Просмотр полной версии : Насос для підвищення тиску води
Володимир
26.05.2025, 11:12
Є потреба поставити в приміщенні де нема водогону пралку автомат, щоби пралка брала воду з ємності хочу поставити насос для підвищення тиску води з функцією автоматичного увімкнення при заборі води. Стало питання який краще взяти з мокрим ротором, типу рециркуляційного що ставлять на системи опалення,
https://images.prom.ua/5969273799_w640_h2048_2024_06_20_120700_removebg_p review.png?fresh=1&PIMAGE_ID=5969273799
чи насос де двигун окремо від насоса?
https://images.prom.ua/6341773659_w640_h2048_2024_11_01_145043_removebg_p review.png?fresh=1&PIMAGE_ID=6341773659
Можливо хтось вже такими користується, як вони по надійності.
На котлах насоси ходять быльше десятка років,надійні.
Вони так і позиціонуються-циркуляційні.
Але ньюанс - ротор обертаеться в керамічних втулках ,пара притерта з мінімальним зазором,тому якщо вода буде містити мікроскпічні домішки,насос зношуеться доволі швидко(на системах опалення де брудний теплоносій,така-ж проблемка)
Здругого боку,та скільки тіеї води для стіралки))
З другим типом насосу не працював.
Володимир
26.05.2025, 14:36
На котлах насоси ходять быльше десятка років,надійні.
Вони так і позиціонуються-циркуляційні.
Але ньюанс - ротор обертаеться в керамічних втулках ,пара притерта з мінімальним зазором,тому якщо вода буде містити мікроскпічні домішки,насос зношуеться доволі швидко(на системах опалення де брудний теплоносій,така-ж проблемка)
Здругого боку,та скільки тіеї води для стіралки))
З другим типом насосу не працював.
Конструктивні особливості другого насоса:
Корпус насоса із нержавіючої сталі.
Насосна частина виготовлена з латуні.
Робоче колесо – латунь.
Двигун асинхронного типу забезпечує низький рівень шуму.
Механічне ущільнення із керамографіту.
Робочі поверхні усередині насоса мають внутрішнє антикорозійне покриття.
Комплектується виносним датчиком протоки, кабель 1 м з вилкою євростандарт в комплекті.
Такого типу стоїть на криниці,весною купив вже другий.
Мінуси дуже боїться сухого ходу,
також коли стоїть без води -ржавіє та клинить,ущільнювачі зношуються моментом,почина підтікати під движком.
Раз розвбрав,замінив ущілнення на нове все ок але один літній сезон ,знову потік.
Хотів замінинти ,ще разок,але чорт криється в деталях-"поверхні усередині насоса мають внутрішнє антикорозійне покриття." вал залізний,(хоч писали -нержав)під робочим колесом заржавів в смерть,як не старався тонюсеньке латунне колесо лопнуло,під ним проржавілі раковини.
Викинув ,купив новий.
У першого варіанта таких проблем нема.
Датчик протока обовязковий.
бак для води повинен бути вище насосу.
Для чисто пралки ,всеж перший варіант з датчиком протоку.
...тохи від теми,взяв двигунчик мембранний від садового оприскувача,там зразу і реле протоку,вода з балії і літній душ на дачі готовий,напір непоганий ,але 12 вольт.
Х\З, в мене скрізь Педролло- і системі опалення, водопостачання і т.п. і вже 15...років, але буває і таке- під час довгого стояння насос стартує погано незважаючи на кераміку. Мабуть, італійці не знали, яка у нас в трубах вода... Бувало і так, що доводилось допомагати ротору зрушитись з місця викруткою в шліц вісі ротора. Один насос на дачі через зиму так і запускався, не дивлячись на італійську чисту породу, правда, насос випуску 1985-го року... Тому рекомендую, якшо нема- зробити шліц з боку вентилятора, це врятує обмотку.
ПиСи- а скільки тиску треба для наповнення бака пралки, отакого не забагато для клапанів?
Проти Педролло не попреш,оригинал ОК.
Може людині потрібна максимально бюджетна версія ,всяке бува.
На фото "водомет" явно не із преміальних,як і інші маде чина,тут як повезе.
По тиску,в мене з вулиці десь 3.5 _ 4.0 атм давить, машинка вже багато років без проблем.
А ці жужики думаю такого і далеко не видадуть,хоч бак на горище тягни))
Володимир
26.05.2025, 16:47
ПиСи- а скільки тиску треба для наповнення бака пралки, отакого не забагато для клапанів?Пралці багато не потрібно, головне би напору вистарчало на змив порошку з контейнера.
Той насос що з мокрим колектором характеристики:
Тип: Відцентровий
Максимальний напір (м): 9
MAX продуктивність (за мін. напору) (л/хв): 33,00
Матеріал робочого колеса: Пластик
Матеріал обмотки статора: Мідь
Мінімальна температура навколишнього середовища (°C): 5
Мінімальна температура робочої рідини (°C): 4
Напруга мережі (V): 230
Перекачувані середовища: Прісна вода
Продуктивність (л/хв): 100,00
Тип приєднання: Різьбове
Тип ротора: Мокрий
Захист від перегріву (Вбудований датчик перегріву): Так
Швидкість (об/хв): 2850
Якість води: Чиста
Матеріал корпусу: Алюміній
Матеріал вала двигуна: Кераміка
Частота струму (Гц): 50
MAX продуктивність (за мін. напору) (м3/год): 1,9
З сухим Технічні характеристики:
Потужність: 90 Вт
Макс температура води, що перекачується: +90℃
Макс потік: 20 л/хв
Макс натиск: 10 м
Різьбове підключення: 3/4"
Вага: 3,3 кг
==Пралці багато не потрібно, головне би напору вистарчало на змив порошку з контейнера.==
В пралках стоїть реле тиску води ,і якщо тиск маленький то машинка видасть помилку нема води.
Ось люди ставили просто ємність повище над пралкою,то вона в помилку.
а порошок можна в барабан закидати, з лахами)
Характеристики насосу стандартні для циркуляційних ,на деякиз є перемикач обертів,але майже завжди виставлено на максимум
циркуляції.
https://www.youtube.com/shorts/H4p2f6uQJq0
https://i.ibb.co/F4cLPkcZ/Unt111.jpg
Володимир
27.05.2025, 09:05
==Пралці багато не потрібно, головне би напору вистарчало на змив порошку з контейнера.==
В пралках стоїть реле тиску води ,і якщо тиск маленький то машинка видасть помилку нема води.
Ось люди ставили просто ємність повище над пралкою,то вона в помилку.
а порошок можна в барабан закидати, з лахами)
Характеристики насосу стандартні для циркуляційних ,на деякиз є перемикач обертів,але майже завжди виставлено на максимум
циркуляції.Нема там тиску води, є датчик рівня води. В програмі закладено час з який має набратись рівень води в пралці, якщо вода за заданий час не набралась то кидає помилку.
В мене в пралці забився тонкий патрубок що йде до датчика рівня, пралка набрала більше половини ємності пралки води і видала помилку що нема води.
Барореле, він же пресостат слідкує за рівнем води в баку ПМ саме по тиску, звичайна діафрагма з приводом на одну-дві конт. групи з можливістю підстройки.
...Что же делает прессостат в стиральной машине? Это реле управляет заливом воды в бак. Оно помогает осуществлять контроль над наполнением бака водой...(с)
Думаю не кожен майстер стикався з особливостями різних моделей пралок.
У своїй міняв зливнй насос,амортизатори баку,електрозамок люка завантаження
дальніш я поки пас.
Ось хотів віддати совю пралку родичам на село,але ж якщо ємність для води на полу,то вірами туди запросто,а вище їм буде тяжко.
Хм,дуже цікаве відео з акваріумним насосом!
Чудово,що форум трохи ожив.
Володимир
27.05.2025, 12:15
Думаю не кожен майстер стикався з особливостями різних моделей пралок.
У своїй міняв зливнй насос,амортизатори баку,електрозамок люка завантаження
дальніш я поки пас.Я свою вже встиг розбирати до гвинтика.
...то не штука зламати бука...(с)
Володимир
28.05.2025, 09:04
...то не штука зламати бука...(с)19 років вже пралці, багато мотогодин вже напрацьовано за цей час. :D
Langolin
28.05.2025, 16:44
19 років вже пралці, багато мотогодин вже напрацьовано за цей час. :D
То простіше купити нову, сучасні і перуть м'якше і економніші. А стару "понять и простить".
Володимир
29.05.2025, 09:12
То простіше купити нову, сучасні і перуть м'якше і економніші. А стару "понять и простить".Якось привик вже до неї, доки ремонти економічно вигідні то ремонтую. З новими не все так просто в сьогоднішніх реаліях, якщо в мережі нема напруги то може і не включитись.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot