PDA

Просмотр полной версии : Як почистити топливний бак?

new_alfa
30.01.2011, 21:03
У мене виникла проблема з топливним баком. Бак дістав трохи ржу. Хочу його почистити, чи промити, але не знаю як правильно. Може хтось цю процедуру робив. Підкажіть будь-ласка. :yes:

кук
30.01.2011, 21:07
Три болти,5 гвинтів,пару хомутів...З ями,та і без неї бак знімається за 30 хв.,миється хоч "Галою",хоч чим,промивається і ставиться на місце.Ще 30 хвилин.

new_alfa
30.01.2011, 21:13
Чесно кажучи я сумніваюсь що "гала" справиться з іржою. :no:

кук
30.01.2011, 21:17
Тю! Тоді- Дозя,чи як її там...:D Вам що треба-вимити,чи зупинити іржу?

new_alfa
30.01.2011, 21:23
Треба і помити і зупинити ржу. Бак довго не використовувався і почав ржавіти.

new_alfa
30.01.2011, 21:25
Взагалі коли бак використовується і в ньому є топливо, то він рідко ржавіє. :)

gars
30.01.2011, 21:26
Ну так галой помой, а бензом зупини. Если в баке будет всегда бензин, то он и ржаветь не будет.

new_alfa
30.01.2011, 21:30
Я боюсь щоб потім ржа з бензином не пішла в фільтир на карбюратор.

кук
30.01.2011, 21:36
Тоді треба ставити розбірний фільтр-відстійник від трактора,а в стакан класти на дно магніт в вигляді кільця,вся іржа на ньому буде.Перевірено.

Buzyan
30.01.2011, 21:41
Галу применять для карбового бака мистера с мускулами на инжевый бак. А есть дизельные фильтра с сменным бумажковым фильтром и ненадо магнитоф.

new_alfa
30.01.2011, 21:41
Цей варіант не такий і поганий. На старих Запорожцях стоїть стакан відстойник. Він розбірний і легко чиститься. Треба подумати як його поставити.

кук
30.01.2011, 21:45
Як.Руками.

new_alfa
30.01.2011, 21:47
Взагалі ця проблема з ржою є в багатьох. Було б добре коли бак був би з пластику, чи нержавіючий. :D

Сонтехнег
30.01.2011, 21:50
Було б добре коли бак був би з пластикуБензин - растворитель.

new_alfa
30.01.2011, 21:52
Як.Руками. Маю на увазі в якому місці. У мене на бусі стоїть відстойник біля баку. Це дуже зручно. Він з грубого міцного органічного скла і видно коли назбирується бруд. Достатьньо тільки відкрутити, вилити, промити стакан, закрутити, закачати соляру, і все готово.

Yar Sylim
30.01.2011, 21:56
Маю на увазі в якому місці. У мене на бусі стоїть відстойник біля баку. Це дуже зручно. Він з грубого міцного органічного скла і видно коли назбирується бруд. Достатьньо тільки відкрутити, вилити, промити стакан, закрутити, закачати соляру, і все готово.
На тавре так не получится:D!!! продуйте обратку и подачу как положенно снимите бак скрутите с него датчик и вперед (так вроде проще)! Всякие промывочные присадки не советовал бы! Просто промыть бензом!

new_alfa
30.01.2011, 21:56
Бензин - растворитель. Так, це правда, але я не думаю що він може розчинити товстий пластик. Можна би було придумати яким чином покрити бак з середини, зробити якусь плівку на металі. Тоді не ржавів би метал.

Buzyan
30.01.2011, 22:00
А зачем в его заглядывать? Щас зима полюбому чистое топливо в прозрачном фильтре будет вас интриговать выпавшими в осадок и создавшую муть бензо-присадками. Ставьте под бампер возле б.бака дизельный фильтр со сменным бумажковым элементом объемом не меньше литра от трахтора места многа он там хорошо поместица и хватит его на пол года беззаботной езды. по поводу ржи в баке не переживайте: по статистике бак переживает Таврию.

new_alfa
30.01.2011, 22:00
На тавре так не получится:D!!! продуйте обратку и подачу как положенно снимите бак скрутите с него датчик и вперед (так вроде проще)! Всякие промывочные присадки не советовал бы! Просто промыть бензом! Датчик я вже зняв, зовні помив. А в середині думаю як. Одинчоловік порадив мені накидати в бак болтів і гайок, залити кипятком, і калатати. Я боюсь щоб гірше не було.

new_alfa
30.01.2011, 22:04
Зараз на запрвках бензин і без того не чистий, а як ще бак і сестема брудна, то багато мороки з фільтрами і карбюратором. Тому я думаю чим чистішим зробити бензин, тим ліпше буде працювати авто.

new_alfa
30.01.2011, 22:07
Я розібрав карбюратор і був в шоці. Я не думав що там скільки бруду. І фільтр був, та всерівно бруд в страшний.

Yar Sylim
30.01.2011, 22:07
Датчик я вже зняв, зовні помив. А в середині думаю як. Одинчоловік порадив мені накидати в бак болтів і гайок, залити кипятком, і калатати. Я боюсь щоб гірше не було.
Лучше пусть сам туда гайки кидает:D!!! Просто залейте бензом пусть по одкисает поколотите добре, и поставте фильтр отстойник, у меня газоновский вроде стоял и норма:)

vadozz
30.01.2011, 22:15
Бензин - растворитель.

А почему тогда почти на всех ино бак пластиковый?)

new_alfa
30.01.2011, 22:19
Лучше пусть сам туда гайки кидает:D!!! Просто залейте бензом пусть по одкисает поколотите добре, и поставте фильтр отстойник, у меня газоновский вроде стоял и норма:) :D Я теж думаю що гайки не поможуть, а наоборот можуть поцарапати поверхню і буде ще гірше.

Buzyan
30.01.2011, 22:24
А почему тогда почти на всех ино бак пластиковый?)
Дык там же ино-бензин не наша бормотуха и люди ездят на пятом поколении ГБО а наши газовщики ставить боятся. Не совсем там баки пластмасовые в раздавленом одном баке видел железные полоски как арматура бака наверное таким образом защищаются от ститического заряда. Ну не зря не рекомендуют бенз набирать в платмасовые канистры а на заправках в пластиковую тару не заливают.

new_alfa
30.01.2011, 22:24
Я думаю що треба подумати над системою подачі чистого топлива. Це є дуже важливо для карбюратора і мотора. Тут все звязано, карбюратор - свічі - мотор. Я тепер переконався коли розібрав карбюратор на своєму авто.

Сонтехнег
30.01.2011, 22:25
А почему тогда почти на всех ино бак пластиковый?)я не писал, что бак нельзя делать из пластика

Buzyan
30.01.2011, 22:26
Я думаю що треба подумати над системою подачі чистого топлива. Це є дуже важливо для карбюратора і мотора. Тут все звязано, карбюратор - свічі - мотор. Я тепер переконався коли розібрав карбюратор на своєму авто.
Ну так какая программа действий?

vadozz
30.01.2011, 22:30
Дык там же ино-бензин не наша бормотуха и люди ездят на пятом поколении ГБО а наши газовщики ставить боятся. Не совсем там баки пластмасовые в раздавленом одном баке видел железные полоски как арматура бака наверное таким образом защищаются от ститического заряда. Ну не зря не рекомендуют бенз набирать в платмасовые канистры а на заправках в пластиковую тару не заливают.

У меня арматуры нет в баке...

В канистры не набирают, так как может загореться.. Статика...

Но бензин (а то и похлеще что-то) сейчас поставлять стали часто в пластиковой таре... Понятно, что пластик там другой совсем...

new_alfa
30.01.2011, 22:35
Завтра буду знімати насос. Бо коли крбюратор такий грязний, то і насос теж не чистий. Треба всю систему чистити. Було би добре якби підійшов на Таврію пластмасовий бак від якоїсь іномарки.

new_alfa
30.01.2011, 22:39
А взагалі я думаю це не є дуже страшна технологія баку, це ж не космічний апарат. :D Якщо добре постаратись то можна зварити з нержавіючої бляхи під той розмір що треба для кріплення.

Buzyan
30.01.2011, 23:15
А взагалі я думаю це не є дуже страшна технологія баку, це ж не космічний апарат. :D Якщо добре постаратись то можна зварити з нержавіючої бляхи під той розмір що треба для кріплення. Вы или не желаете читывать постов что вам пишут либо вы такой упрямо-целеустремленный. Сообщите нам потом бюджет нержавеечного бака. Успехов вам чтоб вы хорошо постарались.

new_alfa
30.01.2011, 23:26
Вы или не желаете читывать постов что вам пишут либо вы такой упрямо-целеустремленный. Сообщите нам потом бюджет нержавеечного бака. Успехов вам чтоб вы хорошо постарались. Я уважно читаю і прислухаюсь до кожної поради і думки.

new_alfa
30.01.2011, 23:31
Дуже добрі фільтри від Камаза, їх зразу два, грубої та тонкої очистки топлива. Та проблема у браку місця для їх встановлення.

Buzyan
30.01.2011, 23:56
Дуже добрі фільтри від Камаза, їх зразу два, грубої та тонкої очистки топлива. Та проблема у браку місця для їх встановлення. И все камазисты ставят третий возле бака. И в обеих фильтрах одинаковое бомажке.

new_alfa
31.01.2011, 09:09
Попробую біля бака поставити фільтр стакан. Щоб було легко розбирати і чистити від бруду та іржі.

HarleyDavidson
02.02.2011, 13:58
коллеги,спасибо за идею с разборным фильтром. а то езжу на газе,бензина в баке немного, а как переключаться зимой чаще начал - фильтр загадился за 2 недели