PDA

Просмотр полной версии : Історія одного саба (в картинках)

Рост ®
26.11.2006, 00:00
Мазда 626.
Helix W10 Competition
Ящик стелс 19 літрів.

Рост ®
26.11.2006, 00:03
В той самий день почалася нова історія...

Маша Синичкина
26.11.2006, 11:36
Технология изготовления стелсов всегда интересна. Спасибо, Рост...

Olddad
26.11.2006, 12:47
Тщательно, скрупулезно, морочливо, но крайне не технологично. Стекломат и полиэфирная смола ОЧЕНЬ экономит время установщика! :)

Smartman
26.11.2006, 13:04
что такое полиэфирная смола? :oops: это случайно не эпоксидная смола?

Olddad
26.11.2006, 13:32

Случайно НЕТ.

Nick_Nissan
26.11.2006, 13:32

Нет, полиэфирная сохнет раз в 15 быстрее.

Рост ®
26.11.2006, 13:33
Тщательно, скрупулезно, морочливо, но крайне не технологично. Стекломат и полиэфирная смола ОЧЕНЬ экономит время установщика! :)
Повністю згоден, але маю два застереження.
1. Якість звучання. Є певна імовірність, що склопластиковий ящик буде звеніти. Не обов`язково, але попасти на це можна.
2. Власне здоров`я. Випари фенолу - це ще те щастя. Я працював в респіраторі для хімічного виробництва, в рукавичках, але приходив до тями довго і шкіра на руках червоніла і набрякала. Тому я вирішив, що власне здоров`я мені дорожче. Краще зайвий день "помучитись".

Рост ®
26.11.2006, 13:34

Нет, полиэфирная сохнет раз в 15 быстрее.
І смердить в стільки ж раз більше...

Olddad
26.11.2006, 13:38
Да, смердит конкретно. Надо хорошее помещение с вытяжкой и средства защиты.
А насчет звонкости - надеюсь, секреты рассказывать не надо... :) Ботаник их давно выложил...

Smartman
26.11.2006, 13:45
блин?! ну объясните по человечески,что такое полиэфирная смола-это автомобильная шпатлёвка?

Olddad
26.11.2006, 13:49
блин?! ну объясните по человечески,что такое полиэфирная смола-это автомобильная шпатлёвка?

http://www.yandex.ru/yandsearch?stype=&nl=0&text=%D1%EC%EE%EB%E0+%EF%EE%EB%E8%FD%F4%E8%F0%ED%E 0%FF

Smartman
26.11.2006, 14:09
сорри :oops: торможу

alexroot
26.11.2006, 15:21
...Я працював в респіраторі для хімічного виробництва, в рукавичках, але приходив до тями довго і шкіра на руках червоніла і набрякала. Тому я вирішив, що власне здоров`я мені дорожче. Краще зайвий день "помучитись".
Возможно, имеет смысл поменять рукавицы на более изолирующие, чтобы кожа на руках не краснела в дальнейшем...

Рост ®
26.11.2006, 18:20
...Я працював в респіраторі для хімічного виробництва, в рукавичках, але приходив до тями довго і шкіра на руках червоніла і набрякала. Тому я вирішив, що власне здоров`я мені дорожче. Краще зайвий день "помучитись".
Возможно, имеет смысл поменять рукавицы на более изолирующие, чтобы кожа на руках не краснела в дальнейшем...
Викорстовувались засоби захисту для хімічного (аміячного) виробництва. Можливо, просто я більш чутливий до усілякої хімії.
Ну та і на краще, в процесі пошуку замінників смоли винайшов декілька цікавих технологій. Далеко не таких шкідливих.

Ну і, знову ж, я тяжію більше до ексклюзивних інсталяцій, оригінальних, а тут зайвий день нічого не вирішує.

Alexx
26.11.2006, 23:42
не понимаю....
ну понятно, многа фанЁры...
Но, всерху-то он всё равно полиэфиркой и стеклотканью укрыт...
Так что, что так дышать, что иначе...
:roll:

Olddad
27.11.2006, 00:01
...Но, всерху-то он всё равно полиэфиркой и стеклотканью укрыт...

С чего это ты взял???

