PDA

Просмотр полной версии : земельний "податок"

nicola
29.08.2017, 15:56
Пришла бумага из ДФС, на приусадебный участок(стандартный для обслуживания дома) 10 соток заплатить 1000 гривен за 2017 год.(киевская оласть)
Поделитесь,где сейчас по чем. Может ,я должен рукоплескать ..досягненням и здобудкам?
При теперешней власти мне дорого их удовольствие,но если посмотреть на премии чиновников дфс в 1-4 млн грн на человека,то получается всего от одной тысячи до 4 тысяч человек,платят только за премию,не считая остальных мелочей ?

Подскажите ,воспринять все как восторг или унижение?

кук
29.08.2017, 16:00
Как данность. Есть желание не платить на премии- не платите. Тем паче- аппетит чиновников везде одинаковый, а ставки налога разные, решает местная власть, а не ФС. Под Одессой налог на землю за 18 сот=190 грн.

nicola
29.08.2017, 16:17
Понимаю,что аппетит у чиновников как у спортсменов , но 10 сот около 100 грн налога весьма радуют.

vics13
29.08.2017, 17:10
Приватизована дача в межі міста 6 соток - 110 грн за 2 роки.

GidraM
29.08.2017, 17:47
Почитай Податковий Кодекс, може там знайдеш якісь відповіді.

Michurin
29.08.2017, 20:17
Я за 10 соток приватизованої землі для ведення городнього господарства заплатив 9грн60коп. За 10 соток під будинком поки що не вимагали нічого.

Володимир
01.09.2017, 10:29
Пришла бумага из ДФС, на приусадебный участок(стандартный для обслуживания дома) 10 соток заплатить 1000 гривен за 2017 год.(киевская оласть)
Поделитесь,где сейчас по чем. Может ,я должен рукоплескать ..досягненням и здобудкам?
При теперешней власти мне дорого их удовольствие,но если посмотреть на премии чиновников дфс в 1-4 млн грн на человека,то получается всего от одной тысячи до 4 тысяч человек,платят только за премию,не считая остальных мелочей ?

Подскажите ,воспринять все как восторг или унижение?На рахунок такої великої суми, то це питання до місцевої ради, тому що місцева рада приймає на сесії рішення про ставки податку. А заплатити потрібно, і бажано до 1-го вересня, тому що потім нарахують додатково штрафні санкції.

nicola
01.09.2017, 11:53
На бумаге написано "оплата протягом 60 днив после вручения" вручили недавно.
Смотрю- Очень большой разрыв с другими регионами. собрался в дфс выяснить
"собственно за Что такой подарок".

Володимир
01.09.2017, 14:38
На бумаге написано "оплата протягом 60 днив после вручения" вручили недавно.Так справа в тому що вручити мали ще до 30.06, а останній термін сплати був 28.09, тому до сплати буде ще +10%.

З тими повідомленнями взагалі прикол, зараз в тренді розробка ПЗ на основі веб технологій, ДФС старається не пасти задніх і розробила собі таке ПЗ. Вся робота через браузер, можливості вигрузити всі повідомлення пакетом в один файл нема, якщо робити вручну то на кожне повідомлення потрібно потратити до 10 хвилин. Хтось розробив ліве ПЗ яке якось через браузер формує ці повідомлення автоматично і кидає кожне повідомлення в окремий файлик, потім кожен файлик потрібно відкрити і натиснути кнопку друк. Але на цьому приколи не закінчуються, в зв"язку з реорганізацією, на місцях ніхто права підпису не має, тому, всі надруковані повідомлення передаються на верх, і там заступники начальника ГУ ДФС їх підписують і штампують. Якщо наприклад в мене в інспекції таких повідомлен більше 20-ти тисяч, то уяви скільки треба поставити підписів в маштабах області.
Смотрю- Очень большой разрыв с другими регионами. собрался в дфс выяснить "собственно за Что такой подарок".Обов"язково виясни.

Michurin
01.09.2017, 14:43
Цікаво, чому мені за приватизовану земельну ділянку 10 соток під будинком нічого не прийшло?

Андрей Олегович
01.09.2017, 15:38
С ветеранов диванных войск налог не берут.

Володимир
01.09.2017, 16:12
Цікаво, чому мені за приватизовану земельну ділянку 10 соток під будинком нічого не прийшло?Піди в податкову поцікався, або зроби собі електронного ключа (Можна в приват24 згенерувати) і через електронний кабінет глянь. Може бути ситуація що повідомлення зформоване і податок вже нарахований, але просто не вручили.

