ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Бортовой журнал (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Tavria Nova 110247 "Коник" (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=76744)

vics13 20.08.2020 14:30

Таврія сьогодні поїхала з новим власником до Мелітополя.

vics13 25.08.2020 08:57

Після того як на Славуті поміняв розширювальний бачок почав десь спереду підтікати тосол. Подивлюся - неначе все сухо. Позавчора знизу заглянув - абсолютно все сухо. Але виявилося що капає із з-під хомута на шлангу що йде після крана на пічку. І так цікаво капає що по шлангочкам та ще десь там усе попадає точняк у лижу. Потім по лижі тече вперед і через отвір капає вже на землю. Дивна таки штука лижа у таврославутах. Що не впаде під капотом - обов"язково у лижу потрапить. Підтягнув хомут - все норма. По факту поміняв кран пічки який був насмерть заклинивший, і трос регулювальний який заіржавів повністю. Тепер усе працює належним чином.

Ще прогорів глушак. Думаю поміняю. Поїхав до нас на автобазарь - бариги остаточно знахабніли. За Босалівський глушак правлять 800 грн. На моє слушне зауваження що вони трохи перебирають з ціною один продаван мені каже що деталі.зп.уа відбивають у людей бажання ходити на базарь. Таки так, із 30% різницею у ціні на глушак на таврославуту нехай самі у себе купують.

Виникло запитання. На Славути на движку 1.3 піддон картера залізний штампований. Можна його замінити на алюмінієвий із ребрами, такий як на таврі моїй з движкою 1.2 стояв?

GAS 25.08.2020 09:17

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789446)
Виникло запитання. На Славути на движку 1.3 піддон картера залізний штампований. Можна його замінити на алюмінієвий із ребрами, такий як на таврі моїй з движкою 1.2 стояв?

А зачем? Железный надёжнее

vics13 25.08.2020 10:04

Навіщо? Перше це те що з алюмінієвим піддоном краще охолоджується масло. А ще ребра на ньому є, які додатково цьому сприяють. Може я й не правий.
Друге це те, що навколо стику піддона із блоком усе в маслі. Я попідтягував гвинти які міг дістати. На Таврі у мене такого не було. Було чисто і сухо.

Володимир 25.08.2020 10:29

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789457)
Навіщо? Перше це те що з алюмінієвим піддоном краще охолоджується масло. А ще ребра на ньому є, які додатково цьому сприяють. Може я й не правий.

Не потрібно забувати про зиму, думаю на гарячому маслі двигуну комфортніше.
Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789457)
Друге це те, що навколо стику піддона із блоком усе в маслі. Я попідтягував гвинти які міг дістати. На Таврі у мене такого не було. Було чисто і сухо.

Це тому що з заводу не ставлять прокладку, а піддон садять на герметик, а так як ЗАЗ економить на будь якій дурниці, то тече напевне у всіх. Я поставив під піддон прокладку, і більше з цим проблем нема.

кук 25.08.2020 10:42

Нормальний та нормально нанесений герметик не тече, навіть у буржуїв не тече.

vics13 25.08.2020 10:58

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 3789460)
Не потрібно забувати про зиму, думаю на гарячому маслі двигуну комфортніше.
Це тому що з заводу не ставлять прокладку, а піддон садять на герметик, а так як ЗАЗ економить на будь якій дурниці, то тече напевне у всіх. Я поставив під піддон прокладку, і більше з цим проблем нема.

Скільки там тієї зими і яка вона? У нас було 15 градусів тепла взимку.
А от влітку коли +35 думаю движку краже коли масло охолоджується додатково. Читав десь якусь брехню що залізні піддони ставили в до- і післякорейську епоху. Але тут я не зовсім впевнений.

Якось не придивлявся є там прокладка чи немає. Движок у 100% заводському стані. Якщо немає то не дивно що у всіх тече.

Володимир 25.08.2020 12:02

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3789461)
Нормальний та нормально нанесений герметик не тече, навіть у буржуїв не тече.

Знаючи як економив на всьому ЗАЗ, то там того герметику можна сказати що майже не було.
Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789464)
Скільки там тієї зими і яка вона? У нас було 15 градусів тепла взимку.
А от влітку коли +35 думаю движку краже коли масло охолоджується додатково. Читав десь якусь брехню що залізні піддони ставили в до- і післякорейську епоху. Але тут я не зовсім впевнений.

На авто 93-94 рв точно стояли алюмінєві.
Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789464)
Якось не придивлявся є там прокладка чи немає. Движок у 100% заводському стані. Якщо немає то не дивно що у всіх тече.

В мене авто 2008 рв, прокладки точно не було, та й герметику можна сказати також не було, поставив саму дешеву прокладку піддона, відтоді не тече.

GAS 25.08.2020 15:56

+1 за прокладку и железный поддон, сам на своей прокладку ставил. Да и насколько там то масло летом охлаждается, на пару градусов от силы? Особенно учитывая раскалённый асфальт.

Зато если не дай Зевс ударите - железный погнётся и поедете дальше, а алюминиевый треснет и станете на дороге искать новый поддон.

Володимир 25.08.2020 16:57

Цитата:

Сообщение от GAS (Сообщение 3789480)
+1 за прокладку и железный поддон, сам на своей прокладку ставил. Да и насколько там то масло летом охлаждается, на пару градусов от силы? Особенно учитывая раскалённый асфальт.

Зато если не дай Зевс ударите - железный погнётся и поедете дальше, а алюминиевый треснет и станете на дороге искать новый поддон.

