Вход

Просмотр полной версии : Парктроник. Впечетления после установки

Dmytro
15.01.2009, 11:58
Вирішив поставити парктронік на задній бампер. Побраузавши інет вирішив що один від другого парктроніки відрізняються слабо, після чого ознайомився із цінами. Тут я зрозумів, що на парктронік можна витратити стільки коштів, скільки є (є екземпляри за 500+ USD), тому вирішив не паритись і купити хвалений на форумах парктронік Doberman із м-ну Метро на 4 датчики.

0.
Люблю їздити заднім ходом. У мене Славута і кажу відразу, що хоч досвід у мене невеликий але у славуті оцінити відстань стовпчиків всяких від заднього бампера дуже непросто. Якщо хтось каже що паркується по дзеркалах на Славуті - у нього просто легкий в"їзд на стоянки де паркується. В вікно видно високі речі. Низького там просто банально невидно як не крути. Звісно, слід додати що у мене тоновані вікна :oops: і ввечері це не так круто.

1.
Перший екземпляр на другий день повернувся у відділ рекламації у той же Метро. Я увімкнув його в БЖ (БП російською) і все працювало крім лампочок які сигналізують з якого боку зіткнення. Наступний екземпляр тої самої моделі був цікавішим. Він працював.
2.
Кажу відразу, ставив монітор парктроніка назад біля задніх динаміків (Славута) бо люблю дивитись назад коли їду назад. Все стандартно (повісив на живлення ліхтарів заднього ходу).

3. Дійсно приємно паркуватись біля вертикальної стіни. Це приємно коли тобі пікає і показує скільки ще сантиметрів залишилось (точність в такому випадку просто супер).

4. Дрібні предмети. От тут повна фігня. Ультразвук має свої обмеження. Якщо предмет відбиває його назад у сенсор - без питань, все супер. якщо маємо справу із трубою маолого діаметру - гниле діло. Якщо невидно проблеми а на парктроніку "залишилось 1 метр" краще вийти і переконатись чи є ще хоч 10см до зіткнення.
Якщо у зимовій одежі підійти до датчиків вони помітять лише десь при 10см відстані тебе. Деякі речі які мають властивість не попадати у видимість через вічно теж не завжди потрапляють у видимість парктроніка.

Враження:

1. Своїх коштів (220 грн + встановлення в суботу при -11С) воно коштує бо дає більше шансів побачити те чого невидно із вікна. ІМХО, для Славути це цілком необхідна річ.

2. Покладатись на точність вимірів парктроніка не слід і його бажано контролювати.

От так. Тепер думаю, чи ті, що коштують на 50 баксів більше краще працюють. Не слід вірити форумам, якщо це форуми всяких Шевроле і Деву де народ купує всіляку фігню а потім всім розказує що у нього все найкраще.
Є коменти? ІМХО, у нас всі надто економлять на парктроніках. Річ потрібна.

dkv
15.01.2009, 12:04
это у тебя парктроник такой :)

у моего отца на машине стоит парктроник базовый. так он травинку или колосок определяет и пищит как резаный :) так что на даче де-то разворачиваться иногда проблематично :)

kkk
15.01.2009, 12:24
ага. мой тоже - и ветки, и тем более торчащее из земли трубы и прочее - ловит аж бегом :)

Dmytro
15.01.2009, 12:26
а Модель/Марка?

15.01.2009, 12:28
А какая там раб.частота,пишут?

Voland_
15.01.2009, 14:59
Ой харашо что завели тему.
Есть вопросс!!!
В общем вчера попал в тянучку на ул. О. Телеги. Передомной ехала ХуньДай Акцент грязнючая блин совсем цвета мишины не видно. А датчики парктроника чистеньки, видно тока шо вытирались. Вот и задумалсо!!!
Внимание вопросс!!! Они, что от грязи перестают работать??!! Или показывают неточно???!!!

Dmytro
15.01.2009, 15:02
V0L@ND
принцип роботи парктроніків простий - ультразвуковий радар. Звісно, бруд буде зменшувати проникність ультразвуку із/у датчика. Поки не помічав щоб негустий шар бруду впливав на покази. Люди їх фарбують навіть і нормально.

Voland_
15.01.2009, 15:10
Dmytro
Дак вот и я о том же!!!
Просто ладно если б девушка зарулем была ...

15.01.2009, 15:41
А если пьезоизлучатель часто работает,с него грязь и так свалится.Сама.

kkk
15.01.2009, 16:01
я машину мыл еще в августе, и датчики обросли такой же коркой грязи как и весь бампер, при этом работоспособность никак не изменилась. Один раз было, когда у нас в мороз два дня дождь шел - на датчике миллиметра три льда наросло - тогда парктроник истеричил.

модель вот эта - http://www.multitronics.ru/products/pt4tc_ver3/

dkv
15.01.2009, 16:40
о! знакомая ситуация! ну у меня он просто срабатывал чуток позже, иногда просто так...2 минуты шкрябком - и снова всё впорядке :)

Рома
15.01.2009, 16:52
всетаки дзеркала от 2109(от старой люксовой таврюхи)лутше,в меня на пикапе стоят и задом еду хоть куда

ka4an
15.01.2009, 19:01
а если камеру поставить?я думаю все перечисленые минусы пропадают они даже с ночным виденьем есть

RSQ
16.01.2009, 00:01
а если камеру поставить?я думаю все перечисленые минусы пропадают они даже с ночным виденьем есть
да, но появится один ощутимый - ее то уж точно прийдется протирать

ka4an
16.01.2009, 22:06
а что это проблема?

Dmytro
16.01.2009, 22:12
а что это проблема?

Як ту камеру ставити і де щоб вона все бачила? Юзають Парктронік + камера. Крім того якщо екран поставити вперед тоді при їзді задом дивишся вперед. якщо ставити екран назад торді на тому екрані і видно не буде нічого.

Якщо великі дзеркала - реально видно ззаду? Роблю наголос на слові Славута)

ka4an
16.01.2009, 22:22
скажу что я видел инфинити fx35 стандартная комплектацыя там довольно таки шырокий угол обзора и видно все обалденно даже в полной темноте и тут навязывается вопрос.Чем инфинити лучше таврии? колес вроде 4 да и руль круглый

Dmytro
16.01.2009, 22:25
скажу что я видел инфинити fx35 стандартная комплектацыя там довольно таки шырокий угол обзора и видно все обалденно даже в полной темноте и тут навязывается вопрос.Чем инфинити лучше таврии? колес вроде 4 да и руль круглый

просто скільки ти за ту камеру заплатиш.. якщо парктронік/камера коштуватиме 20% від вартості авто... якось нелогічно виходить

ka4an
16.01.2009, 22:28
не я спрашывал камера с устоновкой стоит 100 зеленых.Остается монитор

Dmytro
16.01.2009, 22:38
не я спрашывал камера с устоновкой стоит 100 зеленых.Остается монитор

Та камера що ти бачив у роботі коштує 100 баксів?
Монітор від 30 баксів. Незнаю мож в вас в Одесі воно і так. У Львові за 100 баксів можна купити тільки фігню. на зразок парктроніка який я описував в першому пості цього топіка. Досконала цінова дискримінація.
типу 100 баксів камера зі всіма прибамбасами. Із малим кутом огляду. Ще 50 зверху караща але із якимось глюком. Ще 50 і т.д.

kkk
17.01.2009, 02:42
камеру - или раз в день мыть вот в такую слякоть как сейчас, или не ставить вообще. В том месте, где от ее установки хоть какой-то толк, она говнищем из-под колес заделывается за 500 метров пути, и вместо картинки показывает набор абстрактных пятен.

ka4an
17.01.2009, 03:17
абалдеть и что теперь?нада там припарковаться где темно как в танке протер и поехал.Если на лобовое стекло снега налипло ты же выходиш и протираеш а тут эта же процедура вытирания камеры займет максимум 1мин это вспомнить где у тебя лежыт тряпка,взять тряпку,выйти с машыны,подойти к бамперу,наклонится,протере ть и быстренько сесть в машыну.можно сделать проще,поставить эту ерунду которая под давление фары моет и тогда вообще жызнь удалась.А то что за монитор 300$ еще нада выложыть то это же не означает что ты его будеш использовать только для парковки,Собрались вечерком сели в машыну натарились пива,кальян разпалили,и смотрите камеди клаб или еще что то и остается только крикнуть "жызнь малина"

Dmytro
17.01.2009, 11:21
абалдеть и что теперь?нада там припарковаться где темно как в танке протер и поехал.Если на лобовое стекло снега налипло ты же выходиш и протираеш а тут эта же процедура вытирания камеры займет максимум 1мин это вспомнить где у тебя лежыт тряпка,взять тряпку,выйти с машыны,подойти к бамперу,наклонится,протере ть и быстренько сесть в машыну.можно сделать проще,поставить эту ерунду которая под давление фары моет и тогда вообще жызнь удалась.А то что за монитор 300$ еще нада выложыть то это же не означает что ты его будеш использовать только для парковки,Собрались вечерком сели в машыну натарились пива,кальян разпалили,и смотрите камеди клаб или еще что то и остается только крикнуть "жызнь малина"

Якщо та камера дійсно 100 баксів коштує тоді не сперечаюсь. Ти в машині куриш кальян ? :D

dkv
17.01.2009, 12:34
я курю :)

ka4an
17.01.2009, 13:03
и не только курю ....

RSQ
17.01.2009, 15:19
Якщо та камера дійсно 100 баксів коштує тоді не сперечаюсь. Ти в машині куриш кальян ? :D
что-то у вас камеры какие-то дорогие
широкоугольная цветная с ик подсветкой 300-350 гр. стоит
а установка занимает мин 20-30

ka4an
17.01.2009, 15:50
что-то у вас камеры какие-то дорогие
широкоугольная цветная с ик подсветкой 300-350 гр. стоит
а установка занимает мин 20-30

на мэрс из последних 100 зелени (так что это максимум)

Kritik
17.01.2009, 16:23
Я не розумію, нашо купляти за 200 грн і фактично викинути їх на вітер парктронік якшо всерівно приходиться виходити і дивитися чи нема там стовбчика.....

Є така приказка: ми не на стільки багаті, шоб купляти дешеві речі....

А тут получилося саме так....
200 грн ушло а толку нема....

:roll:

RSQ
17.01.2009, 17:05
А тут получилося саме так....
200 грн ушло а толку нема....

:roll:

вы не правы, толк от парктроника есть и столбики и пр. хрень он замечает

Kritik
17.01.2009, 17:10
4. Дрібні предмети. От тут повна фігня. Ультразвук має свої обмеження. Якщо предмет відбиває його назад у сенсор - без питань, все супер. якщо маємо справу із трубою маолого діаметру - гниле діло. Якщо невидно проблеми а на парктроніку "залишилось 1 метр" краще вийти і переконатись чи є ще хоч 10см до зіткнення.

:oops:

Vintus
17.01.2009, 20:41
Та где-де, а на славуте видно даже что перед колесами задними. И на ней ездить шо задом шо передом один хер. Вот на авешке да. Там багажник высоко задрат и нефига не видно. Так вот я когда бортовой на неё ставил Мультитроникс как опцию взял парктроник на 4-ре датчика. Видит точно шо даже травинку или проволочку. Вот с человеком по-хуже будет. И голосом все сообщает. то есть на него и смотреть ни нада. Там тёточко все расказывает. http://aveo.com.ua/smf/index.php/topic,23869.0.html

Dmytro
18.01.2009, 12:18

:oops:

Я це написав для того щоб мій досвід міг стати комусь у пригоді. Перед тим як я купив той парктронік я знайшов відгуки (і багато і саме про нього) що він просто клас. Якщо б я знав як буде діло явно купив би камеру. Тепер :wink: .

ka4an
18.01.2009, 18:57
для того и данный форум,чтоб на чужых ошыбках учится

maximooos
20.01.2009, 18:51
Не слід вірити форумам, якщо це форуми всяких Шевроле і Деву де народ купує всіляку фігню а потім всім розказує що у нього все найкраще.
+1

yuranich
21.01.2009, 13:17
Почитал и не понял так какой парктроник поставить лучше нужно на эту машинку

http://s57.radikal.ru/i155/0901/b2/4c75b842af07.jpg (http://www.radikal.ru)

и есче на CRV

За ранее спасибо за ответ

SergS
21.01.2009, 15:41
:-D

yuranich
21.01.2009, 17:26
Просто леньки оббегать ее когда хочешь куда-то всунутся, та и как-то не солидно, при парковке оббегать по кругу :?

maximooos
22.01.2009, 03:21
вози с собой пару ребят. паркуешься- отправил по периметру и паркуешься по их, заранее обусловленным, жестам...

kkk
22.01.2009, 10:13
вози с собой пару ребят. паркуешься- отправил по периметру и паркуешься по их, заранее обусловленным, жестам...

дадада. все реальные пацаны тока так и паркуюццо

http://cache.daylife.com/imageserve/0gjL9e15Lb9r6/610x.jpg

RSQ
22.01.2009, 12:16
дадада. все реальные пацаны тока так и паркуюццо

кстати, ккк, а вы на брычку ставили парктроник или тока на сволоту?

yuranich
23.01.2009, 10:56

Да нафиг мне баласт в машине, тем более че я буду телкам говорить, что сзади у меня противовес ездит... :-D