ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Ремонт и обслуживание (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Расход топлива (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=325)

Ssphinxx 11.11.2010 15:58

Цитата:

Сообщение от Storag (Сообщение 915536)
Не пофиг, зимой дольше греться :)

Та ладно! О_О

пс. И вообще я не над тобой прикалывался.))

Sashok 11.11.2010 16:22

ну ты и шутник :D

PS: фиговые у вас приколы :D

Storag 11.11.2010 17:23

Основные приколы в подсосе.

ГОРЕЦЬ 11.11.2010 20:56

Пікап, інжектор 1,3. Завжди змішаний цикл:
літо - 6,62 л
зима - 6,79-6,81 л, реальна точність заміру до 0,01.
Стиль їзди дуже помірний, гальмами майже не користуюсь, різкі прискорення не практикую, прогрів легким рухом на 1-й (після вирівнювання обертів). Рух на швидкостях понад 85 (для 1102-1103) та 75 (для пікапів) вважаю неекономним, оскільки економні оберти втрачають свою оптимальність через різке збільшення лобовогу опору повітря після 60 км/год.

автоавто 17.11.2010 20:30

Цитата:

Сообщение от ГОРЕЦЬ (Сообщение 915854)
літо - 6,62 л

Как так точно замер получается сделать, какой секрет?

locos 17.11.2010 21:17

Цитата:

Сообщение от ГОРЕЦЬ (Сообщение 915854)
літо - 6,62 л
Стиль їзди дуже помірний, гальмами майже не користуюсь, різкі прискорення не практикую, прогрів легким рухом на 1-й (після вирівнювання обертів). Рух на швидкостях понад 85 (для 1102-1103) та 75 (для пікапів) вважаю неекономним, оскільки економні оберти втрачають свою оптимальність через різке збільшення лобовогу опору повітря після 60 км/год.

Зря купил машину с тормозами, можно было сэкономить неплохо на ГТЦ, вакумнике, колодках, ПЕДАЛИ(!!!) опять же...
Выдрать ускорительный насос, запаять ЭМР, кирпичь под педаль...
А на сэкономленные деньги купить уйму бензина, на год хватило бы с таким стилем езды.
Главное, считаю, если ездить-тошнить-экономить, то не забывать хоть немного за дорогой следить. Постоянные счеты-математика в голове не к добру.

ГОРЕЦЬ 17.11.2010 21:19

Цитата:

Сообщение от автоавто (Сообщение 921962)
Как так точно замер получается сделать, какой секрет?

Всі дані по пробігу і заправках тотально заносяться в електронні таблиці, що дає змогу робити довільні вибірки по змінах у витратах за необхідні періоди (зима, літо, окремі поїздки) або по частинах пробігу (1000, 5000, 10000 км). На чеках вказується заправка з точністю до 0,01 л, відповідну точність мають і обрахунки.

ГОРЕЦЬ 17.11.2010 21:32

Цитата:

Сообщение от locos (Сообщение 921994)
Зря купил машину с тормозами, можно было сэкономить неплохо на ГТЦ, вакумнике, колодках, ПЕДАЛИ(!!!) опять же...
Выдрать ускорительный насос, запаять ЭМР, кирпичь под педаль...
А на сэкономленные деньги купить уйму бензина, на год хватило бы с таким стилем езды.
Главное, считаю, если ездить-тошнить-экономить, то не забывать хоть немного за дорогой следить. Постоянные счеты-математика в голове не к добру.

locos я не з тих, що ти подумав. Просто принцип не дрочити педалі, якраз і заставляє аналізувати ситуацію на дорозі і передбачати розвиток подій. Інколи я показую фокус своїм пасажирам, коли пристроююсь за якимсь спринтером і на ділянці в 25-30 км жодного разу не користуюсь гальмами, тільки плавні розгони-гальмування двигуном-накат, а спринтер попереду відповідно з різкими прискореннями-відривами, гальмування. До пункту призначення завжди приїздимо разом. На поганій дорозі таке дрочіння не дає жодного виграшу. Про місто мовчу, там і я дро...:D

locos 17.11.2010 21:41

Цитата:

Сообщение от ГОРЕЦЬ (Сообщение 922014)
locos я не з тих, що ти подумав. Просто принцип не дрочити педалі, якраз і заставляє аналізувати ситуацію на дорозі і передбачати розвиток подій. Інколи я показую фокус своїм пасажирам, коли пристроююсь за якимсь спринтером і на ділянці в 25-30 км жодного разу не користуюсь гальмами, тільки плавні розгони-гальмування двигуном-накат, а спринтер попереду відповідно з різкими прискореннями-відривами, гальмування. До пункту призначення завжди приїздимо разом. На поганій дорозі таке дрочіння не дає жодного виграшу. Про місто мовчу, там і я дро...:D

отличный стиль вождения (кроме шуток). скажу больше - правильный стиль. но даже он не дает гарантию расхода 6,8 по городу. правда я не понял что за "бандерштадт", это Львов или где? :)

ГОРЕЦЬ 17.11.2010 21:50

Цитата:

Сообщение от locos (Сообщение 922029)
отличный стиль вождения (кроме шуток). скажу больше - правильный стиль. но даже он не дает гарантию расхода 6,8 по городу. правда я не понял что за "бандерштадт", это Львов или где? :)

6,8 при 25% сільська погана дорога, 15% -місто, решта - траса.
Через тиждень буде виборка за останню 1000 км(15%-село, 35% місто, решта -траса), от побачимо, самому цікаво.
Степан Бандера родом з Івано-Франківщини, хоча Львівська по менталітету теж частина "штату":D

Володимир 18.11.2010 12:00

Цитата:

Сообщение от Виталик (Сообщение 3390)
Едил вчера на Таврии 1,2 по трассе Одесса-Киев. Крейсерская скорость - 115-120 км/ч. Экипаж - 3 чел. Расход топлива - ок. 7,5 л/100 км. У кого меньше?

По бортовому компу на 80 км/год на горизонтальній дорозі 2,8 л/100 при відкритті дроселя 1,5%.

Володимир 18.11.2010 12:07

Цитата:

Сообщение от ГОРЕЦЬ (Сообщение 922014)

Воно то так якщо той спринтер не заставляє тебе клацати передачами, недавно було зі мною таке, що неможливо було за машиною їхати і я його обігнав і спокійно доїхав на одному диханні на 5-ій передачі не порушучи правил, коли прихав у пункт призначення він був за мною в метрах 300.

Особливо тяжко їхати за жигулями, з гори женуть а під гору вмирають.

ГОРЕЦЬ 18.11.2010 23:31

Цитата:

Сообщение от Володимир (Сообщение 922585)
Воно то так якщо той спринтер не заставляє тебе клацати передачами, недавно було зі мною таке, що неможливо було за машиною їхати і я його обігнав і спокійно доїхав на одному диханні на 5-ій передачі не порушучи правил, коли прихав у пункт призначення він був за мною в метрах 300.

Особливо тяжко їхати за жигулями, з гори женуть а під гору вмирають.

Ні, тут головне дистанцію побільше тримати і зміни швидкісного режиму роблю тільки з поправкою на дорогу.
А з жигулями в нашій місцевості все рівно навпаки, - на гору женуть скажено а з гори більше 80 - ні.

Володимир 19.11.2010 10:02

На рахунок стилю їзди, різкі прискориння дійсно дають великий розхід, на першій передачі розхід перескакує відмітку за 30 на другій 25, перша передача взагалі дає середній розхід при рівномірній їзді 15 л/100. Кілька різких прискорень і потім потрібно довго економити щоби зменшити загальний розхід.

ГОРЕЦЬ 20.11.2010 00:21

Цитата:

Сообщение от ГОРЕЦЬ (Сообщение 922036)
Через тиждень буде виборка за останню 1000 км(15%-село, 35% місто, решта -траса), от побачимо, самому цікаво.

Якраз зробив вибірку за останні пройдені 1000км у згаданому режимі, результат - 6,64л. Причому на зимовій гумі, хоча тиск підняв до 2.2 так як погода нічого спільного з зимою немає, некомфортно трохи. Результат - суто наслідок поміркованого стилю їзди + коректна робота авто.

М 2140 03.12.2010 11:04

Расход топлива

Славута 3-года, инжектор, блин летом 10-11 литров город, а зимой, 15 и более??? Хотя по правде ижектор еще с рождение не чистил и не настраивал, к стати педаль сильно не давил, а результат выще указанный!

MEV 09.12.2010 20:51

Мой бывший тавр 1.2 карб 2006-го года кушал в городе 7-7.5 на трассе 5.5 92-го бенза
Щас думаю взять такую же только инжекторную. Это правда то инжекторные больше бенза жрут?

ГОРЕЦЬ 09.12.2010 23:44

Цитата:

Сообщение от MEV (Сообщение 948005)
Это правда то инжекторные больше бенза жрут?

Тільки не кажіть про це більше нікому, тссс... хай це буде велика таємниця:D

MEV 09.12.2010 23:56

Цитата:

Сообщение от ГОРЕЦЬ (Сообщение 948240)
Тільки не кажіть про це більше нікому, тссс... хай це буде велика таємниця:D

Обіцяю нікому не казати, але ж і в цій навіть темі є дописи коли інжектор бере під червонець. Тому і цікавлюсь.

ГОРЕЦЬ 10.12.2010 00:18

Цитата:

Сообщение от MEV (Сообщение 948267)
Обіцяю нікому не казати, але ж і в цій навіть темі є дописи коли інжектор бере під червонець. Тому і цікавлюсь.

Ну ми ж маємо на увазі коректну роботу двигунів, ходової і стилю водіння.

Yurasvs 10.12.2010 00:29

Цитата:

Мой бывший тавр 1.2 карб 2006-го года кушал в городе 7-7.5 на трассе 5.5 92-го бенза
Щас думаю взять такую же только инжекторную. Это правда то инжекторные больше бенза жрут?

Без перепрошивки да, но едут лучше. Если отключить программно лямбдазонд и кропотливо настроить прошивку в сторону обеднения, можно и превзойти результаты карба ценой небольшого уменьшения динамики.

Buzyan 10.12.2010 00:38

Цитата:

Сообщение от Yurasvs (Сообщение 948293)
Без перепрошивки да, но едут лучше. Если отключить программно лямбдазонд и кропотливо настроить прошивку в сторону обеднения, можно и превзойти результаты карба ценой небольшого уменьшения динамики.

Если вы умеете это делать то вам нужно дать свой профиль и контакты. Мне например интересно с вами пообщаться по данному вопросу.

Yurasvs 10.12.2010 01:32

Таврии инжекторнй у меня еще не было, но ковыряться в Вазовских прошивках кое-какой опыт был. Все современные инжекторные машины в угоду экологии поддерживают альфа=1 на всех режимах, кроме ускорения и мощностного, из-за этого жрут больше карба на 10...15%. Многие отключают лямбда-регилирование и забедняют прошивку, настроить это все потом требует времени и терпения. Отключенный от ЭБУ штатный ДК показывает только богато или бедно, насколько-понять трудно, все равно ориентируешься по ощущениям отсутствия провалов. ШДК с контроллером к сожалению пока дороговат для непрофессионала. ВАЗ когда-то выпускал инжекторные машины без ДК, для них существовали готовые заводские прошивки, они экономичнее современных, правда, как и карбюратор, требуют периодической регулировки СО и реагируют на изменения погоды.

Володимир 10.12.2010 09:48

Цитата:

Якщо стиль їзди не міняти то не правда. В мене була таврія 1.2 карб, зараз славута 1.2 інжектор, різниці нема, і це при тому що славута кілограм на 100-150 важча ніж таврія 93 р.в.

ALEX W 28.12.2010 16:17

Таврія 1,2карб.замінив резину на 145/70 ,залив присадку,розхід середній 7л. А92(за містом рекорд 4,8л)
Катаю спокійно не більше 100,та без свисту на світлофорах.

Текущее время: 15:15. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.