ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Электрика (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Аккумулятор (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=13810)

Buzyan 29.07.2016 00:44

Цитата:

Сообщение от Efes (Сообщение 3418392)
Всім привіт.
Почав возити додатковий акумулятор. Бо автохолодильник жере і до основного не хочеться підключати. Поставив в салоні... Замотав акумулятор в 5 кульків. Цього достатньо, щоб шкідливі випари не псували здоров’я? Чи обов’язково треба возити не в салоні? Тоді де саме і як правильно?
Дякую.

Если акб подключен к генератору и вы его подзаряжаете в салоне авто то то таки да вредно.

Efes 29.07.2016 01:00

Цитата:

Сообщение от Buzyan (Сообщение 3418393)
Если акб подключен к генератору и вы его подзаряжаете в салоне авто то то таки да вредно.

Поняв не дурак. Підзаряжаю вдома на балконі, бо акумулятор тримає в дорозі 5 годин і мені достатньо. Дякую.

soladko 29.07.2016 09:11

автор не написал какой аккум, вдргу он на самом деле гелевый, герметичный.

Petro 29.07.2016 09:39

Цитата:

Сообщение от Efes (Сообщение 3418392)
Всім привіт.
Почав возити додатковий акумулятор. Бо автохолодильник жере і до основного не хочеться підключати. Поставив в салоні... Замотав акумулятор в 5 кульків. Цього достатньо, щоб шкідливі випари не псували здоров’я? Чи обов’язково треба возити не в салоні? Тоді де саме і як правильно?
Дякую.

Я не зовсім розумію смисл таких заморочок. Ну жере автохолодильник з основного і що? Ви ж їздите, тобто заряджаєте. Чи приїхали "на точку" і стоїте цілий день? Я б все одно при такому розкладі підключався до основного, а додатковий і комплект проводів для "прикурювання" возив в багажнику і "прикурювався" коли така потреба. В будь-якому випадку менше заморочок ніж додатковий щодня туди-сюди тягати

Efes 29.07.2016 12:01

Та бо в мене ще автореєстратор, вентилятор, зарядка для мобілки. Це все включається через розгалужувач. Пробував також в розгалужувач включити автохолодильник - згорів запобіжник в розгалужувачі. Вивести додаткову розетку-прикурювач не знаю як. Їжджу з холодильником рідко, легше зарядити вдома додатковий акумулятор.

Petro 29.07.2016 13:53

Цитата:

Сообщение от Efes (Сообщение 3418522)
Та бо в мене ще автореєстратор, вентилятор, зарядка для мобілки. Це все включається через розгалужувач. Пробував також в розгалужувач включити автохолодильник - згорів запобіжник в розгалужувачі. Вивести додаткову розетку-прикурювач не знаю як. Їжджу з холодильником рідко, легше зарядити вдома додатковий акумулятор.

А на автохолодильнику в характеристиках які буковки написані про струм, що споживається?

soladko 29.07.2016 15:21

думаю не менее 5 ампер

Efes 29.07.2016 15:22

Пише:
6А, потужність 46Вт, споживання 43Вт, номінальна 72Вт.

Petro 29.07.2016 15:53

Цитата:

Сообщение от Efes (Сообщение 3418636)
Пише:
6А, потужність 46Вт, споживання 43Вт, номінальна 72Вт.

А запобіжник в розгалужувачі який?

кук 29.07.2016 15:55

Не иначе, как китайцы такие мощности придумали.

Yurasvs 29.07.2016 16:44

Ну почему? Он же не все время работает. 72 Вт это когда морозит, а иногда и выключается, когда температура достигнута. в среднем получаются обещанные 43Вт.

кук 29.07.2016 17:09

А что там столько жрет, если не морозит? Там наверняка Пельтье, если он отключен, что остается, причем- больше половины мощности?

Yurasvs 29.07.2016 17:20

Среднее потребление зависит от теплопотерь, А жрет от либо 72Вт, либо 0.

Efes 29.07.2016 19:48

Цитата:

Сообщение от Petro (Сообщение 3418653)
А запобіжник в розгалужувачі який?

типу такого:

https://s31.postimg.org/6j9j1in4b/za...0de1f078fc.jpg

Скільки там ампер - не знаю, потім подивлюся. І щось сумніваюся, що бувають такі на 6 ампер. Та й якби такий існував - навряд чи я би його поставив. Витримає запобіжник в розгалужувачі - перегорить тоді штатний автомобільний.

(або блін - не перегорить, а поплавиться - вже таке було, погоріли стопи)

Efes 29.07.2016 19:51

Цитата:

Сообщение от Yurasvs (Сообщение 3418673)
Ну почему? Он же не все время работает. 72 Вт это когда морозит, а иногда и выключается, когда температура достигнута. в среднем получаются обещанные 43Вт.

З моїх спостережень - не виключається зовсім. Принаймні вентилятор відводу тепла всю дорогу працював (але жара в салоні, може тому і не виключався). Зате охолоджує нічим не гірше від "справжнього" кухонного холодильника.

кук 29.07.2016 20:04

Правильно- холодильник на эл-та Пельтье так и работает- одно колесо вентилятора сдувает холод в камеру, второй- выдувает на улицу тепло.
Ток на предохранителе всегда указывают номинальный, ток плавления выше раза в три.
Ток предохранителя в цепи прикуривателя можно было бы узнать, если бы вы написали хоть слово про свое авто. Но обычно не менее 16 ампер.

Efes 29.07.2016 20:09

Таврія "Нова". Запобіжник штатний видно колись попався бракований і не перегорів, а поплавився. Тепер дую на холодне.

Yurasvs 29.07.2016 22:13

Цитата:

Сообщение от Efes (Сообщение 3418716)
типу такого:

https://s31.postimg.org/6j9j1in4b/za...0de1f078fc.jpg

Скільки там ампер - не знаю, потім подивлюся. І щось сумніваюся, що бувають такі на 6 ампер. Та й якби такий існував - навряд чи я би його поставив. Витримає запобіжник в розгалужувачі - перегорить тоді штатний автомобільний.

(або блін - не перегорить, а поплавиться - вже таке було, погоріли стопи)

Такие бывают и на 20А. Другое дело, что эти китайские тройники предназначены для гаджетов с мизерными токами и сделаны из тонкого провода. Даже если предохранитель не сгорит, сами провода будут греться, да и напряжение садить, холодильнику меньше достанется, что снизит его эффективность. В чем проблема вывести отдельное гнездо для холодильника с нормальным проводом и предохранителем и не перегружать худосочную штатную проводку?

Efes 29.07.2016 22:21

Цитата:

Сообщение от Yurasvs (Сообщение 3418773)
В чем проблема вывести отдельное гнездо для холодильника с нормальным проводом и предохранителем и не перегружать худосочную штатную проводку?

Напевно проблема в тому, що поки шо не даю дупля, куда тикати нові провода.

Yurasvs 29.07.2016 22:26

Ближайший + нормального сечения должен быть на замке зажигания. Из Вашей подписи непонятно, у Вас Люкс или или просто Нова стандарт?

Petro 29.07.2016 22:49

Здається мені, джентельмени, нас тупо тролять:)

Efes 29.07.2016 23:07

Цитата:

Сообщение от Yurasvs (Сообщение 3418784)
Ближайший + нормального сечения должен быть на замке зажигания. Из Вашей подписи непонятно, у Вас Люкс или или просто Нова стандарт?

Там гордо красується напис "Daewoo", але люксу нема ні разу.

Efes 29.07.2016 23:09

Цитата:

Сообщение от Petro (Сообщение 3418801)
Здається мені, джентельмени, нас тупо тролять:)

Нє-нє, всьо всурйоз :)

Насправді питання для мене "вирішилося", коли я зрозумів, що якщо я не заряджаю додатковий акумулятор (звичайний свинцевий), то в салоні возити можна. Далі просто трьоп.

Efes 01.08.2016 01:08

Всім знову привіт.
А ще таке цікавить питання. Заряджаю після дороги додатковий акумулятор. В мене зарядка автомат, тобто сама виставляє потрібну кількість ампер в залежності від ступеню розрядки акумулятора. Значить ставлю на балконі і починаю заряджати, амперметр показує 4 А. За ніч стає 0,5 А (і якщо далі продовжувати заряджати, то буде ще трошки менше, ніж 0,5 А). Це нормальна поведінка акумулятора? Я розумію, що це не всі показники, ще можна густину електроліту міряти, але я не маю чим поки що і не вмію. Виходжу з того, що є зараз. Хочу бути прошареним в тємі.

кук 01.08.2016 07:20

Цитата:

Сообщение от Efes (Сообщение 3418819)
Там гордо красується напис "Daewoo", але люксу нема ні разу.

Откуда тогда в не люксе ни разу прикуриватель?

Текущее время: 02:24. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.