![]() |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Может газ дерьмо? Тем более похолодало, газ сейчас хуже испаряется. |
Цитата:
Похолодало - не вариант, ибо как раз на горячую трабл и происходит... Ладно, посмотрим, как будет, в крайнем случае буду без тёплого старта пока - 2 сек. на бензине не сыграют большой роли. Спасибо за помощь |
Цитата:
Это вкладывается в пределы, но на самом переделе. Можно сказать на краю. Чот не так изначально сделано, или дырки, или давление, или хз. У меня такой же, но мне по другому никак, у меня Вальтеки, с моим впрыском, или задранный коэффициент- могу отстроить. Или норм коэффициент- не могу отстроить никак. Но в общем, карта ровная. Но оно и понятно. Совсем кривая, это когда руками из жопы настраивали. Артемий, ну шо там твои траблы? Рассосались? А то все забывал спросить |
312574 км
Замена масла |
, это сколько уже после капиталки?
Какой расход масла? |
Цитата:
|
Отлично я считаю
|
313552 км
В субботу, 27-го, переобулся на зиму (резиной был обеспечен). Пробег моей летней резины Tracmax X-privilo TX2 - 27530 км (износ уже больше половины, вряд ли на следующий сезон хватит), Premiori Solazo S Plus - 25120 км (износ почти незаметен, по виду ещё пару сезонов поездит). |
Трак- хорошая резина, тоже есть летняя, уже переобулся. Но что-то рано износ до половины, по бабам мотаешься по ночами и бездорожью?
|
Цитата:
|
А про баб ни слова. Жена иногда форум почитывает?)
|
Цитата:
|
Мазда йшла в комплекті з бабами? О_о
|
Мне кажется, цель поездки на износ резины не влияет :D
|
Цитата:
;-) |
Та резина на одну поездку независимо от износа)
|
....
|
Цитата:
И Слава Богу. |
Цитата:
А для передньоприводних залежність можна прослідкувати. |
А шо заважає робити перестановку коліс? Хоча б перед-зад, якшо не перевзуватися по повній програмі з направленим протектором?
|
314575 км
Скучно, Днюху Степана Андреевича трезвым встречал, похмелья нет, выспался... Решил по проге андроидовской, куда я записи вношу, подбить статистику. 2019: пробег 5889 км, расходы (без учёта топлива) 24082 грн, топливо 653.27 л на 10634.55 грн; 2020: пробег 21094 км, расходы (без учёта топлива) 31103 грн, топливо 2359.1 л на 29161.97 грн; 2021: пробег 17592 км, расходы (без учёта топлива) 17869 грн, топливо 2041.15 л на 33153.21 грн. В ВайбероТавроЧатике писали что-то вроде того, что расходы на содержание авто (типа амортизация) без учёта топлива - 1 грн/1 км. В 2019 я устанавливал ГБО, поэтому значительно превышено это значение. В 2020 ремонт движка, поэтому тоже превышено. В 2021 - вполне справедливо, даже с учётом того, что были довольно значительные траты - покупка зимней резины и нового аккумулятора (об этом забыл написать, это было 13.11.21, на "старом" двухлетнем потекла банка). |
314735 км
Установил контроллер ДХО для дальнего в полнакала - во-первых, для продления срока службы ближнего (ксенон в линзе), а во вторых, при езде по трассе днём приглушаются часы на приборке с включением габаритов - неудобно, не видно. Ну и какая-никакая, а экономия на топливе будет - меньше напряжение на лампы, и минус напряжение на габариты, приборку, подсветку номера. Заказывал у продавца из этой темы, на сайте у них 380, продали за 340 грн. Очень простая настройка, подключение, и переключение в активный/пассивный режим. Настроил на 40% яркости, подключение через 10 секунд после пуска двигателя, пока погода пасмурная - не лишним будет и по городу включение ДХО. Единственное, что при подключении тяжело было найти не спрятанный глубоко плюс, который включается с зажиганием и не пропадает, когда крутит стартер - взял от реле бензонасоса. В целом доволен |
315326 км
Недавняя диагностика ходовой показала, что хана резинкам переднего стабилизатора, вчера заменил - 180 грн/пара + 250 грн/работа. Сразу машина стала другой - лучше руля слушается, лучше себя на дороге ведёт, я даже не ожидал такого эффекта |
|
Красивое.
|
Агінь
|
Цитата:
ПиС. Хоча, ябзамовив... |
317514 км
Переобулся на лето. Ещё ни одного сезона у меня не было так мало пробега на зимней резине - всего 3962 км |
318085 км
Спробував поїздити на бензині, щоб підрахувати витрату та зрозуміти, чи доцільно наразі їздити на газу. Вийшов розхід бензину 9.5 л/100 км, проїхав 180 км, з них місто близько 120 км, 60 км траса на швидкості 100-120 км/г (з них кілометрів 30 добряче завантажений людьми та валізами). Розхід газу при такому сценарії вийшов би приблизно 11.5 л/100 км, тобто дійсно газовий розхід становить близько 20% від бензинового. Враховуючи, що газ наразі 29.37, а бензин 33.50, вкрай недоцільно їздити на газу, тож залишаю балон заповненим "на крайній випадок", їжджу на бензині. І це я ще не порахував, що й на газу бензин палиться на запуски та прогріви (мінімум влітку виходило 0.4 л/100 км, максимум взимку десь 1.2 л/100 км), тобто на газу їздити не доцільно принаймні доки бензин не буде вартувати >30% від ціни газу. |
У меня с вариатором зажигания расход газа в городе такой же, как на бензине, 7.5л/100км на Таврии, сейчас пробок нет, поэтому так мало получается. Небольшая разница в тяге в пользу бензина ощутима, только если на трассе на обгон идешь, в городе вообще не ощущается. Поэтому поступаю наоборот, езжу на газе, а бак держу полностью заправленным.
|
Цитата:
|
Цитата:
ИМХО стоимость вариатора себя не оправдывает... Тем более в нынешней ситуации, когда ГБО теряет смысл, разве что ради запаса хода остался смысл его заправлять... |
Запас хода штука нынче полезная. Разбирать ГБО однозначно не будем.
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Тем более, что большие баки, как правило, ставят на большие расходы... |
Цитата:
|
В Таврии ничего не заберет. Баллон-сосиска под днищем сзади.
|
Цитата:
|
Докатка много места не занимает
|
Цитата:
Так что наличие ГБО в любом случае плюс. |
Цитата:
|
многотопливность - да, согласен - аргумент.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
319700 км
Замінив сигналізацію. Стояла Niteo LX-55, була з нюансами - тільки запасний брелок, та датчик удару був нерідний - відсутнє попередження, тільки спрацювання на удар. Так і їздив з покупки машини, не заморочувався, але останнім часом вона почала глючити, що далі, то сильніше, доки в один день машинка не відкрилася. Оскільки я дуже не хотів переробляти проводку, почав шукати таку ж саму, але виявилося, що її ніде немає. Проте під час пошуків на якомусь форумі прочитав, що її повний аналог - Convoy MP-90, нагуглив та порівняв схеми - дійсно, повний аналог із трохи іншими брелками. Далі пішли пошуки цієї сигналки. Найдешевше на Розетці було 2300, в середньому по нормальних інет-магазинах ціна була 2600+, бачив і за 2100, але на якихось мутних сайтах та за передплатою. Вирішив подивитись на ОЛХ - і знайшов у Тернополі за 1850 нову, але розпечатану. Дуже дякую Petro за допомогу та витрачений час - позавчора я її знайшов, попросив Петра зустрітися із продавцем глянути комплектацію та чи дійсно нова, він ввечері подивився, зателефонував мені, одразу взяв та відправив, і от сьогодні я її вже поставив. Українське тавросуспільство - сила! http://www.autoconsulting.com.ua/pic...8138s2Ed_h.jpg |
а у меня на форде Convoy MP-100 LCD.
правда основной брелок года 3 назад лёг с концами, хотел купить новый, а он 1500 стоит((( юзаю запасной односторонний. |
320094 км
Замінив мастило. Мій особистий пробіг на Мазді перетнув 50 тис км. Цього разу мало їздив по трасі, й проміж замінами не доливав. Водночас це найбільший за часом інтервал між замінами для мене |
322339 км
В Одеській області від сьогодні заборонили використовувати гучні глушники, а в мене прямоточна банка. Давно хотів поміняти, бо голова по трасі квадратна була від гулу, але жаба давила віддати 2000+ грн за глушник. Є звісно й дешевші, але зроблені з фольги. І от "клюнув смажений півень", вирішив я це діло таки замінити, найменшою кров'ю. Було вирішено колхозити від Ланоса - по-перше, є в наявності, а по-друге, дешевше. Вийшов 1000 грн глушник, 500 грн робота по колхозінгу. Не впізнаю автівку - чутно тільки двигун |
Та це не в області, це просто народ чиновний проснувся аби показати службу- хіба раніше таке дозволяли??? І чим, як- процедурно таке буде виглядати(чи виглядіти)? Є доказова база для цього, є атестовані шумоміри і т.п., і т.п.? Реєстратори заборонили, а чим? А як тепер доказати шось при/перед ДТП?
|
Ну, я так розумію, що російських танків в вашому місті ще не було? А ось у нас хоча і не танки, але були. Тому у нас запитань про регістратори і прямотокі немає. А у вас є. З одного боку, це добре, що їх не було, але погано що не розумієте причини ціх заборон.
|
Прямотоки таки поза законом, тут нема базару. Але одне діло прокукарікати з кабінету, друге- робити. Це не має відношенні до танків і т.п., це норми, які ніхто і ніколи не виконує, бо кари нема.
|
Цитата:
|
Так шо, там, де живе Артем, при відсутності танків треба їх вводити для оцінки шуму? Хай гудуть, пострілюють? Цим повинна займатись ПОЛІЦІЯ, завжди. І тільки вона, бо ПДР війна не відмінила. Чи є зміни в законі про ДР?
Поїхали в Курилку, коли є потреба, нічого смітити в чужому городі. |
Зараз у поліції роботи і так вистачає. Тому, працює і "громадська свідомість".
А люди знають про те, що поліція зайнята і бикують. Тому таких трішки пИздять. І правильно роблять. Моя дружина викликала поліцію для автохама, їй прямо сказали, що на таку муйню наряд не пришлють. Тому чувирлі пояснили інші водії і перехожі. І він швиденько все зрозумів. А спочатку казав "єслі вам шота нє нравіцца - визивайтє мусаров" і либився . А потім либиьися стало важко )))) |
Не знаю, чим вона так зайнята, видать, шпійонів ловить, але в звичних за багато років місцях побачити- велика радість! А чого не радіти- зупинять просто так, ну шоб про здоровля, настрій, документи запитати- чи не забули, а вже 4 місяці і ОДИН раз зупинили! Кому скаргу писати? Чи вони в кущах ховаються...х/з...
|
На блокпосту був присутній поліцай. Доєбався до нас звідки пароль знаємо...хоча і бачить що по формі...мало пизди йому не дали...
|
Васильовичу, звісно я усе це знаю, і звісно у мирний час я може ще й повикаблучувався б, права покачав на сертифікований вимірювач й таке інше. А от зараз - ні, дякую. Місцеві менти мене й так не чіпають, але виїхати за місто - там вже блок-пости (де поліція разом із ЗСУ/ТрО стоїть), й якщо там почати ви*обуватися - можна й "мордой в пол", а можна й без Мазди залишитися... Та й ми ж наче в Європу йдемо, тож вийшов закон - треба виконувати
|
Та я ж не проти, просто отаке прозріння достає. Не твоє, звичайно. Виходить, після війни можна буде...
|
324000 км
Зносився мій Tracmax X-Privilo TX2 (пробіжав 34016 км, непогано як для б/в Китаю), корд ще не вилазив, але вже лисувата, до обмежувачив дійшло. А я сподівався сезон докататати... Ну нічого, треба брати нову пару. Шукав недорогу, але не зовсім дешман. Кама, Белшина - одразу нахуй, ну й Росава, хоч і вітчизняний, але... ну гімно ж! На передку (зараз вже на задку) Premiori Solazo S plus - шумна, погано балансується, на мокрому асфальті буксує та погано тормозить, та й на сухому також. Проте є плюс - за 31600 км стерлася ну хай до половини. На Славуту брав Барум та Хенкук, але Барум стиралася за 30000 км, а Хенкук виходить трохи дорожче тієї, що взяв, при меншій (за відгуками) зносостійкості. Дивився на Китай - але якесь зовсім щось не те було, не лягала душа... Отже, пошуки привели мене до Lassa Greenways - бюджетна шина з непоганими характеристиками, за відгуками довго служить, міцна, економічна, не шумна, ідеальна для мокрого та сухого асфальту. Її й узяв, та вже й поставив - 3182 за пару, плюс 267 доставка, плюс 400 грн шиномонтаж (зняти ззаду старий Тракмакс, поставити замість неї Ласса, їх закинути на перед, а на зад - Преміорі з переду). Шиномонтажник також сказав, що гума відмінна, багато хто брав й тільки позитивні відгуки. Подивимось |
А чия Ласса?
|
Туреччина
|
324231 км
Після мийки перестав працювати один "равлик" сигналу, замінив обидва, 200 грн |
325600 км
Якось вчора навіть не замислився, а сьогодні зранку згадав - вчора було 3 роки, як я на Мазді їжджу |
Как расход масла поживает? Это уже 30 тыков с момента новых колец?
|
З моменту заміни кілець вже понад 46 тис км, розхід мастила - менше літру від заміни до заміни. Наразі після останньої заміни проїхав 5.6 тис, зжерло з півлітра
|
Отлично. Значит таки кольца притерлись нормально. Теперь до талого.
|
325751 км
Син на День народження (трохи заздалегідь, але гадаю то не страшно) подарував Kenwood KMM-BT306 (вибирав я сам). В цілому задоволений, навіть дуже. Звук якісний, мікрофон у комплекті, чутно добре, при виклику на дисплеї магнітоли відображується ім'я телефонуючого, є кодек AAC на Bluetooth. Налаштувань звуку багатенно (гамнітола процесорна), із цим ще треба розібратися, але й з коробки грає чудово https://i.ibb.co/7KkW2vN/photo-2022-09-18-18-22-19.jpg |
А радіво як?
|
А шо то за Стефанія, подруга, чи шо??? Ой, дивись,козаче...
|
Цитата:
Цитата:
|
Та ясно, буває...Папироси, баби, пиво, те-се...;)
|
328473 км
Замінив мастило, перевзувся на зиму. Наче ще й тепло в нас, до +15, але на п'ятницю обіцяють похолодання до +5 вдень :( |
328808 км
Заміна пильників внутрішніх гранат - 400 грн пара, 600 грн робота. Майстер коли міняв, порадив замінити ліву зовнішню гранату - вона в мене й так добряче хрустіла при повороті праворуч, а при знятті виявилося, що в неї ще й відчутний люфт є. В Мазда-чаті порадили або HDK, або GSP. Коштує +/- 1500 грн. Треба міняти, автівка кожного дня потрібна |
Если денег мало, рекомендую поменять местами правую и левую гранату. Они начнут работать в том месте, где нет износа.
Таким образом, какое-то время поездишь. |
Якщо вони вже не поміняні попереднім власником.
|
Цитата:
|
А там буде видно.
|
Я зараз на переставленій одній їзжу. Натяк на хруст зявився. Чую його тільки я. Тепер його нема, тобто я все правильно чув. А от інша граната минулим власником міняна мабуть бу була, і там знос двосторонній бачив. Тому і не намагався. Фото її тут десь викладав, може навіть Кук памятає, бо коментував.
|
329656 км
Замінив ліву зовнішню гранату, Nipparts, 1450 грн, плюс 300 грн робота. Приречили ще передні амортизатори, лівий ще більш-менш, а правий потік й тримає вже трохи поганенько. Але міняти вже мабуть на весну буду |
Цитата:
|
330558 км
Цитата:
|
Цитата:
в мене за 22й пробіг - 2к:-D |
Аналогічно- десь біля 3000, а бувало і по 20000 з гаком.
|
Та якби не нова робота з серпня, то було б десь 10-12 тис за цей рік
|
04.01.2023, 330621 км - Заміна задніх супортів (4600), колодок (720), 1280 грн робота
19.03.2023, 333204 км - Заміна гуми на літню 12.04.2023, 334059 км - Заміна сайлентблоків (700 грн) та шарової (300 грн) на правому важелі, 900 грн робота 14.04.2023, 334151 км - Заміна свеч (480 грн) та ВВ-дротів (900 грн) 29.04.2023, 336353 км - заміна мастила у двигуні (1050 грн, фільтри не пам'ятаю ціни) та КПП (990 грн) |
А нащо ВВ дроти міняв?
|
Цитата:
|
ВВ дроти, якшо нема явних тріщин та пробоїв, можуть служити довго та нудно десятки тис. км.
На Хуні дочки поміняв на 170 тис. тільки тому, шо прикипіла мет. гільза наконечника до свічки, намертво, а свічки пора було міняти, до того проблем не було ні разу. На Фіаті дроти з заводу- 205 т.к. Розмови про те, шо дроти треба міняти, бо світяться, а значить пробивають, як правило, безпідставні. Світитись вони можуть, це не ознака каліцтва дротів. |
Можуть довго і нудно. А можуть уложити котушку. Краще поміняти і жити спокійно.
|
Яким чином, коли нема розриву?
|
339847 км Мазду продано, тавроводу з Дніпра, ніку нажаль не знаю, Тігра сосватав
|
Авторство під питанням, але:...людина буває щаслива двічі- коли купує велосипед і коли його продає...(с) чи С. Є. Лец, чи У. Черчіль, не важливо.
ПиСи- коли в Адесі продемонструєш? |
Цитата:
|
Наступного разу без контрабанди і не рипайся! Дунайка, румунська бринза, те, се...
|
Текущее время: 23:46. Часовой пояс GMT +3. |
Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.