PDA

Просмотр полной версии : правий бік не освітлюється, Славута

sNc-SlaM
28.01.2011, 22:46
Права сторона:
габарит перед-зад, стоп, освітлення номеру (права лампочка) перестали працювати після того як я замінив лампочки ближній-дальній, габарити на діодні, діоди в люстру в салоні і перевірив запобіжники...

Дивно все, все зробив, провіривши лампу салону і ближній дальній виїхав з гаражу, закривав двері гаражній поки машина стояла на габаритах, розвернувшись помітив що правий передній габарит не горить, запідозрив несправну діодну лампочку, вставив замість неї ту що була - запрацювало, діод пішов провіряти на другу машину - прцює, знову заміняв собі - всеодно не працює, а саме смішне шо на другий раз і рідна відказалась працювати, згодом вирубився задній правий стоп і права лампочка освітлення номеру... Зато ближній - дальній працює на обох фарах і все інше крім переліченого... В передній правій фарі дріт який заводиться в корпус фари перемотаний ізолентою, було холодно і пізно, я вже не хтів заїжати знову в гараж, але навідь якшо там і порваний кабель то причому тут задній стоп і саме права лампочка освітлення номеру ?

Чи це може збіг обставин, але товариш собі поставив також ті самі діодні габарити і діод в салон, після чого почались проблеми з сигналізацією і стартом...

Хто може пояснити ці явища ? поможіть будь ласка

Storag
29.01.2011, 13:06
Барабашка завелся? ;)
Передок - проверь шо под изолентой и как масса контачит на кузов - окисляется ведь. Сзади тоже масса отдельно возле каждого фонаря прикручена. Но чтоб так совпало пропадание массы... Не иначе как барабашка :)
С освещением номера сложнее. Там один провод на обе лампочки массовый и один питание. Разве что от патрона один проводок отпал.
Объяснить можно только тем что провода поподгнивали, а когда ты там ковырялся то пообрывал их, им ведь подгнившим много усилия не надо.

Vitmen
29.01.2011, 13:53
Права сторона:
габарит перед-зад, стоп, освітлення номеру (права лампочка) перестали працювати після того як я замінив лампочки ближній-дальній, габарити на діодні, діоди в люстру в салоні і перевірив запобіжники...

Дивно все, все зробив, провіривши лампу салону і ближній дальній виїхав з гаражу, закривав двері гаражній поки машина стояла на габаритах, розвернувшись помітив що правий передній габарит не горить, запідозрив несправну діодну лампочку, вставив замість неї ту що була - запрацювало, діод пішов провіряти на другу машину - прцює, знову заміняв собі - всеодно не працює, а саме смішне шо на другий раз і рідна відказалась працювати, згодом вирубився задній правий стоп і права лампочка освітлення номеру... Зато ближній - дальній працює на обох фарах і все інше крім переліченого... В передній правій фарі дріт який заводиться в корпус фари перемотаний ізолентою, було холодно і пізно, я вже не хтів заїжати знову в гараж, але навідь якшо там і порваний кабель то причому тут задній стоп і саме права лампочка освітлення номеру ?

Чи це може збіг обставин, але товариш собі поставив також ті самі діодні габарити і діод в салон, після чого почались проблеми з сигналізацією і стартом...

Хто може пояснити ці явища ? поможіть будь ласка

Электрооборудование - стандарт
Здається, що не в порядку Пр-5 та Пр6 (в мене Пр-5 на передок праві, а Пр-6 на задні праві габарити).Коли поганий контакт, при підключенні ламп з струмом більше 0,1А, в місті поганого контакта буде невеличка ікра, і чім більша іскра тим швидше це місце розігриеться - мікросварка- Контакт поліпшиться - лампа засвітиться. При заміні лампи на світодіод струм 0,01 А. Іскри не буде. В данному випадку всі контакти ланцюга лампи повинні бути бездоганні. Слабке місто - колодка зпобіжників , контакти в патронах фонаря та інші.

vitw
29.01.2011, 14:21
Права сторона:
габарит перед-зад, стоп, освітлення номеру (права лампочка) перестали працювати ...
У мене те ж саме не працює права сторона. Поки що до проводки справа не дійшла (планую наступного тижня розібратися). Тимчасово, я поставив перемичку між лампочкою ближнього світла й габаритів (на фото). Коли вмикаю ближнє світо - праві задні габарити і права частина підсвітки номеру працює. Товариш говорив, що під панеллю є якийсь роз'єм на праву сторону. Ще не дивились.

sNc-SlaM
30.01.2011, 16:31
Электрооборудование - стандарт
Здається, що не в порядку Пр-5 та Пр6 (в мене Пр-5 на передок праві, а Пр-6 на задні праві габарити).Коли поганий контакт, при підключенні ламп з струмом більше 0,1А, в місті поганого контакта буде невеличка ікра, і чім більша іскра тим швидше це місце розігриеться - мікросварка- Контакт поліпшиться - лампа засвітиться. При заміні лампи на світодіод струм 0,01 А. Іскри не буде. В данному випадку всі контакти ланцюга лампи повинні бути бездоганні. Слабке місто - колодка зпобіжників , контакти в патронах фонаря та інші.

Причина правої сторони була в 6му запобіжнику "5" який згорів видно в той момент як я грався з габаритами, поміняв на "7.5", штатний габарит горить, діод тільки в лівій фарі, в правій не хоче, я плюнув і вкрутив в дві фари рідні габаритні лампочки, але якшо хтось розуміє в чому причина то цікаво знати, дякую.

Storag
31.01.2011, 17:04
Проверь на всякий случай правильно ли + и - подаются на диод когда он в патроне.

sNc-SlaM
01.02.2011, 02:13
ну якби не прально то лампочка яка стояла до діода б не горіла...

Владимир_FoXX
01.02.2011, 19:10
2sNc-SlaM: а лампочке все равно куда ей + подают.
а диод переборчивый)) ему срого соблюдать полярность))
Storag правильно сказал - на правой проверить + и - на патроне габарита

sNc-SlaM
02.02.2011, 03:55
понятно, спробую