PDA

Просмотр полной версии : продам ТЕН (нагрівач) до радянського чайника

Rambo
26.09.2022, 15:11
В 80-і роки випускалися чайники з електронним вимикачем/захистом. Був такий і у мене, знайшов для нього запасний нагрівач.
Нагрівач новий, у використанні не був. Написано 220В, 1.25кВт. Опір 40 Ом. Має додатковий патрубок для термодатчика.

https://i.imgur.com/rf2pRKQ.jpeg

Ціна 200 грн.

т. 0672453026

Для інформації: Чайник виглядів так:

https://i.imgur.com/rtZAM7u.jpeg

https://i.imgur.com/13Byh5X.jpeg

Діаметр отвору під фланець 40мм.

кук
02.10.2022, 10:34
Класна штука, тільки дюрка там велика на фланці, а так- взяв би.

Rambo
05.10.2022, 15:43
Яка дюрка? Та що між штирками? Так вона заглушена. То патрубок, в який вставлявся термодатчик.

кук
05.10.2022, 18:18
Та ні, я маю на увазі дірку в чайнику, отих 40 мм. Не завжди її можна зробити в невеликому діаметрі посудини. С чайником просто- на заводі штамп витягує метал і робить місце для фланця ТЕНа. В мене саме так і витягнути метал не вийде.

Rambo
07.10.2022, 11:03
А, ясно. На невеликому діаметрі плоску поверхню зробить проблематично.

Володимир
07.10.2022, 13:08
Треба бути фанатиком виробів СРСР щоби ремонтувати такий чайник, коли можна купити новий за 300-400 грн. Був в мене такий, але без терморегулятора, ремонтувати навіть не думав.

garikttt
07.10.2022, 20:22
Ну... за 300-400 грн или пластиком вода вонять будет или "нержавейка" быстренько ржавчиной пойдет. Да и покупать дешевые приходится достаточно часто. А такой у меня в гараже много лет после того как еще больше лет на работе. ТЭН такой хорошо идет в пластиковый душевой бак ну или в выварку или молочный бидон... Если не окажется без воды - то он вечен, как и автомобиль ЗАЗ.

кук
08.10.2022, 07:15
Треба бути фанатиком виробів СРСР щоби ремонтувати такий чайник, коли можна купити новий за 300-400 грн. Був в мене такий, але без терморегулятора, ремонтувати навіть не думав.

Отакий чайник може служити довго, в усякому разі, проти цих нових- безумовно фаворит.

Rambo
08.10.2022, 09:15
Отакий чайник може служити довго, в усякому разі, проти цих нових- безумовно фаворит.

Ну, у мене і з сучасних чайнику вже років 20. Правда, він називається "Браун".

кук
08.10.2022, 13:29
Ха!!! В мене на кухні мікрохвильовка теж сучасна- 20-го століття, Мілє. :cool::yes: року 85-го.
Минулого разу ремонтував її році в 90...91-му- здох ВВ діод. Сьогодні другий ремонт- ВВ-діод, але це вже був радянський, бо тоді оригінала не знайшов. Сьогодні- аналогічний діод, бо знайшов в закромах. Навіть якшо один в 30 років, теж непогано. Причина банальна- нічого поглинаючого на тарілці не було, от і здохло.
А, ще пара ламп підсвітки.

Langolin
08.10.2022, 14:12
Совкодрочери детектед. Мляя, якби була необхідність, знайшов би півтори штуки грн., і купив би якийсь Тефаль, або щось подібне, без присмаку пластику і на довгі роки, і щоб грілося за пару хвилин, і щоб тримати в руці було б приємно та і вигляд має бути приємний до ока. Але оте одоробло... було колись таке, пам'ятаю, років 35 назад. Вибачте, не треба.
ЗИ: сам трохи страдаю совком інколи, дістав з горища, Весну 212, вичистив, розібрав, перевірив. Замовив пасіки, окрім них все працює. Але роблю не для щоденного використання, а просто бо так захотілося, вирішив відновити друга дитинства.

кук
08.10.2022, 18:37
Так у нас- демократія- кожен дрочить по своєму.
Але проти дрелі 1975-го року, яка хоч і без регулятора, а досі прекрасно працює, знайти сучасну, яка проживе стільки ж, складненько буде.

Langolin
08.10.2022, 19:49
Так у нас- демократія- кожен дрочить по своєму.
Але проти дрелі 1975-го року, яка хоч і без регулятора, а досі прекрасно працює, знайти сучасну, яка проживе стільки ж, складненько буде.

Так, знаю, теж така була, в дюралевому корпусі. Потужна. Лупашила мене дитиною не по дитячому, тому батько забороняв нею користуватися без чорних товстих резинових рукавиць. Але так, всеж таки було краще, ніж коловорот.

Rambo
09.10.2022, 20:44
Совкодрочери детектед.

Ну чому? У мене до цього часу живе совкова електродрель. Вона досить низькооборотна і потужна. Через що, користуюся нею для замішування різних будівельних розчинів у відрі. Ще є трифазний ручний рубанок. Оскільки, він важить аж 12 кг, довелося його зробити стаціонарним. Я не на стільки монстр таким орудувать. Ну, ще якісь музейні експонати на горищі стоять. І якими я навряд чи коли скористаюся. Типу електродуховка, електровафельниця, парова соковарка... Але, то більше через жабу, яка не дозволяє їх викинути.

А от гасову лампу, яка там стояла років 40, я дістав, почистив і заправив. В світлі можливих перспектив з освітленням на зиму. Нє, ну, ліхтарики, акумулятори і т.п у мене є. Є навіть невелика сонячна панель, щоб їх заряджать. Але...

кук
10.10.2022, 07:48
Є і лампа і гноти запасні. Дрель- аналогічно, хоч 600 Вт, а не 1600 сучасних, руки викручує разом з відром розчину...