Просмотр полной версии : Тормознули гайцЫ....
....за превышение скорости. Но поскольку, превышение явно не мое (о чем в протоколе отмечено и еще отмечены другие "неточности" со стороны ГАИ) собираюсь бороться за свои 255 грн.
Какая последовательность девствий?
Сонтехнег
30.01.2011, 18:29
1. Если нужно только отстоять свои 255, то пишем по заготовке иск в суд - дальше вызовут, там все разборки будут. (Если пойти к адвокату, то за иск ещё возьмёт 100 грв - и гарантии нет, что выиграете). Насолить таким образом гайцам не удастся.
2. Если пофиг на 255, и нужно насолить именно гайцу. То нужно писать заяву в прокуратуру - и предоставлять туда свои материалы, о нарушении гайцем законов, конституции, прав водителя/человека и т. д.
3. Если написать заявы и туда и туда - будет эффективней, но много времени может занять - бюракратия, штовыхатели?. Можно ещё если случай провокационный в газету местную сходить - журналюг, в отличии судей и прокуроров гайцы в целях экономии не прикармливают. Но если случай просто "ай меня обидели ни за что..." - то не напишут, потому что УГ - таких тысячи.
Явно не на Трукам, тогда бы не брыкался.
ИМХО не та сумма за которую можно потратить неделю жизни, оплачивай в срок дабы не удвоился штраф, да квитанцию отнести не забудь, чтоб в исполнительную не отправили.
А дальше все просто, если превышаешь скорость, будь бдительным и не попадайся.
Сонтехнег
30.01.2011, 18:45
http://tavria.org.ua/forum/image.php?u=6965&dateline=1294443208 :-D Здравствуйте, о, мой господин! Нимбик не жмёт?
:Явно не на Трукам, тогда бы не брыкался.
ИМХО не та сумма за которую можно потратить неделю жизни, оплачивай в срок дабы не удвоился штраф, да квитанцию отнести не забудь, чтоб в исполнительную не отправили.
А дальше все просто, если превышаешь скорость, будь бдительным и не попадайся.Что тут можно ещё добавить?
В наших рядах казачок!
Глупости! Так может сразу нести все деньги из дома и каяться-хоть когда,но нарушил,каюсь!!! Незачем тогда и писать на Форум-молча утер слезы/сопли,заплатил.Поймали за дело-один базар,поймали на "понт" ,хоть на 50 грн,что прижимать уши ? Полно криков- менты-сякие,менты-такие,тут есть два выхода-терпеть и сдаваться,или бороться.
Если у вас 255 грн лишние,порвите их,только не советуйте другим.
Если взяли на фен,отбиваться в суде с высокой вероятностью,начиная с процедуры- права,свидетели,доказатеол ьства...Пусть принесут в суд по 251-й видео-фото!
Казачку вместо нимба кокарду бы ...
1973cc11
30.01.2011, 18:50
Если взяли не на ВИЗИРЬ,то бороться надо в любом случае!!!Денег это не стоит,зато мент подумает в следующий раз...и можно собраться с мыслями и подумать.
Сюда ходить (http://www.bmwua.net/saiphorum/)
1. Читать.
2. Составить позов
3. Выложить, хай народ покритикует
4. С учетом критики исправить и отослать в суд.
5. Завести топик в законодательной ветке говнофорума и держать в курсе народ.:D
Визирь тоже проходили.Если на фото кроме жениха есть еще хоть один,смело оспаривать,есть такое письмо производителя.
Итак.
1. Не на визирь, а на обычную ловилку, которую гаец держал в руке.
2. Место между Эпицентром на Стеценко и развязкой на Пущу (киевляе знают - там всегда стоят, и я об этом тоже знаю. Потому злостно не превышаю НИКОГДА).
3. Ехал ~75, гаец показал 87 и времени на прыборе было около 2 мин. На дороге я был один. Ближайшая машина сзади была метрах в ста. Перед тем они тормознули какую-то вольву и коллега моего гайца как раз общался с ее водителем. Такое большое время "мой" гаец пояснил тем, что он зафиксировал меня раньше, а потом я сбросил скорость. Но!
4. Перед тем я стоял на светофоре на развязке на Ашан. То есть, получается, что очень интересно. Или я со светофора рванул с визгом покрышек, или я не стоял на том светофоре вообще. Но я на нем стоял и стартовал нормально. А за те 2 минуты должен был проехать не 300м до поста, а около 2 километров.
5. Кроме того, по времени очень похоже, что мне тюхали скорость Вольвы - разница между мной и им была метров 300.
ПыСы. В протоколе все вышеперечисленное изложено, а так же дописано, что со статьей 63 не ознакомлен (предлагали ознакомить после того, как прочитали мое замечание). Кроме того, написано, что данная месность согласно ПДД не может быть населенным пунктом - остутствует напрочь регулярная застройка.
Явно не на Трукам, тогда бы не брыкался.
А дальше все просто, если превышаешь скорость, будь бдительным и не попадайся.
А скорость я НЕ ПРЕВЫШАЛ. Читайте ПДД.
Уважаемый! Это как раз та сумма, которую стоят новые шаровые для моей машины. А я предпочитаю ездить на исправной машине.
2 минуты? 60 км/ч=16,6 метров в секунду.Считаем.В суд.
Сонтехнег окститесь, мне абсолютно все равно как поступит топикстартер,
но я от своих слов не отказываюсь. Имею некоторый опыт и прекрасно понимаю, что ваш популизм (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82 ) и советы отнимут у человека как минимум неделю жизни и как минимум денег на ту же сумму и результат не гарантирован.
А при отрицательном результате, когда придет время ТО, и ему откажут из-за штрафа, что вы ему посоветуете? или в обоих случаях по доброте душевной будете бегать вместе с ним? сомневаюсь в этом
Придется идти в исполнительную, узнать, что штраф уже 510, потом в кассу оплатить его, потом в исполнительную отдать квитанцию. Через пару дней опять туда же получить постанову про закинчення виконавчого впровадження и потом уже в админпрактику ГАИ, чтоб в базе закрыли штраф. После этого смело на ТО.
Мое мнение это мое мнение, человек имеет право выслушать все варианты, а потом примет для себя решение.
И не господин я вам, с темнокожими не дружу, не понятно что у них на уме. :)
Rambo не видел последнего вашего поста, если это действительно ваше внутренне убеждение, и справедливость восстановит душевное равновесие тогда в бой, возможно все у вас получится.
Сонтехнег
30.01.2011, 19:26
А скорость я НЕ ПРЕВЫШАЛ. Читайте ПДД.
Уважаемый! Это как раз та сумма, которую стоят новые шаровые для моей машины. А я предпочитаю ездить на исправной машине.
Какой же он "уважаемый"? :)
В той ситуации, что написано - и в суд и в прокуратуру надо. Фшоке! Мрази разводят же ни на чём! Хорошо, что в пояснениях нормально отписался.
Какой же он "уважаемый"? :)
В той ситуации, что написано - и в суд и в прокуратуру надо. Фшоке! Мрази разводят же ни на чём! Хорошо, что в пояснениях нормально отписался.
Заметьте вы первый начали, я вам пока еще не хамил, и оскорбить не пытался.
На Rambo протокол не писал и ему со мной делить нечего. Обстоятельства при которых на него был составлен протокол я прочитал уже после своего поста, как и вы впрочем.
Мне например интересно чем дело кончится, вы Rambo держите нас в курсе.
Rambo гялнь тут http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=37&t=2670 там описано как составить исковое заявление в суд, и много другой полезной инфы по твоему случаю
Вывод-не выскакивайте с советом "Сдаемсу!!!"
Сонтехнег
30.01.2011, 20:11
Заметьте вы первый начали, я вам пока еще не хамил, и оскорбить не пытался.Вот до этого, когда гаишнеги беспрелили на дорогах - это вообще ничего, так жизненная ситуация. У них же двое детей и жена после ДТП и отец больной. А я бездушная скотина - мне плевать на его семью. На форуме мента-гаишнега какого-то неуважаемым назвал - драмо! оооо... вообще даже не за что! Закон и порядок!
Для успокоения предлагаю ещё пару взяточек взять - успокаивает.На Rambo протокол не писал и ему со мной делить нечего. Обстоятельства при которых на него был составлен протокол я прочитал уже после своего поста, как и вы впрочем.Перевожу: "я не я и лошадь не моя". Это не я составил протокол, это другие бандиты в погонах были. Я хороший бандит только потому что ещё мне тавроводы не попадались. Я Робин Гуд - забираю бабки у начальства, торможу машины, спрашиваю не нужны ли им деньги и раздаю нуждающимся.
Вообщето мне пох ваше мнение,, ведь если принимать решение по аваторке, то вы судя повсему жирный старый негр из трущоб, причем ущербный по жизни, как академик Павлов которого в детстве укусила собака.
Таки успокойтесь, я абсолютно никакого отношения к нелюбимой вами инспекции не имею, могу сменить аватар на негра если поможет вам обрести душевный покой.
Сонтехнег
30.01.2011, 20:30
Таки успокойтесь, я абсолютно никакого отношения к нелюбимой вами инспекции не имею, могу сменить аватар на негра если поможет вам обрести душевный покой.Не верю! Пруф будет?
Имели ввиду пруф линк? нечего мне предоставить. Доказательством считайте заявленный в профиле автомобиль :) .
Вывод-не выскакивайте с советом "Сдаемсу!!!"
Кук, а совет стоящий внимания. Иногда лучше сдать одну позицию но сохранить здоровье, время и деньги, и Rambo возможно это поймет именно в этой ситуации, жаль вряд ли об этом сообщит.
Понятное дело такими советами симпатий на этом форуме не сыщищ, тут нужно поносить всех и вся, от первого лица и до последнего инспектора, тада ты свой в доску рубаха парень.
Иногда лучше сдать одну позицию но сохранить здоровье, время и деньги,
И платить, платить, платить..просто так?Вы так считаете?У вас много денег лишних, чтоб платить?И совсем чести нет?В его шкуре ведь практически каждый день оказывается каждый из нас!Вы предлагаете всем платить только за то, что нас остановила жирная неграмотная морда в погонах?Пожалуйста,платите .И бойтесь каждого чиха ментовского.
А завтра вас трезвого остановят, обвинят в пьянке и влепят штраф на 3000 гривен.И вы не будете обжаловать?
Не говорите таки глупостей.Не давайте дурных советов,не пихайте всем налево-направо,не говорите про ущербность,Павлова,никто вас материть не будет.