Michurin
01.09.2017, 17:54
Добре вам! ;-)
Піди в податкову поцікався, або зроби собі електронного ключа (Можна в приват24 згенерувати) і через електронний кабінет глянь. Може бути ситуація що повідомлення зформоване і податок вже нарахований, але просто не вручили.

Дякую, треба електронного ключа зробити, давно збираюся.

кук
02.09.2017, 12:50

Ну куда ему до 13-ти летнего ветерана окопной жизни!

кук
02.09.2017, 12:53
...податок вже нарахований, але просто не вручили...(с) Так от- х/з, хто повинен знати про це і перейматись- ФС розсилати платіжки, чи я періодично бігати, стояти в черзі и дізнаватись сам?

nicola
02.09.2017, 17:08
...податок вже нарахований, але просто не вручили...(с) Так от- х/з, хто повинен знати про це і перейматись- ФС розсилати платіжки, чи я періодично бігати, стояти в черзі и дізнаватись сам?

Еще раз прочитал бумагу от корки до мелких букв,никаких упоминаний о "дети в школу" 1 сентября нет ,только предупрежнение о начислении пени на следующий день после указанного срока(60 дн) или налогового залога на имущество плательщика(звучит по сталински-заберем все). хотя наш закон ,как дышло...
после беседы в дфс отпишусь.

Michurin
02.09.2017, 17:14
Згенерував електронний ключ, зайшов на сайт ДФС. Виявив у графі "розрахунки з бюджетом" сплачений податок за ділянку під город 9 з копійками гривень і порожній бланк земельного податку на ділянку під будинком - ніякої суми до сплати не вказано, спробував натиснути "сплатити" - у автоматично згенерованому бланку до сплати стоїть "нуль". ХЗ, що це значить.

Андрей Олегович
02.09.2017, 21:17
А что есть электронный ключ, как его делать и зачем он нужен?

Michurin
02.09.2017, 23:16
Типа электронная подпись. Можна сгенерировать в Приват24 и потом пользоваться для входа на персональную страницу на сайте налоговой, пенсионного фонда (есть зарплата помесячно за все время работы!), для входа в реестры движимого и недвижимого имущества и т.д. Всего ещё не изучил.

Greep
02.09.2017, 23:44
Дайте ссыль

>Zhek@<
03.09.2017, 11:22
За 17 соток под Киевом, заплатил 170 грн., земля приватизирована, под строительство, стоит дом.
У нас каждый год в сельсовете нужно приходить и брать квитанцию для оплаты, даже объявление висит, но в этом году прислали мне письмо по адресу где я прописан в квартире, но опять же письмо из сельсовета нашего, а почему ДФС присылает ? это так нужно ? там хоть реквизиты ДФСовские ?

Володимир
03.09.2017, 14:28
На рахунок такої великої суми, то це питання до місцевої ради, тому що місцева рада приймає на сесії рішення про ставки податку. А заплатити потрібно, і бажано до 1-го вересня, тому що потім нарахують додатково штрафні санкції.Хочу поправити сам себе, перепутав з податком на нерухомість, то його ставки приймають депутати ради, а податок на землю має йти якийсь процент від оціночної вартості землі.

Michurin
03.09.2017, 16:10
Дайте ссыль

https://www.youtube.com/watch?v=p-i-VRCNrMM

Belorus
04.09.2017, 19:10
Черкасская область, земля не приватизирована, 60 соток. Принесли квитанцию из сельсовета - 42 грн. Оплатил на месте.

Андрей Олегович
04.09.2017, 23:43
Неприватизированная земля и налог платили?
Да Вы лох, оказывается.

Belorus
05.09.2017, 08:07
Да Вы лох, оказывается.
:okay:
В своё оправдание скажу, что земля на которой стоят постройки, таки приватизирована. От за это и 42 грн.
З.Ы.: Страшно подумать что б было, если бы я поддался на уговоры жены и вбухал деньги в приватизацию.

nicola
05.09.2017, 09:55
В местной власти просветили- или приватизация плачу налог,
или в аренду, платим арендную ставку. Но в первом случае тяжелее отобрать.

Володимир
05.09.2017, 12:00
Да Вы лох, оказывается.Платится не залежно від того приватизована чи ні, землею користується, значить треба платити.

