ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Автозвук (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=14)
-   -   12,5 літрів, що туди поставити? (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=8656)

Kvass 23.02.2007 12:03

Re: 12,5 літрів, що туди поставити?

Кажите Урал??

Вот шо я нарив. Припараметрах верхеда AS-W1625K(Fs/Qts/Vas) 42 Гц/0,6/16,2 л Шпікершоп сказав що добротність 0,7 т.е. іменем Бетворда, досягається в обємі 26,65!!!!!!(тобто практично двері) з резонансною 53,3!

В мому ящику добротність стане 0,833! і резонансна 63,6,
З такою добротністю небуде бубніло? :D
І ще говорять що розкид параметрів динаміка можуть бути без всяких меж :(

Sevlad 23.02.2007 12:13

а что плохого?

А чем тебе не нравиться 0,833?
Когда видел фразу "начинающий смотрят на добротность, продвинутые на частоту резонанса, а гуру на добротность на резонансе".
Дык правда :wink:

Добротность может быть от 0,5 до 1 от ситуации.
В среднемстатистическом людям нравятся системы с 0,85-1.0

При указаных тобой параметрах, в машине в 12,5л имеем -3Дб на 40Гц.

Kvass 23.02.2007 12:24

Re: а что плохого?

Ну система якраз робиться для того щоб не завжди користуватися сабом, тому що в багатьох випадках використовується багажник...-3дб на 40Гц то якраз то.

2 Sevlad Наскільки я памятаю що в тебе стояли 236, приблизно в такому самому обємі, а мені радиш Урали......невже Рашинпродукт ліпше ніж дастиш фішер???????

Sevlad 23.02.2007 12:38

Параметры моих 206
54Гц / 0.7 / 18,3

Если подставишь в СС, по увидишь в 10-12литрах
+1,5 в диапозное от 100 до 160, и -3Дб на 70Гц.
И все это при добротности 1.0

Поскольку у меня хорошая 10", с которой не было проблем поженить ее с мидом на 70Гц, и дифузорная 4" середина играющая от 200, то такой мид меня устраивал (Уралов на тот момент не было в наличаи).

зы. А вообще 206 - идеальный дверной динамик, в стандартной двери он дает 66 резонас при 0,79добротности. И -3Дб на 45Гц в салоне.

ззы. У меня уже не 206 мид :)

Kvass 23.02.2007 12:46

Цитата:

Сообщение от Sevlad

ззы. У меня уже не 206 мид :)

Невже AD? чи то секрет?

Sevlad 23.02.2007 13:07

недо-Урал :lol:

Kvass 23.02.2007 13:18

ЖЖоте сударь :-D

Kvass 12.07.2007 00:40

Оскільки я тему підняв то її продовжу, може мої здобутки будуть комусь корисні.

Ітак з наведених дінів був такий собі новачок DLS RW6 ну от він попав мені в руки, і зразу відправився в камеру Bruel@Kjaer :D

Отже параметри
Q-0,67!!!
V-9,5 л
F-43,05 Hz

На перший погляд хороші діни, але є декілька розбіжностей а іменно в добротності де виробник каже 0.42 шей дає фазік в комплект, а по вимірях зовсім не фазік.дифузор має бути алюмінєвим, а на справді поліпропілен задутий з балончика під метал :D
І основне, підводи до котушки приклеєні фігово і дрибижать безбожно!
Плюси їх в ковбасі, а чуйка і все інше із графіка :D

http://kvs.lviv.ua/my_images/SWScan00004.jpg

Писи. скоро будуть Hertz 165 L,вже в машині але ше не в камері :wink:[

petrik_z 16.07.2007 16:32

Есть еще фейзы еволюшен CFS 165.25 - по-моему так, в 12 литрах за играют на ура! Зы, у меня в 6 литрах ЗЯ и то играют, проавда к ним у меня есть замечания (может правда это не они, а магнитофон либо усь альтимейд портачит) так вот если мыди пускать в полную полосу то писклявые до ужоса, если резать сфершу ситуация улучшается! Класику отыгрывают на Ура, а вот попсу как-то суховато! Но опять таки это может быть касяк именно моей установки.............. Играют у меня где-то от 50 Гц.

Рост ® 17.07.2007 02:09

Цитата:

Сообщение от petrik_z
Есть еще фейзы еволюшен CFS 165.25 - по-моему так, в 12 литрах за играют на ура! Зы, у меня в 6 литрах ЗЯ и то играют, проавда к ним у меня есть замечания (может правда это не они, а магнитофон либо усь альтимейд портачит) так вот если мыди пускать в полную полосу то писклявые до ужоса, если резать сфершу ситуация улучшается! Класику отыгрывают на Ура, а вот попсу как-то суховато! Но опять таки это может быть касяк именно моей установки.............. Играют у меня где-то от 50 Гц.

6" міди, в оформленні ЗЯ 6 літрів грають 50Гц в 0дБ - я правильно зрозумів? А можна їх параметри ТС в студію? Бо це подібне на справжнє чудо :)

petrik_z 17.07.2007 10:30

Re: Re: 12,5 літрів, що туди поставити?

Ну и не так уже в 0дБ, а на слух все-таки -3 дБ

По данным изготовителя:

Добротность - 0,6
Экв. объем - 9,7 литра
Частота - 64

Естественно ящики - с ваткой 20 грам-на литр

Свалял заветный шнурочек для параметров Т-С, так что будет время померяю именно свои дины!

Рост ® 18.07.2007 00:31

Re: Re: Re: 12,5 літрів, що туди поставити?

Дін з такими параметрами, та ще в ЗЯ явно замалого об`єму ніяк не буде грати не те, що 50Гц, а і 80 в -3 дБ з великим трудом.
Пораджу скористатися спектроаналізатором, щоб переконатися в сказаному. А то "на слух" - це не вимірювальний апарат. Тим більше слух не налаштований.

petrik_z 18.07.2007 09:48

Re: Re: Re: Re: 12,5 літрів, що туди поставити?

А смысл мне так сказать говорить неправду? Говорю как есть! Знаю что спикершоп говорит другое

А то "на слух" - це не вимірювальний апарат. Тим більше слух не налаштований. - а это воспринимать как? как образу чи як пораду?

Те що їм 6 літрів маловато це зрозуміло! просто ящики робились так сказать заради експеременту підсідушної істаляції! а тепер не маю часу їх переробити на щось більш достойне! Ось думаю чи повністью їх перероблювати чи робиті ПАС!?

А хто в Києві так сказать "за пиво" може зробити спектроаналіз?

Рост ® 18.07.2007 22:10

Re: Re: Re: Re: 12,5 літрів, що туди поставити?

Цитата:

Сообщение от petrik_z
А смысл мне так сказать говорить неправду? Говорю как есть! Знаю что спикершоп говорит другое

Напевно, спікершоп не випадково так говорить. Фізика - наука вперта. Ці динаміки фактично фріейрні, в такому оформленні вони будуть грати, як я уже казав, герц 70 в 0дБ. В ЗЯ, та ще й відчутно меншого за Vas об`єму резонансна відчутно полізе вверх + спад уже буде другим порядком.
Цитата:

Сообщение от petrik_z
А то "на слух" - це не вимірювальний апарат. Тим більше слух не налаштований. - а это воспринимать как? как образу чи як пораду?

При чому тут образи? Сказати на слух, який рівень сигналу на якій частоті - це неймовірний результат, я схиляюся перед таким феноменальним слухом.
Насправді ситуація інша. В тебе в звязку з замалим ящиком значний горб, через що здається, що басу нємєряно.
Цитата:

Сообщение от petrik_z
Те що їм 6 літрів маловато це зрозуміло! просто ящики робились так сказать заради експеременту підсідушної істаляції! а тепер не маю часу їх переробити на щось більш достойне! Ось думаю чи повністью їх перероблювати чи робиті ПАС!?

Можна спробувати побавитися з ПАС, якщо вийде - добре, ні - можна переробити. Але ящики потрібні не менше 9-10 літрів. А ще карще їх в ФЕ, там їм буде найкомфортніше.

petrik_z 19.07.2007 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: 12,5 літрів, що туди поставити?

Вот и я о том же, что если у человека ящики 12,5 литров, то фейзы там должны заиграть!

Да ладно феноменальный слух - просто пишу что слышу! а реально померятся - может когда-то доросту да соберу системку что б так сказать померять....

тута вчара до 2-ночи сидел со шнурочком воевал - Резонанснует меряет без проблем, добротность бол-менее, а вот с екв. объемом явно что-то не то выдает.......

вот счас буду сидеть анализировать ошибки :?

Текущее время: 19:17. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.