Кук хоть это и принципиальная позиция, буду сдерживаться :)
ArsenZP сли придется тьфу тьфу, буду бороться, как же без этого. Но всегда легче предупредить такое развитие событий чем бороться с последствиями.
Когда-то я (случайно - так сложилась обстановка на дороге) подрезал другого чувака. На мою беду - там присутствовали гайцы. Остановили, составили протокол и т.д. Я был виноват, заплатил штраф.
Вчера меня так же подрезал чувак на Ниссане. Только неправ был он. Я ехал по главной, он тоже ехал по главной и поворотом показывал, куда он едет. В последнюю минуту он передумал и проскочил у меня перед носом, нарушив минимум два правила. Я успел затормозить. Разминулись буквально в сантиметрах. Гайцов рядом не оказалось...
Это так, для примера.
Вопрос в другом. Я согласен заплатить штраф, если я виноват. Или понести другое наказание. Которое соответствует закону. Но Я БУДУ ОТСТАИВАТЬ СВОЮ ПРАВОТУ, даже если цена вопроса будет 50 грн. ПОТОМУ ЧТО МЕНЯ ДОСТАЛИ ТАКИЕ СИТУАЦИ!
ПыСы. На прошлой неделе ловили вора. Квартирника. Так вот когда дошло дело до составления протокола, одна из пришедших поглазеть теток сослалась на то, что мол она госслужащая и не сможет прийти в милицию давать показания, когда ее вызовут. Потому как она на госслужбе. А еще одного мужичка - соседа - жена загнала в домой квартиру воплями что мол не%%й там глазеть - еще в свидетели возьмут. Менталитет?
Но всегда легче предупредить такое развитие событий чем бороться с последствиями.
Легче. Предупредить. До того момента, когда такое событие не начинает называться "подстава".
Бывает и другое - зная свои права,можно сэкономить денежку даже если нарушил.Меня недавно тормознули за неумышленное нарушение и пригрозили протоколом на 255 грн.Я привёл доводы своей невиновности,попросил предьвить имеющиеся у них доказательства моей вины, предложил написать протокол, предупредив гайцев, что с протоколом не согласен, буду обжаловать в суде.Также я позвал пассажира, попросил вписать его в качестве свидетеля.
Итог: гайцы поняли, что взяток не дождутся, зато дождутся приглашения в суд и нагоняя от начальства.Я был отпущен без протокола.
artem86_08
31.01.2011, 10:14
У меня тоже был случай. Забыл полис страховки. Точнее забыл что он лежит в багажнике а не в бардачке. Остановили, начали натуплять мол штраф 500 грн и т.д. После моих доводов минут 15 мы поспорили с гаишниками, на что была сказана гениальная фраза гайцами: "Давай 50 грн и езжай дальше!"...
АВТОРУ не здаваться!!! Продумай все основательно и распиши все почему это не может быть твоя скорость. И можешь для начала написать письмо непосредственно в Гаи. С момента отправки, до получения ответа все сроки по наказанию приостанавливаются... Если до ТО далеко то можно и попереписываться... Если нет - тогда в суд и в прокуратуру обязятельно. такие же копии писем... И никука не ходи, только заказные письма с уведомлением!
Удачи, в этой нелегкой борьбе!
В данной ситуации топикастеру следует использовать статью 251Куап
Стаття 251. Докази
Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є
будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом
порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність
адміністративного правопорушення, винність даної особи в його
вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного
вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про
адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка
притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих,
свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями
технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і
кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки,
відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням
правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки
дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а
також іншими документами.
{ Стаття 251 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N 1369-12
від 29.07.91, N 1818-12 від 15.11.91; Законом N 586-VI ( 586-17 )
від 24.09.2008 }
Аименно частью где указанно про фото и видеофиксацию правонурушения.
+дальнейшие действия в суде
-надати письмові пояснення ситуації, що мала місце, наголосити на тому, що швидкість контролював, перевищення не було. Також варто надати такі ж пояснення свідка.
-в своїх поясненнях нагадати, що згідно ст. 251 КУпАП Ваші пояснення та пояснення свідків є доказом у справі.
-нагадати, що згідно тієї ж статті доказом у справі є показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису. Прилад "Сокіл" цим вимогам не відповідає, отже його покази, зафіксовані в протоколі, доказом не є.
-пояснити фізичну неможливість людини бачити швидкість автомобіля з точністю достатньою для визначення правопорушення. Отже покази напарника-"свідка" є неправдивими.
-після цього заявити письмове клопотання про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення за відсутністю складу такого порушення в моїх діях.
В клопотанні акцентувати увагу на тому, що згідно ст. 251 КУпАП рішення у справі приймається на основі наявних доказів. А з наявних доказів маємо лише Ваші пояснення та пояснення Вашого свідка. Покази приладу та пояснення напарника-"свідка", як пояснено вище, доказами не є
взято от http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=3329
внизу страници пример искового заявления http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=37&t=2670
АХТУНГ! Психоблок пробили мне в субботу. Вообще остановили меня за остановку под запрещающим знаком. Харьков , московский проспект, район станции пролетарская, висит знак со стороны ХТЗ, остановился заранее , что бы не попасть в зону действия знака, но это все мелоче. Далее останавливают меня гайцы, уже на выезде из кармана остановки общественного транспорта. Стоят прям на проезжей части на выезде из него. Стоят на личном автомобиле. Ну и начинается , нарушаем и ля ля тапаля, как он вообще меня увидел от туда , я хз. Но вообщем говорит ща будет протокол, я говорю вперед, а я вас пока сфотогравирую в вашем додже, на воне машин 15 иванов, второй начал прикаться типа не имею права, говорит вызову беркут , говорит второму типа давай максималку лепи. Я мол да вы вообще опупели, на своей машине, удостоверение не предъявили, даже не предстваились. Ну говорю мол оформляйте, а я пока все сфоткаю и потом будем бодаться в суде. Я говорю а то вон ваши друзья стоят , вы им штрафы не выписуете, а он мне в ответ ТАКСИСТАМ МОЖНО, тут меня аж задергало, я говорю так я поехал за шашкой и все, а он мол надо еще и лицензию - у меня такие О_О глаза. Я спрашиваю, мол вы хотите сказать, что таксистам можно парковать под знаком "остановка запрещена", он такой да, я говорю ну вы в суде это повторите, а я пока все сниму на телефон. Ну короче отдал мне права, вроде ниче не выписал, хотя поскудыши переписуют данные , а потом тайком выписуют протокол и такое бывает. Но короче вот с таксистами он мне психоблок пробил... извините я до сих пор на эмоциях.
АХТУНГ!
хоть и по-хорошему сами сдались, я думаю все равно нужно на них бамажку написать,
чтоб на других не кидались.
ну, и наверное нужно было телефоном видео снимать,
чтоб было слышно то что они плетут.
по-другому "это" не остановить...
хоть и по-хорошему сами сдались, я думаю все равно нужно на них бамажку написать,
чтоб на других не кидались.
ну, и наверное нужно было телефоном видео снимать,
чтоб было слышно то что они плетут.
по-другому "это" не остановить...
Так скаты так и не дали снимать, ну я уверен, что они выехал на выходных подзаработать. Они уже вроде знают, что на личном авто им ловить нечего. Ну беседа была длинная. Есть знакомые , попробую навести шороха, просто это уже совсем борзость.
artem86_08
31.01.2011, 17:47
А что значит не дали снимать???? включили камеру и все!
А что значит не дали снимать???? включили камеру и все!
А он передо мной стал , начал рукой закрывать телефон и кричать НЕ ИМЕЕТЕ ПРАВО, я ща беркут вызову.
artem86_08
31.01.2011, 17:53
Да пускай хоть папу римского вызывает. Диктофон или камеру включили и все, достаточно один раз зафиксировать лицо, а потом и звука достаточно. и вообще я так понял вы с машины вышли???? выходить не надо!!!!
artem86_08
31.01.2011, 17:54
Надо было потом отъехать метров на 200 и снять как они на гражданке косят бабло и видео в прокуратуру и т.д.
Надо было потом отъехать метров на 200 и снять как они на гражданке косят бабло и видео в прокуратуру и т.д.
С машины вышел, так как окно замерзло и не мог открыть :( Я ехал к родителям на праздник, так что не очень хотелось качать права изначально, думал они сразу пойдут на попятную, ну я не дурак и не первый день за рулем. Но они видимо очень жадные попались.
А он передо мной стал , начал рукой закрывать телефон и кричать НЕ ИМЕЕТЕ ПРАВО, я ща беркут вызову.
имеешь право
в инете даже есть копия документа в котором говориться что можно - можно его распечатать и показывать если они не верят
Нельзя снимать его с телками,на даче,в бане.На службе-можно и нужно-помогает.Главное-держать себя в руках,не психовать и дергаться.
имеешь право
в инете даже есть копия документа в котором говориться что можно - можно его распечатать и показывать если они не верят
Блин. Я понимаю, что имею право, но ехал не сам , в авто холодно , я с ними не собирался в драматические диалоги вступать, я пытался сделать так, что бы они быстрее отвяли от меня. Тут ключевой момент ТАКСИСТАМ МОЖНО ВСЕ!!! если есть шашка, кстате не хотел писать матюги, но они таксист крякнул типа "правильно, надо выписовать протакололо" и у меня случился приступ ненависти и я потерял самообладание на какое то время, пока гайци смотрели доки. Так вот если окажется , что они все таки выписали протокол без моего ведома, то буду я их искать и замардую их до кровавого поноса блин...
artem86_08
31.01.2011, 18:08
Ты знаешь я лично еще не разу не спорил с гайцами особо, но есть очень большое желание. Пока еще не попадались особо наглые и не выводили... они всегда будут пугать беркутами, кобрами. и откахываться чтоб их снимали...
и замардую их до кровавого поноса блин...
оеееее! так им!! :D
Прошу прощения за много буков - такая "коза" попалась...
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови сер. __________ від 30.01.2011 р.
у справі про адміністративне правопорушення
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
«30» січня 2011 року близько 15 год. 50 хв. я рухався автомобілем Славута, державний номерний знак __________, по вул. Міська (м. Київ) в бік н.п. Пуща-Водиця.
Приблизно в цей час мене зупинив інспектором ВДАІ м. Києва ст. лейтенант __________ (прізвище в документах написано нечітко) __________ Олександрович. Як виявилось причиною зупинки, за думкою інспектора та згідно з його слів за показниками приладу Радіс, стало порушення мною вимог пункту 12.4 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.1 ст. 122 КУпАП. На підтвердження викладеного інспектор продемонстрував прилад РАДІС (номер не вказано) на якому була зафіксована швидкість ніби то мого автомобіля що становила 87 км/год.