Belorus
05.09.2017, 20:14
Платится не залежно від того приватизована чи ні, землею користується, значить треба платити.
Вы с АО меня окончательно запутали!
Так я таки лошара или не?

Володимир
06.09.2017, 08:29
Вы с АО меня окончательно запутали!
Так я таки лошара или не?Пізніше на роботі уточню чи є різниця в ставках між орендою і приватизованими ділянками. Але думаю що коли була можливість, то треба було ділянку приватизувати, навіть якщо ділянка біля будинку, то потім при продажі будинку з ділянкою ціна буде більша.

У нас в 90-х люди набрали багато ділянок, які потім приватизували, були часи коли люди зрозуміли що на землі працювати не вигідно то багато ділянок лежали без діла і заростали бур"янами. Минулого року фермерські господарства почали брати ці ділянки в оренду, тому хто приватизував ділянки сьогодні вже заробляє на оренді.

Belorus
06.09.2017, 09:19
ПАле думаю що коли була можливість, то треба було ділянку приватизувати, навіть якщо ділянка біля будинку, то потім при продажі будинку з ділянкою ціна буде більша.
Я и сейчас могу её приватизировать. По крайней мере, год назад мне предлагали. Мож чо поменялось.
В моём умирающем селе, с населением в 150 человек, без магаза и дорог продать землю, а тем более сдать в аренду - надо ещё постараться. И приватизация земли на это повлияет слабо, КМК.

Андрей Олегович
06.09.2017, 09:45
багато ділянок лежали без діла і заростали бур"янами. Минулого року фермерські господарства почали брати ці ділянки в оренду, тому хто приватизував ділянки сьогодні вже заробляє на оренді.
Ну у вас и лентяи.
У нас селяне свои паи посдавали в аренду фермерам ещё в прошлом тысячелетии.

Володимир
06.09.2017, 12:45
Я и сейчас могу её приватизировать. По крайней мере, год назад мне предлагали. Мож чо поменялось.
В моём умирающем селе, с населением в 150 человек, без магаза и дорог продать землю, а тем более сдать в аренду - надо ещё постараться. И приватизация земли на это повлияет слабо, КМК.Тільки що питав працівників за ставки податку, то кажуть що застосовуєются різні коефіцієнти для приватизованих і не приватизованих ділянок, тобто хто не приватизував платить більше.
Ну у вас и лентяи.
У нас селяне свои паи посдавали в аренду фермерам ещё в прошлом тысячелетии.Я не веду мову не за паї, я веду мову за городи. Зараз якщо вийти в поле де розміщені ділянки на яких в 90-их люди взяли собі городи то більша половина засіяна соняшником. В перший рік господарства засівають поля соняшником, щоби вивести бур"яни.

Michurin
06.09.2017, 16:25
Ну у вас и лентяи.
У нас селяне свои паи посдавали в аренду фермерам ещё в прошлом тысячелетии.

Ви не враховуєте якість грунтів. У нас у багатьох селах такі землі, що на них крім куцих сосонок нічого не росте, навіть бур'яни не всі можуть вижити. А ці землі пішли в паї. Зараз більша половина не обробляється і заросла лісом. Те, що заліснилося, переходить у лісовий фонд і вилучається з власності селян. Про оренду сірих пісків ніхто навіть говорити не хоче.

До речі, Володимир, я так розумію, ви маєте відношення до ДФС? Не знаєте, що означають у особистому кабінеті ДФС бланки розрахунків, згідно яких "до сплати" стоїть нуль? Біля кожного - зелений кружок?

Володимир
06.09.2017, 17:28
До речі, Володимир, я так розумію, ви маєте відношення до ДФС? Не знаєте, що означають у особистому кабінеті ДФС бланки розрахунків, згідно яких "до сплати" стоїть нуль? Біля кожного - зелений кружок?Це для підприємця чи фізичної особи. Бо в мене ключ як на фіз особу, то доступ в мене обмежений, то можу тільки дати допомогу по тому що бачу.

Michurin
06.09.2017, 17:43
Фізособа.

Володимир
07.09.2017, 08:19
Фізособа.Те що я бачу в себе, це бланки для друку щоби подати декларацію, нулів не бачу як і зелених кружочків, хоча можливо не там шукаю.

Michurin
07.09.2017, 08:31
Я дивився, здається, в розділі "розрахунки з бюджетом".

Володимир
07.09.2017, 11:21
Я дивився, здається, в розділі "розрахунки з бюджетом".В розділі стан розрахунків з бюджетом в мене пусто.