PDA

Просмотр полной версии : ПДР при проїзді перехресть

_basil_
03.02.2018, 11:36
Народ, а ткніь мене, будь ласка, в пункт правил, котрий пояснить, в якому випадку потрібно вмикати поворот при проїзді такого перехрестя
http://i.piccy.info/i9/4ebf1db288c509e0b8ea724dbb1fc41e/1517645269/126671/1211190/V.jpg

Напрямок руху по головній дорозі показаний стрілкою. Розмітки немає. По одній полосі в кожну сторону. Головна плавно повертає праворуч, другорядна - прямо, без додаткових маневрів. В принципі, в місці повороту є необлаштований і непозначений з’їзд з дороги направо. І позначений на знаку поворот наліво.
Я, користуючись п 9.2 ПДР,
9.2 Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:
a)
перед початком руху і зупинкою;
б)
перед перестроюванням, поворотом або розворотом.
поворот направо вважаю таки поворотом, і вважаю, що поворотники вмикати треба. А при русі прямо - ні, бо відсутнє "перестроювання, поворот або розворот".
Але є у нас багато "експертів", що вважають в даному випадку рух по головній - рухом без зміни напрямку. А рух прямо - "з’їздом з головної дороги" і блимають поворотниками.
Полазивши по усіляких форумах, надивився багато схожих ситуацій, де сам засумнівався. Можливо, там не "одна смуга в кожному напрямку", і рішення треба приймати в залежності, від розташування на дорозі і необхідності перестроювання.
Як-от, наприклад, на мою думку, по головній тут ніхто поворот вмикати не буде. А при з’їзді на другорядну - потрібно?
http://s29.postimg.org/d9ihq5rwn/2015_06_27_14_13_33.jpg

В якому випадку тут буде "зміна напрямку руху", якщо рухатись від червоної точки?

Андрей Олегович
03.02.2018, 12:09
В первом да, во втором таки нет.
В первом случае под знаком приоритета есть табличка?
Она все на места расставит.

_basil_
03.02.2018, 13:16
В первом да, во втором таки нет.
В первом случае под знаком приоритета есть табличка?
Она все на места расставит.
Яку табличку маєте на увазі? Наскільки пам’ятаю, там тільки 2.3 (Головна дорога) і 7.8 (Напрямок головної дороги).

_basil_
03.02.2018, 13:24
Вигляд 7.8 приблизно такий

__|/
|

І так, я теж так розумію, але як це правильно аргументувати?

Андрей Олегович
03.02.2018, 13:54
Именно табличку 7.8

Знак 2.3 - з табличкою 7.8 обов'язково повторюється перед перехрестям, на якому головна дорога змінює свій напрямок.

_basil_
03.02.2018, 13:59
Дякую!

AndrewD
03.02.2018, 19:24

Водитель должен подавать сигналы световыми указателями поворота соответствующего направления:
а) перед началом движения и остановкой;
б) перед перестраиванием, поворотом или разворотом.

10.4
Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.

Андрей Олегович
03.02.2018, 19:35
10.4 конечно же дейтсвует,
но тут проблема именно в том,
чтобы доказать идиотам,
что они поворачивают:
Але є у нас багато "експертів", що вважають в даному випадку рух по головній - рухом без зміни напрямку.

Андрей Олегович
03.02.2018, 23:08
Есть еще вариант повернуть налево из правого ряда и доказать "красному автомобилю", что то должен был тебя пропустить, но таких советов я давать не буду, ибо это грозит тяжкими или средней тяжести телесными повреждениями, которые повлекут за собой временную нетрудоспособность :-D

Нужно уметь разделять сухую трактовку пдд, от жизненных ситуаций;).

А то, можно и до такого нафантазировать:

:-).
Тут вам не Тупилка.
Звиздуйте туда умничать.

Андрей Олегович
04.02.2018, 11:25
Для особо одаренных еще раз повторяю:
весь свой поток сознания по поводу отличительных особенностей билетов и прочий бред,
не имеющий никакого отношения к данной ветке изливайте в Тупилке.
Пока Вас тут не было все было нормально
(не считая конечно камментов #10 #13 от ещё одного "знатока" ПДД).
Но тут появились Вы и начали самоутверждаться,
как всегда с умным видом неся полнейшую чушь.
Астанавитесь!!!
Будете продолжать в том же духе - вообще отлучу.
И вообще, Вы мне должны быть благодарны до конца дней своих за то,
что я с Вами тут няньчусь - сначала усно предупредил, потом на полшишечки несчастных 2 балла присунул.
Другие хомячки в таких ситуациях сразу же отправляются на неделю думать о вечном.

Relisa
16.02.2018, 20:25
у тому числі в напрямку головної дороги

Буквально вчера спорили с МЧ по данному вопросу. Спасибо:bro:
А более опытным водителям совет, время от времени заглядывайте в ПДД, чтобы потом так не плошать