Плюс алюмінєвий за рахунок ребер ближче до землі.

vics13 25.08.2020 17:14

Добре, переконали. За нагоди поставлю прокладку і залишу рідний піддон.

vics13 25.08.2020 20:04

Дістала ліва шарова своїм рипінням тому зробив їй ін"єкцію масла під пильник.
Стало тихо. Цікаво скільки вона ще проходить? Шкода викидати бо вона ще рідна заводська.

кук 25.08.2020 20:12

Зняти опору та пильник, вимити, обтиснути, змастити, натягти пильник та кататись.

vics13 28.08.2020 00:25

Приїхали запчастини з деталі.зп.уа.
Виходить вже вчора встановив новий глушак і трубу випускну від Босал.
Ну і гумові підвіски три штуки для красоти поставив нові. Стало все дуже добре, як там і було. Тільки труба випускна якось вправо стирчала. Вигнув трохи її вліво щоб стала по центру вирізу у бампері. Працює тепер Славутка ну прям дуже тихо. Аж незвично.
Пороздивлявся ще - резонатору скоро теж будуть пасочки. Але нехай поки що живе.
Ще поміняв підвіски полки багажника. Бо обидві старі місяць назад в один момент порвалися і полка піднімалася на приколхожених мотузках.

Володимир 28.08.2020 15:20

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789743)
Приїхали запчастини з деталі.зп.уа.
Виходить вже вчора встановив новий глушак і трубу випускну від Босал.
Ну і гумові підвіски три штуки для красоти поставив нові. Стало все дуже добре, як там і було. Тільки труба випускна якось вправо стирчала. Вигнув трохи її вліво щоб стала по центру вирізу у бампері. Працює тепер Славутка ну прям дуже тихо. Аж незвично.

Я так підозрюю що система вихлопу ще рідна з каталізатором, бо в мене карбовий резонатор з ввареною гайкою, то вихлоп на мізки трохи давить, особливо давив в перші дні, зараз вже напевне набрав трохи конденсату то тихіше.

vics13 28.08.2020 16:03

Так і є, система випуску стокова, каталізатор у наявності.
Хоча Таврія моя із польським резонатором і моторсічовським глушником прикольно так не гучно бубніла вихлопом. А у Славутки зараз тільки зпереду шум движка чути, а ззаду - бензонасос.

vics13 29.08.2020 10:34

Переставив на Славуту китайську приблуду із вольтметром і двома портами USB. Отвір де мав би бути підсос стан у нагоді.
http://i.piccy.info/i9/8e7c10fddf402..._24_49_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-08-29-07...40x180-r/i.gif
Ще треба щось робити із фарами бо у порівнянні із Тавроном світло шлак, хоча стоять лампи Philips Premium.

Придивився - рефлектори у фарах якісь мутні, неначе матові. Чи брудні, чи якість така гівняна... На тавроні точно чешки були, світили прекрасно.

Володимир 31.08.2020 11:41

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789791)
у Славутки зараз тільки зпереду шум движка чути, а ззаду - бензонасос.

В мене таке щастя було коли стояв замість сопілки глушак від ланоса, і майже тихо коли на сопілку я доварив додаткову банку як на фото, зараз вся вихлопна карбова від босала, то до 3000 обертів терпимо, але варто двигуну добратись до 3000, то починає ревіти, такий собі обмежувач швидкості на трасі, як тільки но на спідометрі 100 кмг, рев вихлопу починає давити на вуха.

http://vlad5229.narod.ru/forum2/256.jpg

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789829)
Ще треба щось робити із фарами бо у порівнянні із Тавроном світло шлак, хоча стоять лампи Philips Premium.

Придивився - рефлектори у фарах якісь мутні, неначе матові. Чи брудні, чи якість така гівняна... На тавроні точно чешки були, світили прекрасно.

Значить фари не рідні а хтось поміняв, продаються такі з матовими відбивачами, в мене ломпочки філіпс +30%, то світло навіть дуже добре.

кук 31.08.2020 13:00

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3789829)
Переставив на Славуту китайську приблуду із вольтметром і двома портами USB. Отвір де мав би бути підсос стан у нагоді.
http://i.piccy.info/i9/8e7c10fddf402..._24_49_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-08-29-07...40x180-r/i.gif

Зняти та помити не пробували? Там пилюки повно. Якби то був пластик, мутніє запросто, а скло, навіть турецьке- ні разу. Правда, воно таки трохи має інший відтінок, ніж чеське

vics13 31.08.2020 15:48

Так скло неначе нормальне, прозоре. Самі рефлектори матові. На таврі було видно що на рефлекторах ледь помітний шар пилу.

А на славуті ліва фара так взагалі ніякої галки не дає. зпереду дивися - неначе світять як належить на ближньому.
Я вже думав про те що фари могли поміняти. Продали оригінали а на заміну купили самий дешман. Хоча який сенс? Протитуманки приліпили, тонування зробили, зимову гуму прикупили а на фарах вирішили грошей 3,5 копійки заробити.
Не хочеться, а доведеться скло з фар знимати і дивитися що там...

кук 31.08.2020 16:00

Спочатку краще промити водов з чимось миючим неагресивним, висушити.

vics13 01.09.2020 13:48

Вчора доламалася ручка відкривання капота. Вона обламалася ще у жовтні коли Славуту забирав. Трос заіржавів. Тоді капот відкрив, трос змастив, туго відкривалося але відкривалося. Капот відкривав через отвір для лівої рульової тяги. Піддомкратив зліва, зняв колесо і через отвір видно замок, до якого можна дотягнутися металевим прутом із загнутим кінцем.
Сьогодні процедуру треба повторити і поміняти трос.

vics13 03.09.2020 21:59

Трос капотний поміняв, перед цим промастив його маслом. Розмір підійшов ідеально.
Вперше заміряв витрату пального. На 10,5 л БРСМівського 92-го проїхав 137 км. Це від моменту коли почала мигати лампа резерву до моменту коли вона знову почала мигати. Вийшла підозріла цифра 7.66 л/100 км.

Turok 04.09.2020 00:42

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3790364)
Трос капотний поміняв, перед цим промастив його маслом. Розмір підійшов ідеально.
Вперше заміряв витрату пального. На 10,5 л БРСМівського 92-го проїхав 137 км. Це від моменту коли почала мигати лампа резерву до моменту коли вона знову почала мигати. Вийшла підозріла цифра 7.66 л/100 км.

Свидетели (Иеговы) карбюратора скажут ложь, в то время как сам катаю на славуте инж с 7.5 расходом, тапку сильно не давлю, переключаю к пику крутящего момента (2700-3300) и всё отлично.

vics13 05.09.2020 22:41

А як змінюється витрата з похолоданнями?

замовив на деталях вітровички на двері і Бошівську 53 см щітку двірника. Ставив таку на Тавру. Ну дуже сильно вона мені сподобалася.

Turok 06.09.2020 00:01

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3790555)
А як змінюється витрата з похолоданнями?

замовив на деталях вітровички на двері і Бошівську 53 см щітку двірника. Ставив таку на Тавру. Ну дуже сильно вона мені сподобалася.

Осенью никак не изменится, тавромотор очень быстро выходит на свой тепловой режим, зимой из за резины и холодных пусков литр добавит.

vics13 06.09.2020 22:34

Хотів сьогодні на Славуті поміняти недавно придбану педальку газу. Кинувся - а вона не підходить. Тобто на новій немає привареного пиптика на яку додаткова пружина надівається. Повернув стару взад. Заодно розібрався чому педаль заїдала при натисканні. Усе банально - обвідний шківок газового тросу. Віська заржавіла і хоча шківок сам по собі обертався вільно то із тросом під навантаженням заїдав. Узяв наждачку нульовку і відполірував віську майже до блиску, змастив графіткою - тепер газулька натискається плавно і м"яко.
Ще помітив що дросель неначе закусює трохи коли він закритий. Трохи викрутив сторорний гвинтик. Стали менше плавати холості після того як різко газнеш і відпустиш педаль. Мабудь прийшов час підключитися до славутиних мізків і подивитися шо там із кількістью кроків РХХ на холостих обертах. Скільки там має бути? 31 чи 34 шось таке.

Володимир 07.09.2020 11:56

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3790633)
Хотів сьогодні на Славуті поміняти недавно придбану педальку газу. Кинувся - а вона не підходить. Тобто на новій немає привареного пиптика на яку додаткова пружина надівається.

Такої пружини нема, якщо відчіпити трос від ресивера то педаль падає, натомість на педалі є пружина яка додатково підпружинює педаль приблизно на 25% нажимання.

кук 07.09.2020 13:34

vics13, не треба отой гвинтик було чіпати. Все робить РХХ. Але непогано і помити весь вузол.

Володимир 07.09.2020 15:27

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3790672)
vics13, не треба отой гвинтик було чіпати. Все робить РХХ. Але непогано і помити весь вузол.

Той гвинтик для того і служить, щоби виставити максимальне закриття дроселя без закусування, так як машина бу, то можливо хтось його раніше крутив.

vics13 07.09.2020 15:49

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 3790662)
Такої пружини нема, якщо відчіпити трос від ресивера то педаль падає, натомість на педалі є пружина яка додатково підпружинює педаль приблизно на 25% нажимання.

Так а я про яку пружину?

http://i.piccy.info/i9/2f18d2d18bedd..._38_58_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-09-07-12...40x180-r/i.gif
Он приварений пиптик, на ньому пружина.
А на педалі яку я купив отого пиптика намає. (фото з деталізпуа, те що я купив)

https://detali.zp.ua/uploads/photo/3d/10093/0001.jpg

Бо вона карбова. А на карбі додаткова пружина стоїть з боку карба.

vics13 07.09.2020 15:58

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3790672)

Дросель я мив ще у жовтні, як тільки Славутку забрав. Там жопус був.
А потім десь читав що зазор таки має бути, і якась початкова кількість кроків РХХ, щось біля 34 і ці кроки виставляються саме оцим початковим зазором.

Володимир 07.09.2020 16:44

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3790689)
А потім десь читав що зазор таки має бути, і якась початкова кількість кроків РХХ, щось біля 34 і ці кроки виставляються саме оцим початковим зазором.

Болтиком виставляється тільки мінімум дроселя щоби він був максимально закритим і не клинив, зазору не повинно бути.

кук 07.09.2020 17:58

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3790689)

Зазор нульовий, кроки виставляє програма, а не гвинт, інакше нарегулюєте такого, шо Михась десятий дахом поїде. РХХ відкриває обхідний канал повітря.

vics13 07.09.2020 22:02

випадково наткнувся на д2 шо на таврах були електроректори фар 016.3718.
Де б узяти такі?

Саныч 07.09.2020 22:12

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3790699)
Зазор нульовий, кроки виставляє програма, а не гвинт, інакше нарегулюєте такого, шо Михась десятий дахом поїде. РХХ відкриває обхідний канал повітря.

Та нє, там же є на хх міхась 10,3 + наприклад з дф, 32-40 кроків рхх за умови чистого дроселя

Володимир 08.09.2020 09:07

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3790706)
випадково наткнувся на д2 шо на таврах були електроректори фар 016.3718.
Де б узяти такі?

Навіщо лишній геморой, я собі поставив від ваза, на люкс підходить, тільки треба зробити кріплення під регулятор, в моєму бортовику є фото.

vics13 08.09.2020 11:12

А шо на люксі інші фари, не такі як на стандарті?

vics13 08.09.2020 13:26

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 3790730)
Навіщо лишній геморой, я собі поставив від ваза, на люкс підходить, тільки треба зробити кріплення під регулятор, в моєму бортовику є фото.

Знайшов у вашому бортовику про ГІДРОкорректор від 2108. І там ви писали що на стандарт торпеду не проканає.
А 016.3718 це електро і для Таврії. Тобто геморой у рази менший.

vics13 30.09.2020 13:32

Сталася вчора пічаль-біда.
Приїхав сміттєвоз до нас фірму забирати сміття і тільки почав - у нього лопнув шланг високого тиску і він залив маслом половину двору, наш склад и мою Славуту. Звіздєц. Збив з водяла-ніщєброда трохи грошей. Відразу на мийку і в ручному режимі Славутку на мийці відмивали 2 години. Неначе й нормально вийшло. Фарба не відчуваєтся масною але зараз дощ і таке враження що вона воском покрита.

http://i.piccy.info/i9/4fd1910fc4829...252_1__240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-09-30-10...40x180-r/i.gif

Storag 30.09.2020 14:13

Забий. Пару раз помиєш і буде все ок. Це як з лобовим склом, коли довго катаєшся по трасах а потім дощ піде, то спочатку щітки погано чистять, залишаючи сліди з дрібних крапель, то теж мастило, залишки палива і продукти згорання, все це летить з інших машин і осідає як на дорогах так і на авто. По цій самій причині перший невеликий дощ після навіть двотижневої "засухи" утворює на дорозі емульсію, яка дуже слизька. Поки все з дороги не змиє - різко тормозити не можна, машину може занести.

vics13 02.10.2020 00:34

Вчора був дуже сильний дощ і вилізла у Славути від нього проблема. Десь тече вода у салон. Візуально десь між блоком запобіжників і моторним щитом ближче до лівої стійки. От неначе як з-під ущільнювача лобового скла знизу з водійської сторони.
До вчорашнього дощу такої проблеми не було. І сьогодні цілий день дощ і вода потихеньку капа.
Не витримав, годину тому пішов до гаража (переклинило чомусь мене чи вимкнув я обігрів заднього скла чи ні?), зняв оту шаблю-розподільник повітряних потоків зліва і давай висвічувати і вимацувати - сухий ущільнювач.
Звідки тече - фігзна. Я в ступорі.

ShurikStar2007 02.10.2020 08:08

уплотнитель стекла. причем может быть не по стыку кузов/уплотнитель, а по стыку уплотнитель/стекло. У меня сейчас аналогично.

или как вариант если нет клипсы, что держит декоративную пластиковую накладку под дворником, то тоже будет лить в салон - там сквозная дырка прямо в салон

vics13 02.10.2020 08:21

Фігзна... Ущільнювач сухий був. Як з боку кузова, так і з боку скла. Я ось щойно подивився що у Таврі у мене була заводська пластмаска, яка прикривала частину отвору справа від двірника під накладкою (якщо дивитися з боку моторного відсіку) де жгут від двірника лежить. А на Славуткі її немає. Може там...

vics13 13.10.2020 23:24

Ювілей. Трохи провтикав бо їхав вночі.
http://i.piccy.info/i9/d54ef82e0f36a..._18_49_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-10-13-20...40x180-r/i.gif

vics13 13.10.2020 23:33

Здається вода у салон потрапляє через оцю вставку в ущільнювачі лобового скла.
http://i.piccy.info/i9/93ccdcd9def75..._24_45_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-10-13-20...40x180-r/i.gif

І шо цікаве, на Таврії ущільнювач був монолітний, пружний і жорсткий. Саму грамульку колись підтекло коли реально був дощ стіною десь з півгодини.
А на Славуті є отакі вставки на лобовухі і вони реально як гарчірка.

Ой чує моє серце що міняти ущільнювач потрібно. Тільки де його знайти якісний і не дорого?

vics13 23.10.2020 16:56

Приїхав ELM327 той що двоплатний і версії 1.5.
На телефоні OpenDiag нормально конектиться і працює. Car Scanner - також.
Помилок в мізках не знайшло а знайшлася купа проблем.
На прогрітій автівці тиск у ресивері - 367 мм. рт. ст., кроки РХХ - 44-47.
Температура повітря на впускі - 53 градуси і не змінюється взагалі.
Мабудь доведеться ДАД новий купувати.:(
І треба цигарковий димогенератор замутити і перевірити впускний тракт на підсоси повітря.

кук 23.10.2020 18:02

А помити?

vics13 23.10.2020 18:11

ДАД? Чим?

кук 23.10.2020 18:54

Б-70, Нефрас, Карбоклинер и т.п. Вынимается, моется, сушится, пробуется и только потом уже в морг...
Дросс. узел + РХХ давно мылся?

vics13 23.10.2020 20:38

Дросельний вузол мився 17 листопада минулого року. РХХ тоді ж ставився новий.
Сам ДАД замурзаний був але я його не чіпав. Завтра промию й подивлюся що вийде.
Доречі, а через отой ЕЛМ можна з ноута через БТ підключитися і чим?

Саныч 24.10.2020 08:38

У меня с ноута по встроенному бт не подключилось, автоматом. Но сильно не ковырял. Проги есть тот же опендиаг.

vics13 22.11.2020 23:38

ДАД промив. Нічого не змінилося.
Але вкрай задовбав спецефект який був ще з моменту як Славута потрапила до моїх рук. Але тоді це мало турбувало бо по холодам я на ній майже не їздив.
А от зараз інша справа....
Прояви такі - на холодну зранку заводжу неначе все нормально. Як тільки по діагностиці ОР прогріється до 30-35 градусів починається розкачування обертів неначе троїть движок і вихлоп дуже тхнути починає. В цей час тиск у рампі підскакує до 430 мм.рт.ст., оберти падають, час впорскування зростає до 5 мс. І так кілька секунд. Потім все нормалізується на пару секунд і поступово все повторюється. І так доки ОР не прогріється до градусів 80. І так щоранку. Протягом дня їзджу, машина холодна такого спецкфекту немає.

Коли вперше підключив ЕЛМ то параметр СОхх стояв 77. Сьогодні поступово довів його до 105 і така фігня з прогрівом майже припинилася. Яким взагалі має бути цей параметр при справній паливній системі? І взагалі що з цією фігньою робити бо чує моє серце що перезбагачення каталізатору не сподобається.

кук 23.11.2020 08:45

А він таки живий? ЕЛМ меандр малює?

vics13 23.11.2020 09:58

Який меандр? Якого параметру?

кук 23.11.2020 10:10

Напруга на виході л/зонда має форму, близьку до меандра по хвормі і хвасону та розмах від 0,1 до 1 вольт, приблизно.

Володимир 23.11.2020 10:28

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3795825)
ДАД промив. Нічого не змінилося.
Але вкрай задовбав спецефект який був ще з моменту як Славута потрапила до моїх рук. Але тоді це мало турбувало бо по холодам я на ній майже не їздив.
А от зараз інша справа....
Прояви такі - на холодну зранку заводжу неначе все нормально. Як тільки по діагностиці ОР прогріється до 30-35 градусів починається розкачування обертів неначе троїть движок і вихлоп дуже тхнути починає. В цей час тиск у рампі підскакує до 430 мм.рт.ст., оберти падають, час впорскування зростає до 5 мс. І так кілька секунд. Потім все нормалізується на пару секунд і поступово все повторюється. І так доки ОР не прогріється до градусів 80. І так щоранку. Протягом дня їзджу, машина холодна такого спецкфекту немає.

Коли вперше підключив ЕЛМ то параметр СОхх стояв 77. Сьогодні поступово довів його до 105 і така фігня з прогрівом майже припинилася. Яким взагалі має бути цей параметр при справній паливній системі? І взагалі що з цією фігньою робити бо чує моє серце що перезбагачення каталізатору не сподобається.

В мікасі є така функція як прогрів нейтралізатора, може то він включається, або іде вихід з цього режиму. Треба послідкувати як веде себе РХХ та кут запалювання.

Цитата:

Режим быстрого прогрева нейтрализатора.
Константы С23 и С24 определяют диапазон стартовой температуры
ОЖ (обычно это 15 и 25°), при котором во время прогрева двигателя
РХХ устанавливается в положение, заданное С25 (например 150),
а к УОЗ добавляется значение из графика T35.
График Т35 управляет добавкой к УОЗ при прогреве нейтрализатора.
Шаг сетки поставить как на графике УОЗ регулятора оборотов на ХХ.
Выход из режима прогрева нейтрализатора - по окончании прогрева
или при первом нажатии на педаль.

vics13 23.11.2020 10:42

Немає такого. опендіаг показує 0.415 В. Коли все нормалізується то 0 В. Помилок по лямбдазонду немає.

vics13 23.11.2020 10:44

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 3795834)
В мікасі є така функція як прогрів нейтралізатора, може то він включається, або іде вихід з цього режиму. Треба послідкувати як веде себе РХХ та кут запалювання.

Кроки РХХ збільшуються. Кут запалювання також збільшується. От зараз коли газнув - спецефект майже припинився. коли на вулиці тепло такого немає.

кук 23.11.2020 11:10

Оті 0,415В і є приблизно середнє значення вих. напруги зонда.

vics13 23.11.2020 11:44

опендіаг скоріш за все не встигає меандр малювати бо він оновлює графік десь 1 раз на секунду.

Володимир 23.11.2020 11:56

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3795836)
Немає такого. опендіаг показує 0.415 В. Коли все нормалізується то 0 В. Помилок по лямбдазонду немає.

Якщо напруга на ДК 0, то це означає що суміш дуже бідна.

vics13 23.11.2020 12:10

Та 0 В показує зрідка. В основному 0.415-0.45. Коли різко газнеш то до 1 вольта підскакує. Суміш перезбагачена бо у вихлопухі сажа. Коли автівка прогріта нормально то майже немає проблем. Сам спецефект виглядає так: починає зростати тиск у ресивері - падають оберти - кроки РХХ зростають - час впорскування зростає - автівка троїть. Через пару секунд все нормалізується і движок нормально працює пару секунд. після чого все повторюється.

Взагалі дупля не в"яжу що це таке і що з ним робити.

Володимир 23.11.2020 16:41

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3795847)
Та 0 В показує зрідка. В основному 0.415-0.45. Коли різко газнеш то до 1 вольта підскакує. Суміш перезбагачена бо у вихлопухі сажа. Коли автівка прогріта нормально то майже немає проблем. Сам спецефект виглядає так: починає зростати тиск у ресивері - падають оберти - кроки РХХ зростають - час впорскування зростає - автівка троїть. Через пару секунд все нормалізується і движок нормально працює пару секунд. після чого все повторюється.

Взагалі дупля не в"яжу що це таке і що з ним робити.

Зніми програмою МікасОнлайн лог роботи двигуна, кидай сюди подивлюсь.

vics13 23.11.2020 20:15

Добре. Чим до мізків конектитися для мікасонлайна? ЕЛМ327 зможе чи потрібно тільки кабель?

vics13 08.12.2020 15:21

Дав дуба термостат. Стоїть ще рідний заводський. Заклинив на великому колі.
Сьогодні проїхав зранку 10 км по місту - движок не догрівся до 75 градусів. Так це ще й половина радіатора знизу картонкою закрита.
Замовив МеталІнкар на 87 гр. Бажання самому міняти немає. Погода повний треш. Мабудь поїду на СТО.

Aprox 08.12.2020 15:27

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3797191)
Дав дуба термостат. Стоїть ще рідний заводський.

16 лет!
Сразу вспомнился длинный анекдот про карбюратор тойоты... ;-)

GAS 08.12.2020 16:06

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3797191)
Бажання самому міняти немає. Погода повний треш. Мабудь поїду на СТО.

Та хрена там его менять, полчаса с пивом и перекуром. Резину на дисках и то дольше переставлять :)

vics13 08.12.2020 16:41

Цитата:

Сообщение от Aprox (Сообщение 3797192)
16 лет!
Сразу вспомнился длинный анекдот про карбюратор тойоты... ;-)

Славута 2009 року і пробігу зараз 51к.
Таврія ще влітку продалася. Хоча в ній за 9 років володіння термостат не міняв і претензій до нього не мав.

vics13 08.12.2020 16:41

Цитата:

Сообщение от GAS (Сообщение 3797199)
Та хрена там его менять, полчаса с пивом и перекуром. Резину на дисках и то дольше переставлять :)

Хооооооолодно..... Тим більш у холодну пору року я пиво не п"ю принципово.:D

GAS 08.12.2020 17:11

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3797202)
Тим більш у холодну пору року я пиво не п"ю принципово.:D

Я тоже... Себе на Славуте когда-то осенью менял, но в тёплую погоду :)

Не знаю, мне почему-то кажется, что на СТО не сделают так хорошо, как дома я сам - тем более, что это недолго и несложно.

Подождите уже до пятницы, там серьёзное потепление обещают ;)

vics13 08.12.2020 18:58

Так раніше і не вийде. Термостат тільки сьогодні відправили.

RAVC 08.12.2020 21:05

У меня как-то подклинивал на большом круге, правда стоял золлекс. Так наместе грел машину до включения вентилятора и чуть больше (отключал вентилятор), и после остывания термос отпускало!

vics13 09.12.2020 00:24

Грів до вмикання вентилятора навіть трохи стукав по термосу. Не допомагає.

vics13 22.12.2020 15:09

Термостат поміняв. У воді його не варив. Нижній патрубок почав тепліти коли діагностика показувала температуру ОР у 86 гр. Так що нормальний виходить.
А от на те, куди на радіаторі прикріплений зворотній шланг до розширювального бачка якось не звертав уваги. А коли звернув - то зненацька виявилося що на Таврі у мене він був зліва, а на Славуті зправа і навіть патрубок зайвий зліва є.
Виходить що тепла ОР постійно циркулює по верху радіатора навіть коли термостат ще і не думає відкриватися. Треба це виправити і перенести шлангу на ліву сторону щоб звести цю циркуляцію до мінімума.
Не думаю що ця циркуляція якось особливо впливає на температуру повітря що надходить до впуску.

Володимир 22.12.2020 15:28

Правий штуцер придумали для інжектора, бо там нема підігріву повітря від випускного колектора.

vics13 22.12.2020 15:45

Так і не зміг підключитися до ЕБК через USB K-Line кабель. Віндоуси усіх сортів перепробував (ХР також), драйвери. Навіть з рідними дровами, з диска який йшов з кабелем (кабель від моторстате.ком.уа) не працює. Мабудь за за більше ніж 10 років цей кабель зпалили давно, дуже через багато рук він пройшов.
А через ЕЛМ327 МікасОнлайн від Володимира не працює.
Бо перезбагачення суміші при запуску холодного двигуна дістало. Вже і маси-контакти перечистив усі. Не можу зрозуміти що відбувається.
Отож опишу все детально словами. Початкові умови - холодний двигун. Температура ОР - 1 градус.

Заводжу - виставляється ознака прогріву, оберти - 1900. Корекція по ДК - 1.00. Двигун догрівається до +5 гр відносно початкової температури (було 1 - стало 6 градусів) і ознака прогріву знімається, оберти падають до 1400, корекція по ДК - 1.00.
Далі гріємося, оберти падають потихеньку і от коли догрілися до +20 градусів відносно початкової (був 1 стало 21 градус) починає протягом 5 секунд монотонно зростати корекція по ДК аж до полички в 1,5. Троїть смердить двигун. Це триває 10 секунд.

Після чого корекція миттєво падає до 1.00 на 2 секунди. Якщо у цей момент газонути то корекція по ДК падає до рівня 0.82-0.86 і робота двигуна нормалізується. На прогрітому двигуні рівень корекції по ДК 0.96-1.02.

Якщо не газувати то усе повторюється по кругу - 5 секунд монотонного зростання корекції по ДК, 10 секунд пердіння і смердіння, на 2 секунди корекція нормалізується.
У будь-яку 2-секундну паузу можна різко газонути і все нормалізується.
Само по собі проходить коли температура ОР перевалить за 70 градусів.
Помилок у ЕБК немає.

vics13 22.12.2020 15:49

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 3798537)
Правий штуцер придумали для інжектора, бо там нема підігріву повітря від випускного колектора.

Це зрозуміло. Не думаю що щось особливо зміниться коли перепідключитися на лівий штуцер.

Володимир 22.12.2020 17:49

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3798538)
Так і не зміг підключитися до ЕБК через USB K-Line кабель. Віндоуси усіх сортів перепробував (ХР також), драйвери. Навіть з рідними дровами, з диска який йшов з кабелем (кабель від моторстате.ком.уа) не працює. Мабудь за за більше ніж 10 років цей кабель зпалили давно, дуже через багато рук він пройшов.
А через ЕЛМ327 МікасОнлайн від Володимира не працює.
Бо перезбагачення суміші при запуску холодного двигуна дістало. Вже і маси-контакти перечистив усі. Не можу зрозуміти що відбувається.
Отож опишу все детально словами. Початкові умови - холодний двигун. Температура ОР - 1 градус.

Заводжу - виставляється ознака прогріву, оберти - 1900. Корекція по ДК - 1.00. Двигун догрівається до +5 гр відносно початкової температури (було 1 - стало 6 градусів) і ознака прогріву знімається, оберти падають до 1400, корекція по ДК - 1.00.
Далі гріємося, оберти падають потихеньку і от коли догрілися до +20 градусів відносно початкової (був 1 стало 21 градус) починає протягом 5 секунд монотонно зростати корекція по ДК аж до полички в 1,5. Троїть смердить двигун. Це триває 10 секунд.

Після чого корекція миттєво падає до 1.00 на 2 секунди. Якщо у цей момент газонути то корекція по ДК падає до рівня 0.82-0.86 і робота двигуна нормалізується. На прогрітому двигуні рівень корекції по ДК 0.96-1.02.

Якщо не газувати то усе повторюється по кругу - 5 секунд монотонного зростання корекції по ДК, 10 секунд пердіння і смердіння, на 2 секунди корекція нормалізується.
У будь-яку 2-секундну паузу можна різко газонути і все нормалізується.
Само по собі проходить коли температура ОР перевалить за 70 градусів.
Помилок у ЕБК немає.

Перевір чи двигун не переходить в режим прогріву каталізатора, треба в цей момент звірити кут запалювання та положення РХХ з прошивкою.

Цитата:

Режим быстрого прогрева нейтрализатора.
Константы С23 и С24 определяют диапазон стартовой температуры
ОЖ (обычно это 15 и 25°), при котором во время прогрева двигателя
РХХ устанавливается в положение, заданное С25 (например 150),
а к УОЗ добавляется значение из графика T35.
График Т35 управляет добавкой к УОЗ при прогреве нейтрализатора.
Шаг сетки поставить как на графике УОЗ регулятора оборотов на ХХ.
Выход из режима прогрева нейтрализатора - по окончании прогрева
или при первом нажатии на педаль.

GAS 22.12.2020 21:45

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3798533)
Виходить що тепла ОР постійно циркулює по верху радіатора навіть коли термостат ще і не думає відкриватися. Треба це виправити і

...поставить ланосотермостат :cool:

Влади мирович 23.12.2020 23:14

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3798533)
Виходить що тепла ОР постійно циркулює по верху радіатора навіть коли термостат ще і не думає відкриватися..

Я себе переделал схему системы ОЖ, тройник поставил вместо термостата, а нивовский термостат вместо тройника. Правда патрубок от двигателя до тройника пришлось заменить, короткий он, не хватило 15мм.

Только долго пришлось подбирать термостат, с третьего раза удалось найти на 85 градусов.

vics13 24.12.2020 00:47

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 3798546)
Перевір чи двигун не переходить в режим прогріву каталізатора, треба в цей момент звірити кут запалювання та положення РХХ з прошивкою.

Які умови повинні скластися для того щоб двигун перейшов у режим прогріву каталізатора?

Я читав про цей режим на славутофорумі але зовсім не зрозуміло коли він вмикається. Ви пишете що вимикається коли натиснеш на педаль газу. А в моєму випадку оце "натиснеш" біля 3500 обертів і коли температура -4 то й не з першого разу може вийти.

На кут запалювання і положення РХХ не звертав уваги. Завтра прослідкую як вони змінюються коли починається фігня творитися.
І взагалі оте що Ви говорите потрібно дивитися на зідратій своїй прошивці чи можна зкачати з нету?
У мене зараз:
110308-141101031
MIKAS 11.0.0
AEC 02.33.111 Dec 27 2007
Дата підготовки прошивки 11,03,2009.

vics13 24.12.2020 09:56

Коли починається фігня (збільшення корекції по ДК) то кут запалювання збільшується з 14 до 20 градусів. Крок РХХ збільшується на 5 одиниць.

Володимир 24.12.2020 10:06

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3798687)
Які умови повинні скластися для того щоб двигун перейшов у режим прогріву каталізатора?

Я читав про цей режим на славутофорумі але зовсім не зрозуміло коли він вмикається. Ви пишете що вимикається коли натиснеш на педаль газу. А в моєму випадку оце "натиснеш" біля 3500 обертів і коли температура -4 то й не з першого разу може вийти.

Значить не воно, можливо регулятор тиску на рампі глючить, раджу перевірити вакумний патрубок від ресивера до РДТ на рахунок підсосів.

Якщо не зняти лог з роботи двигуна в момент зависів то буде тяжко знайти причину.

vics13 28.01.2021 17:43

Розібрав К-Line кабель з метою таки з"ясувати чому ж воно не конектиться. І знайшов маленький отвір у мікрусі LM393 через який мабудь чарівний білий дим і вийшов. Замінив мікруху - і все запрацювало.
Увесь софт - СенсДіаг, КВПД, МікасОнлайн функціонує.
Тепер треба таки зняти лог на холодному двигуні аби Володимир, якщо буде така його ласка, глянув.
Хоча підозра у мене таки на лямбду, вірніше її підігрів. Лямбда довго розігрівається до робочої температури. Це видно по напрузі на каналі АЦП лямбди. І коли прогазуєш зі збільшенням потоку відпрацювавших газів вона швидше виходить на робочий режим.
Шо бісить так це те що схем на Славуту із Мікасом 11.3+ нормальних не знайдеш а без них якось фіг просциш куди підігрів лямбди увімкнений, чи є там запобіжник якийсь, релюха і т.п.

кук 30.01.2021 09:02

Як це нема???
А це со??? Отуточки Юрасвс виклав схему саме ту, де є підігрів ДЗ: https://tavria.org.ua/forum/showthread.php?t=73527 пост 14.

vics13 25.02.2021 09:54

Вчора їхав додому і тут зненацька пару разів блимнув ЧекЕнджин.
Глянув - помилка Р0505. Зфігалі?..... Мабудь Омеговський РХХ таки гівно або ще щось.

кук 25.02.2021 09:59

На вищих від ХХ обертах він хіба працює? А взагалі, РХХ від ДжіЕм- наше усьо, прикрутив і забув, разом з ДПДЗ тієї ж ДжіЕм. За 120 т.к. ні разу ніяких вибриків.

vics13 25.02.2021 12:51

В тому то і справа що їхав третьою десь 40 км/год. Дорога погана, то натиснеш газ, то відпустиш...

Володимир 25.02.2021 12:54

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3805315)
На вищих від ХХ обертах він хіба працює?

Працює в режимі привідкривача.

кук 25.02.2021 13:30

Тобто- туди-сюди на ХХ через повітряну дюрдочку в каналі при закритій ДЗ. А коли вона відкрита, то той канал і даром не треба.

vics13 25.02.2021 13:49

Здається мені що коли педальку газу різко відпустити то РХХ в цей час має бути привідкритим щоб автівка не клюнула носом від різкого скидання обертів. А потім вже плавно закритися до положення ХХ.

Володимир 25.02.2021 14:19

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3805341)
Тобто- туди-сюди на ХХ через повітряну дюрдочку в каналі при закритій ДЗ. А коли вона відкрита, то той канал і даром не треба.

Канал потрібен, і із збільшенням обертів той канал відкривається ще більше.

кук 26.02.2021 09:11

Цитата:

Сообщение от vics13 (Сообщение 3805345)
Здається мені що коли педальку газу різко відпустити то РХХ в цей час має бути привідкритим щоб автівка не клюнула носом від різкого скидання обертів. А потім вже плавно закритися до положення ХХ.

Так воно і є- на швидкості і переході на рух накатом РХХ піднімає оберти десь на 5% саме для того, щоб не було удару при ввімкненні передачі. І воно таки працює. А от з роботою РХХ в русі не зовсім згоден- площа того каналу мізер проти площі дірки при відкритті ДЗ хоч на 10%.

vics13 26.02.2021 09:42

Коли дивишся діагностику опендіагом то коли газнеш - РРХ відкривається. Коли їдеш із постійною швидкістю то кроки РХХ також більші від режиму ХХ.

Володимир 26.02.2021 11:02

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3805444)
Так воно і є- на швидкості і переході на рух накатом РХХ піднімає оберти десь на 5% саме для того, щоб не було удару при ввімкненні передачі. І воно таки працює. А от з роботою РХХ в русі не зовсім згоден- площа того каналу мізер проти площі дірки при відкритті ДЗ хоч на 10%.

Площа мізер, але той мізер адаптований під конкретні оберти двигуна, і коли різко відпустити педаль газу краще повільно отвір закривати ніж робити різкі рухи, а потім довго і нудно стабілізувати ХХ.

кук 26.02.2021 12:33

А завжди так виходить?

Володимир 26.02.2021 14:49

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3805470)
А завжди так виходить?

Все залежить від прошивки, скажімо в прошивках таврославут не враховано що машина може котитись на нейтралі, тому там періодично впикається режим примусового холостого і іде розкачка обертів.

vics13 20.04.2021 14:29

расрасрас!! правєрка.

Прикупив на літо нові тапки - Debica Passio 2.
2 штуки вже приїхало, ще дві приїдуть 22-го числа.
Ті 4 штуки ВС-10, що забрав із Славутою за рік перетворилися у гівно, потріскалися усі. Підуть у сміття, або забарижити їх може комусь за недорого. Доїздити там, чи на возика якогось поставити.

vics13 23.04.2021 11:08

Перевзувся. 260 грн.
Нова Дебіка на 4-ох колесах це і тихо, і м"яко, і просто приємно.

От думаю, їхати розвал-розходження робити?
Зараз їде рівно, нікуди не тягне.

Текущее время: 04:14. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.