Alexx
27.11.2006, 00:18

С чего это ты взял???
посмотрел на фото sub-02.jpg

Che
27.11.2006, 00:33
http://www.yandex.ru/yandsearch?stype=&nl=0&text=%D1%EC%EE%EB%E0+%EF%EE%EB%E8%FD%F4%E8%F0%ED%E 0%FF

дядя!
может не надо так жестко тыкать человека лицом в навоз. полиэфирные смолы ведь действительно разные бывают... Вы бы ему марочку конкретную написали :-D :-D
по поводу вентиляции - не все так просто! расворителями в таких случаях чаще всего действительно выступает фенол или толуол. вещи, пары которых достаточно пожароопасные в смеси с воздухом. и система вентиляции в данном случае должна соответствовать ІР 54/65 как минимум - а это совсем не дешевое удовольствие!!!

Рост ®
27.11.2006, 01:55

С чего это ты взял???
посмотрел на фото sub-02.jpg
Ні, смоли ні краплі.

Olddad
27.11.2006, 15:57

дядя!
может не надо так жестко тыкать человека лицом в навоз. полиэфирные смолы ведь действительно разные бывают... Вы бы ему марочку конкретную написали :-D :-D
по поводу вентиляции - не все так просто! расворителями в таких случаях чаще всего действительно выступает фенол или толуол. вещи, пары которых достаточно пожароопасные в смеси с воздухом. и система вентиляции в данном случае должна соответствовать ІР 54/65 как минимум - а это совсем не дешевое удовольствие!!!

Никакого навоза! :) Человек спрашивал, есть ли разница между полиэфирной смолой и автошпатлевкой.
А по конкретным маркам - вопрос не ко мне.

Sevlad
27.11.2006, 16:21
Власне здоров`я. Випари фенолу - це ще те щастя. Я працював в респіраторі для хімічного виробництва, в рукавичках, але приходив до тями довго і шкіра на руках червоніла і набрякала.
Страхи какие :)

Обычные медицинские перчатки за 25коп в аптеке и все нормально.
Голова у меня болела только 2раза, НО после 8-9часов непрырывной работы в гараже без вентиляции. Но чтото мне кажеть через 9часов голова с от краски обычной, и от банального недостатка воздуха и пыли болеть начать может.

Рост ®
27.11.2006, 23:34
Власне здоров`я. Випари фенолу - це ще те щастя. Я працював в респіраторі для хімічного виробництва, в рукавичках, але приходив до тями довго і шкіра на руках червоніла і набрякала.
Страхи какие :)

Обычные медицинские перчатки за 25коп в аптеке и все нормально.
Голова у меня болела только 2раза, НО после 8-9часов непрырывной работы в гараже без вентиляции. Но чтото мне кажеть через 9часов голова с от краски обычной, и от банального недостатка воздуха и пыли болеть начать может.

Сергію, це не страхи, це реальні факти. Ми ж усі різні. Та і я вже не такий молодий. Тому не хочеться покласти здоров`я до постаменту караудіо :)

Рост ®
15.12.2006, 23:14
В той самий день почалася нова історія...

Отже про нову історію. А ви думали я забув? А я не забув :) Просто чусу посидіти в неті мало. Отже, Мазда 3, новенька.
В проекті: головний пристрій штатний, робляться лінійні виходи (ну а що зробиш, як нинішній виробник так інтегрує музичні системи в панель, що заміна на більш достойний апарат тягне за собою переробку власне усієї панелі, а щоб це виглядало достойно, ніби на заводі зроблене, вартість переробки буде нівроку. Хтось на таке піде, а хтось і ні - це вже самому власнику вирішувати. І добре, якщо це не БМВ, там система не лише в панель інтегрована, але є і частиною бортового комп`ютера - магнітолу витягнув - машина уже нікуди не їде :)
Далі підсилювач: Хелікс Б4. Оптимальний варіант ціна/якість. Фішер рекламує його як "клас А", хоча сильно підозрюю, що це все-таки А/Б з підвищеним струмом спокою.
Фронт Dego ST 650, уже багаторазово опробувані мною компоненти з цінової групи "вище середнього", при цьому дуже збалансовані, без горбів та провалів. Навіть кросовери можна слухати без переробок, хоча одну котушку можна і викинути, стане тільки краще.
Сабвуфер (про який власне тут мова) Helix W12, уже розім`ятий (на робочі параметри вийшов після шести годин), ну і власне ящик на 18 літрів, стелс в заднє крило.
За побажанням присутніх продовжую публікувати фотки про технологію виготовлення (без особливого вдавання в деталі, але хто реально схоче спробувати, той зрозуміє, що до чого).

