PDA

Просмотр полной версии : Захист від перевищення швидкості

DjaRul
07.01.2009, 20:29
:twisted: Привіт всім. На форумі я новенький, так що якщо щось не так вибачайте. Не хтів створювати нову тему, та питання для мене важливе, сроки піджимають, тому прошу допомоги. Отже, ситуація наступна. Кілька днів тому(5.01.08 їхав з дружиною і малим до батьків на Різдво. Був зупинений інспекторами ДПС за перевищення швидкості. "Фара" показала 81км/год. Було це в т. з. населеному пункті "с.Литовеж" Волинської області. Т.званому, тому що там одні дачі, до села далеко, ясно, що зимою там ніхто не ходить. Але бог з ним, з тим с. Литовеж. Інспектор склав протокол. В протоколі я поставив "зетки" і в своїй частині написав, що їхав у щільному потоці машин зі швидкістю 58 км/год, а так як даний прилад не дозволяє встановити факт перевищення швидкості саме мною, то з протоколом не згідний. Вписав також в якості свідка свою дружину. Інспектор трохи возмущався, що мов де ти бачив щільний потік машин і т. д., і виніс постанову про стягнення штрафу такого-то. Як це діло можна оскаржити і чи реально це? Куди звертатись?Інспектор-волинський, я прописаний у Львові, т.з. зареєстрований у Львові. Дякую за відповіді.

Андрей Олегович
07.01.2009, 23:20
Лично я считаю, что если нарушил и пойман, так плати.
Государству или взятку - как кому нравится.
А гнать понты в таких ситуациях - это жлобство.

Извините, если обидел.

afa14
07.01.2009, 23:32
В суд по месту прописки.
Шансов мало, но есть.

DjaRul
08.01.2009, 09:52
Андрей Олегович. Гаразд. Поясню чому не вважаю себе "жлобом". Їхав на Різдво з дитиною та дружиною до батьків. Їхали РЕАЛЬНО 60-70 км/год всю дорогу (110 км), тому що дороги не ах, та й це перша моя зима за кермом. Відстань не така вже й велика, але хто їздив у "Славуті" зимою, знає яка там пічка. Отже змерзли ДІЙСНО і дружина і малий (1р1м). Коли до дому лишилось 10 км, дорога пішла краща, розчищена. Отже я вирішив трохи прижати ("аж" до 81 км/год). Таблички населеного пункту не помітив, тим більше, що 3 роки тому її перемістили ближче, як пояснив гаїшник у звязку з тим, що багато людей переселились на дачі. Але ж останньому йолопові зрозуміло, що зимою, та ще й 5.01 нікого там не буде. Все це намагався пояснити гаїшнику. Та виявляється він а також Андрей Олегович вважають мене злісним порушником, виявляється в даній ситуації не можна було обмежетись усним попередженням з огляду на обставини. Ви хочете сказати, що наша ДПС біла і пухнаста, нікого не розводить, а от ти, такий-сякий жлоб хочеш образити ні в чому не повинну людину. Думаю Ви не праві. До речі, якби віз вагітну дружину в лікарню і перевищив швидкість, повинен був би платии чи ні, як по Вашому? Вибачте за емоційність.

Андрей Олегович
08.01.2009, 14:02
Ви хочете сказати, що наша ДПС біла і пухнаста, нікого не розводить
Вас, що розвели?
Ви самі тут вже в третьому пості пишите, що порушення з Вашого боку було.
І порушення таке, що на устне попередження згідно з існуючим законодавством ну ніяк не тягне.

До речі, якби віз вагітну дружину в лікарню і перевищив швидкість, повинен був би платии чи ні, як по Вашому?
Повинні.
І це не по моєму а по КоАПП.

А для трансортування вагітної дружини у лікарню існує швидка медична допомога.
Цей боян на кожному автомобільному форумі розірваний.

DjaRul
08.01.2009, 16:30
Відповім. Якби в нас ДПС була як на заході, заплатив би і не дьоргався. Правда сумнівно, що вони в такому місці знак поставили б. "Вас, що розвели?". Може й розвели, від 81км/год до 79,9 км/год не так вже й далеко, похибка приладу і т.д. Другий випадок штрафом не карається. Крім того думаю що повинен бути елементарний здоровий глузд, а не тільки "буква закону". (кілька місяців тому друг їхав з вагітною дружиною, перевищив швидкість. ДПС-ку сказав що їде в лікарню. той відпустив. По-Вашому - недбалість, по-моєму - людяність).В моєму випадку я мав вибирати, або імовірність штрафу за перевищення, або здоровя близьких, які могли простудитись. (хоча мушу сказати, що ніхто, тьху-тьху не захворів). Якщо є "лазейка" в законі, я спробую в неї пролізти. На рахунок наших "швидких" медичних допомог, "швидких" пожежних і т.д. баян дійсно не хочу розводити, в кожного своє бачення. Але це все ліричний відступ. Зразок позивної заяви я вже накопав, завтра спробую подати в свій суд.

Шкряб
08.01.2009, 16:54
А погрешности у радара нету ? например в 1-2 километра ?

А вобще тема байан.

Андрей Олегович
08.01.2009, 17:05
або здоровя близьких, які могли простудитись.
До речі, чим тихіше їдеш тим краще пічка буде опалювати салон.

DjaRul
08.01.2009, 17:10
чим тихіше їдеш тим краще пічка буде опалювати салон. "улибнуло". Це правда, але нормально в моєму розумінні вона починає працювати десь після години їзди у міських заторах. На трасі проїхавши зі швидкістю 20 км/год відстань 120 км можна з голоду померти, хоча і у відносному теплі.

Андрей Олегович
08.01.2009, 17:42
Лікувати пічку та систему охолодження.
Нормально працююча пічка на тарвославуті розтаплюється гораздо бистріше ніж за годину. За годину в пробках навіть взимку у вас не один раз вентилятор закрутиться.

А про 20 км на годину - це ви дарма глузуєте.
Коли я їздів на Славуті, то різниця між 60, 80 і 120 км/г в плані опалення дуже істотна.

DjaRul
08.01.2009, 18:18
Може й так. Але купив машину в квітні, отже це моя перша зима, крім того перша машина. Багато чого не знаю. Моя пічка нормально працювала лише коли я по львівських корках їхав, та й то перед тим один з отворів забору повітря (ті що на капоті)зсередини шматою заткнув. Після того як виїхав за місто, стало холодно, венилятор пічки був у першому положенні. На швидкостях 120, 80 може й є різниця, але в мене що на 60, що на 80 було холодно, бічні вікна так і не відмерзли повністю, про заднє я вже й не кажу. Що саме цікаве, знизу на ноги дує тепле повітря, а от на вікна - холодне. Що не так не знаю.

MAT
10.01.2009, 15:15
а зачем забор воздуха перекрыл?

Женя
10.01.2009, 22:19
короче поповоду пічки читай форум, в таврії вона гріе і на -20 причому після часу їзди 60-70 в таврії нема чим дихати, жарко :D шибку відкріваю,

а на рахунок штрафу можеш дурку включити, що дитина півроку стажу зіма заз шо більше 60 неїзди, свідок є, но всерівно не думаю що поможе + часу вгрохаеш

Валера
10.01.2009, 22:36
Я прихожу на стоянку, завожусь и ВООБЩЕ не прогреваясь еду в оффис (5 км). Первые 1-1,5 км на полном подсосе, ибо не тянет по-другому. В оффисе подсаживается напарник, мы снимаем куртки, я снимаю ещё и свитер и едем вместе в Киев. Это 70км от БЦ... Это с середины декабря, когда на улице -10-20

Почему мне не холодно и я не замерзаю в машине в футболке? Что я неправильно делаю? :shock:

По теме - за 3,5 года на меня написано более 50 протоколов (из них 3 пришло и я их оплатил - пешеход, красный свет и неостановка ментам). Остальные - превышение скорости на 21-35 кмч (в сёлах с отбойником и тремя полосами движения в каждую сторону - там все так едут). Ни разу мне не попадался мент, который мне лепил что-то левое, не моё. Кстати и ни разу не было быдляка - всегда культурно общались... Может и было пару раз настроение херовое у гайца - пытался поднять анекдотом :D :D :D

shurken
11.01.2009, 01:00
Это от того шо нарушаешь много, а вот если этого не делать, то протоколов в десять раз меньше, зато почти все разводняки.

vasylms
12.01.2009, 14:32
:twisted: Привіт всім. На форумі я новенький, так що якщо щось не так вибачайте. Не хтів створювати нову тему, та питання для мене важливе, сроки піджимають, тому прошу допомоги. Отже, ситуація наступна. Кілька днів тому(5.01.08 їхав з дружиною і малим до батьків на Різдво. Був зупинений інспекторами ДПС за перевищення швидкості. "Фара" показала 81км/год. Було це в т. з. населеному пункті "с.Литовеж" Волинської області. Т.званому, тому що там одні дачі, до села далеко, ясно, що зимою там ніхто не ходить. Але бог з ним, з тим с. Литовеж. Інспектор склав протокол. В протоколі я поставив "зетки" і в своїй частині написав, що їхав у щільному потоці машин зі швидкістю 58 км/год, а так як даний прилад не дозволяє встановити факт перевищення швидкості саме мною, то з протоколом не згідний. Вписав також в якості свідка свою дружину. Інспектор трохи возмущався, що мов де ти бачив щільний потік машин і т. д., і виніс постанову про стягнення штрафу такого-то. Як це діло можна оскаржити і чи реально це? Куди звертатись?Інспектор-волинський, я прописаний у Львові, т.з. зареєстрований у Львові. Дякую за відповіді.

Дуже часто там їзжу і дайці там завжди стоять у непримітному місці.
Дорога там дуже хороша(напевно найкраща на відрізку Львів - Ковель) і до того ж обгорожена з двох сторін парканом. Також відстань до будинків дуже велика 20-25м, тому узбіччя добре проглядається і виникає бажання їхати швидше.

А стосовно протоколу можна пробувати писати оскарження до суду(за місцем приписки, але у вас має бути копія протоколу і постанови) по двох причинах.
1. їхав у щільному потоці машин зі швидкістю 58 км/год, а так як даний прилад не дозволяє встановити факт перевищення швидкості саме мною, то з протоколом не згідний.
2. В протоколі повинен бути вказаний радар, його модель та серійний номер. Можна пошукати інструкцію до цього радара, там похибка буде щонайменше +-2км/год. тобто відповідно швидкість була 79-83км/год. Ну і відповідно це не є прямим доказом порушення.

В мене була подібна ситуація, але це було ще до нових штрафів. Зупинили за 300м до знака кінець міста. Ну і хотіли скласти протокол за перевищення. Але потім ми разом в інструкції до радара знайшли похибку +-2км/год. Інструкцію вони мені дали, ще й казали що самі ніколи не читали, хоча в законі про міліцію сказано, що перед тим як користуватися приладом то повинні ознайомитися.
Я сказав що в протоколі зазначу яка похибка приладу і що це не є доказом.
Даїшники трохи "подумали", ще запитали за страховку(я її мав) та й відпустили.

DjaRul
12.01.2009, 15:30
а зачем забор воздуха перекрыл?
Таке враження, що холодне повітря ззовні на "всьому скаку" вривається в пічку, вона його не втигає прогрівати і маєм результат.
По темі. Те, що копію протокуолу мають дати не знав, тому не сильно наполягав. Копії постанови не брав, щоб лишнього не підписувати (не знав тоді чим це пахне). Зараз розумію, що зробив дурницю. Побачимо, що суддя скаже.

afa14
12.01.2009, 16:57
В США подростки придумали новый вид автоподставы /25.12.2008/

Подростки из американского штата Мэриленд придумали жестокий, но довольно остроумный способ мести своим сверстникам, с которыми почему-либо поссорились.

В последнее время в округе Монтгомери участились случаи необычных "автоподстав": подростки изготавливают копии номерных знаков автомобилей своих недругов, наклеивают их поверх номеров своих автомобилей и намеренно превышают скорость "на глазах" у камер слежения. Камера, разумеется, фиксирует поддельный номер и составляет протокол о нарушении ПДД в отношении ни в чем не повинного человека. Местная полиция отмечает, что изобретательная молодежь даже подбирает среди друзей автомобиль той же модели, что и у врага, чтобы затруднить расследование недоразумения. С 40-долларовыми штрафами за превышение скорости столкнулись уже несколько семей в округе.

Полиция считает такую "забаву" не только противозаконной, но и опасной: ведь подростки гоняют с запрещенной скоростью в пределах города, где велика вероятность ДТП. В то же время директор средней школы округа уверен, что причина такого поведения – избыток свободного времени и неправильное воспитание в семьях.

vasylms
12.01.2009, 19:27
Таке враження, що холодне повітря ззовні на "всьому скаку" вривається в пічку, вона його не втигає прогрівати і маєм результат.

Перевірте чи заслонка яка переключає тепле і холодне повітря переключена на тепле.

Ну і також перевірте чи радіатор пічки гріється (можна навіть рукою внизу на пічці там де відкривається заслонка для обдуву ніг).

По темі. Те, що копію протоколу мають дати не знав, тому не сильно наполягав. Копії постанови не брав, щоб лишнього не підписувати (не знав тоді чим це пахне). Зараз розумію, що зробив дурницю. Побачимо, що суддя скаже.
Ну тоді в такому випадку я навіть незнаю з чим йти в суд і що оскаржувати. :cry:
Хіба піти в Даї і зробити копію протоколу і постанови.
але не ясно в яке Даї
за місцем реєстрації машини
чи туди звідки даїшник.

ffromdn
12.01.2009, 22:15
Короче нарушил, что тут не пиши. Винить тут надо себя и в следующий раз быть аккуратнее. Тем более с годовалым ребенком в машине.Тут либо А либо Б, черное или белое.81 кмч это нарушение при том что у вас есть запас в 20 км по закону чтобы проконтролировать себя.Ехали бы 70 по спидометру через населенный пункт, никто бы вам ничего не предьявил и никакая погрешность показометров и фары не была бы причем.
Мне жаль вас и вашу замерзшую семью, почините печку, на тавроне она шпарит дай бог.Может завоздушена, может еще что.Удачи :D

DjaRul
14.01.2009, 10:58
Короче нарушил, что тут не пиши. Винить тут надо себя и в следующий раз быть аккуратнее. Тем более с годовалым ребенком в машине.Тут либо А либо Б, черное или белое.81 кмч это нарушение при том что у вас есть запас в 20 км по закону чтобы проконтролировать себя.Ехали бы 70 по спидометру через населенный пункт, никто бы вам ничего не предьявил и никакая погрешность показометров и фары не была бы причем.
Мне жаль вас и вашу замерзшую семью, почините печку, на тавроне она шпарит дай бог.Может завоздушена, может еще что.Удачи :D
Та не бачив я там тої довбаної таблички, не бачив. Те що порушив я й не заперечував, просто не хочу платити штраф. Це ж форум АВТОлюбителів а не ДАІлюбителів. Хто хоч раз в житті не намагався нажухати державу, киньте в мене каменем. З пічкою в пятницю "порозмовляю"

Андрей Олегович
14.01.2009, 19:05
Та не бачив я там тої довбаної таблички, не бачив.
Те що порушив я й не заперечував, просто не хочу платити штраф.
Хахаха.
Я веот сейчсас бухой.
Мне что, сесть за руль?
Я в таком состоянии вообще никаких знаков не увижу.
Наверное пойду и сяду.
И пошли все ИДПСы нах.
Буду потом на них жалобы писать, что я ничего не видел.

DjaRul
15.01.2009, 20:18
Та не бачив я там тої довбаної таблички, не бачив.
Те що порушив я й не заперечував, просто не хочу платити штраф.
Хахаха.
Я веот сейчсас бухой.
Мне что, сесть за руль?
Я в таком состоянии вообще никаких знаков не увижу.
Наверное пойду и сяду.
И пошли все ИДПСы нах.
Буду потом на них жалобы писать, что я ничего не видел.

Ну Ви, блін, неадекватний, їй-богу. Не порівнюйте щось з пальцем. Я так розумію, в Вас десь родичі в органах працюють. Чи Ви мені зараз почнете співати про те, що не треба порушувати, а якщо порушив-плати і т.д. Якщо Ви такий правильний, то й платіть високі штрафи, тарифи, податки і т.д. Натомість отримуйте задоволення від "височезної" якості доріг, обслуговування і т.д. Якщо Вам завтра скажуть, що за недопалок треба заплатити півтори зарплати, Ви з радістю понесете гроші в Ощадбанк, тому що свідомий українець та відповідальний громадянин. Я Вас правильно зрозумів?Тільки про Європу не згадуйте, бо зафлудимо гілку остаточно.
По ситуації. Протокол був складений з порушеннями, не були представлені документи на прилад (сертифікат, дозвіл на використання в Україні), копія протоколу на мою вимогу мені надана не була. Постанова була ухвалена з порушеннями. Не були допитані свідки (дружина), я був позбавлений можливості скористатись послугами адвоката і т.д. Так що нічого тут робити з "бідолашного" прапорщика жертву "пяного", "брутального", "нахабного" водія. Бувайте здорові.

Андрей Олегович
15.01.2009, 21:11
Якщо Вам завтра скажуть, що за недопалок треба заплатити півтори зарплати, Ви з радістю понесете гроші в Ощадбанк, тому що свідомий українець та відповідальний громадянин. Я Вас правильно зрозумів?
Если примут такой закон, то я буду только искренне рад, потому что курцы воняющие на улице в общественных местах, на работе, в подъезде, в лифте и разбрасывающие свои бычки где попало уже достали по самое немогу. А деньги я естественно никуда не понесу, потому что не бросаю бычки мимо урны (как впрочем и в урну). Но это, как Вы совершенно правильно написали никакого отношения к данной теме не имеет.

Протокол був складений з порушеннями, не були представлені документи на прилад (сертифікат, дозвіл на використання в Україні), копія протоколу на мою вимогу мені надана не була. Постанова була ухвалена з порушеннями. Не були допитані свідки (дружина), я був позбавлений можливості скористатись послугами адвоката і т.д. Так що нічого тут робити з "бідолашного" прапорщика жертву "пяного", "брутального", "нахабного" водія. Бувайте здорові.
1. Судя из написанного в Ваших постах сертификат Вы не просили.
А хоть просили, хоть не просили, ИДПС не обязан Вам его предъявлять. Можете ходотайство в суд написать с просьбой обязать ИДПСа на заседании предъявить сертификат и акт госповерки. И вот если суд обяжет ИДПСа это показать - только тогда он и обязан будет это сделать.
2. Опять таки нигде раньше Вы не писали про то что просили копию протокола. Хотя тут инспектор таки ступил, потому что даже если Вы ничего не просили, то он обязан был Вам выдать копию протокола, так как Вы не согласились с нарушением.
3. По воводу опроса свидетелей. Если Вы внимательно почитаете статью 251 КоАП
Доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами. то поймёте, что для доказательств Вашей вины ИДПСу было достаточно показаний визира, или на шо Вас там поймали. Вы ваших свидетелей указали. Пишите ходотайство с просьбой обязательно вызвать их в суд. Если суд его удовлетворит, то их показания приобщат к делу.
4. Статья 268 КоАП устанавливает Ваше право пользоваться услугами адвоката. Но нигде не написано, что дело должно рассматриваться только в присутсвии адвоката. Лицо, которое рассматривает Ваше дело не обязано предоставлять Вам адваката. Вы заявляли ИДПСу, что хотите воспользоваться услугами адвоката при рассмотрении данного дела? Нигде об этом Вы не писали. Похоже про адваката Вы вспомнили только тогда, когда приехав домой, зашли в тырнет и прочли статью Володарского "Как отмазаться от обвинений в превышении скорости".

Итого из всех нарушений которые якобы имели место быть, злой и ужасный ИДПС только не дал Вам на руки копию протокола.

DjaRul
23.01.2009, 10:29
Отже по-порядку. Щодо сертифікату, таки не просив, дійсно. Але десь на форумі вичитав, що згідно закону про метрологію, забороняється використання для вимірювання приладів, похибка яких невідома. Сумніваюсь що прапорщик такий-то її знає. Отже потрібний документ, в якому вона була б вказана. Крім того, як це не зобовязаний показати? Я можу знайомого попросити, і він мені на основі калькулятора зробить невеличкий такий прилад, який показуватиме якіь там циферки і це вже буде "РАДІС"? Круто. Показів цього приладу (реального РАДІСу) НЕДОСТАТНЬО. Хоча б тому, що після мого порушення його можна показати ще як мінімум 3-м водіям. Аргументи, типу, там вказується час-не сприймаються.
Дозвіл на використання також не потрібно?
Копію протоколу просив, ясно що мент не зацікавлений такий протокол мені дати на руки. А вирішеться це дуже просто, так як і я ступив, відмовившись від копії постанови. Мент знайшов 2х свідків, які засвідчили мою відмову від постанови, потім допише(дописав) своєю ручкою ще й відмову від протоколу. От і все.
Про адвоката я менту не говорив, але як же "ознаймлення мене з моїми правами", чи це тільки у фільмах діє, а реально наша "доблесна" міліція не зобовязана цього робити? Наперед скажу, що в протоколі я вказав:"не ознайомлений".
"статью Володарского "Как отмазаться от обвинений в превышении скорости" не читав, було б непогано як би Ви кинули в мене ссилкою на неї, за браком часом, не можу пошукати.
"Итого из всех нарушений которые якобы имели место быть, злой и ужасный ИДПС только не дал Вам на руки копию протокола." Всього-навсього. Правда з цією копією можна було трохи впевненіше почувати при тих же "позовних заявах", "ходотайствах" і т.д.

vasylms
23.01.2009, 12:30
http://mylaw.com.ua/docs/1