ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Законодательство и страхование (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Зупинка на тротуарі (Протокол) [ВИГРАВ СУД!] (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=20428)

Cayenne 27.03.2009 14:54

Зупинка на тротуарі (Протокол) [ВИГРАВ СУД!]

Поможіть розібратись...
Є дорога де висить знак зупинка заборонена, висить над правою стороною дороги.
Читаю про цей знак.
3.34 "Зупинку заборонено". Забороняються зупинка i стоянка транспортних засобiв, крiм таксi, що здiйснює посадку або висадку пасажирiв (розвантаження чи завантаження вантажу).

Тут понятно...

Але я стояв на тротуарі. Про тротуар пише ось що.
15.10. Стоянка забороняється:
в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;

Я був на легковому, для пішоходів оставив 2 метри і навіть більше.

Як це все зв'язати вкучу ? Що правда що якщо знак зупинка заборонена висить, то він поширюється і на тротуар ?

Є свідок :) дружина - може бути свідком так ?
+ в протоколі записав, що мене не ознайомили з правами і статтею (286 здається) і не поставив у відповідній графі підпис.

В мене є шанси ?
А то я щось в потерях... :?

27.03.2009 15:03

Re: Зупинка на тротуарі (Протокол)

Дело все в том,что тротуар- ЭЛЕМЕНТ ДОРОГИ... П.1.10. Термины...

kkk 27.03.2009 15:06

Цитата:

автомобільна дорога, вулиця (дорога) - частина території, в
тому числі в населеному пункті, призначена для руху транспортних
засобів і пішоходів, з усіма розташованими на ній спорудами
(мостами, шляхопроводами, естакадами, надземними і підземними
пішохідними переходами) та засобами організації дорожнього руху, і
обмежена по ширині зовнішнім краєм тротуарів чи краєм смуги
відводу. Цей термін включає також спеціально побудовані тимчасові
дороги, крім довільно накатаних доріг (колій);
Цитата:

Дія знаків 3.9, 3.10, 3.34-3.37 поширюється лише на той бік
дороги, на якому вони встановлені.
соотвцно - тротуар есть часть дороги, на соответствующей стороне которой установлен запрещающий знак, его действие распространяется на дорогу, тротуар есть часть дороги, соотвцно действие знака распространяется и на тротуар, невзирая на два метра.

помоему так.

TIMIKUS 27.03.2009 15:09

а если вчитатся в ПДД то выходит что на тротуар выэзжать вообще нельзя
Цитата:

11.13. Забороняється рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках, крім випадків, коли вони застосовуються для виконання робіт або обслуговування торговельних та інших підприємств, розташованих безпосередньо біля цих тротуарів або доріжок, за відсутності інших під'їздів і за умови виконання вимог пунктів 26.1 — 26.3 цих Правил.
развечто машину на тротуар краном поставили :)

Sympson 27.03.2009 15:10

Re: Re: Зупинка на тротуарі (Протокол)

Да Cayenne, судя по всему ты попал...

Cayenne 27.03.2009 15:21

Ще одне.. в правилах написано що стоянка заборонена на тротуарах, а в протоколі на писано що "порушив правила, ЗУПИНИВСЯ на тротуарі"

Капец блін.. це ровно як прокляте, що не приїдь то кидаються на мою машину як медом помазано.. Це на київські номера реагують?

fat cat 27.03.2009 15:35

Цитата:

Сообщение от Cayenne
Але я стояв на тротуарі.
В мене є шанси ?

У меня та же фигня, только меня еще и эвакуировали эти сцуки из "Киевпарктрассервиса"
В протоколе написал, что не согласен - суд уже был, я на него не явился, т.к. ехать в одну сторону 700 км было дороже, чем заплатить штраф, соответственно, признали виновным. Подал апелляцию (как подавал - отдельная, и весьма поучительная история, но не в этом дело), понимаю, что шансов мало, но надеюсь нагрузить если не по самому факту, то хоть по формальным причинам - гайцы реально накосячили в протоколах (разные инспектора, составлявшие протоколы про адмінпорушення і про огляд та затримання ТЗ, попутали числа, нет понятых и свидетелей и еще там по мелочам), так что буду барахтаться!
И тебе настоятельно советую подавать апелляцию, если проиграешь суд. Удачи!

TIMIKUS 27.03.2009 15:37

ага! тут как понимают, КИЕВ=БАБКИ http://gn.ucoz.ua/im/radost_ulibki/haha.gif

27.03.2009 16:04

Честно говоря,не представляю,какие контраргументы можно выдвинуть.Формулировка? определение нечеткое остановка-стоянка? Слабый аргумент.

Cayenne 27.03.2009 16:19

Ітіть йомайо, як же вони мене задрали... за місяць уже 4 рази останавлювали.. і постоянно отакий от полуразводняк ...

Андрей Олегович 27.03.2009 16:26

Цитата:

Сообщение от Cayenne
Ще одне.. в правилах написано що стоянка заборонена на тротуарах, а в протоколі на писано що "порушив правила, ЗУПИНИВСЯ на тротуарі"

э
Так Вы сами сначала определитесь, какой там знак висит, остановка или стоянка запрещена?

fat cat 27.03.2009 16:32

Цитата:

Сообщение от Андрей Олегович
Цитата:

Сообщение от Cayenne

э
Так Вы сами сначала определитесь, какой там знак висит, остановка или стоянка запрещена?

Вот от этого и плясать.
Если только стоянка - то протокол вместе с гайцами - фсад!
Если стоянка и остановка - то ничего не выйдет, если судья не запарится с понятием "дорога".

27.03.2009 16:32

Чавой-то кажется,там речь не идет о разнице в пять минут и проч.

Cayenne 27.03.2009 16:35

Знак таки "зупинка" заборонена...

PBX 27.03.2009 17:59

Re: Re: Re: Зупинка на тротуарі (Протокол)

Цитата:

соотвцно - тротуар есть часть дороги, на соответствующей стороне которой установлен запрещающий знак, его действие распространяется на дорогу, тротуар есть часть дороги, соотвцно действие знака распространяется и на тротуар, невзирая на два метра.

помоему так.
Тогда вытекает такой вопрос, а что такое внешний край тротуара.

Цитата:

тротуар - елемент дороги, призначений для руху пішоходів, який прилягає до проїзної частини або відокремлений від неї газоном;
У тротуара, по обыкновению, только один край, конечно если это не какой-то бульвар.

Мысли очень нехорошие меня стали посещать, возле моей работы стать просто получается тогда негде, если конечно не приехать в семь утра и поставить за три квартала :(

Андрей Олегович 27.03.2009 18:04

Цитата:

Сообщение от PBX
Тогда вытекает такой вопрос, а что такое внешний край тротуара.

Это такая условная линия, перейдя которую Вы убьёте себя апстену.

Cayenne 27.03.2009 18:27

Ще момент.
Порушення в постанові зафіксоване по пункту 15.10.б
Тоєсть про знак там не йдеться взагалі!
Чи можна якось перекваліфікувати мою стоянку там з пункта б на пункт в ?

Наскільки я понімаю, то згідно пункту Б - стоянка на тротуарі заборонена, але пункт В - дозволяє її для легкових, за умови що 2м. осталось пішоходам.

Другий момент, до якого можна придертись.
Це те. що словами написано :"порушив правила зупинки стоянки, ЗУПИНИВСЯ на тротуарі" А пункт 15.10.Б говорить про правила СТОЯНКИ, чи можна прицепитись за те, що протокол оформлений НЕ ПРАВИЛЬНО і не соответсвенно не має ніякої сили.. це реально ? Народ памагіть :) є велике желаніє хоч якось їм насолити, хай може не получиться доказати що я прав. але хоч жопу їм поморочити.

Cayenne 28.03.2009 00:22

Трохи мене після пива попустило.. я поразкинув мозгами :)
А якщо я штраф не заплачу ?
(Поки що не думаєм про техосмотр, де вони може вспливуть)
Чисто теоретично, він попаде в ісполнітельну службу, яка з мене може в судовому порядку збивати бабло. Ок, а що вони зможуть збити з студента, або офіційно безробітного ? Заставлять платити по 10 грн 30 місяців ? Понімаю шо якийсь бред морожу, але якщо абстрагіроватись, і просто пофантазіровать :)

stil 28.03.2009 09:38

заберут шось у тебя. Шо у тебя есть?

ffromdn 28.03.2009 10:23

Cayenne ну вы наглый )))Под таким знаком, еще и залезли на тротуар на своем паркетнике :-D
А вообще шансов у вас нет, вы встряли. Бабло можете не платить, заплатите на ТО. Где то была тема, свежая про прохождение ТО в 2009 году, сходите туда.

Cayenne 28.03.2009 10:52

Цитата:

Сообщение от stil

а нічого :)

Андрей Олегович 28.03.2009 11:43

Цитата:

Сообщение от Cayenne
Цитата:

Сообщение от stil

а нічого :)

Как это ничего?
А талон прохождения ТО в 2010 году?

Cayenne 28.03.2009 14:55

до ТО я вже буду їздити на другій машині, яка буде зарегана опять же не на мене :P

28.03.2009 21:00

Тогда подлянка со штрафом упадет на другую голову.Владельца...

kva 29.03.2009 02:37

Цитата:

Сообщение от Кук
Тогда подлянка со штрафом упадет на другую голову.Владельца...

Это как??? И почему?

29.03.2009 09:44

А так: водитель-нарушитель может и сто лет потом ездить и не попадаться,а владелец,на чью машину есть бамага или ТО захочет пройти,или снять с учета...
Протокол и постанова выписана не на гр.Иванова И.И. а на водителя Иванова И.И нарушившего ПДД не пешком, а на ТС марки,гос. номер хх ХХХХ хх.

