дальним!

Langolin
25.02.2021, 14:03
У всіх авто (навіть у жигулях і тавріях) є можливість підняти тимчасово салонне дзеркало, без зміни регулювання. Авто позаду буде все одно видно, але сліпити не буде. Водійське дзеркало можна теж тимчасово "розрегулювати".

Aprox
25.02.2021, 14:16
У всіх авто (навіть у жигулях і тавріях) є можливість підняти тимчасово салонне дзеркало, без зміни регулювання. Авто позаду буде все одно видно, але сліпити не буде. Водійське дзеркало можна теж тимчасово "розрегулювати".
Это сейчас первое, что я делаю при начале движения в тёмное время суток! Хотелось бы еще похожую опцию на лобовое стекло! ;-)
Я даже практически перестал пользоваться обогревом заднего стекла - комфортнее ехать, если оно закидано снегом наглухо! )))

AndrewK
12.03.2021, 21:33
Пропустити і включити все, що є.

Aprox
15.03.2021, 09:18
Пропустити і включити все, що є.
Иногда так и делаю, если есть возможность ослепить только урода, не задев других участников движения.

AndrewK
16.03.2021, 00:13
При наявності урода навколишні вже і так осліплені.

Aprox
16.03.2021, 09:16
При наявності урода навколишні вже і так осліплені.
Ну, я не хочу им добавлять... Тем более, что это запрещено...