Маша Синичкина
16.12.2006, 11:17
Класс!!! :smt023

Выклеивалось прямо в полость?

Sevlad
16.12.2006, 13:28
Конктрено по Мазде3 - туда очень гармонично и не очень дорого таки можно поставить балайку, если нужно.
Хороший пример - машина из МСК, которая чтото заняла в Швайцарии на финале Европы ЕММА, и первое место в Киее на финале Европы ИАСКА.

Посмотри фотки в ЕММА-нете России, или может у машины случайно найдуться.
В общем идея - ставить дисплей - там где нужно и удобно, а кнопки использовать от родной.

Аналогично зделано на последнее 5хх из Харькова (Попутчик) - кнопки штатные, дисплей спрятан так, что инфа снего отображалась на штатный дисплей. Ну транспорт естевенно вместо роднего.
В таком вариант на внешнему виду переделок нету вообще, и комп работает как работал.

Рост ®
17.12.2006, 15:12
Класс!!! :smt023

Выклеивалось прямо в полость?

Вибач, Іра, не зрозумів запитання.

Ще тут декілька фоток з телефона витягнув

Маша Синичкина
17.12.2006, 15:50
Вибач, Іра, не зрозумів запитання.
Я имела в виду то, что конструкция выклеена из степлопластика в негативную матрицу, которой послужила сама полость в машине. Но я ошиблась. :)

Такую сложную форму из фанеры... Это лихо!

Desperado
17.12.2006, 16:08
Такую сложную форму из фанеры... Это лихо!Не просто лихо, изящно, я бы сказал. :)
Хотя и не сложно, главное не на коленке делать... :oops: Как вспомню как я ваял ящики... :oops:

Пасечник
17.12.2006, 20:05
Понравилось. Люблю я стелзы. Как к кузову закрепил? И где усь поставил?

Рост ®
18.12.2006, 00:45
Я имела в виду то, что конструкция выклеена из степлопластика в негативную матрицу, которой послужила сама полость в машине. Но я ошиблась. :)

Такую сложную форму из фанеры... Это лихо!

А от чесно - не знаю, що складніше - з фанери, чи зі смоли/скломату. Смоли, яка, поки не почне гуснути, стікає, нормальна якість забезпечується шляхом нетривіальних процедур. Накладання 5-7 шарів з витриманням правильної технології займе часу не менше, ніж виготовлення корпусу з фанери. Я не маю на увазі комерційний потік, де "і так зійде", клієнт і таке проковтне. Я так не можу. Можна робити так, як Севлад - основа з фанери, критичні місця зі смоли, але тут уже для мене виступає на перший план ота отруйність. Один раз для себе - переживемо, постійно для клієнтів - це вже занадто.
Ну і дизайн все рівно вимагатиме кропіткої роботи, по часу тут що з фанери, що зі смоли...

Рост ®
18.12.2006, 00:53
Понравилось. Люблю я стелзы. Как к кузову закрепил? И где усь поставил?
Цю машину почав з хвоста - з саба. Власник машини (дай Боже більше таких клієнтів :) ), сам приймає активну участь, давно цікавиться автомобільним аудіо, сам багато що робить руками, але хоче тепер отримати ізюминку :) З такими людьми, які можуть дійсно оцінити роботу, працювати цікаво і приємно.
Підсилювач скоріше за все буде під задньою поличкою, хелікси вищих лінійок мають товщину 35 мм. А саб закріплювати буду в наступну суботу (в нас такий графік, працюємо по суботах :) ), ця була вже третя, тобто фактично час виготовлення такого ящика, як на фотках до 3-х днів. Кріпитиму напевно з допомогою спеціальних гайок + пару самонарізів чи конфірматів.