Abdula 29.03.2009 11:13

ещё в автошколе разбирали данный вопрос. Пришли к чёткому пониманию, что на тротуаре стоят можно если для пешеходов более 2 м осталось. А про запрет ОСТАНОВКИ на тротуарах в ПДД ничего нет.
15.9. Остановка запрещается:
а) на железнодорожных переездах;
б) на трамвайных колеях (кроме случаев, обусловленных пунктом 15.8 этих Правил);
в) на эстакадах, мостах, путепроводах и под ними, а также в туннелях;
г) на пешеходных переходах и ближе 10 м от них с обоих сторон, кроме случаев предоставления преимущества в движении;
гг) на перекрестках и более ближе 10 м от края перекрестка проезжей части из-за отсутствия на них пешеходного перехода, за исключением остановки для предоставления преимущества в движении и остановки против бокового проезда на Т-подобных перекрестках, где есть сплошная линия разметки или разделительная полоса;
д) в местах, где расстояние между сплошной линией разметки, разделительной полосой или противоположным краем проезжей части и транспортным средством, которое остановилось, менее 3 м;
е) ближе 30 м от посадочных площадок для остановки маршрутных транспортных средств, а если их нет - ближе 30 г от дорожного знака такой остановки с обоих сторон;
ее) ближе 10 м от обозначенного места выполнения дорожных работ и в зоне их выполнения, где это создаст препятствия технологическим транспортным средствам, которые работают;
ж) в местах, где будет невозможен встречный разъезд или объезд транспортного средства, которое остановилось;
з) в местах, где транспортное средство закрывает от других водителей сигналы светофора или дорожные знаки;
и) ближе 10 м от выездов из близлежащих территорий и непосредственно в месте выезда.

Cayenne 29.03.2009 14:13

Оце і я так думав! Але у гаі своє мненіє.
Хто поможе скласти правильно позовну заяву ?

29.03.2009 20:29

Этот перечень действует автоматически при условии,что нет знака.Только и всего.Если есть знак,то что можно оспаривать?
Зачем дублировать то,что и так ясно,например п.п. 15.9 г) или д) ?

Cayenne 29.03.2009 21:24

Цитата:

Сообщение от Кук
Этот перечень действует автоматически при условии,что нет знака.Только и всего.Если есть знак,то что можно оспаривать?
Зачем дублировать то,что и так ясно,например п.п. 15.9 г) или д) ?

В протоколі про знак нічого не сказано!
От за це я і хочу зачіпитись, сказано тільки що порушив правила зупинки стоянки. зупинився на тротуарі. Все!
Знайшов козу для оскарження, буду оскаржувати.
Що получиться не знаю, ну зато попробую як це воно...

Cayenne 01.04.2009 18:40

Накатав позовну заяву, завтра понесу в суд... Побачимо що воно буде :roll:

XamiL 03.04.2009 16:32

Якщо не заплатиш штраф, бо безробітний, немає грошей, чи ще яка біда, то відправлять на громадські роботи :)

Cayenne 03.04.2009 17:22

Цитата:

Сообщение от XamiL
Якщо не заплатиш штраф, бо безробітний, немає грошей, чи ще яка біда, то відправлять на громадські роботи :)

Вродє по цій статті громадські роботи не предусмотрені :)

kva 03.04.2009 18:10

Цитата:

Сообщение от Cayenne
Цитата:

Сообщение от XamiL

Вродє по цій статті громадські роботи не предусмотрені :)

Да и вообще - штраф или громадськи роботы - определяется сразу, судом. И уж никак не в зависимости от заплатил штраф или нет.

Ed67 09.04.2009 12:30

У меня ситуация аналогичная, штраф еще не платил, интересно, чем у вас все закончилось.

Cayenne 09.04.2009 20:23

Цитата:

Сообщение от Ed67
У меня ситуация аналогичная, штраф еще не платил, интересно, чем у вас все закончилось.

Поки що подав позов в суд. Завтра буду звонити в канцелярію узнавати на коли назначений суд, якщо назначили вообще :)

Ed67 09.04.2009 20:41

Я написав листа-скаргу у обл ДАЇ та обл прокуратуру, відіслав рекомендованими листами. До суду ще не звертався багато клопоту. Сподіваюсь що розглянуть на мою користь. Тобто у свої відведені 10 діб я її оскаржив. Тепер ждатиму відповідь. Якщо не на мою користь, тоді до суду. Вважаю чим більше документів - тим більше буде для судді плутанини, а там подивимось

Cayenne 23.04.2009 16:19

Діло зрушилось з мертвої точки.
Сьогодні наконец то дозвонився в канцелярію суду, мій позов приняли.
Суд назначили аж не 13 травня!
Отак от...
Капец... тепер я блін нервнічаю.. Ненавіжу бувати в такого роду різних установах... :?
Надіюсь, що виграю :roll:

Cayenne 01.05.2009 16:13

Вложений: 1
А хто шарить, судячи по тому що написано "справа розглядатиметься суддею одноосібно"
Це значить що мене в суд якби і не визивають ? Без мене розберуться ? :shock:

_basil_ 01.05.2009 16:48

Цитата:

Сообщение от Cayenne
Це значить що мене в суд якби і не визивають ? Без мене розберуться ?

