ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Курилка (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Розрахунки за газ (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=97478)

RAVC 26.12.2020 21:17

Я перейшов до нафтогазу з першого грудня. На тій неділі приїхали контрольне зняття показів виконувати... Ще чекаю... Хто кого...

Michurin 26.12.2020 21:40

Тобто, облгаз зніме показники і після цього виставить рахунки? Так у вашому ж випадку що вони можуть зняти, якщо ви місяць уже у нафтогазу? Може, це вони річний обсяг споживання перевіряють, щоб виставить за транспортування? У нас лічильник стоїть в частині будинку у батьків-пенсіонерів. Якщо приїдуть - хрен їх хто туди пустить. Карантин - нефіг шастать! Захочуть - я їм сфотографую.

кук 27.12.2020 09:56

Фотографуй, не фотографуй, все рівно буде фуй:
...НАК "Нафтогаз України" підвищила ціну газу для побутових клієнтів на 14% у січні.

"Ціна на природний газ у січні для населення в рамках тарифу "Місячний" становить 7,22 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки)", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті НАК "Нафтогаз України" в суботу ввечері.
У грудні поточного року ціна становила 6,33 грн...(с)
Всі поставщики безкоштовно видають абенентам машинки для закатування губ. Інфа 146%.

Michurin 27.12.2020 10:29

Так майже всі облгази теж піднімають ціни з січня - все одно у нафтогазу дешевше, як мінімум, на 1,6грн за куб. Ну і можна ще, мабуть, підключить пакет "річний" по 6.44. Сьогодні помоніторю

nicola 27.12.2020 10:34

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3798912)
22.12 подав заявку на перехід до нафтогазу, 25.12 уже прийшов електронний лист з повідомленням про переведення до нафтогазу. Тепер виникає питання: 25 днів я купляв газ у облгазу, а 6 - у нафтогазу. Як вони розберуться, кому і скільки я маю заплатити? Поділять місячну витрату на частини 25/31 і 5/31 і виставлять 2 рахунки? Хто вже проходив цей етап? Як там воно відбувається?

На мою почту приходив запрос про показники на певне число.

Michurin 27.12.2020 12:16

А хтось на "річний" перейшов? Як думаєте, є смисл?

nicola 27.12.2020 18:01

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3798975)
А хтось на "річний" перейшов? Як думаєте, є смисл?

це бiльш для любителiв азартних iгор - а ля русский(украинский) рулетка),прошлий рiк не проканало.
Все в купi=той же Обiбас народу + доставка (((

Michurin 27.12.2020 18:18

Почитав умови договору на "Річний" - все досить прозоро і можна у будь-який момент відмовитись. Порахував, проаналізував тенденції і вирішив підключити. По ціні "річного" без вартості доставки газопостачання мого будинку для приготування їжі на 2 сім'ї, опалення і ГВС на одну сім'ю обійдеться за рік приблизно у 7,5кгрн, що, думаю, абсолютно підйомно. На схожу квадратуру знайомий, опалюючи дровами, витратив трохи більше 6 тис за рік. Ну, доставка ще добавить, правда. ХЗ, яка там буде вартість. Цей рік платив 131грн в місяць. Коротше, спробуємо. Якщо вже станеться диво і ціни обваляться, завжди можна відмовитись, але тільки 1 раз :)

soladko 27.12.2020 20:53

Якась космічна сума для дров як для Малина.

OL_75 27.12.2020 21:18

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3799011)
Почитав умови договору на "Річний" - все досить прозоро і можна у будь-який момент відмовитись. Порахував, проаналізував тенденції і вирішив підключити. По ціні "річного" без вартості доставки газопостачання мого будинку для приготування їжі на 2 сім'ї, опалення і ГВС на одну сім'ю обійдеться за рік приблизно у 7,5кгрн, що, думаю, абсолютно підйомно. На схожу квадратуру знайомий, опалюючи дровами, витратив трохи більше 6 тис за рік. Ну, доставка ще добавить, правда. ХЗ, яка там буде вартість. Цей рік платив 131грн в місяць. Коротше, спробуємо. Якщо вже станеться диво і ціни обваляться, завжди можна відмовитись, але тільки 1 раз :)

Так там наче на рік треба підписувати в цьому тарифі?

Michurin 27.12.2020 22:57

Цитата:

Сообщение от soladko (Сообщение 3799030)
Якась космічна сума для дров як для Малина.

Якщо куплять з доставкою, то на опалювальний сезон дрова і у нас далеко не дешеві. Зараз весь ліс, який тільки можна, іде на розпиловку, плюс попит на дрова виріс у рази, тому да, дрова теж недешеві. Суму я назавав зі слів знайомого.
Цитата:

Сообщение от OL_75 (Сообщение 3799035)
Так там наче на рік треба підписувати в цьому тарифі?