На мої заперечення стосовно достовірності фіксації вказаної швидкості саме мого автомобіля, враховуючи числені автомобілі які рухались в той час по вулиці, інспектор відповів, що він точно знає, що я перевищив швидкість, навіть не дивлячись на те, що я стверджував, що швидкість мого руху не перевищувала 75 км/год, ніби то я спочатку набрав швидкість, а потім скинув її до зазначеної мною. При цьому, покази прилада «Радіс» (номер не вказано), були такими: швидкість 87 км/год, час з моменту виміру (в момент коли інспектор показав мені прилад) становив 1 хв.30 с.
Якщо вирахувати відстань, яку я мав проїхати за такий час, то вона становить більше 2 кілометрів. Крім того, на відстані приблизно 600м від місця зупинки мене інспектором, знаходиться світлофор, на якому я зупинився, чекаючи ввімкнення зеленого сигналу в моєму напрямку, я ніяк не міг рухатися з швидкістю, пред’явленою мені інспектором.
Прошу також врахувати те, що основним паливом у моєму авто є скраплений газ. А динаміка розгону карб’юраторного авто на скрапленому газі значно нижча, ніж на бензині. Автомобіль на той момент був досить завантаженим, що також негативно впливає на динамічні характеристики. Крім того, згідно п. 1.10 чинних ПДР, населеним пунктом вважається «забудована територія, в'їзди на яку і виїзди з якої позначаються дорожніми знаками 5.45». В тому місці, де мене було зупинено, будь-яка забудова відсутня від світлофора, де я починав рух, до транспортного розгалуження на м. Пуща-Водиця та Гостомель на всій вулиці Міській (відстань близько 1.7 км).
Не зважаючи на мої пояснення, інспектор потребував надання посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль, після чого повернувся до свого службового автомобіля та в ньому склав протокол серія __________ про адміністративне правопорушення від 30.01.2011 р.(копія додається) . В протоколі зазначено, що я, ____________, нібито порушив вимоги п. 12.4 Правил дорожнього руху і, що швидкість руху була виміряна приладом «Радіс» (номер не вказано). П. 63 Конституції України та ст.. 268 КУпАП мені роз’яснено не було, про що я зробив відповідну помітку в протоколі.
Також, не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши свої думки достатніми Відповідач, інспектор ВДАІ ст. лт. __________ __________ Олександрович., прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 грн., та виніс постанову серія __________ по справі про адміністративне правопорушення від 30 січня 2011 року (копія додається).
п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2005 року N 14 Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті встановлено, що зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КУпАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
Ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.
В ч.2 ст .71 Кодексу адміністративного судочинства України зазначено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти
адміністративного позову.
Крім цього, ч.3 ст. 70 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що докази, одержані з порушенням закону, судом при вирішенні справи не беруться до уваги, а відповідно до ч. 4 коментованого кодексу, обставини, які за законом повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися ніякими іншими засобами доказування, крім випадків, коли щодо таких обставин не виникає спору.
Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час на приладі, який ніби-то пройшов з моменту вимірювання швидкості. Який, до речі, не відповідає дійсності та дорожній ситуації (див. вище). Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, адже за таких умов я в момент фіксації мав тільки проїхати міст над залізничною колією, який знаходиться в бік проспекту Перемоги від місця зупинки мене інспектором ДАІ.
Звертаю увагу, що ст. 254 КУпАП зазначено, що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративне правопорушення не було зафіксоване належним чином, як то вимагає чинне законодавство, з врахуванням допущених порушень під час складання протоколу він не може бути належним доказом моєї вини, складений з грубими порушенням чинного законодавства і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.
Необхідно також зазначити, що відповідно до ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які дані, що встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративној відповідальності, та показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Але як вбачається із змісту протоколу про адміністративне правопорушення, до нього додається тільки постанова по справі про адміністративне правопорушення. Отже маємо прийти до висновку, що вимірювач «РАДІС» не має функцій фото- і кінозйомки, відеозапису, тому з огляду на положення ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення не може бути визнаний доказом по справі.
Відповідно до п. 2.13 Інструкції «З організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», до протоколу, складеного з використанням показань технічних приладів, долучаються фото-, відео або інші матеріали, на яких зафіксовані показання цих приладів. Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що до нього не надано будь-яких матеріалів, на яких зафіксовано показання приладу «РАДІС» в порушення наведеного положення.
Також маю зазначити, що мені не надали дані про допуск даного засобу вимірювальної техніки до застосування в Україні, повірку,сертифікат відповідності, похибки при вимірюваннях інспектором ВДАІ __________ __________ Олександровича. мені надано не було. Не вдалося дізнатися навіть серійний номер приладу. Крім того, ні в протоколі, ні в постанові у справі про адміністративне правопорушення цих даних також немає, що робить вимірювання незаконним у відповідності до ст. 10-15 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність». До того ж, співробітник ДАІ під час вимірювання тримав вимірювальний пристрій у руці, що робить можливим рух назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується.
Таким чином при складанні протоколу про адміністративне правопорушення та винесенні постанови по справі про адміністративне правопорушення відповідачем порушені вимоги ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також порушено положення ст. 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже відповідачем достеменно не встановлено, чи був винен у правопорушенні саме я, враховуючи, що окрім показань вимірювача швидкості руху «Радіс» будь-яких інших доказів не наведено.
Отже протокол Серія __________ від 30.01.2011 р. мені було надано на підпис після його складання та підписання інспектором. У протоколі мною зазначено зауваження про незгоду з висновками інспектора, адже Правила дорожнього руху України я не порушував. Виміряна швидкість може належить будь-якому з автомобілей, що рухались раніше по вул. Міська. Як в напрямку мого руху, так і в зустрічному напрямку. До того ж, якраз перед тим, як зупинити мене, інспектори зупинили іншу легкову машин теж за перевищення швидкості.
Доказів про те, що швидкість на радарі належить саме моєму автомобілю, пред`явлено не було.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, недоведеним з наступних причини:
рухаючись по вул.Міській, я виконував вимоги Правил дорожнього руху України щодо дозволеної швидкості; жодних доказів порушення не наведено.
За таких умов вважаю, що у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серія __________ по справі про адміністративне правопорушення від 30 січня 2011 року є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Визнати протиправною та скасувати Постанову серії __________ по справі про адміністративне правопорушення від 30 січня 2011 р.
Додатки:
1. Копії позовної заяви на 2 арк. в 2-х прим.
2. Копія постанови серії __________ по справі про адміністративне правопорушення від 30.01.2011
3. Копія протоколу серії __________ про адміністративне правопорушення від 30.01.2011
«04» лютого 2011 року _______________
Merkurydnepr
03.02.2011, 10:47
.....На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні .......та и по тексту также
Сильно много всяких посылания на ст. - если судья попросит их все повторить - сделаешь. Эт юрист-адвокат може ими сыпать.
ИМХО я сам недавно точно такое же написал - постарался больше своими словами это сделать.
Андрей Олегович
03.02.2011, 18:06
.....На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні .......та и по тексту также
Сильно много всяких посылания на ст. - если судья попросит их все повторить - сделаешь. Эт юрист-адвокат може ими сыпать.
ИМХО я сам недавно точно такое же написал - постарался больше своими словами это сделать.
Если всё будете писать своими словами, не ссылаясь на статьи нормативных документов, то вероятность того, что Вас пощлют нах сильно увеличится.
Единственное с чем соглашусь, так это с тем, что фраза
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, недоведеним з наступних причини
выглядит по-идиотски.
В позове Вам нужно по каждой статье разжевать,
что и менно расходится с Вашим случаем.
Я пишу позовы примерно так:
Хуйлонський районний суд м. Києва
вул.Тимошенка, 2-Є, м. Київ, 04212
Позивач boba
відповідач Управління ДАI ГУМВС України в м.Києві
вул.Хмельницького, 54, м.Київ, 01030
044 483-70-64
ПОЗОВНА ЗАЯВА
На постанову в справі про адміністративне правопорошення
АА №ХХХХХ від 00.00.0000р
(Краткое изложение событий)
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
(почему не согласен - обоснование)
У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.
Враховуючи все вищевикладене, керуючись ст.ст.104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,
ПРОШУ:
1.Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
2.Скасувати Постанову в справі про адміністративне правопорушення АА № 00000 від 08.04.2010року, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
Додатки:
1.доказ сплати судового збору – квитанція установи банку;
2.копія протоколу про вчинення адміністративного правопорушення АА №00000 від 08.04.2010р
3.копія постанови про притягнення до адміністративної відповідальності АА №00000 від 08.04.2010р;
4.копія адміністративного позову та доданих матеріалів для відповідача у справі.
Я пишу позовы примерно так:
Район хороший у Вас:-D
По сабжу, уже ж не одна тема такая есть и там много инфы...
Merkurydnepr
07.02.2011, 11:47
Ссылаться нужно обязательно, но не на штук 20 этих статей.
Оформил, как предлагали. Сходил сегодня в суд - не приняли. Сказали типа оформлено неправильно, обращайся к юристу, чтоб оформил. Оная эта услуга стоит 150 грн. Штраф стоит на 100 больше. Нервы (потолкался где-то час в очереди с "детьми войны" и агитацией за юлю) еще дороже. Ну нах!
Merkurydnepr
09.02.2011, 01:52
А мне сегодня тоже сказали - неправильно оформили, правда говорят - подьезжай завтра-послезавтра с правильным вариантом, если что мы подскажем что да как. Скажем так - все эти поездки и звонки им стоят мне денег. Конечно проще заплатить и не парится, но это тупо. Тебя гаи разводят, а ты согласен с этим.
Кук, Сонтехник, boba, 1973cc11, где же вы? дальше то что Rambo делать?
выскажите пожалуйста свое мнение. Как сберечь деньги время и здоровье?
как штраф из базы убрать чтоб потом с ТО проблем не было?
Merkurydnepr
10.02.2011, 09:06
должны были указать что неправильно. И вообще как это не приняли вообще? если даже не захотели принять значит указание есть - не брать. Они обязаны принять, вопрос в том что они потом пишут - позов без руху, есть 5 дней на устранение ошибок. А поточнее можете написать что сказали.
Не хотите морочиться платите - гайцу премия будет за выполение плана, стране - бюджет пополнится - а вы сбережете нервы и здоровье :)
Вот по такому позову у меня есть решение суда в мою пользу:
Обухівський районний суд Київської області
08700, м. Обухів, вул. Київська 20
ПОЗИВАЧ: Я
ВІДПОВІДАЧ: посадова особа ДАІ – старшина міліції Шаригін Леонід Вікторович,
інспектор дорожньо-патрульної служби Кагарлицького взводу ДПС
при УДАІ ГУМВС України в Київській області, нагрудний знак ДАІ – КМ 0143
09200, Київська область, м. Кагарлик, вул. Комсомольська 13,
тел. (04473)5-40-93, 5-23-51
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постановив справі про
адміністративне правопорушення № ****** від *******2011 р.
Я, .........., паспорт серії СМ № ******, ідентифікаційний номер **********, 11 січня 2011 року приблизно о 15 год. 30 хв., керуючи автомобілем «Деу Нексія», державний номер *****, який належить мені на підставі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії АІС № ******, рухався по автомобільній дорозі Київ – Обухів в напрямку м. Київ в умовах інтенсивного руху позаду іншого автомобіля. Під’їжджаючи до повороту дороги ліворуч поблизу автобусної зупинки «Рудики» я заздалегідь знизив швидкість і рухався зі швидкістю 50 км/год, оскільки знав, що на даній ділянці дороги встановлений дорожній знак 3.29 – обмеження максимальної швидкості руху до 50 км/год, з додатковими табличками до знаку 7.12, 7.13 та 7.21, які означають, що знак діє при певних погодних умовах і зону дії знаку.
На 34-му км а/д Київ – Обухів я був зупинений інспектором ДПС Шаригіним Леонідом Вікторовичем. Після зупинки я попросив інспектора пояснити причину зупинення. Зі слів працівника ДАІ я перевищив встановлену швидкість, інспектор показав зафіксоване на приладі "Беркут" № 0801080 число 92. Як інспектор встановив, що показання приладу відповідають моїй швидкості руху – невідомо, оскільки в той же час по автодорозі в межах 300-400 м. в обидва боки рухалося ще багато автомобілів (близько 10).
На мої аргументи, що показання приладу «Беркут» не відповідають моїй швидкості руху, інспектор ДПС Шаригін Леонід Вікторович не зреагував і склав протокол про адміністративне правопорушення серії АІ1 № ****** за порушення мною вимог знаку 3.29 (обмеження максимальної швидкості 50 км/год). В протоколі в графі пояснень я написав про свою незгоду з обвинуваченням. Після складання протоколу інспектор ДПС Шаригін Л.В. виніс постанову в справі про адміністративне правопорушення № АІ ****** від 11.01.2011 р., згідно якої на мене було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 260 грн.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є незаконним, необґрунтованим, недоведенним з наступних причин:
1. Правопорушення я не скоював, оскільки їхав із дотриманням швидкісного режиму в зоні дії знаку 3.29 (обмеження максимальної швидкості 50 км/год), передбаченого Правилами дорожнього руху України. Дотримуючись швидкості 50 км/год я керувався вимірювальним приладом свого ТЗ. Усі прилади мого автомобіля «Деу Нексія», д/н *****, є технічно справними, про що свідчить талон техогляду від 01.09.2010 р. серія АВА № ******.
2. У протоколі про адміністративне правопорушення та постанові відсутні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Фактично мені інспектором ДПС Шаригіним Л.В., було продемонстровано тільки покази приладу «Беркут» – 92 км/год.
Але в момент, близький до зупинки мене інспектором ДПС, попереду мого автомобіля на відстані приблизно 50-70 м. рухався автомобіль «Тойота Прадо» чорного кольору, назустріч мені в напрямку м. Обухів рухалося кілька автомобілів, позаду мене на відстані приблизно 100 м. також їхало кілька автомобілів. Поки інспектор ДПС перейшов автодорогу і підійшов до мого автомобіля (а зупиняючи мене рухом жезлу інспектор знаходився на центральній смузі автодороги) пройшло близько 1 хв., за цей час повз мене в попутньому і протилежному напрямках дороги проїхало ще декілька автомобілів.
Тобто встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, а за таких умов є підстави вважати, що насправді виміряно швидкість іншого автомобіля, який рухався у кількох десятках метрах від мого автомобіля.
Всі описані вище обставини були вказані інспектору Шаригіну Л.В. та викладені в скороченому вигляді в поясненнях до протоколу АІ1 № ******.
3. Прилад «Беркут», яким проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він не демонструє автомобіль, водій якого порушив ПДР, його державний номерний знак, знаходиться у інспектора ДПС і керується ним безпосередньо.
Стаття 251 КУпАП передбачає, що доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку встановлюється наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Виходячи з цього показання приладу «Беркут», що не працював з відеофіксатором, взагалі не можна вважати доказом у справі про адміністративне правопорушення.
4. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення інспектор ДПС Шаригін Л. В. не роз’яснив мені мої права та обов’язки передбачені ст. 63 Конституції України і ст. 268 КУпАП, чим грубо порушив мої права як громадянина. Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова № АІ 326790 в справі про адміністративне правопорушення від 11 січня 2011 року винесена з порушеннями чинного законодавства, є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ч.2 ст. 71 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита. На підставі викладеного, керуючись статтями 247, 251, 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтями 2,6-11,18,19,71 Кодексу адміністративного судочинства України –
ПРОШУ СУД:
1. Закрити провадження по адміністративній справі відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
2. Скасувати постанову в справі про адміністративне правопорушення № АІ 326790 від 11.01.2011 р. винесену інспектором ДПС, старшиною міліції Шаригіним Л.В.
