![]() |
Цитата:
Для неровных стен есть технология приклеивания на ляпухи. А для стыков, все по той же технологии, есть пена. А оставшийся раствор лучше нЕдругу в стыки пенопласта напихайте. |
Цитата:
|
Мы как то себе заказывали у ребят из http://winok.com.ua/balkony-pod-klyuch застекление балкона под ключ. Утеплял я его сам. От пенополистирола я решил отказаться в пользу минеральной ваты, исходя чисто из толщины стенок и энергоэффективности
|
Трохи практики.
Живу в панельному будинку. Сусіди знизу утеплили квартиру пінопластом 50мм. У них все ніби добре. А у мене, внизу самого холодного кутка, всередині кімнати з'явився грибок, якого раніше не було. Тобто їх внутрішня волога перекочувала по бетонній панелі нагору до мене. Якщо це склад, чи приміщення де живе небагато людей, то і пару від дихання може бути небагато. В іншому випадку - тільки 100 мм і тільки на бетонних(легкобетонних стінах). Якщо це багатоквартирний будинок, то треба робити розриви (під і обабіч вікон) щоб волозі було куди виходити та з протипожежних міркувань. Питома вага пінопласту має бути не менша за 13кг/м3 (15 - ще краще). Інакше - це пакувальний пінопласт який довго не стоятиме. Запальничкою треба також попробувати - має плавитися, але не горіти і не капати. Екструдований пінопласт на стінах застосовувати не варто - у нього значно нижчий коефіцієнт пропускання (не пам'ятаю, повітря чи пару). Дешева мінвата не набагато дорожча якісного пінопласту. |
внтури балкон думал утеплять пенопластом передумал и накупил базальтовых плит цена +- одинакова
|
Цитата:
|
как я понял сначала гидробарьер потом базальтовые маты и потом можно сразу пластиком без паробарьера
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
несведущим, как получаются мостики холода, если не проклеить швы. |
Цитата:
|
ты понял очкарик? ;-)
если швы не проклеить то через них влага типа попадет. я в нахлест буду стыковать пленку. ну могу плойку для волос отжать у подруги и проклеить через газетку)))) |
Цитата:
Прочитал то, что было в начале: Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Конечно разжевывайте дальше.
Ведь в моем преклонном возрасте так мало понимаешь. |
Це добре, що ви тут лаєтесь. Може. Вам добре.
Але тим, хто буде шукати тут корисну інфу, воно і нах не потрібно. Що, і як робити, то можна довідатись по посиланню з першої сторінки, на теплотех. калькулятор. А те, що пишуть тут дописувачі, як правило, нічого не варте уваги. І це не стосується написаного нище. Пінопласт, "дихає", полистирол-наче ні. Пінопласт, набирає вологу, значить і "дихає". Ось тільки три дні тому, намагався взяти лист пінопласту;-), а він, важкий наче камінь! Повен води, а зовні-звичний шмат пінопласту.Хто не вірить, я відріжу шматок, і буду демонструвати, за невеликі гроші!:D Шви, треба промазувати піною. А також кожен лист пінопласту чи полистиролу, по периметру, теж промазувати піною, щоб ізолювати повітряну подушку між листом і стіною, від таких же повітряних подушок, інших листів. Тоді не буде наскрізного протягу через неодмінно виниклі пустоти між стіною та утеплювачем, який зведе усе ваше утеплення, нанівець. Десь тріщинки, десь мишка прогризла, десь шовчик наче не помітний, а все тепло за утеплювачем-видує. Зрозуміло, що воно значно дорожче буде. Але то буде робота, яка відплатила результатом! А без цього, то буде звичайне оздоблення ззовні, а не утеплення. І надто коштовне оздоблення. Надто! |
...Це добре, що ви тут лаєтесь...(с) Нехай, мені ліньки витирати флуд за кожним пустим постом, набереться багато- буде сандень. А сьогодні- нехай.
|
Я пробував 25-ий пінопласт, то він нормально продувається, тобто стіна буде дихати, а то 35 то вже важко.
Не путайте продування пінопласту (воздухопроницаемость) и його паропроникність. Це абсолютно різні речі. Повітря він пропускає набагато краще ніж водяні пари. |
25 пінопласт набирає вологу значно краще ніж екструдований, до речі...
|
Десь тріщинки, десь мишка прогризла, десь шовчик наче не помітний, а все тепло за утеплювачем-видує.
Зрозуміло, що воно значно дорожче буде. Але то буде робота, яка відплатила результатом! А без цього, то буде звичайне оздоблення ззовні, а не утеплення. І надто коштовне оздоблення. Надто! __________________ Для того, щоб правильно утеплити стіну пінопластом і розроблено технологічні карти від відомих виробників. Серйозні фірми цих карт стараються дотримуватися. А де ви бачили у нас на наших фасадах серйозні фірми? То ж і результат відповідний. Але якщо людина робить пінопластом утеплення самостійно, то чи є їй сенс самостійно розбиратися у всіх тонкощах технології? Можливо краще взяти трохи дорожчу базальтову вату, яка прощає набагато більше огріхів? |
Цитата:
|
Як краще заробляти стики листів пінопласту. Наносити монтажну піну на край і клеїти, чи залишати зазор, а потім після застигання клеючої суміші запінювати?
|
лучше после застывания клея-пенить. иначе листы будут плыть. Любая , даже клей-пена, очень сильно двигает лист. и еще - смотря какой зазор: если больше пары см- то заполнять тем же материалом, которым утепляешь
|
"... а потім після застигання клеючої суміші запінювати?"
Да, после. Пена зелёная для клейки пенопласта, мало расширяется Накручивать на пистолет тонкий конусный носик из пластика Выставить на пистолете минимальную подачу, при нажатом до упора курке. Носик примерно до половины засунуть в стык плит....и поехали. Расход пены минимальный, при минимуме отходов на обрезку |
Делаю ремонт в квартире на первом этаже панельного дома. На полы наклеиваю экструдированный пенополистирол на плиточный клей, этим же клеем выравниваю неровности, то есть верх наклеенных плит уже стоит по уровню. Хотел сверху ложить фанеру 15мм, а затем подложку 3мм и ламинат либо паркетную доску. Но полистирол взял SYMMER, он очень плотный на ощупь, пишут допустимая нагрузка 1400кг/кв.м., по ощущениям на продавливание тверже многих подложек. Вот я и думаю, а нужна фанера вообще с таким полистиролом? Может прямо сверху положить ламинат/паркет да и все? Опасаюсь, что может со временем продавливаться в местах установки ножек от тяжелой мебели...
|
Текущее время: 21:47. Часовой пояс GMT +3. |
Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.