Це значить, що справа буде розглянута не колегією суду, не судом присяжних, а суддею одноосібно. А про участь сторін в ухвалі зазначено.

Cayenne 01.05.2009 16:50

От як воно :) Ну і отлічно... Надіюсь гайци в суд, як і завжди, не являться...

Z 01.05.2009 23:20

Re: Re: Re: Re: Зупинка на тротуарі (Протокол)

у меня было неделю назад попереднє засідання , так мент явился, ещё и бумажку притащил, шо типа они внутреннее разбирательство провели и решили постанову оставить в силе. а рассмотрение дела через 2 месяца только будет

Cayenne 01.05.2009 23:45

Прикольно однако.. ну побачимо що буде..
Якщо щось.. то хуже чим 370 рублей штрафу бути не должно.. :evil:

Cayenne 13.05.2009 11:53

Був в суді... перенесли на 27, бо гаі на позов ніяк не відреагувало, письмово нічо не прислали, представника тоже на суді не було.

Суддя сказала що моральний ущерб треба подавати окремим якимсь там позовом, поетому розглядати будуть мій позов тільки по відмові постанови. :oops: Фіг з ним, хай хоть штраф відмінять.

Дали бамажку-повестку, отправив в гаі пісьмом якимось там "з повідомленням"

Ждем

Cayenne 27.05.2009 17:25

Блін, спеціально на суд приїхав з києва, на один день, бо і так завал по діплому зараз. Дик ! Перенесли! "Суддя у відрядженні"
Западло :evil:
Ждем 12 го числа...

Секретарь подивилась дело, гаі ответ ніякий не прислали знов.

Jaкe 27.05.2009 19:23

Цитата:

Сообщение от Cayenne
до ТО я вже буду їздити на другій машині, яка буде зарегана опять же не на мене :P

ты не сможешь снять с учёта пока не оплатишь все штрафы

Cayenne 27.05.2009 21:04

Да не зможу, особливо, якщо штрафи в ровно, а машина на учоті в києві. Поживем побачим.

amdcat 27.05.2009 21:52

Цитата:

Сообщение от Cayenne
Прикольно однако.. ну побачимо що буде..
Якщо щось.. то хуже чим 370 рублей штрафу бути не должно.. :evil:

а сколько денег потратил на поездку в суд? или дело не в деньгах?

Cayenne 28.05.2009 15:21

Да тут більше діло принципа, а на дорогу туда сюда потратив десь 140 грн.

Demian 28.05.2009 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Зупинка на тротуарі (Протокол)

А звонить в канцелярию низзя? Тока ехать?
Держись! Удачи!

Cayenne 28.05.2009 17:32

Звонив! Бо знав дату (27 травня) але не знав на скільки годин. Там тьотя довго думала і сказала що на 15.00, і вашє, ваше дело уже забрав секретар, так що точно точно суд буде! :twisted: Отакий от у нас.. самий гуманний. :roll:

Kontra 30.05.2009 14:29

Не минула сия чаша и меня, грешного. Сегодня (в субботу :shock: ) позвонили из местного ГАИ и предложили придти ознакомиться с бамагами, где сфотографирована моя машина на тротуаре под моим подьездом.
Звонивший сказал, шо меня ждет штраф 250 минимум за стоянку на тротуаре, если приду сегодня, если нет, то все 360. :shock: Интересно, на основании чего он так легко цифрами оперирует? Я сегодня придти отказался, он ответил, что работает и завтра, и будет рад видеть меня. :( Че делать не знаю, идтить, или ждать официально письма?
Загрузиться или разгрузиться без заезда на тротуар почти нельзя, так как дворовая дорожка неширокая, а с правой стороны еще и машинки вплотную припаркованы. Тротуарчик тоже не широкий, не больше 2 метров. Но там где стоял, перд самим подьездом тротуар переходит в 3 м с лишним и подходит до самих ступенек подьезда. Обидно, не прошло и года, когда на том же месте раздолбали лобовое. Разбивших окно, кашкеты ищут (ищут ли) до сих пор. :evil: Есть ли шансы отбиться и как? Предполагаю, что фоткали не гайцы, а камунальщики :evil:

Cayenne 30.05.2009 18:34

А наклейка інвалід ?
Може є возможность скинутись на те що тіпа по состоянію здоров'я водітель не може далеко від машини відходити ? Чи щось таке...

rreexx 30.05.2009 19:06

мужики вы гоните
катайтесь и останавливайтесь где хотите только при остановке не забывайте включить аварийку
и никаких протоколов :-D
было не раз стою под знаком.Подходит мусор -типа шо за дела?
-говорю поплохело :oops: ,ща отпустит уеду.
на этом диалог заканчивается :-D :-D :-D

Z 30.05.2009 20:47

Цитата:

Сообщение от rreexx
мужики вы гоните
катайтесь и останавливайтесь где хотите только при остановке не забывайте включить аварийку
и никаких протоколов :-D

ну, эт не совсем правильный совет. остановился я раз посреди перекрестка (ну там разъезд большой, паркуются на середине очень многие) включил аварийку. подходит мент, говорит - шо трипилось? я ему - не заводиццо. он - та не ври. та, говорю возьми ключи, попробуй. он - че я буду пробовать, пошли протокол писать. вобщем, сейчас в суде оскаржуется этот протокол..

