PDA

Просмотр полной версии : перелицовка венца маховика

rabbs
26.11.2012, 20:28
бендекс пожевал венец маховика. имеет ли смысл перекинуть венец на маховике?
одни мастера сказали- легко, так и делается. другие сказали- болт. венец имеет разные срезы зубьев на своих краях.
кому верить.
пысы. тавра 1.2 карб

Antonyo
26.11.2012, 20:29
одни мастера сказали- легко, так и делается. другие сказали- болт. венец имеет разные срезы зубьев на своих краях.
кому верить.
пысы. тавра 1.2 карб

меняется. у мну дето даже отдельно венцы лежали

POOLMAN
27.11.2012, 01:05
В смысле, что старый венец не разворачивается, а выбрасывается. А на маховик одевается новый.

rabbs
27.11.2012, 02:03
В смысле, что старый венец не разворачивается, а выбрасывается. А на маховик одевается новый.
это вопрос или утверждение? речь шла именно о развороте

SKcorp
27.11.2012, 02:33
А мне разворачивали. Проблем не было.
С другой стороны тогда и запчастей не было.
А так конечно бендикс перевернутым быстрее разобьет, но машина до этого не дожила.

Zazik-sens
27.11.2012, 07:25
это вопрос или утверждение? речь шла именно о развороте

Да разворачивай, только слегка каждый зуб на венце проработай напильником или нежно турбинкой
П.С. Обрати внимание на плоскость положения венца по отношению к маховику, а то мне встречались варианты с "восьмерками" из венцов - тогда зубья на выст.местах начинают изнашиваться интенсивнее

rabbs
27.11.2012, 10:54
Да разворачивай, только слегка каждый зуб на венце проработай напильником или нежно турбинкой
П.С. Обрати внимание на плоскость положения венца по отношению к маховику, а то мне встречались варианты с "восьмерками" из венцов - тогда зубья на выст.местах начинают изнашиваться интенсивнее
класно;-)

Володимир
27.11.2012, 18:13
кому верить.
пысы. тавра 1.2 карбЯ пробував розвернути не вийшло, грів в духовці, а він так і не наліз, а тою стороною що був, наліз без проблем, там з різних сторін різні діаметри, типу конуса. Можна попробувати його на 45 градусів відносно маховика провернути, тоді при старті шестерня стартера буде попадати в інше місце, де не злизані зуби.

rabbs
27.11.2012, 18:25
Чего? Эт что вы собрались на 45 градусов повернуть? Венец или бендекс?

Володимир
27.11.2012, 18:30
Чего? Эт что вы собрались на 45 градусов повернуть? Венец или бендекс?Вінець відносно маховика.

кук
27.11.2012, 18:30
Я пробував розвернути не вийшло, грів в духовці, а він так і не наліз, а тою стороною що був, наліз без проблем, там з різних сторін різні діаметри, типу конуса. Можна попробувати його на 45 градусів відносно маховика провернути, тоді при старті шестерня стартера буде попадати в інше місце, де не злизані зуби.

А хто скаже/покаже те місце, де завжди, або частіше всього зупиняється КВ? Є якась система?
Немає там конуса, просто вінець треба гріти рівномірно та добре.

Володимир
27.11.2012, 18:40
А хто скаже/покаже те місце, де завжди, або частіше всього зупиняється КВ? Є якась система?По ідеї двигун ніколи не зупиняється в положенні коли одна з пара циліндрів знаходиться в ВМТ. Зазвичай вінець має сильну виробітку в якомусь одному конкретному місці, а не рівномірно покругу.
Немає там конуса, просто вінець треба гріти рівномірно та добре.Ну незнаю, грів добре в духовці, другою стороною ніяк не хотів влазити, коли повернув на ту сторону що стояв, то заліз без проблем.

кук
27.11.2012, 18:45
Дуже теоретично. Все може бути, та де завгодно, маховик, мастило в КПП, двигуні. Це- рулетка.
Ви гріли до скількох градусів?

Володимир
27.11.2012, 18:50
Дуже теоретично. Все може бути, та де завгодно, маховик, мастило в КПП, двигуні. Це- рулетка.
Ви гріли до скількох градусів?Незнаю, термометр на духовці не працює, але до достатньої температури щоби правильною стороною вінець на маховик наліз.

кук
27.11.2012, 18:55
Так свого капелюха завжди зручніше надівати, ніж чужого.

Володимир
27.11.2012, 21:26
Так свого капелюха завжди зручніше надівати, ніж чужого.Ну не знаю, я описав те що робив в себе.

rabbs
27.11.2012, 21:41
мужики не гоните. поворачивать маховик относительно остановки в вмт любого из цилиндров. та ну навфиг. выгода оч призрачна, а разборка сборка стоит реальных денех.

Володимир
27.11.2012, 21:52
мужики не гоните. поворачивать маховик относительно остановки в вмт любого из цилиндров. та ну навфиг. выгода оч призрачна, а разборка сборка стоит реальных денех.Я кажу про той випадок, коли двигун і так знатий з якихось причин, а грошей на новий вінець не вистарчає.

korobovs1
27.11.2012, 22:13
ну и что новый венец такой уж дорогой, вот вам заводской 100грн
http://detali.zp.ua/shop/zaz/1/dvig_43985.html

Дачник
27.11.2012, 22:40
Если заводской проработал 100-150тыс, то перевёрнутый проработает столько же. А сколько отработает этот, упакованный с голограммой обруч, ни кто сегодня не скажет. Переворачивать однозначно, обычно греем промышленным феном, ничего не пилим, проблем как бы ещё не было.

кук
28.11.2012, 08:12
мужики не гоните. поворачивать маховик относительно остановки в вмт любого из цилиндров. та ну навфиг. выгода оч призрачна, а разборка сборка стоит реальных денех.

А вы и не повернете маховик.

rabbs
28.11.2012, 11:35
А вы и не повернете маховик.
ок. всеж поняли то.

еще умняковый совет по теме- можно бу маховик купить с венцом нормальным. я так и сделал. за 50гр