ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Электрика (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=71)
-   -   На ходу пропадает искра (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=51435)

chig 21.06.2012 22:46

Цитата:

Сообщение от Алексчук (Сообщение 1797113)
Буквально месяц назад, начало дергать машину на ходу, такое ощущение как заводишь машину стартером на скорости.
Недели три назад выезжаю из гаража, она на ходу глохнет, на нейтралке работает как часы.

Виновником оказался контакт с ДХ на коммутаторе, перепаял всю связку для гарантии. Пока норма.

контакт отпадает так как кидал новый коплект проводки и не помогало.

Крымчак 23.06.2012 22:46

У меня была похожая ситуация-смена датчика "ХОЛА", в нем разболтался магнит!!!!!

nazar_ko 24.06.2012 22:28

шість днів часу та 500 км пройденого шляху без жодного вищезгаданого випадку щоб машина заглохла дозволяє мені із упевненістю сказати що я вилікував проблему.
все почалось з того що я перечитав всю тему в черговий раз а раптом щось пропустив. і зауважив що у пана chig проблеми почалися після того як він поставив нові свічки Denso. цікаве співпадіння що і я перед тим купив ті ж самі свічки Denso. можна подумати до чого тут свічки адже це похідна після комутатора та котушки запалення. і неможуть усі чотири свічки в один момент перестати давати іскру... та дивимось далі:
маркування свічок щось типу W20EP- і ще якісь букви. точно не скажу бо свічки в машині, не можу точно подивитись. якщо не забуду то завтра уточню. та з впевненістю можу сказати що у маркуванні після числа "20" лише дві буковки і букви "R" точно немає. буковка "R" (або її відсутність) означає наявність резистора.
і щось я собі так міркую що ті свічки створювали в електричній мережі якісь електрозбурення що в певний момент глушили сигнал датчика холла, після чого комутатор просто відключався.
минулого тижня поставив старі запасні свічки і нормально з'їздив на них у карпати на вихідні. в сумі 320 км по трасі, з яких 100 км по горах вверх і вниз, серпантини. витратив 18л 95-бензину.
розхід 18л/320км = 5,6 л/100км. непоганий розхід як на старенькі свічки :)

chig, ви міняли свічки? якщо ні, то поміняйте на НЕ Denso і будь-ласка відпишіться про результат

ПАРТИЗАН 24.06.2012 23:40

назар ну ты и загнул. про електрозбурення на датчик холла.

кук 25.06.2012 07:47

Фантазии продолжаются... Масса автомобилей, в т.ч. Таврий, Жигулей и проч., ездит с БСЗ на ДХ и нет там никаких нареканий, а тут- просто до соплей. Не, коллега, так не бывает. В первичной цепи КЗ токи при коммутации намного выше, чем в хилой искре, длина проводов в общем жгуте тоже не маленькая, всяких наводок быть должно полно, однако же- работает! Да и насколько там изменится ТОК в цепи свечи, если напряжение- киловольты, и ток -мизерный?А провода ВВ безрезистивные вы тоже к источникам отнесете? Нет, помехи они дают, но только радиоприемнику,не всегда и не всякому.

Buzyan 25.06.2012 08:03

Цитата:

Сообщение от chig (Сообщение 1797722)
Перестраиваю из за того что когда теплеет то на газу появляется детонация гдето на скорости 100-110 и приходится подбирать зажигание чтоб не сильно ранее ну и для газа не позднее. Короче так методом подбора ищу копромис. Практически с самого начала трамплер выставлен максимально в +. Знак + прямо напротив болтика прикручивания трамплера.

На сток моторе на газу детонации быть не может.

кук 25.06.2012 08:07

Максимально в плюс? А как тогда шестерня привода-правильно,бегунок правильно?

nazar_ko 25.06.2012 09:28

Цитата:

Сообщение от ПАРТИЗАН (Сообщение 1801896)
назар ну ты и загнул. про електрозбурення на датчик холла.

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 1802009)
Фантазии продолжаются... Масса автомобилей, в т.ч. Таврий, Жигулей и проч., ездит с БСЗ на ДХ и нет там никаких нареканий, а тут- просто до соплей. Не, коллега, так не бывает. В первичной цепи КЗ токи при коммутации намного выше, чем в хилой искре, длина проводов в общем жгуте тоже не маленькая, всяких наводок быть должно полно, однако же- работает! Да и насколько там изменится ТОК в цепи свечи, если напряжение- киловольты, и ток -мизерный?А провода ВВ безрезистивные вы тоже к источникам отнесете? Нет, помехи они дают, но только радиоприемнику,не всегда и не всякому.

я не претендую на істину, а лише намагаюся знайти причину і логічне пояснення

кук 25.06.2012 10:46

Тоді логічно подумати- чого таке трапляеться не завжди і на ходу.Чому в інший час нема такого ефекту?

chig 25.06.2012 10:48

Цитата:

Сообщение от nazar_ko (Сообщение 1801795)
шість днів часу та 500 км пройденого шляху без жодного вищезгаданого випадку щоб машина заглохла дозволяє мені із упевненістю сказати що я вилікував проблему.
все почалось з того що я перечитав всю тему в черговий раз а раптом щось пропустив. і зауважив що у пана chig проблеми почалися після того як він поставив нові свічки Denso. цікаве співпадіння що і я перед тим купив ті ж самі свічки Denso. можна подумати до чого тут свічки адже це похідна після комутатора та котушки запалення. і неможуть усі чотири свічки в один момент перестати давати іскру... та дивимось далі:
маркування свічок щось типу W20EP- і ще якісь букви. точно не скажу бо свічки в машині, не можу точно подивитись. якщо не забуду то завтра уточню. та з впевненістю можу сказати що у маркуванні після числа "20" лише дві буковки і букви "R" точно немає. буковка "R" (або її відсутність) означає наявність резистора.
і щось я собі так міркую що ті свічки створювали в електричній мережі якісь електрозбурення що в певний момент глушили сигнал датчика холла, після чого комутатор просто відключався.
минулого тижня поставив старі запасні свічки і нормально з'їздив на них у карпати на вихідні. в сумі 320 км по трасі, з яких 100 км по горах вверх і вниз, серпантини. витратив 18л 95-бензину.
розхід 18л/320км = 5,6 л/100км. непоганий розхід як на старенькі свічки :)

chig, ви міняли свічки? якщо ні, то поміняйте на НЕ Denso і будь-ласка відпишіться про результат

Я ставил назад старые свечи машина также глохла. Сейчас где-то раз в 3-4 дня бывает заглохнет.

nazar_ko 25.06.2012 10:52

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 1802291)
Тоді логічно подумати- чого таке трапляеться не завжди і на ходу.Чому в інший час нема такого ефекту?

глохне і находу і на холостих, тобто завжди коли двигун працює. коли двигун не працює ефект відсутній (спасибо капитану очевидность).
а от чому періодичність ефекту хаотична - між двома випадками від 10 секунд до 2-х днів, неможу пояснити.
Цитата:

Сообщение от chig (Сообщение 1802295)
Я ставил назад старые свечи машина также глохла. Сейчас где-то раз в 3-4 дня бывает заглохнет.

тепер мені страшно, раптом свічки не причина і ми знову там де були.

chig 25.06.2012 10:55

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 1802029)
Максимально в плюс? А как тогда шестерня привода-правильно,бегунок правильно?

Бегунок и шестерня правильно, так как недавно вынимал шестерню привода и по книжке назад ставил то настройка зажигания осталась прежняя. У меня знак + как раз напротив шпильки на которую одевается трамплер и прикручивается. Если еще докрутить в + то становится выше холостой и в принципе как прием луче но на скорости 100-110 появляется звон. Да вобще то уже давненько подумываю про установку МПЗС, для газа думаю это супер.

chig 25.06.2012 10:57

Цитата:

Сообщение от nazar_ko (Сообщение 1802306)
глохне і находу і на холостих, тобто завжди коли двигун працює. коли двигун не працює ефект відсутній (спасибо капитану очевидность).
а от чому періодичність ефекту хаотична - між двома випадками від 10 секунд до 2-х днів, неможу пояснити.

