Просмотр полной версии : Мотокоса, двигатель
Вопрос. Можно ли в двигатель мотокосы ставить закрытые подшипники? Или крышки лучше выковырять? Учитывая, что снаружи еще и сальники стоят и температура там немного того... И по идее, смазываются они тем маслом, что добавляется в бензин.
1. родные открытые, 2. родные дорогие, 3 нашел такой же типоразмер сильно дешевле, но закрытые.
Michurin
23.07.2019, 21:14
Думаю, треба відкриті з обох сторін, бо і підшипник і сальник потребують змащування маслом, яке потрапляє в двигун разом з бензином. Дешеві підшипники теж не ставте - там навантаження на них немале.
Zazik-sens
24.07.2019, 09:30
Обратил внимание, что в коробках Чери стоит японский підшипник NSK кульковий TM208 / вторичного вала задний - закрытого типа - Chery Elara qr519mha-1701204 NSK он же идет и на M12/T11/M11
Вопрос. Можно ли в двигатель мотокосы ставить закрытые подшипники? Или крышки лучше выковырять? Учитывая, что снаружи еще и сальники стоят и температура там немного того... И по идее, смазываются они тем маслом, что добавляется в бензин.
1. родные открытые, 2. родные дорогие, 3 нашел такой же типоразмер сильно дешевле, но закрытые.
Що за підшипники? Що значить Рідні-нерідні? Ситуація така. Змазка, яка з заводу закладена порахована на роботу 90 градусів, допускається короткочасний нагрів до 110. Далі вона топиться і витікає. Я не знаю які значення температури в тому місці де ваші підшипники але.... Оберти закриті повинні тримати. Не такі вони там і великі. Якщо справа в температурі, то особисто я бачу 2 шляхи: зняти нах кришечки і залишити підшипник відкритим, зняти кришечки акуратно, вимити заводську змазку, забити високотемпературну і закрити акуратно. Це якщо кришечки пластикові 2RS, якщо ж металічні ZZ закрити не вийде. Якось так
Одностороннє закриті групи 180ххх я би ставив відкритою стороною всередину, і захист з вулиці, і змащування пальним.
Так зроблено в двигунах двотактних Баркас-1000- всі внутрішні на КВ і головці шатуна відкриті, 2 крайніх закриті з одного боку, від вулиці.
Якщо групи 60ххх/80ххх- з металевими шайбами, то ті від мух.
Отут і хвасон, і хворма: http://www.podshypnik.info/index.php?zid=reference_book&typ=3189_t0
Щоб підтримати срач... 180ххх закритий з обох сторін, з однієї сторони 160ххх або 60ххх в залежності від типу кришки
Одностороннє закриті групи 180ххх я би ставив відкритою стороною всередину, і захист з вулиці, і змащування пальним.
Там ззовні сальники стоять. Так що, буду знімати обидві кришки. Підшипники ZKL.
Если коса не на продажу), то ставить только дорогие.
Смотря какая коса, то обороты там до 10000 в минуту. Ни о каких закрытых и полузакрытых речи быть не может, смазка поступает с топливом, как выше уже написали.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot