Просмотр полной версии : Розтолкуйте мої права
Їду у вихідні по трасі (Львів-Стрий), якраз після ремонту, ще немає розділювальних смуг. На ділянці, де завжди був односторонній рух (полоси з протилежними напрямками розділяє смуга лісу) стоїть невзрачний знак, видно поставлений нашвидкоруч тимчасово "обгін заборонено". Обганяв на цій ділянці вантажівку, яка ледве повзла. З-за кущів намалювався гаїшнік і перше що він мені сказав - "Ну все порушили, забираєм права на перездачу". Я кажу ок, порушив, виписуємо штраф за невірний обгін, аварійну ситуацію не створював. Причому відчуваю, що розводять мене (причому красиво так, розпитує, чи я знаю де знаходиться Мрев ДАЇ, другий який сидів в машині ще й підтакує), що немає права він забирати права на перездачу, але з іншого боку якось переживаю. Розтолкуйте хтось десь є така норма, що гаїшнік, за власним бажанням має право забрати права на перездачу.
Довго я з ними сперечався, навіть почав доказувати, що мол розмітки нема, знаку не видно зовсім і т.д., закінчилось все квитанцією на 8.50.
Вовкулак
12.03.2008, 14:22
Ты имеешь право забить себе в мобилу телефоны доверия ГАИ.
И в подобной ситуации в присутствии инспектора, возжелавшего забрать права, звони туда и сообщай в его присутствии, что там-то такой-то инспектор ГАИ, шантажируя лишением прав, вымогает взятку. Думаю, после этого ситуация резко "разрулится" в твою пользу.
Scotsman
12.03.2008, 14:24
если я верно помню, даже при запрещающей разметке и знаках позволен обгон, при условии, что обганяемое ТС движется со скоростью менее 40 км/час
Андрей Олегович
12.03.2008, 15:13
если я верно помню, даже при запрещающей разметке и знаках позволен обгон, при условии, что обганяемое ТС движется со скоростью менее 40 км/час
Во-первых если меньше 30.
Во-вторых только если одинарная сплошная линия, то есть только одна полоса в твою сторону.
Scotsman
12.03.2008, 15:22
ну вот, так и знал что не помню )
Во время проведения ремонтных и всяких работ могут быть установлены ВРЕМЕННЫЕ знаки на желтом фоне, желтой стойке и проч. Если знак "прилеплен", припернут веником,шваброй или кирпичами,можно и нужно спокойно все это излагать в протоколе,указывая,что,зна ХХХ висел,лежал,был нечитабельный и проч. Действует.
Года три назад,Одесса,3-я ст.ЧД,заправка,за ней проезд. Одно время висел "кирпич",потом сняли. Потом поставили самопальный,нарисованный на крышке от выварки...Перед выездом с АЗС на пересечении с тр. путями нормальный 2.1. За путями,на повороте- менты. Еду,проезжаю псевдокирпич,останавливаю ь на 2.1,потом проезжаю.Взмах палочки. Подходит:
-прапорщик......,ваши документы.
-причина остановки?
- вы проехали запр.знак.Будем составлять протокол.
- там нет знака,там есть самоделка.
-так вы можете про все знаки говорить! Пишем протокол...
-пишите,если считаете,что суду больше нечем заниматься,как самодельными знаками.
-почему самодельными?
- потому,что если он постоянный,должен быть установлен по правилам,если временный,должен быть желтого цвета,по тем же правилам.
Документы прапор вернул молча,даже без обычных напутствий..
Тобто немає ніяких правил, згідно яких інспектор ДАЇ може забрати права "на перездачу"?
Транспортний засіб рухався зі швидкістю більшою 30км, а розмітки на дорозі не було взагалі.
Секундочку! А ты не обгонял, а опережал. В Правилах это есть. И отличие между обгоном и опережением четко написано. Ты же не выезжал на встречную полосу! Посему, можеш спокойно катать на них жалобу в прокуратуру за "поставил любой запрещающий знак в любом запрещающем месте", ссылаясь на пункт в ПДД и то, что гаишник № значка такой-то на машине гос № такой-то не знает ПДД и занимается вымогательством.
Вовкулак
12.03.2008, 16:29
Кроме этого, непонятно, как гаишники могут доказать, что скорость обгоняемого ТС была больше 30 км/ч, если не меряли её радаром.
Два тижні тому, напевно там же (відразу за Солонкою?) мене також зупинили і склали протокол за порушення правил обгону. Та ж дорога - після ремонту, без розмітки, дві смуги в одну сторону. Я їхав в лівій, в правій ледве котились камаз і автобус... Обганяючи їх, помітив знак "обгін заборонено" (раніше його там не було) і вирішив не вклинюватися між ними, а завершити все-таки обгін, враховуючи, що зустрічного руху там нема і ніколи не було. Через 300м тормознув даїшник. Хвилин десь 20-25 я його мучив і заставляв правильно і повністю заповнювати протокол (а то він взагалі спочатку пропонував підписати пустий протокол, мовляв все решту він пізніше сам заповнить, щоб не займати мого дорогоцінного часу :D ). В поясненні я написав приблизно таке "Пішов на обгін ще до встановленого знаку, і був змушений завершити маневр, щоб не створювати аварійної ситуації іншим учасникам дорожнього руху. Дорога не мала жодної розмітки". В принципі, так все і було. З моїми правами, звичайно ж, він мене не ознайомив (в протоколі я так і написав), і довго не міг зрозуміти що я від нього хочу. Під час розмови пробував мене залякати і переходив на "ти", в результаті в кінці нервно теребив руками якусь свою папку з документами (не міг дочекатися коли я вже нарешті поїду), побажав щасливої дороги і подякував. :) Сталося це 1 березня, повістки покищо не було, чекаєм...
І ще одне - завжди старайтесь, щоб вся розмова і процес складання протоколу проходили в присутності свідків (я, на жаль, тоді їхав один в машині), тому що при розмові один-на-один то бидло починає серйозно нагліти... :roll: Або вмійте культурно поставити його на місце :-)
Андрей Олегович
12.03.2008, 17:37
Секундочку! А ты не обгонял, а опережал.
Из путаных объяснений топикстартера я понял, что именно обганял, так как вследвие ремонта вторая проезжая часть была закрыта для движения и по его проезжей части было организовано движение в обе стороны.
Из путаных объяснений топикстартера я понял, что именно обганял, так как вследвие ремонта вторая проезжая часть была закрыта для движения и по его проезжей части было организовано движение в обе стороны.
Для цього ставиться інший знак "виїзд на дорогу з зустрічним рухом"... такого там нема.
Довго я з ними сперечався, навіть почав доказувати, що мол розмітки нема, знаку не видно зовсім і т.д., закінчилось все квитанцією на 8.50.
А від коли вони квитанції виписують на дорозі?
Андрей Олегович
12.03.2008, 18:16
А від коли вони квитанції виписують на дорозі?
Я так понимаю, что ИДПС для плана оформил протокол на пешехода или за отсутсвие документов
3) за адміністративні правопорушення, передбачені статтею 125, частиною третьою статті 126, частинами першою і другою статті 127 цього Кодексу, - працівники Державної автомобільної інспекції, які мають спеціальні звання.
.
2 Олег, так, саме це місце, за солонкою, я так зрозумів, що там просто клондайк, бо поки мені виписували протокол, зупинили чоловік 5, більшість з них прямо з вікна висовували 20 грн і їхали дальше.
Про те що це не обгін а випередження, що 4 смуги і немає розмітки, я почав їм розказувати, саме після цих пояснень, вони почали кричати, "так ти прав не знаєш, забираємо права на перездачу".
Але все ж таки склали протокол за заборонений обгін, в якому я дуже детально описав ситуацію, що аварійної ситуації не створив, що на дорозі не було розмітки і т.д. Наскільки я знаю, такий протокол це штраф 8-50?
Всім раджу бути уважним на цій ділянці - за Солонкою, щоб не псувати собі нерви.
ні, дорога після ремонту - 4 смуги, всі смуги працють, просто немає жодної розмітки.
Але головне питання полягає в тому, чи є десь така норма, що інспектор може відправляти тебе на перездачу за порушення правил дорожнього руху.
Я на офіційному сайті ДАЇ задав таке запитання, наразі чекаю відповіді.
Але головне питання полягає в тому, чи є десь така норма, що інспектор може відправляти тебе на перездачу за порушення правил дорожнього руху.
Отправлять на пересдачу - не может, может - только суд.
Но ГАИ-ец может "не повертаты водийске посвидчення". Т.е. вместо того, чтобы отдать твои права тебе - передать их в суд. Ну и если суд приймет решение "отобрать права", то он тут же и отберет.
А если решит не отбирать - вернет тебе их назад.
суды с гайцами заодно........хотят денег :!: знакомому написали лишение на год с перездачей КАРАНДАШОМ!!!.........сучары поганые......(извините)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot