ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Двигатель (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=40)
-   -   вопрос к знатокам карбов (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=32262)

vics13 17.08.2018 17:08

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3665049)
А голка яка зараз стоїть? Нерозбірна, типу заводська? Не здивуюсь, якщо у вас уже четверта така не тримає - ХЗ де і хто їх зараз робить кустарно. Ставте Унікар, там усе прозоро і ясно.

Голка? Ага, саме та шо з ремкомплектів, нерозбірна, типу заводська.
Юнікарівську який час у бензі замочувати?

Michurin 17.08.2018 17:55

Та на хвилин 10-15 киньте. Там, взагалі, на упаковці інструкція є, там написано. Перед установкою після замочування гляньте, чи гума не почала розповзатися. У оригінальних Унікарах вона роками не змінює ні форми, ні властивостей.

ppostal 17.08.2018 19:48

Есть и у мну вопрос нубский.
Поломалась отета от срань,
https://detali.zp.ua/uploads/photo/3d/4463/0001.jpg там где бобышка тросика входит. Как она снимается? открутил кронштейн за который цепляется возвратная пружина, пласмаска эта стала болтаться но не снимается, визуально как вроде еще на заклепке держится, заклепку надо пилить а потом винтиком прикручивать?

Michurin 17.08.2018 19:54

Цей пластмасовий сектор одягається середнім отвором (без латунної вставки) на шаровий шарнірчег на ричажку дросельної заслонки. Ви цю кульку побачите у цьому отворі. Беріть дві широкі викрутки і потихеньку стягуйте пластмасу з цієї кульки. По-моєму так, якщо я не забув, бо давно вже не знімав.

Ось на фото видно цей шарічек :)
https://detali-avto.com.ua/image/dat...1-m49528_3.jpg

Саныч 17.08.2018 19:59

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3665069)
Цей пластмасовий сектор одягається середнім отвором (без латунної вставки) на шаровий шарнірчег на ричажку дросельної заслонки. Ви цю кульку побачите у цьому отворі. Беріть дві широкі викрутки і потихеньку стягуйте пластмасу з цієї кульки. По-моєму так, якщо я не забув, бо давно вже не знімав.

Ось на фото видно цей шарічек :)
https://detali-avto.com.ua/image/dat...1-m49528_3.jpg

Именно так, просто отковырнуть и новую защелкнуть.

ppostal 17.08.2018 20:06

Цитата:

Сообщение от Саныч (Сообщение 3665071)
Именно так, просто отковырнуть и новую защелкнуть.

Ясно, спасибо, знач попробую, в крайнем случае доломаю уже старую :D

vics13 17.08.2018 21:05

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3665058)
Та на хвилин 10-15 киньте. Там, взагалі, на упаковці інструкція є, там написано. Перед установкою після замочування гляньте, чи гума не почала розповзатися. У оригінальних Унікарах вона роками не змінює ні форми, ні властивостей.

провалялася голка в бензі годину. Нічого з нею не сталося.
Виставити рівень в поплавковій камері трохи квест бо голка трохи вища за штатну і кулька не натискається важелем під вагою поплавків. Виставивляв в результаті по рівню 25-26 мм від верху. Хоча теж квест. То 27, то 23 виходить. Важко попасти точно.
Невже усі оті ремкомплектні голки усі такі гівняні?o_O
Зараз досяг того шо холості 850 як вкопані. На педальку реагує миттєво. Знімаю контакт з клапана ЕПХХ - глохне відразу.
Знайшов нарешті оту наільовську "гірку" під час регулювання якості суміші. Вона прям дуже відчутна. півоберта вправо - холостий пада, півоберта вліво - холостий знову пада.
На дорогу ще не виїздив, завтра подивимося.
Дякую усім хто відгукнувся.

Michurin 17.08.2018 21:59

То ви на "гірці" і залишили регулювання якості? Це неправильно, так суміш буде збагаченою і СО буде відсотків 3-5 у кращому випадку. Якщо вже хочете правильно зробити, то знаходите максимальну "гірку" гвинтом якості, потім гвинтом кількості виставляєте трошки більше 1000об/хв, ще раз перевіряєте "гірку" і оберти, а потім гвинтом ЯКОСТІ зменшуєте оберти до 850, закручуючи гвинт. Так ви вкладетесь в рівень СО в межах 0,8-1,5%. І екологічно, і економніше.

vics13 17.08.2018 22:10

О, про це я й забув. Хоча, думаю, навряд чи доб"юся таких проказників СО. Бо движку вже 220к, клапани не регульовані років зо 3.
Та й дорегульовувати потрібно. Каструля ще не встановлена. Картерні гази із сапуна дують мені в пику. Якраз завтра все встановлю і дорегулюю як належить. Ще раз дякую за нагадування.