Z 30.05.2009 20:54

и вобще-то совсем неправильный совет. правильный - старайтесь не нарушать ))

Kontra 30.05.2009 22:22

Да уж, тут засада. Завтра , так уж и быть, поеду, узнаю чего написали. :evil: Что интересно, на вьезде во двор стоит знак 3.51 "Жилая зона, запрещающая стоянку в "Жилой зоне", а во дворе полным полно тачек, забита вся проезжая часть двора и лишь две маленькие, типа, стоянки, почти всегда забитые. Вот и выходит, что ты преступник по умолчанию, где бы ты не стал. Не смотря на тот значек на лобовухе. Буквально по правилам, он разрешает вьезд в Жилую зону, а вот стоянка вне оборудованных мест запрещается. :evil:
Цитата:

и вобще-то совсем неправильный совет. правильный - старайтесь не нарушать ))
У меня есть выбор??? :twisted: Как вести себя, не знаю. Заплачу щас, точно так же подловят назавтра. И так уже третий наезд. Раньше словами обещалась мисцева влада оборудовать все как то, но год прошел и вот результат. Ничего же не изменится. Кстати, машина собесовская, гАсударственная, чето поможет? Ведь, действительно, зачем мне машина в соседнем дворе, если я физически до нее не дойду??? Да и не пойму почему в субботу, в выходной день позвонили???

Kontra 31.05.2009 22:00

Ну что ж, докладываю. Предоставили мне "улики :-D моего "нарушения" . То что показали нельзя даже с газетной фото сравнить. Какчество никакое, число и время еле видно - и в одном екземпляре :shock: . Незнаю и не понимаю на каком основании они пытались наехать??? Прошли по двору,типа камиссия из горисполкома, сфоткали все машинки, кто имел несчастье в это время там стать на тротуар и сдали фотки в ГАИ. Все обвинение строилось:
1. лишь на том, что на тротуаре стоять низзя.
2. что в машине никого нет.
3. Фото всего этого обезобразия.
Предложили составить протокол. Спрашиваю:
- а на каком основании?
- На основании фото.
- Ну и что, - отвечаю- ведь я поставил машину и зашел в дом за вещами. Нигде и никем не засекалось и не фиксировалось время, когда я ушел и когда пришел. А учитывая скорость, с какой я преодолеваю лестницу, уложится в отведенные 5 минут невозможно. Носил же вещи сам, поэтому и не мог присутствовать одновремено и в машине и вещи носить и квартиру открывать. Короче, отделался предупреждением, фотки были порваны на моих глазах. Но думаю, что если бы даже дали ход, то от такого бы в суде да отбились бы. Может и аморалку бы выцарапал. Но это ж терять и время и здоровье, да и не люблю я наши суды до икоты. Одни неприятности.
Немножко пожалился, что на территории двора парковаться вообще низзя, а площадок крайне недостаточно. Инспектор посоветовал идти напрягать мисцеву владу по поводу оборудования стоянок, что, надеюсь, завтра и буду делать. Все проблема снята, всем спасибо. :)

Z 31.05.2009 22:00

ну, я и написал - старайтесь..

fat cat 01.06.2009 15:57

Цитата:

Сообщение от fat cat
Цитата:

Сообщение от Cayenne
Але я стояв на тротуарі.
В мене є шанси ?

У меня та же фигня, только меня еще и эвакуировали эти сцуки из "Киевпарктрассервиса"
В протоколе написал, что не согласен - суд уже был, я на него не явился, т.к. ехать в одну сторону 700 км было дороже, чем заплатить штраф, соответственно, признали виновным. Подал апелляцию (как подавал - отдельная, и весьма поучительная история, но не в этом дело), понимаю, что шансов мало, но надеюсь нагрузить если не по самому факту, то хоть по формальным причинам - гайцы реально накосячили в протоколах (разные инспектора, составлявшие протоколы про адмінпорушення і про огляд та затримання ТЗ, попутали числа, нет понятых и свидетелей и еще там по мелочам), так что буду барахтаться!
И тебе настоятельно советую подавать апелляцию, если проиграешь суд. Удачи!

УРЯЯЯ!!! Я подал апелляцию и выиграл это дело! Причем без копейки денег, ускорителей и т.п. Так что еще не все так плохо в этом государстве.
ЗЫ: Если кому интересно, могу выложить текст своей "апеляційної скарги".

Cayenne 01.06.2009 16:08

А мій суд перенесли на 12 червня, і :!: хто б міг подумати що на 12 число назначать защіту діплома в універі :twisted:
Що ж так везе то...
Поїду в суд, попрошу хай перенесуть...

Cayenne 01.06.2009 16:10

Цитата:

Сообщение от fat cat
УРЯЯЯ!!! Я подал апелляцию и выиграл это дело! Причем без копейки денег, ускорителей и т.п. Так что еще не все так плохо в этом государстве.
ЗЫ: Если кому интересно, могу выложить текст своей "апеляційної скарги".

Інтересно було б почитати аргументацію "невіновності" ;)

fat cat 01.06.2009 16:24

Ловите и пользуйтесь на здоровье (вся конкретика удалена):

АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА
на постанову судді _____________ міськрайонного суду _________ області Ш., по справі про адміністративне правопорушення
№_______ від 17 березня 2009 року.

17 березня 2009 року суддею _____________ міськрайонного суду Ш., була винесена постанова по справі №_______, про стягнення з мене 510 грн. адмін штрафу по ст. 122.ч.3 КУпАП України, з якою я не згоден, з наступних підстав:
1.У вищевказаній постанові суду першої інстанції неповно з’ясовано обставини, що мають значення для справи, оскільки:
-згідно чинних ПДР, у даному випадку дія знаку 3.34 «Зупинка заборонена» розповсюджується лише на проїзну частину і не стосується тротуарів - п.15.10. ПДР «стоянка забороняється на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м».
Саме так я і здійснив стоянку автомобіля, при цьому не порушуючи пп. 15.9. «Зупинка забороняється» і 15.10. «Стоянка забороняється» ПДР, а також вимог знаку 3.34, про що мною зроблено запис у «Протоколі».( Див, копію протоколу АД№ ______, та фото №1, свідчення свідків _________»
2.У вищевказаній постанові суду першої інстанції не доведено обставини, що мають значення для справи, які суд першої інстанції вважає встановленими, оскільки :
Процес фіксації «порушення» мною ст 122.ч.3 КУпАП України , а також подальші дії працівників ДПС та КП «Київтранспарксервіс» проходили з численними порушеннями, а саме:
- Під час складання постанови про адмінпорушення та евакуації автомобіля я з'явився на місці «правопорушення» до початку виконання робіт із завантаження транспортного засобу, вказав на неправомірність вказаних дій (див. вище) і вимагав припинити процес евакуації, але працівником ДПС мені було відмовлено у цьому, а також в ознайомленні з постановою і отриманні будь-яких документів (постанови, протоколу про адмінпорушення, протоколу огляду і затримання ТЗ тощо), чим порушена ст. 258 КУпАП, із поясненням, що «копії документів отримаю після сплати послуг служби евакуації авто і штрафу (!)». При цьому працівниками ДПС та КП «Київтранспарксервіс» мені було недвозначно запропоновано «домовитись на місці». Після моєї категоричної відмови дати хабаря автомобіль було завантажено на евакуатор і відтранспортовано у невідомому напрямку, що є порушенням п.9. Порядку тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. N 1102 (далі – «Порядок»). Пошук місця утримання автомобіля я був вимушений проводити самостійно.
- Протокол про адміністративне порушення складався в моїй присутності на території «спеціального майданчика» (за адресою: м. Київ, пр-т Московський, 26А), інспектором ДПС Деснянського ВДАЇ _________ на основі Протоколу огляду та затримання транспортного засобу, що складений інспектором ДПС Солом’янського ВДАЇ ________ перед затриманням автомобіля (за адресою: м. Київ, вул. _________). Тобто протокол про адмінпорушення складався інспектором, що не був присутнім під час скоєння «правопорушення» та не мав на те права. З цього приводу інспектором у «Протоколі» не вказані свідки і поняті, також мені було відмовлено у викладенні власних зауважень щодо порушень при складанні і по суті «Протоколу» та вписати прізвища свідків. В «Протоколі» взагалі не зроблено запис про тимчасове затримання автомобіля, що є порушенням п.4 «Порядку». Мені були надані ксерокопії протоколів та чек лише після сплати послуг служби евакуації у сумі 500 грн. та наполегливої вимоги з моєї сторони.
- Згідно ч.3. ст. 122 (на основі «порушення» якої і складено «Протокол») передбачена відповідальність виключно у вигляді: «накладення штрафу від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин», тобто тимчасове затримання і переміщення транспортного засобу не передбачається. Евакуація транспортного засобу у даному випадку є також порушенням ст. 265-2 КУпАП. Необхідно відмітити, що автомобіль, правильно припаркований мною на тротуарі (див.вище), не може зробити неможливим рух транспортних засобів проїзною частиною, тому для нього не можна застосувати п.2 «Порядку».

3.Крім того, висновок суду не відповідає обставинам справи та порушує норми матеріального і процесуального права, оскільки я не був належним чином сповіщений про дату розгляду справи, повістку підписала моя мати, я цей час знаходився у відрядженні, і через те, що повістка прийшла із запізненням я не встиг приїхати на судове засідання, передані мною через мого представника пояснення по справі суддя відмовилася приймати.
Отже, керуючись, п,4 п.9. Порядку тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. N 1102, п.15.10. ПДР, ст. 258, ч.3. ст. 122, ст. 265-2 КУпАП , п 4, ст 198 , ст. 202 КАС України

прошу:

1.Витребувати із __________ міськрайонного суду ________ області адміністративну справу № _______ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ст 122.ч.3 КУпАП України.
2. Скасувати постанову судді Ш. ________ міськрайонного суду від 17 березня 2009 року про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 510 грн. і закрити справу.
Додатки:

1. Копія постанови 17 березня 2009. .( 2 екз)
2. Копія скарги.( 2 екз)
3. Копія фотокартки №1.( 2 екз)
4. Копія протоколу АД№ _______. ( 2 екз)
5. Копія протоколу №________.( 2 екз)
6. Копія квитанції про сплату судового збору.

"23" березня 2009р. _________________ .

Z 02.06.2009 07:29

а че не просил компенсацию оплаты эвакуатора?

fat cat 02.06.2009 11:36

Дык скарга на постанову судьи суда первой инстанции ... и, честно говоря, не верю я, что из КМДА без влиятельных знакомых можно вытащить назад хоть гривну. Надо было не платить вообще и забрать машину бесплатно через три дня, но транспорт был срочно нужен.

Z 02.06.2009 17:52

так а может стоит попробовать еще одним позовом вернуть и за эвакуатор? сумма немалая, на руках решение суда как аргумент о безосновательности этого платежа..

пс. а как бесплатно забрать через 3 дня? если можно сцылко.. а то мало ли..

fat cat 03.06.2009 10:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Зупинка на тротуарі (Протокол)

Думаю, не все так просто, сроки прошли, да и уже нет желания и времени этим заниматься... И, потом, такой опыт ведь тоже чего-то стоит :-D

п.с. Постанова Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. N 1102:

п.10. Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на
строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але
не більш як на три дні з дати такого затримання.

Строк затримання транспортного засобу обчислюється з моменту
складення протоколу про адміністративне порушення, а строк
зберігання - з моменту доставлення транспортного засобу на
спеціальний майданчик чи стоянку.

Андрей Олегович 03.06.2009 15:37

Цитата:

Сообщение от fat cat
згідно чинних ПДР, у даному випадку дія знаку 3.34 «Зупинка заборонена» розповсюджується лише на проїзну частину і не стосується тротуарів

Обоснуйте

fat cat 04.06.2009 12:46

ИМХО, коллизия: п. 15.10 в ПДР противоречит требованиям знака 3.34 согласно определения "дорога". При этом каждый может трактовать такую ситуацию в свою пользу. Хотя если подойти формально, то при наличии знака "Зупинка заборонена" без таблички "крім тротуару" п. 15.10 в не работает - это уже было обговорено выше. Что совершенно не мешает в том месте парковаться (причем на проезжей части под знаком, а не на тротуаре, как это сделал я) ежедневно десяткам машин - напротив налоговая. К скарге были приложены фото этого безобразия, что, видимо, подействовало на судью.
Кроме того, как вы сами понимаете, протокол был составлен с вопиющими нарушениями, а судебное разбирательство в суде первой инстанции длилось около...одной минуты(!!!) - судья просто поставила в известность моего представителя, с надлежащим образом оформленной доверенностью, кстати, что мои аргументы рассматриваться не будут, с вас штраф 510 грн., все! Я это изложил все в скарге, и на выходе - вполне справедливое решение апелляционного суда.

Ed67 09.06.2009 20:25

Все решилось в мою пользу.

Читайте http://www.bmwua.net/saiphorum/read....4#reply_248606

andreybelov 09.06.2009 22:11

http://www.tavria.org.ua/forum/viewt...r=asc&&start=0

Cayenne 29.06.2009 14:10

Апдейт.
Був на "суді" знов. В суді не було світла, і тому імпровізіроване заседаніє суда проходило на коридорі :) Суддя в секретаря спитала тільки чи гаі щось відписали (ніфіга не відписали) і сказала що "ваш позов буде задоволено, приходьте через 10 днів"
Уря гражданє :) Ждем 10 днів... Надіюсь це буде вже кінець... Може ще подати моральний чи там який матеріальний позов, в віду того, що постанова була признана недійсною ? :roll:

stil 30.06.2009 13:39

Некогда им отписывать - работают они.
вот получишь "пастанову про скасування" вот тогда и уря.
Маладца.

Cayenne 16.07.2009 16:07

Єсть !
Постанова Іменем України :!:
Позов задовольнити у повному обсязі!
(але моральний позов таки не учитується)

Тепер вапрос спеціялістам в цій сфері - якщо суд признав дії гайці незаконними, можу я стребовати моральну компенсацію ? Як ? Від кого ? Що писати ? (знаю що довго, але є час і натхнення)

kva 16.07.2009 16:49

Цитата:

Сообщение от Cayenne
Єсть !
Постанова Іменем України :!:
Позов задовольнити у повному обсязі!
(але моральний позов таки не учитується)

Тепер вапрос спеціялістам в цій сфері - якщо суд признав дії гайці незаконними, можу я стребовати моральну компенсацію ? Як ? Від кого ? Що писати ? (знаю що довго, але є час і натхнення)

Ні, не можешь. Моральну компенсацію - требя якось обгрунтовувати. Наприклад: Мене перестали шанувати на роботі, та я був вимушений звільнітися. Що причинило мені шкоду у розмірі ххх гривень. Просто - "хочу грошей бо вони козли". Не є приводом для компенсації.

Cayenne 16.07.2009 17:07

Ну там уже раніше народ поржав з моєї аргументації, приведу її ще раз(нарив в інеті прімерчик):

Цитата:

Моральна шкода полягає у тому, що відносно мене було необґрунтовано винесено постанову, мене необґрунтовано звинувачено у вчиненні правопорушення. При цьому мені фактично було відмовлено у будь-якій можливості захисту своїх інтересів, враховуючи те, у якому порядку винесено постанову. Я відчув абсолютну безпомічність перед посадовими (службовими) особами органів державної влади, що підірвало у мене віру у можливість захисту своїх інтересів правовими методами. До того ж, внаслідок неправомірних дій посадової (службової) особи відповідача я був змушений витрачати час на збирання доказів, складання документів, звернення до суду, участь у судових засіданнях. У мене зірвалися життєві плани, я змушений нервуватися, уся ця ситуація (починаючи із винесення несправедливої постанови щодо мене) є для мене стресовою, і кожне судове засідання у справі призводить до поглиблення цього стресу. Причинену мені таким чином моральну шкоду відшкодувати адекватно та повністю у матеріальній формі неможливо, але суму, яка б могла частково загладити мої моральні страждання, я оцінюю у .....
Не покатить ? :lol:

andreybelov 16.07.2009 17:19

тоесть действий гайцов незаконны, но они никакой ответственности за это не несут?

Niсk 16.07.2009 17:20

а выложи свои аппеляции, если не жалко

Cayenne 16.07.2009 17:22

Це рішення суду:
http://lh5.ggpht.com/_qe7EL0X0SOE/Sl...0/DSC09418.JPG http://lh3.ggpht.com/_qe7EL0X0SOE/Sl...0/DSC09419.JPG http://lh4.ggpht.com/_qe7EL0X0SOE/Sl...0/DSC09420.JPG

Cayenne 16.07.2009 17:25

А це мій позов :))

shurken 17.07.2009 15:56

Цитата:

Сообщение от andreybelov
тоесть действий гайцов незаконны, но они никакой ответственности за это не несут?

Несут, только для этого бумаги нудно писать. Жалобу тому же начальнику, служба есть ментов контроллирующая. А если придумать и обосновать нанесенный ущерб, то можно заявление в Прокуратуру.

andreybelov 17.07.2009 16:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Зупинка на тротуарі (Протокол)

давайте будем думать

ДЯДЬКА ЛУИ 18.07.2009 00:17

Цитата:

Сообщение от kva
. Просто - "хочу грошей бо вони козли". Не є приводом для компенсації.

а вдруг судья попадётся вменяемым?
менты козлы! позов задовильныты! :-D :-D :-D

kva 18.07.2009 04:09

Цитата:

Сообщение от ДЯДЬКА ЛУИ
Цитата:

Сообщение от kva

Не надо таких позовов... Ни один сулья никогда не накажет гаи за такую мелкую "ошибку". И это правильно. Нельзя чтобы менты боялись работать. А то вообще абзац наступит.

Одно дело - били, угрожали... Другое дело просто "неудачный" протокол. Не стоит в такой ситуации бороться. Никогда их не сдадут из-за такой мелочи.

andreybelov 18.07.2009 06:04

если менты следят за законом и порядком, то пускай и сами учатся составлять протоколы по всем правилам, т.е. за реальное правонарушение, со свидетелями и тп, а так как щас составили как-нибудь протокол для плана, без свидетелей, на основании этого протокола постанову и платите, а то что практически любой протокол можно обжаловать, так их спасает просто безграмотность нашего народа. Человеку проще штраф заплатить, чем писать обжалование начальнику гаи, в прокуратуру или в суд.

ДЯДЬКА ЛУИ 18.07.2009 22:34

Цитата:

Сообщение от kva
Цитата:

Сообщение от ДЯДЬКА ЛУИ
Цитата:

Сообщение от kva

Не надо таких позовов... Ни один сулья никогда не накажет гаи за такую мелкую "ошибку". И это правильно. Нельзя чтобы менты боялись работать. А то вообще абзац наступит.

Одно дело - били, угрожали... Другое дело просто "неудачный" протокол. Не стоит в такой ситуации бороться. Никогда их не сдадут из-за такой мелочи.

смайлеги видиш.да? :-D

Текущее время: 21:29. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.