тепер мені страшно, раптом свічки не причина і ми знову там де були.

Правда у меня старые свечи один в один как новые по маркировке.

chig 25.06.2012 10:57

может на днях попробую купить НЖК и поставить.

кук 25.06.2012 11:01

Не верю,что все 4- дохлые, а от одной не глохнет.

nazar_ko 25.06.2012 11:05

Цитата:

Сообщение от chig (Сообщение 1802315)
Правда у меня старые свечи один в один как новые по маркировке.

а це вже цікаво
Цитата:

Сообщение от chig (Сообщение 1802318)
может на днях попробую купить НЖК и поставить.

в мене старенькі БОШ, це так для інформації

Тамерлан 25.06.2012 11:16

Цитата:

Сообщение от chig (Сообщение 1797722)
Перестраиваю из за того что когда теплеет то на газу появляется детонация гдето на скорости 100-110............

http://noid.su/fu/condemns.png

ПАРТИЗАН 25.06.2012 19:22

назар а как насчет топ. бака.пробка наверно мертво прикручена?а связь с атмосферой?

nazar_ko 25.06.2012 19:30

Цитата:

Сообщение от ПАРТИЗАН (Сообщение 1803222)
назар а как насчет топ. бака.пробка наверно мертво прикручена?а связь с атмосферой?

по-перше проблема була і на газу. просто наразі їжджу на бензині.
по-друге машина не тупить і не захльобується від нестачі бензину, а просто комутатор перестає комутувати котушку запалення. це видно по стрілці тахометра, бо вона одразу падає на "0" навіть на ходу коли машина заглохла, але ще накатом їде і відповідно мотор крутиться на передачі і теоретично датчик холла подає імпульси.

кук 25.06.2012 19:46

А ви знаєте,звідки тахометр в вашій авті бере сигнал - з КЗ, з комутатора,чи з ДХ?

nazar_ko 25.06.2012 19:57

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 1803254)
А ви знаєте,звідки тахометр в вашій авті бере сигнал - з КЗ, з комутатора,чи з ДХ?

на тахометр окремо йде пара проводів які підключені паралельно на два контакти котушки запалення. експериментально якщо їх від'єднати то стрілка тахометра падає на "0"

кук 25.06.2012 20:04

О, ясно! Поскільки відсутність імпульсів з ДХ на протязі кількох секунд на коммутатор викликає його плавне відключення- значить і пропадання сигналу на тахометр, то тепер і думайте/шукапйте крайнього.

nazar_ko 25.06.2012 20:09

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 1803280)
О, ясно! Поскільки відсутність імпульсів з ДХ на протязі кількох секунд на коммутатор викликає його плавне відключення- значить і пропадання сигналу на тахометр, то тепер і думайте/шукапйте крайнього.

а ви думаєте чим ми тут займаємось? :)
ДХ міняли, трамбльор в зборі міняли, жгут проводів міняли, комутатор міняли, котушку запалення міняли, живлення напряму з АКБ давали, ВВ-провода міняли. А от свічки лише минулого тижня замінили - і помогло.
співпадіння?
почекаємо що chig скаже коли замінить свічки на НЕ Denso

кук 25.06.2012 20:16

Чим? А х/з...Якщо так впевнені,що треба ще й жгут... міняти, тоді:
- про це треба спочатку писати- поміняли,
- свічки ВСІ та раптом не здихають, не вірю,
- чекаємо новин.

ПАРТИЗАН 25.06.2012 20:18

назар. а если глохнет то и приборка тоже?

Текущее время: 21:19. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.