![]() |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
под твой шильд распиновка другая. Подключай как в скетче последнем подписано
на моей схеме:____в твоем скетче: D19______________зажигание D35______________габарит D34______________дальний D43______________ручник D45______________давление масла D40______________зарядка |
Яке ж воно гарне! :))
|
У меня инжекторный пикап
Если бы еще и расход определяла |
Цитата:
|
Мені сьогодні снилося, що я їду з цією приборкою. :) Завтра спробую підключити.
|
Это плохо, надо, чтоб бабы снились. Отдохните, попейте пивка. Приборка вещь хорошая, но не до такой же степени.
|
В теме был ответ сколько это удовольствие стоит в конечном счете?
|
YaSerg скоро закончит инсталляцию и, надеюсь, озвучит окончательный бюджет в его варианте системы.
|
Приблизно так: ArduinoMega (210 грн) + шильд (таких вже нема, не пам’ятаю скільки) + wifi-модуль ($17,98) + корпус, який допилював під себе (21 грн) + 2 роз’ємиживлення материнки з дротами (нашару) + антена wifi з ноута + розв’язка зі жменькою резисторів (приблизно 15 грн) + живлення для ардуіни окремим блоком ($2,19). Мабуть все. Планшет свій жертвую, Nexus7 2012. Ну і руцями, руцями. Іноді жорстко задовбуючи одного хлопця.
|
YaSerg ! Там в Белке катается моя Змеевозка ( на боках тату драконов ) Посмотри прибоку, если че выложу исходники ( спидометр, одометр и т.д.) Катается зять, если че сошлись на Zmey. Кста проверено временем - ей уже года два! Леша-Сережа ПРИВЕТ !!!!!!!!!
|
Цитата:
|
У меня иероглифы китайские на бочине(можно спутать с драконами).Меня не нужно останавливать:D
|
У змея была именно с драконаме!
Большими, на всю бочину! Наблюдал её "начинку" - бомба!! ЗЫ: белая таврия, с независимыми колпаками!;-) |
Добавил анимацию на включение/выключение зажигания
https://www.youtube.com/watch?v=WF2YLa6t3TQ |
круто. Дай спробувати!
|
напиши електронку
|
Вот уже 3 недели катаюсь с планшетом. Полет нормальный. Постоянно добавляю в софт изменения-улучшения. Один раз пришлось перекалибровать ДУТ после замены.
Холодный старт не напрягает. Пока из двора вырулю все приборы уже работают. |
Надо бы на аварию масла и тормозов лампочки традиционные оставить (продублировать). Остальное терпит.
|
Цитата:
|
Дико вибачаюсь за те, що ще не встановив собі. Блок готовий - тільки підключити. Але ще не вирішив як втулити планшет, щоб і практично і красиво. Але як тільки підключу бло - буду їздити з планшетом поруч. Трохи погрався з Даночкою і попандос фінансовий - прогнила пробка, почав підтікати тосол, заміна пробки, заміна помпи, заміна тосолу. Та ще й знов припахали адміном на ОВК. Але планую все зробити як тільки - так і зразу. :)
|
Цитата:
|
Такой вопрос к автору - если у меня вот такая приборка (PS у меня не таврия). Что можно придумать с мониторами или монитором, или планшетами чтобы это всё было стильно и красиво. В чём рисуешь такие классные шкалы и т.д. ? Анимация сделана на Adobe Air?
Вот такая у меня сейчас приборка . http://img28.olx.kz/images_slandokz/...-b4-almaty.jpg |
Цитата:
|
Кто это всё сможет привезти на Украину.Я так понимаю этого у нас в стране нет, нужно только из за бугра тянуть. По блоку данных - я могу сделать разводку и поставить 16 или 32ую или какую нужно АтМегу и прошить в неё бутлоадер ардуиновский - такой вариант пойдёт или нет?
|
Комплектуху можно у китайцев купить, с доставкой. Можно развести атмегу, первую плату так и делал. По-моему где-то лежит ещё.
|
Цитата:
|
Вложений: 3
Этих китайских планшетов сейчас как грязи, можно хоть каждый год менять. 7 дюймовые практически все одинакового размера. Найти замену не проблема. Можно БУ использовать или даже с механическими повреждениями корпуса. В мою рамку можно поставить как минимум три модели планшетов(пробовал из тех что были под рукой), уверен что большинство моделей тоже подойдут по размерам. Проводку перелопачивать не надо, подключается параллельно родным жгутам с сохранением разъемов и самих жгутов. Всегда можно откатиться на сток. Сам планшет подключается только одним кабелем питания прямо в блок сбора данных (к встроенному DC-DC). Насчет читаемости на солнце, так я в солнечную погоду всегда езжу в солнцезащитных очках, и даже через них все отлично видно. Морозоустойчивость проверю зимой, если морозы будут )))
Вот такие блоки сбора данных есть в наличии. 13 аналоговых входов 0-15 В 35 цифровых входов 0/15 В dc-dc 9-20>5 В 3A 2xLAN WiFi кренометр(крен/дифферент) - опция |
Цитата:
|
120
|
http://youtu.be/0tCS8UUj45I
Початок. Поки не відкалібровано рівень бензу, не показує напругу, постійно горить лампа заряду, не показує температуру (може не так підключили?). Все інше радує. |
Сьогодні цілий день катався з планшетом на торпедо. Сподобалось. Доречі, на торпедо по середині наче зручніше - щоб глянути на прибори не потрібно сильно відводити очі від дороги.
|
По ходу тестування. Дата мабуть зайва, а от час, якщо прибрати дату можна зробити більшим. Тах цифрами теж можна зробити крупніше. Аварійні лампи зробити жирніше. Анімація повільна. Ну це імхо. А так, класно. Були варіанти раніше підморгувала лампа тормозуха/ручник - думав підкисла кнопка ручника, бо так співпадало, що стукнувши її лампа переставала підморгувать. а вчора почала підморгувати конкретно лампа рівня тормозухи. Поліз в бачок - так і є, пару грам долив. А тахометр графічно-цифровий - то взагалі мегазручність.
Тож лишилося мені підключити (перепідключити) пару дротів, відкалібрувати рівень бензусу і монтаж-налагодження блоку можна буде вважати закінченим. З вівторка почну. Здам ОВК тільки. потім планую якусь приблуду змайструвати, щоб нексус був з’ємним. |
Електрика - наука про контакти! :) Всі мої нерви з приводу покажчиків напруги, температури та пального були через банальний контакт. Саме 24-х контактна колодка піддавшись маніпуляціям контактнула важливий контакт напруги - і о диво, все запрацювало! Вольтаж показує, градуси і літри цифрами - бомба! Лишилось вирішити з лампою зарядки. Бо у ТС генератор ланосовий, а у мене москвичовий. Ну це коли електрики перестануть від мене ховатися. :) Зніму сьогодні - завтра відео.
|
Як і обіцяв, відео з працюючими датчиками. Вибачайте за оператора, не журналістка вона у мене :)
http://youtu.be/EoWHzCKC7Y0 |
АТАС...!!! Даешь в серию...!!! :blea:
|
Все компоненты системы производятся серийно. Чего ещё в серию давать?
|
На эмоциях, на до же было что-то гаркнуть... )))
|
Лампа рівня тосолу при енергійному русі підморгує (тосолом мабуть бовтає по дорослому), тож можливо треба зробити як з датчиком палива.
|
немогу скачать софт и прошивку
Немог скачать ifolder пишет файл удален перезалейте плз :(
|
Цитата:
|
Цитата:
http://piccy.info/view3/7258609/abfb...dffc2a345c737/ http://piccy.info/view3/7258611/4d8f...d572d98578d25/ Ось таке щось має бути у мене. Ще думаю як задекорувать ці дюрочки по боках і яке кріплення примудрити щоб фіксувать планшет. |
Нова проблема. З відключеною рідною приборкою показник температури тосолу дико завищує температуру, підозрюю що буде брехати і показник бензу, бо на схемі стокової вони зав’язані через якийсь діод саме на ці два показометри. Хто підкаже, між якими контактами вставити якусь хрінь (діод, резистор) щоб наче як імітувати підключену стокову приборку?
|
Калибровки для параллельной работы родной приборки с планшетом одни, а без родной другие. Одинаковые калибровки для обоих вариантов будут не пойдут.
|
Я це зрозумів. От і хочу якусь приблуду підключити до колодок - імітувати підключення стокової.
|
Подпишусь, на досуге почитать. Лампа уровня ОЖ это целый геморой, там геркон стоит, так у меня срабатывает при малом уровне и при большом, надо что то другое, подумать надо, может ДХ туда впаять, но капля тосола превращает все труды в ерунду.
|
Там кольцевой поплавок имеет свойство подклинивать, у меня например невпопад загоревшуюся лампу можно погасить, встряхнув машину кратковременным резким ударом по тормозам... Хреново сделан узел, в бачке с тормозухой намного лучше. Геркон не виноват там, виновата механика.
|
Да нет, поплавок как раз и не клинит, геркон срабатывает в нижнем и верхнем положении поплавка, с герконами работал долго есть трабл у них такой, может его надо перевернуть и будет нормально. Надо вскрыть и проверить, мои шаловливые ручки его паяли может и попутал магнитную полярность.
|
А я під поплавком зробив пару витків проволки, щоб він не спускався повністю. Бо в самій нижній позиції він не світив лампочку.
То є у кого які пропозиції чим імітувати підключену стокову приборку? :) |
Замеряем на сток панели напряжение при разных показаниях на ДТ и ДУТ, берем закон Ома и с +12 на датчики вешаем по сопротивлению все будет работать правильно. Сопротивление ДТ есть при разной температуре, сопротивление ДУТ тоже, в книжках есть проверочные значения.
|
Геморой с лампой зарядки, ну и с контактными группами, на малых токах будет контакт часто грязнится.
|
Цитата:
|
Можливо.
|
Приїхали запчастини буду пробувати
На жаль не можу вставити фотки :(:(:(:(:wall::wall:
|
Цитата:
|
Я залил в эту трубку сантиметра 2 эпоксидки. Навечно.
|
Цитата:
Заливаєте, копіюєте посилання, вставляете. |
Цитата:
|
Поменял, все равно срабатывает в 2-х местах, подправил, нормально работает.
|
Ця приборка вже навіть на тестовий електробус встановлена!
http://www.volynnews.com/news/auto/u...m-elektrobus-/ :yahoo: |
Цитата:
|
Це ж я ;)
|
А что так дешево батареи вышли, 14тыс.грн.?
|
Журналюги опять все перебрехали. Это стоимость силовой установки. Им что батарея, что силовой агрегат разницы нету.
|
Не можу підключити планшет
Допоможіть "чайнику"
Поки працюю на столі: 1. Підключив залізо до 5 вольт 2. Скомпілював і залив скетч і ардуіну 3. Підключив RX TX , як вказано на схемі 4. Підключився планшетом до Модуля WiFi 5. Налаштував модуль як на картинці 6. Скачав і встановив Venator_Tavria на планшет. 7. Запустив ...........:(:(:( Тільки заставка В налаштуваннях тільки ІР і яскравість ЯКИЙ ІР ????? |
Цитата:
|
Цитата:
|
Допоможіть чайнику
Цитата:
Який ІР вводити в саму програму Venator??? Я перепробував всі варіанти шо на тому скріні і поки глухо |
Цитата:
|
Цитата:
И выпито вместе немало! |
Допоможіть чайнику
Цитата:
Тільки заставка :( Шильд відключений, тільки ардуіна і вайфайка Хоча якійсь дані предаються на відєднання РХ ТХ реагує і по планшету дивлюся 30 мб передав венатор_таврія Підкажіть куди далі копати Можливо проблема у планшеті, можливо якійсь налаштування ще треба зробити??? Можливо неправильно залив скетч??? |
Запустив!!!!
Вся проблема була в скетчі
Скетч що вислав мені YaSerg не запускав програму тільки заставка:( Я вигрузив новий з compcar.ru сомпілював і залив в ардуіну і запустилось :) Тепер цікавить обмеження на демо версію в програмі чи в скетчі???? |
Цитата:
|
Вся проблема була в швидкості
Цитата:
:D:D:D Також я зрозумів що заставка зникає при подачі сигналу digitalInput[0] = 1 тобто запалювання :D:D:D а без цьго сигналу тільки заставка.... якось так... А так скетч робочий просто я трохи затупив :shit: :tupak: Почав розводку шильда під ардуіну в протеусі Може в когось є готова розводка під ЛУТ????? Ще раз дякую YaSerg за пошивку :):):):):) |
Вложений: 1
Есть разводка платы.
|
Спасибо за разводку
:):):):):):)
|
Приборка виконує діагностичні функції. Помітив, якщо зачеплю реле запалювання - приборка дуріє. Замінив релюху - не клацає як раніше, заводиться краще, приборка не дуріє.
|
https://www.youtube.com/watch?v=wLByvr8y2ZY
c 11.48 показывают нашего Френки, ну и я там с Венатором засветился ) |
Олексій зірка телебачення! :) А я тепер ще сильніше хочу електромашину...
|
крассава!
|
+1
|
Записал видос работы приборки на ходу. Телефон пришпилил через чехол булавками к козырьку.
https://www.youtube.com/watch?v=SXQfqO-aEcw |
Я так розумію, пан Олексій повернувся додому. Отже починаємо ставити зручні і не зручні запитання.
Реально щось зробити з лампою аварійною на бензин? У мене теж проморгує. Ну і повернусь до хателок-просилок: час зробити більше-жирніше за рахунок дати (за датою за кермом слідкувати не обов’язково), цифри тахометра трохи більші може? |
Лампа блымает из-за датчика. Я наверное буду лепить себе ДПДЗ с Ланоса вместо проволочного реостата, а лампу включать программно по показанию аналогового датчика а не концевика. Часики можно увеличить и цифры таха тоже.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Потихоньку дорабатываю прогу виртуальной приборки. Надоели мне нарисованные статичные цифры шкалы тахометра. Решил оживить их. Теперь размер цифры изменяется в соответствии с оборотами. Конечно никакой особой функциональности не добавляет, зато симпатичнее, как на мой взгляд.
Еще увеличил часы и перенес дату, перекрасил поворотники в зеленый цвет. версия1 https://www.youtube.com/watch?v=Jpcj-oYQUY0 версия2 https://www.youtube.com/watch?v=dsXn3yMM0bg |
Ну от і закінчив. Майже.
http://youtu.be/nj2-IzqpFJI Є ще задумки, але пізніше. Олексію Frud - Велика Подяка. |
Вложений: 2
Сделал новую версию. Изменен дизайн, добавлен обратный счетчик пробега до ТО (интервал ТО настраивается), добавлен тестовый режим (посмотреть программу в работе теперь можно без подключения к блоку сбора данных, достаточно установить на планшет или телефон и нажать соответствующую кнопку), добавил кнопку сброса настроек. По мелочи: уменьшил скорость счетчиков настроек, стрелки счетчиков более стабильно откликаются на нажатия, отфильтровал сигнал скорости при работе стартера.
Ссылка для скачивания www.ex.ua/751854166205 https://www.youtube.com/watch?v=Bubl4wa2ru4 |
Завтра затестю.
|
Чет не нашел, выкидывает на главную.
|
перезалил
http://ifolder.com.ua/veez6o8pzu05.html |
Затестив. Прикольно. Не відволікає, інформативно. Ще ввечері подивлюсь.
|
Меня больше интересует как с теми косяками что были в пред. версии?
Затестить на своей не могу, так как нет возможности выехать со двора. |
Спідометр два рази при старті маханув до макимуму. Можливо проблеми моєї електропроводки. А так, наче нічого.
|
Є ідея! Як хто думає, може реалізувати якесь підсвічування чи ще якось, коли увімкнені габарити а машинка заглушена? Може нехай не вимикається приборка? Постійно вертаюсь до машини вимкнути габарити. :) Також є ідея про лампочку типу перекресленого акума, коли немає живлення на планшет. Так, для контролю, якщо пропаде живлення на планшет.
|
Цитата:
|
Про живлення на планшет. У мене наприклад - через pogo контакти. Та і не обов’язково так. Взагалі - перестав планшет отримувати живлення при працюючому двигуні (всяке буває) - на тобі лампу в око.
А про підключення сигналки і всі витікаючі звідти - цікаво! |
Текущее время: 19:48. Часовой пояс GMT +3. |
Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.