П.Н. На диво картерних газів мало. Зважаючи на пробіг движка.

Storag 20.08.2018 16:27

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3665083)
Так ви вкладетесь в рівень СО в межах 0,8-1,5%. І екологічно, і економніше.

А почитай мануал, що там писано про вміст СО у вихлопних газах. Здається "не повинен перевищувати 4,7%"? Коли проектували двигун для таврій - на екологію не особливо зважали. А якщо подумати - то чомусь СО міряють і регулюють на ХХ. Двигун же під час руху працює на підвищених обертах, та ще й під навантаженням, і вміст СО буде зовсім іншим, ніж на ХХ.

soladko 20.08.2018 16:59

не толкьо на хх измеряют. но по факту да, обычно на хх тормошили. Потом вроде как вымерли аки динозавры

Michurin 20.08.2018 17:43

Цитата:

Сообщение от Storag (Сообщение 3665419)
А почитай мануал, що там писано про вміст СО у вихлопних газах. Здається "не повинен перевищувати 4,7%"? Коли проектували двигун для таврій - на екологію не особливо зважали. А якщо подумати - то чомусь СО міряють і регулюють на ХХ. Двигун же під час руху працює на підвищених обертах, та ще й під навантаженням, і вміст СО буде зовсім іншим, ніж на ХХ.

Повідомляю все, що знаю з цього приводу: для авто, які ЗАРЕЄСТРОВАНІ і Україні до 1.10.86р допустимий рівень СО становить 4,5%, для новіших авто без нейтралізаторів - не більше 3,5%. Нормою регулювання під час ТО для всіх відомих мені карбюраторних авто вітчизняного виробництва було не більше 1,5%. Це на ХХ. На підвищених обертах СО не повинно перевищувати 2%.
Тепер про те, чому СО міряють на ХХ. Режим ХХ є несприятливим для сумішеутворення карбюраторного мотора через погану очистку циліндрів від відпрацьованих газів та інші фактори, адже, як ви правильно відмітили, двигун проектується для оптимальної роботи на середніх обертах - мінімальна годинна витрата пального, мінімальне зношування і т.д. Отож, якщо система живлення і запалення справні, то перевірка СО на ХХ покаже норму і вкаже на те, що і на інших режимах буде норма. Але для гарантії заміряють СО ще і на середніх обертах. Звичайно, на режимах розгону і максимальних навантажень СО буде перевищувати вказані норми, але ж ці режими нетривалі, тому для них СО і не нормується.
Колись у мене був доступ до газоаналізатора і я награвся цими регулюваннями. Наприклад, у Запорожці у мене менше 2% СО зробити не виходило - працював нестійко, як не крути. На Славуті у мене було 0,8% на ХХ , а на середніх взагалі менше 0,5%, але СN було при цьому близьке до межі допустимого - бідна суміш завжди "тягла" за собою підвищення СN. Ну і оте регулювання, яке я запропонував vics13, жодного разу на жодній машині (я їх були десятки) не дало СО більше 2%.

Storag 20.08.2018 17:58

може все ж СН а не СN?

krit333 20.08.2018 18:04

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3665083)
То ви на "гірці" і залишили регулювання якості? Це неправильно, так суміш буде збагаченою і СО буде відсотків 3-5 у кращому випадку. Якщо вже хочете правильно зробити, то знаходите максимальну "гірку" гвинтом якості, потім гвинтом кількості виставляєте трошки більше 1000об/хв, ще раз перевіряєте "гірку" і оберти, а потім гвинтом ЯКОСТІ зменшуєте оберти до 850, закручуючи гвинт. Так ви вкладетесь в рівень СО в межах 0,8-1,5%. І екологічно, і економніше.

В идеале все верно, но увы, такого в карбюраторном авто редко бывает, а если и достиг результата, то увы не надолго.
Вы же в принципе регулируете на слух, а пропуски зажигания, мизерный подсос воздуха, а так же состояние фильтра.
Карбюрато как не крути - "динозавр", ну может для гонщиков привлекательно, им начхать на пол литры лишних, гонка важнее

Michurin 20.08.2018 19:39

Цитата:

Сообщение от Storag (Сообщение 3665444)
може все ж СН а не СN?

Вибачаюсь, так, є СО і СН, але я мав на увазі NOx.

Michurin 20.08.2018 19:45

Цитата:

Сообщение от krit333 (Сообщение 3665446)
В идеале все верно, но увы, такого в карбюраторном авто редко бывает, а если и достиг результата, то увы не надолго.
Вы же в принципе регулируете на слух, а пропуски зажигания, мизерный подсос воздуха, а так же состояние фильтра.
Карбюрато как не крути - "динозавр", ну может для гонщиков привлекательно, им начхать на пол литры лишних, гонка важнее

Однозначно, карбюратор - вчорашній день. Коли я купляв у 2004-му славуту, то вибрав карбюраторну реально з двох причин: по-перше, карбюраторна 1,2л коштувала 19тис., а інжекторна 1,3і, якщо не помиляюсь - 24тис., тобто, +25% ціни, по-друге - карбюратор я на той час з закритими очима розбирав і збирав, а для роботи з інжектором у 2004-му у мене не було ні знань, ні обладнання, ні можливості знання і обладнання дістати. Але зараз я карбюраторну машину не хотів би ні за що. Проте, поки вони є у експлуатації, мусимо мати справу і з кабюратором.

Whitlock 04.10.2018 00:11

может кто знает как побороть падение хх при влажной погоде? сейчас большая влажность машина глохнет пока полностью не прогреется. карбюратор солоекс, стоит мпсз.

Василий_7 04.10.2018 11:42

Цитата:

Сообщение от Whitlock (Сообщение 3674882)
может кто знает как побороть падение хх при влажной погоде? сейчас большая влажность машина глохнет пока полностью не прогреется. карбюратор солоекс, стоит мпсз.

Обогрев карба подключен? Может дело в эл.клапане ХХ? Как глохнет? температура к примеру 60 по датчику убираем подсос и глохнет?

Michurin 04.10.2018 13:02

У мене глохла інколи під час прогріву на підсосі. Підігрів дроселя був знятий. Зараз з електропідігрівом дроселя не глохне. Причина падіння обертів - обмерзання дросельної заслонки.

кук 04.10.2018 13:07

Блин, стотыщмильенов раз уже писано- Солекс страдает при недогреве всегда. Если авто едет с холодным мотором и Солексом, значит он больной, лечить надо. Ну не виновато буржуйское чудо, что его перенесли в другие климатические условия. Поэтому и требуется хоть небольшой стартовый прогрев.

Tjalex 11.11.2018 23:14

Привет всем. Помогите разобраться с карбом, солекс пару лет работал без нареканий, изредка чистка канала ХХ.С етого лета постепенно начали падать обороты, с 900 и в неделю где-то на 20-30 (тахометр цифровой), тоесть за месяц холостые упали до 600. Снял, перемыл передул. обнаружил изгиб подошвы, обрадовался-думал ето и есть причина, подошву выровнял (было около миллиметра) поставил на место-ничего практически не поменялось, ХХ немножко подрос. Но самая главная непонятка-раньше (когда карб нормально работал) винтом качества можно было найти горочку, выкрутив последний ориентировочно на 4 оборота. Сейчас такая картина-винт можно крутить до полного выкручивания, при етом обороты повышаются, при закручивании полностью выкрученного винта на несколько оборотов обороты плавно падают, и в некотором положении при вращении на полоборота резко глохнет движок( винт не полностью закручен, а почти выкручен) Происходит резкий скачек на очень малом угле поворота винта:wall:Мембраны все целые (проверял разряжением). При отключении клапана через секунду-полторы глохнет. Проливал карб с работающим двиглом водой- ничего не нашёл. Прокладку поставил утолщенную. Холостые винтом количества настраиваются нормально, но при езде провалы. Езжу с подсосом (слегка).
Фото снятой прокладки http://i.piccy.info/i9/64ded1734a745...fc4d_V_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-11-11-20...81x500-r/i.gif
http://i.piccy.info/i9/9e59f4c08e3b6...6e4a_V_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-11-11-20...81x500-r/i.gif
по ходу плоскостя кривые.

Yurasvs 11.11.2018 23:24

ИМХО грязь в каналах. Разбирать и тщательно промывать каналы. Заодно проверить резиновое кольцо на трубке между половинками карба.

Tjalex 11.11.2018 23:39

Впер туда 2 шт, результат тот же.Снятое кольцо было сплюснутое, китай, поставил такие же.

krit333 12.11.2018 00:20

Цитата:

Сообщение от Tjalex (Сообщение 3682735)
Впер туда 2 шт, результат тот же.Снятое кольцо было сплюснутое, китай, поставил такие же.

"Сплюснотое" это нормально, и не балуйтесь с тем колечком, я как то с дуру всобачил чуть толще и забыл об этом, шо он только не вытворял, регулировки не поддавался, глох при торможении, пару дней я мучался, пока не вспомнил о нем, поехал в магазин, там мне выдернули с половинки родное, я его поставил и регулировка возобнавилась, и глохнуть перестал при торможении.

Tjalex 12.11.2018 08:17

Родное колечко было правильной формы.

Текущее время: 20:04. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.