Додатки:
1. Копія паспорта позивача.
2. Копія протоколу серія АІ1 № 166816 про адміністративне правопорушення від 11.01.2011 р.
3. Копія постанови серія АI № 326790 про адміністративне правопорушення від 11.01.2011 р.
4. Копія позовної заяви з додатками для відповідача.
Дата ______ ________________Подпись
Оформил, как предлагали. Сходил сегодня в суд - не приняли. Сказали типа оформлено неправильно, обращайся к юристу, чтоб оформил. Оная эта услуга стоит 150 грн. Штраф стоит на 100 больше. Нервы (потолкался где-то час в очереди с "детьми войны" и агитацией за юлю) еще дороже. Ну нах!
А кто сказал? В канцелярии? Приди на следующий день когда поменяется смена. Им вообще должно быть побарабану как ты оформил.
P.S. http://roadcontrol.org.ua/forum/index.php - примеры заявлений можно посмотреть и там
Для отправки позовов и экономии времени есть укрпочта с замечательной услугой отправка ценных писем с описью вложения и уведомлением о получении. Рекомендую, проверил лично. Канцелярия примет, инфа 100%. А если в позове глюки, то судья пришлет ухвалу где укажет на ошибки с предложением их исправить и прислать позов поновой.:yes:
А вааще-та алгоритм действий изложил в посте нумер 9.:yes:
Вот так господа Тавроводы- и новых шаровых не будет и гайцы целы (еще и издеваются) :cool:
wsad даже не думал, человека за 250 грн отправили прошибать лбом стену, а я вначале всего лишь пытался ему помочь (за что был запсучен и обхулен :) ). Само собой, теперь когда сроки уплаты штрафа прошли и штраф судя по всему удвоился я задаю специалистам закономерный вопрос дальше то что ему делать?
Сонтехнег
16.02.2011, 17:31
Сонтехнег
1. Немедленно прекратите срать боянами.
2. Тут Вам не тут. Тут флудят только те, кого я баню.
3. Немедленно прекратите срать боянами.
Ув. старожилы и модераторы.
Извините, комп это не моя работа и даже не увлечение,очень плох разбираюсь в кнопочках, смайликах и что там еще есть.
Просто не знаю как вставить две цитаты.
Красный цвет в выборе случаен и впредь применяться не будет!
Алексчук
03.04.2011, 14:02
Уже неделю у нас на перекрестках стоят ГАИцы.
На чем ловят - сам ГАИец признался: останавливают машину и если ты стал не по правилам - штраф. Во до чего доперли. Про причину остановки плетут что угодно.
:cool: Главное не робеть и не скандалить - показал документ и поехал дальше.
Андрей Рой
11.04.2011, 02:30
Для отправки позовов и экономии времени есть укрпочта с замечательной услугой отправка ценных писем с описью вложения и уведомлением о получении. Рекомендую, проверил лично. Канцелярия примет, инфа 100%. А если в позове глюки, то судья пришлет ухвалу где укажет на ошибки с предложением их исправить и прислать позов поновой.:yes:
100% правильно. И нечего бегать по судам, стоять в очередях, выслушивать ФЕ какого-то канцеляриста. 4-8 гривен на почту и нет проблем, запустил письмо самолетиком в сторону суда и пускай попробуют не принять. А пока дело находится в суде никакая исполнительная служба не имеет право рыпаться.
Андрей Рой
11.04.2011, 02:42
wsad даже не думал, человека за 250 грн отправили прошибать лбом стену, а я вначале всего лишь пытался ему помочь (за что был запсучен и обхулен :) ). Само собой, теперь когда сроки уплаты штрафа прошли и штраф судя по всему удвоился я задаю специалистам закономерный вопрос дальше то что ему делать?
Вот из-за таких гайцы и беспредельничают, скоро начнут вообще от фонаря тормозить и штаф выписывать. И что как стадо баранов побежим платить? Я лично дудки. Буду бороться даже за 10 грн. Потому что прекрасно понимаю если не дать отпор, людям свойственно наглеть, вспомните как было: сначала 10 грн потом 20, теперь не менее 100 завтра будет 1000 и так до бесконечности.
И повторюсь пока дело в суде штраф не удваивается, все сроки смещаются на время рассмотрения иска вынесения постановы.
Алексчук
26.12.2011, 11:07
Алкотестер
http://www.youtube.com/watch?v=QUwtR_wyn0M&feature=autoplay&list=ULJ0gbCPHWC_c&lf=mfu_in_order&playnext=1
Общение с ГАИцами
http://www.youtube.com/watch?v=kkba63GeIVU&feature=autoplay&list=UL8YimN2QSdaE&lf=mfu_in_order&playnext=3
http://www.youtube.com/watch?v=OUTIUwyH080&feature=autoplay&list=ULkkba63GeIVU&lf=mfu_in_order&playnext=4
Можно посмотреть еще ролики автора, и есть еще "ликбез" вот здесь:http://vzjatkamnet.at.ua/forum
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot