Просмотр полной версии : Обігрів в зеркалах від BMW
Поставив собі зеркалки бемевешні, все жужжить і крутиться і гріє...
Але мене смущає той факт, що обігрів в зеркалах включений постійно, на схемі підключення, яку викладували тут на форумі, ніякого вимикача обігріву нема, просто + і - до джойстіка, а від джойстіка уже провода до зеркал...
Так і повинно бути ? Чи в бмв стоїть може якась хитра релюшка, чи ще щось в цьому плані ?
Але мене смущає той факт, що обігрів в зеркалах включений постійно, на схемі підключення, яку викладували тут на форумі, ніякого вимикача обігріву нема, просто + і - до джойстіка, а від джойстіка уже провода до зеркал...
Так і повинно бути ? Чи в бмв стоїть може якась хитра релюшка, чи ще щось в цьому плані ?
Зеркала установил, а кнопку не бум бум ?
бум бум
я питаю про те, як воно в справжніх бмв устроєно!
Невже там стоїть модна кнопка яка одночасно включає (або виключає) і обігрів і електро-регулювання, не логічно якось...
Я не знаю як у бимиви, а в нормальних автомобілях підігрів дзеркал вмикається або окремо, або разом з підігрівом заднього скла.
ну от прикол в тому, що окремо підігрів від елетрорегулювання не включається/виключається
Або там.. хм.. по-німецьки крива реалізація, або ти все ж неправильно підключив.
Схиляюсь до другого варіанту, хоча й перший цілком можливий.
Якби неправильно підключив на етапі джойстик - зеркало - то не робили б регуліровки...
Там схема така: що на зеркало йде 4 провода,
2 - на моторчик
2 - на котушку-магніт, яка переключає вертикальне/горизонтальне регулювання
А обігрів робить від + взятого з першої пари і - взятого з другої пари.
Так, що цей кусок проводки, якщо неправильно підключиш то хоч щось, але не робитиме.. а воно все робить :!:
А на етапі джойстик - живлення: там тільки 2 провода, + і -...
Ось тут уже можливі варіанти...
Якщо стоїть виключатель - то він відключає одразу і регуліровки і обігрів... Але ж може стояти і релє якесь, яке наприклад не дозволяє працювати обігріву більше, припустимо, 10 хвилин. Але тоді непонятки з регуліровками...
Вобщем, в кого БеМеВе, розкажіть пліз логіку роботи цього девайсу ?
Мабуть, буде швидше якщо беховодів шукати не на таврофорумі :)
Можеш намалювати схему в тому вигляді як воно зараз в тебе підключено?
Підключав по цій схемі, тут правда не видно як підключається обігрів... але провода від джойстіка до зеркала підключив саме так:
SergeiUA
15.03.2008, 18:32
А почем зеркала взял ? И можеш фотки выложить!
Зеркала з джойстіком обійшлися в 250 грн
фотки в бортовику,десь на останніх сторінках
http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=23954
В яких точках на цій схемі підключається обігрів?
Щоб більш точно: скільки проводів виходить з кожного дзеркала, і сам нагрівач - як підключений до інших компонентів схеми?
Точно не скажу, але, як уже писав, на кожному зеркалі один контакт обігріву йде до або 4, або 2 контактів, а другий контакт обігріву відповідно або до 1, або до 3 го...
Номера контактів - це ті, що на схемі біля зеркал позначені...
Якщо хочеш керувати підігрівом окремо - проклади ще один провід до кожного дзеркала, від вимикача підігріву на панелі приладів.
Елемант підігріву підключай до клеми "4" на схемі дзеркала, інший контакт - по прокладеного провода.
да я так і думав...
або простіший варіант, відключати і управління і обігрів одночасно... бо ще раз тягнути провід в зеркало.. хм, ну хіба що якщо буду кріплення в салоні переробляти...
если не ошибаюсь, на БМВ обогрев включается при включении зажигания :?
Совсем мозгами съехали фошисты...
BeautyCar11rus
27.03.2008, 22:15
да я так і думав...
або простіший варіант, відключати і управління і обігрів одночасно... бо ще раз тягнути провід в зеркало.. хм, ну хіба що якщо буду кріплення в салоні переробляти...
Скинь, пожалуйста, схемку подключения зеркал к бортовой сети, куда какой провод от них идёт. У меня такие же, я подключал, но кнопку сполил . аранее спасибо!
так он же ж на пару постів вище я виложив схемку...
toxalion
28.03.2008, 13:36
такие же зеркала подключал по оригинальной схеме, сначала к зажиганию,... а потом переделал на + от обогрева заднего стекла (через реле конешно).
неудобств не возникает - поскольку двигаю зеркалами не часто и при этом щелкнуть тумблером обогрева не так уж сложно.
...
можно было оставить как у немцев (постоянно греет), но поскольку зеркала с возрастом - просто пожалел и перевел на отдельное питани е
Cayenne, выложи пожалуйста еще раз схему подключения зеркал, ато их не видно. Зараннее спасибо.
На БМВ по крайней мере на 34 кузове обогрев работает постоянно. Знаю точно, так как был счастливым обладателем такой
Да постійно, але в зеркалах стоїть термо елемент, який не позволяє їм перегріватись, і не включає обогрев коли на вулиці тепло...
dimon.zp
29.03.2009, 11:15
смотри немцы они сцуко не глупые!
поставили термо элемент!а иногда встречал включение на джойстике регулировки зеркал.
Я ці термоелементи випаяв, бо коли літом тепло і йде дощ - зеркала оставались в крапельках, а це мене не устрайвало, того я вивів все на кнопку.
Спасибо! Методом научного тыка (пока не нашел схемы) спалил диод на правом зелкале :( . У меня обогрев постоянно работает но я буду отдельно тянуть провод для него. А так все работает и греет очень хорошо. Зеркала мне обошлись в 250 грн. с джойстиком. Удолось найти под цвет машины! :lol:
Не пойму проблему.Подключите через реле от кнопки обогрева заднего стекла.Действительно лучше выпаять или перекусить термоэлементы как сделал Cayenne.
Так лично у меня никакой проблемы нет, просто поделился как я сделал. :)
Electronik
10.11.2009, 23:57
[quote="Cayenne"]Поставив собі зеркалки бемевешні, все жужжить і крутиться і гріє...
Так і повинно бути ? Чи в бмв стоїть може якась хитра релюшка, чи ще щось в цьому плані ?[/quote
Скорее всего обогрев включается от ZKE (центральный кузовной модуль) при температуре воздуха <8C
Серега GTi
11.11.2009, 00:27
Electronik
ему уже пофиг от чего он включается он нас прокидал :-D :-D :-D
Я допер тільки одну фішку, що в зеркалах тих стоїть термо елемент, який автоматом отключає обогрев, коли вони нагріваються. Так що по ідеї, можна даже оставляти їх постійно включеними, я так і їздив перших пару місяців. Потім випаяв ті термо елементи і включив через кнопку.
Серега GTi
11.11.2009, 01:16
не спалили еще фухххх
Работают от датчика забортной температуры.
Ну ви стару тему знайшли :)
Обогрев там відключався якимись фігнюшками, які стояли в самому зеркалі, послідовно підключені до обогріву. І коли темпереатура висока - вони відключались. Я їх випаяв :)
Обогрев там відключався якимись фігнюшками, які стояли в самому зеркалі, послідовно підключені до обогріву. І коли темпереатура висока - вони відключались. Я їх випаяв :)
Да, есть и такие варианты, но с более древних корчей.
.Walkman.
02.12.2009, 10:50
А зеркала легко разбираются? А то что то руки не поднимаются к ним лезть :-D
Розбираються легко.
Знизу в зеркалі є дирка, туди засовуємо тоненьку плоску отвертку, і чуть чуть поворачуєм фіксатор - зеркальний елемент должен випасти.
.Walkman.
02.12.2009, 15:27
Розбираються легко.
Знизу в зеркалі є дирка, туди засовуємо тоненьку плоску отвертку, і чуть чуть поворачуєм фіксатор - зеркальний елемент должен випасти.
Спасибо за совет,дырку не замечал, думал надо как то стекло отковыривать и не лез ))
Розбираються легко.
Спасибо за совет,дырку не замечал, думал надо как то стекло отковыривать и не лез ))
Если зеркало с синим антибликом, то крепление на защёлках :
Снятие и установка стекла зеркала
Перед снятием зеркала прогрейте автомобиль до комнатной температуры (около +20°С). При более низкой температуре могут сломаться зажимы.
1. Откиньте зеркало наверх.
Обычное зеркало
2. Обклейте край зеркала и край корпуса зеркала лентой для защиты от повреждений.
3. Выньте зеркало снизу деревянным клином. Его можно также вытянуть снизу пальцами.
Автоматически неослепляющее зеркало
4. Сместите небольшой отверткой опору (стрелка на сопроводительной иллюстрации) вправо. Это позволяет открыть байонетный затвор и осторожно снять зеркало.
5. Расстыкуйте штекерное соединение обогрева зеркала и диафрагмирующей автоматики.
6. Снимите зеркало.
УСТАНОВКА
1. Состыкуйте штекерное соединение обогрева зеркала и диафрагмирующей автоматики.
2. Установите зеркало так, чтобы зажимы были под лапками.
Обычное зеркало
3. Нажмите на зеркало непосредственно под зажимами и зафиксируйте его. Подложите тряпку, чтобы не оставить на зеркале отпечатки пальцев.
Автоматически неослепляющее зеркало
4. Нажмите на зеркало. Подложите тряпку, чтобы не оставить отпечатки пальцев. Сместите опору небольшой отверткой влево, так чтобы она была вертикальна.
5. Проверьте работу зеркала.
там есть в картинках: http://avtozerkala.com.ua/forum/index.php?showtopic=20
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot