Просмотр полной версии : перелицовка венца маховика
бендекс пожевал венец маховика. имеет ли смысл перекинуть венец на маховике?
одни мастера сказали- легко, так и делается. другие сказали- болт. венец имеет разные срезы зубьев на своих краях.
кому верить.
пысы. тавра 1.2 карб
одни мастера сказали- легко, так и делается. другие сказали- болт. венец имеет разные срезы зубьев на своих краях.
кому верить.
пысы. тавра 1.2 карб
меняется. у мну дето даже отдельно венцы лежали
В смысле, что старый венец не разворачивается, а выбрасывается. А на маховик одевается новый.
В смысле, что старый венец не разворачивается, а выбрасывается. А на маховик одевается новый.
это вопрос или утверждение? речь шла именно о развороте
А мне разворачивали. Проблем не было.
С другой стороны тогда и запчастей не было.
А так конечно бендикс перевернутым быстрее разобьет, но машина до этого не дожила.
Zazik-sens
27.11.2012, 07:25
это вопрос или утверждение? речь шла именно о развороте
Да разворачивай, только слегка каждый зуб на венце проработай напильником или нежно турбинкой
П.С. Обрати внимание на плоскость положения венца по отношению к маховику, а то мне встречались варианты с "восьмерками" из венцов - тогда зубья на выст.местах начинают изнашиваться интенсивнее
Да разворачивай, только слегка каждый зуб на венце проработай напильником или нежно турбинкой
П.С. Обрати внимание на плоскость положения венца по отношению к маховику, а то мне встречались варианты с "восьмерками" из венцов - тогда зубья на выст.местах начинают изнашиваться интенсивнее
класно;-)
Володимир
27.11.2012, 18:13
кому верить.
пысы. тавра 1.2 карбЯ пробував розвернути не вийшло, грів в духовці, а він так і не наліз, а тою стороною що був, наліз без проблем, там з різних сторін різні діаметри, типу конуса. Можна попробувати його на 45 градусів відносно маховика провернути, тоді при старті шестерня стартера буде попадати в інше місце, де не злизані зуби.
Чего? Эт что вы собрались на 45 градусов повернуть? Венец или бендекс?
Володимир
27.11.2012, 18:30
Чего? Эт что вы собрались на 45 градусов повернуть? Венец или бендекс?Вінець відносно маховика.
Я пробував розвернути не вийшло, грів в духовці, а він так і не наліз, а тою стороною що був, наліз без проблем, там з різних сторін різні діаметри, типу конуса. Можна попробувати його на 45 градусів відносно маховика провернути, тоді при старті шестерня стартера буде попадати в інше місце, де не злизані зуби.
А хто скаже/покаже те місце, де завжди, або частіше всього зупиняється КВ? Є якась система?
Немає там конуса, просто вінець треба гріти рівномірно та добре.
Володимир
27.11.2012, 18:40
А хто скаже/покаже те місце, де завжди, або частіше всього зупиняється КВ? Є якась система?По ідеї двигун ніколи не зупиняється в положенні коли одна з пара циліндрів знаходиться в ВМТ. Зазвичай вінець має сильну виробітку в якомусь одному конкретному місці, а не рівномірно покругу.
Немає там конуса, просто вінець треба гріти рівномірно та добре.Ну незнаю, грів добре в духовці, другою стороною ніяк не хотів влазити, коли повернув на ту сторону що стояв, то заліз без проблем.
Дуже теоретично. Все може бути, та де завгодно, маховик, мастило в КПП, двигуні. Це- рулетка.
Ви гріли до скількох градусів?
Володимир
27.11.2012, 18:50
Дуже теоретично. Все може бути, та де завгодно, маховик, мастило в КПП, двигуні. Це- рулетка.
Ви гріли до скількох градусів?Незнаю, термометр на духовці не працює, але до достатньої температури щоби правильною стороною вінець на маховик наліз.
Так свого капелюха завжди зручніше надівати, ніж чужого.
Володимир
27.11.2012, 21:26
Так свого капелюха завжди зручніше надівати, ніж чужого.Ну не знаю, я описав те що робив в себе.
мужики не гоните. поворачивать маховик относительно остановки в вмт любого из цилиндров. та ну навфиг. выгода оч призрачна, а разборка сборка стоит реальных денех.
Володимир
27.11.2012, 21:52
мужики не гоните. поворачивать маховик относительно остановки в вмт любого из цилиндров. та ну навфиг. выгода оч призрачна, а разборка сборка стоит реальных денех.Я кажу про той випадок, коли двигун і так знатий з якихось причин, а грошей на новий вінець не вистарчає.
korobovs1
27.11.2012, 22:13
ну и что новый венец такой уж дорогой, вот вам заводской 100грн
http://detali.zp.ua/shop/zaz/1/dvig_43985.html
Если заводской проработал 100-150тыс, то перевёрнутый проработает столько же. А сколько отработает этот, упакованный с голограммой обруч, ни кто сегодня не скажет. Переворачивать однозначно, обычно греем промышленным феном, ничего не пилим, проблем как бы ещё не было.
мужики не гоните. поворачивать маховик относительно остановки в вмт любого из цилиндров. та ну навфиг. выгода оч призрачна, а разборка сборка стоит реальных денех.
А вы и не повернете маховик.
А вы и не повернете маховик.
ок. всеж поняли то.
еще умняковый совет по теме- можно бу маховик купить с венцом нормальным. я так и сделал. за 50гр
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot