Вход

Просмотр полной версии : відновлення таблиці разділів жорсткого диску

Ravl
12.01.2009, 18:20
вирішив поекспериментувати, шкода що на робочому компі
хотів поставити мандріву на флешку
завантажив лів-цд, запустив інсталятор
той матюкнувся, що файлова система має помилки(дослівно не памятаю)
і запропунував виправити
а я ж то подумав що він мав на увазі флешку, бо та дійсно була трохи глючна,
і нічого лихого не запідозрив та погодився виправити файлову систему
виправляло воно не довго, тому є надія, що вінт не форматувався
встановило мандріву на флешку і груб теж записав на флешку
при завантаженні з жосткого диска пише _error operation system
наскільки критично воно "виправило" файлову систему і чи є можливість відновити дані з локального диска D (відновити віндовз з набором програм звичайно не проблема)?

це все було до нового року
сьогодні розібрали комп, а там рейд(скоріше всього що 1)
вінда сам хард бачить і все, жодних файлів
наші одміни не знають шо з ним робити
погугливши трохи я зрозумів що стер Partition table
зараз качаю SystemRescueCd
і читаю мануали по TestDisk
в кого ще які будуть пропозиції
колупати вінт тестдіском буду уже завтра сам
так що поки не пізно :-D висловлюйте свої думки)

Smart
12.01.2009, 19:14
руки за такое надо отрывать....

NikNik
12.01.2009, 20:17
Это было...
http://www.winsov.ru/fatntfs.php
А это стало...
http://rus-linux.net/MyLDP/BOOKS/MDK-10/ch09s01.html

Ravl
12.01.2009, 22:41
Это было...
http://www.winsov.ru/fatntfs.php
А это стало...
http://rus-linux.net/MyLDP/BOOKS/MDK-10/ch09s01.htmlа от фіг
було справді нтфс
а став просто пустий розділ
бо я грузився з лів-цд і лінух каже шо там просто пустий розділ

Ravl
13.01.2009, 18:05
не все так добре
поколупав вінт тест диском
вірніше два вінта
на одному лінуксова таблиця розділів(його більше не чіпав, він поїде до інших фахівців)
на другому взагалі пусто(немає ні mbr ні mft)
при детальнішому колупанні найшло розділ hfs який очевидно був ще хз коли
записав нову mbr
почав бачити два розділи
один з файловою системою 1f :shock: завантажувальний
другий з файловою системою 46 :shock: праймарі
в обох розділах bad relative sector
спроба замінити файлову систему на нтфс нічого не дала

Sergey_K
14.01.2009, 14:26
Думки:
1. Якщо справний рейд та не було збоїв під час роботи інсталяторів - можливо спец.прогою для ТОГО рейду можливо відновити зпорчений гвинт за нормальним - то в сервіс-центр за тією прогою, або по гарантії. На серверні рейди такі спец.проги точно випускалися.
2. Можливо, інсталятор настільки зашкодив гвинту, що його тепер проще списати - на IDE-гвинті у мене саме Мандирива довела його до такого пошкодження, що сама не змогла нічого вдіяти. Взагалі, Мандрива дуже дивно працювала з гвинтами, відшукавши помилки під час установки, потім під час роботи, врешті решт зовсім відмовилася вантажитися. мені здається - то найгірша з лінуксів ;)
Повний формат його під Віндою дозводив його використовувати, відступивши з початку гвинта.

Ravl
14.01.2009, 14:39
Думки:
1. Якщо справний рейд та не було збоїв під час роботи інсталяторів - можливо спец.прогою для ТОГО рейду можливо відновити зпорчений гвинт за нормальним - то в сервіс-центр за тією прогою, або по гарантії. На серверні рейди такі спец.проги точно випускалися.
2. Можливо, інсталятор настільки зашкодив гвинту, що його тепер проще списати - на IDE-гвинті у мене саме Мандирива довела його до такого пошкодження, що сама не змогла нічого вдіяти. Взагалі, Мандрива дуже дивно працювала з гвинтами, відшукавши помилки під час установки, потім під час роботи, врешті решт зовсім відмовилася вантажитися. мені здається - то найгірша з лінуксів ;)
Повний формат його під Віндою дозводив його використовувати, відступивши з початку гвинта.

всі роботи по інсталяції проводились з флешкою
на жорстких дисках лише "виправило" файлову систему
причому цепануло обидва вінти, інакше здоровий вінт читався б з іного компа(та і з того лів-цд теж)
поки що злив дампи початкових секторів одному фахівцю
чекаю на відповідь

_Shadow_
14.01.2009, 15:00
В общем есть такой обра RIP-Linux - очень даже весчь - весьма неплохо восстанавливает даже перебитые разделы - проверял - понимает как линуксовые, так и виндовозные партиции.

Ravl
14.01.2009, 15:16
В общем есть такой обра RIP-Linux - очень даже весчь - весьма неплохо восстанавливает даже перебитые разделы - проверял - понимает как линуксовые, так и виндовозные партиции.
там той же набір програм що і в SystemRescueCd

stil
15.01.2009, 00:39
я канешно много не поняв шо вытут написали НО свои пять копеек вставлю вот этой прогой R-Studio.Network.Edition.v4.0.124074. как-то восстановил два раздела один из которых отфарматировали. Программа работала долго - но все восстановила. Пришлось только подключать внешний винт для того чтобы всю восстановленую инфу туда скинуть, т.к. программа не может сохранять на том же диске который восстанавливает.

Ravl
15.01.2009, 10:30
аказуєцца шо версія рейда - 0
патамуша(я згадав) в вінді було 300Гб
а вінти по 150
скачав ZAR

Vladyslav
15.01.2009, 11:27
а вінти по 150
скачав ZAR
мммммм
:-D
рейд ноль эт да.... самая надёжная штуко в мире :-D

Ravl
15.01.2009, 11:50
а вінти по 150
скачав ZAR
мммммм
:-D
рейд ноль эт да.... самая надёжная штуко в мире :-D
да уж
я от лише одного не зрозумів, якого дідька мандіва не поняла файлову систему віндовса, через рейд чи що?

Vladyslav
15.01.2009, 12:20
тут сложно ответить, но по идее поддержка нтфса в последних дистрах есть, у меня в убунте в базовом ядре, есть даже человечская поддержка записи на нтфс разделы.. пишет норм.
Я так понимаю что не поняла не "Мандрива", а что-то типа "фдиск"? Ну как бы такое и с патишн мэджик бывает .. он инада может найти, то, что считает ошибкой, и так "исправить"))))
Короче перед тем как такое делать, нужно здраво подумать что делалось с ФС в последнее время, если проблем видлимых нет, не надо никакому софту давать ничего править.

Ravl
15.01.2009, 13:16
я тоді грішним ділом подумав на флешку(яка до речі таки навернулась потім)
сканую диски заром

Ravl
15.01.2009, 16:15
всі небхідні дані відновив
Zero Assumption Recovery рулід ніпадєцкі