Да, на рік, але у будь-який момент можна повернутися на місячний. При підписуванні договору ви самі визначаєте замовлений об'єм і платите щомісяця фіксовану суму. Наприклад, ви замовите 1000 кубів по 6,45. Сума за рік буде 6450грн. 6450/12=537,5грн - це сума, яку ви будете платить щомісяця, незалежно від реального споживання. Якщо за рік ви використаєте більше, то за перевитрачені куби доплатите по 6,45 по фактично спожитому. Якщо ж серед року вирішите відмовитись і перейти в інший тариф, то, якщо на цей момент не доплатили - доплатите по факту споживання по 6,45 за куб, а якщо переплатили, то вам вернуть на ваш рахунок, або зарахують наперед по новому обраному тарифу. Ніби, все прозоро і безпечно.

кук 28.12.2020 09:40

Рома, ти їздиш на Ренаульті, а вони на Лексусах та Бентлі і хрен ти їх доженеш.

Michurin 28.12.2020 09:57

Та нащо вони мені здалися, Васильович! :) Але ж 9.91 і 6.45 - є різниця. За один зимовий місяць можна приблизно 700 грн зекономити, а то і більше, якщо морози. Чому б ні?

GAS 28.12.2020 11:05

Цитата:

Сообщение от Michurin (Сообщение 3799066)
За один зимовий місяць можна приблизно 700 грн зекономити, а то і більше, якщо морози. Чому б ні?

А если не морозы? У нас вон на ближайшую неделю +14, то я вообще отопление выключу (у меня индивидуальное, еслишо).

ХЗ, как по мне - сомнительная экономия выходит, особенно как у нас последние зимы без снегов и морозов.

soladko 28.12.2020 12:05

Цитата:

как по мне - сомнительная экономия выходит, особенно как у нас последние зимы без снегов и морозов.

Цитата:

Якщо за рік ви використаєте більше, то за перевитрачені куби доплатите по 6,45 по фактично спожитому.
Покупаете 1 куб на год по тарифу 6,45. Остальные сверх этого одного куба платите по факту по окончанию года. Чтоб на палиццо можно купить на год 2 куба )

Саныч 28.12.2020 12:59

Цитата:

Сообщение от soladko (Сообщение 3799084)
Покупаете 1 куб на год по тарифу 6,45. Остальные сверх этого одного куба платите по факту по окончанию года. Чтоб на палиццо можно купить на год 2 куба )

я прост посмотрел сколько в прошлом году потратил столько и купил.
даже не купил, а заказал.
аж 61 куб;-)

кук 28.12.2020 13:16

Саныч, смысл вашего поста про 61 куб, если счет на сотни? Или вы 61-м кубом дом грели?

Саныч 28.12.2020 13:27

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3799087)
Саныч, смысл вашего поста про 61 куб, если счет на сотни? Или вы 61-м кубом дом грели?

потребление газа у меня такое.

Kvarz 28.12.2020 13:30

На европейских и американских хабах цены на природный газ скакнули вверх.

Так что, ждем еще одного повышения розничных цен у нас.

кук 28.12.2020 13:33

Цитата:

Сообщение от Саныч (Сообщение 3799089)
потребление газа у меня такое.

Тады 2 вореанда:
1- тырите,
2- только плита.

Саныч 28.12.2020 13:46

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3799092)
Тады 2 вореанда:
1- тырите,
2- только плита.

2 и вот задумываюсь и от нее отказаться

soladko 28.12.2020 16:52

я газ люблю принципиально. Вы попробуйте на електро сварить кофе или молоко вскипятить. Как с этим у индукционок не знаю, но у классики - это пипец.

Kvarz 28.12.2020 20:16

Отлично работает варочная поверхность с ленточными тенами.
Быстрый нагрев, довольно малая инертность.

Никакой вони, никакой копоти. Безопасность в обращении на порядок выше вашего вонючего газа, с не программируемой калорийностью ;-).

ppostal 28.12.2020 20:23

Цитата:

Сообщение от soladko (Сообщение 3799115)
я газ люблю принципиально. Вы попробуйте на електро сварить кофе или молоко вскипятить. Как с этим у индукционок не знаю, но у классики - это пипец.

давно живу с индукционкой, единственный косяк её - на малых мощностях и малых обьемах нагреваемой жижи, заметна регулировка нагрева методом вкл-выкл. И то говорят у дорогих такого нет.
PS: один и тот же чайник на газу закипает существенно дольше.

кук 28.12.2020 20:42

Цитата:

Сообщение от soladko (Сообщение 3799115)

Элементарно, Ватсон, и кашу и что угодно. Эл.плита в квартире с 84-го, одна проблема совковых- тощие стенки блинов конфорок, от чего при перегреве они вздуваются слегка. С нормальными, например итальянскими, такого не встречал ни разу. К тому же, давно человеки изобрели и применяют конфорки быстрого нагрева.
А вот касаемо чистоты стен и потолка в зоне плит, то тут газовая, даже с вытяжкой, нервически курит в сторонке. Ну а безопасность и сравнивать незачем. Ни разу не слышал про взрыв в квартире/доме с эл. плитой, акромя взрыва самогонного аппарата.

Текущее время: 21:28. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.