ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Двигатель (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Пара вопросов по КПП (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=27544)

Zazik-sens 13.01.2019 12:41

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3697791)
1- про то, что в КПП зубил лили вначале моторное, писал регулярно, начиная года с 2005-го, и про то, что потом перешли на трансмиссионное- тогда же и там же. И причину, точне, свою версию выкладывал, дословно:...мы все с утра были по чуть-чуть, поэтому наша техника до сих пор страдает такой точностью...(с) Автор, надеюсь, известен?
2- что общего у системы смазки мотора и типа масла в КПП?
3- о какой заглушке речь, где?

3- Заглушка на блоке со стороны коробки, а масло поменяли и там, и там - оно было гуще, чем требовалось.... 94 год все же

whitebeard 13.01.2019 12:44

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3697793)
На форумі багато всякої єресі написано, та і читати треба уважно- торг йшов, безпредметний, про можливість використання в КПП масел ГЛ-4 чи ГЛ-5 з точки зору дії на синхронізатори, і тільки, а не про текучість синтетики/півсинтетики. Тому читати треба не тільки очима.
В кінці кінців, є книга, яка йде з авто з заводу, там прописані типи та марки масел- кілька разів викладав фото цієї таблиці, чого не глянути?

Як хімік-технолог ПММ я розумію різницю між "гл" та в'язкістю мастила. Просто можливо невірно задав питання: Краще залити ТАД-17і іншого виробника, чи взагалі замінити мінералку на напівсинтетику 75/90?

Володимир 13.01.2019 13:16

Цитата:

Сообщение от whitebeard (Сообщение 3697789)
Щиро дякую за рекомендації. Наскількі я розумію 75/90 це напівсинтетика? А я на якомусь форумі читав, що напівсинтетика та синтетика негативно впливає на ЗАЗівську КПП та починає тікти зі всіх щілей(Розумію що тікти може із-за поганого ущільнення певних місць)? Чи це "бск"(бред сивої кобили)?

Нічого не тече, але обов"язково має бути ЖЛ-4, в жодному разі не лити ЖЛ-5, і перед покупкою почитати щоби було для КПП а не для гіпоїдних передач.
Цитата:

Сообщение от whitebeard (Сообщение 3697795)
Як хімік-технолог ПММ я розумію різницю між "гл" та в'язкістю мастила. Просто можливо невірно задав питання: Краще залити ТАД-17і іншого виробника, чи взагалі замінити мінералку на напівсинтетику 75/90?

Краще інше масло.

кук 13.01.2019 13:32

Цитата:

Сообщение от whitebeard (Сообщение 3697795)

Не технолог, але скажу таке, з власного багаторічного досвіду- в КПП Таврії нормально служать і ТАД і інші НОРМАЛЬНІ масла.
А ГЛ та вязкість ніяк не повязані, ГЛ-4 та ГЛ5 можуть мати одну в"язкість, але змащувати різні вузли- прості зубчаті та гіпоїдні передачі.

Хлопці, тема- терта-перетерта, ще пару постів і тема піде в кулуари.

Володимир 14.01.2019 09:32

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3697806)
Не технолог, але скажу таке, з власного багаторічного досвіду- в КПП Таврії нормально служать і ТАД і інші НОРМАЛЬНІ масла.
А ГЛ та вязкість ніяк не повязані, ГЛ-4 та ГЛ5 можуть мати одну в"язкість, але змащувати різні вузли- прості зубчаті та гіпоїдні передачі.

Хлопці, тема- терта-перетерта, ще пару постів і тема піде в кулуари.

З ЖЛ-5 наші синхронізатори не дружать, незалежно від в"язкості. Колись на славутофорумі вів статистику хто яке масло заливає, то хто лив ЖЛ-5, у всіх стандартна болячка таврокоробок. Я в своїй машині на пробігу до 20-ти тисяч 4 рази масло поміняв, перших два рази був ТАД, спочатку густий а потім рідкий, а потім масло, спочатку було 80в90 а потім 75в90. То з останнім краще.

кук 14.01.2019 09:48

А от виробник АЗМОЛ пише, шо ТАД-17и відноситься по класифікації АРІ до групи GL-5, і саме воно прописане в "Руководстве по эксплуатации...", а також таке написано:...Трансмиссионное масло ТАД 17 принадлежит к 5 группе (в классификации из пяти групп, принятой в СНГ) эксплуатационной классификации, которая имеет наивысшее эксплуатационные качества. Обозначение, согласно ГОСТ 17475.2-85, этого масла — ТМ-5-18, в котором зашифровано предназначение (трансмиссионное масло), группа (5), а также вязкость (18) масла...(с)
А група 5 і є забугорне GL-5 по АРІ.
Вже стільки товкли це масло і знов- говорили-балакали... Може, досить?

Володимир 14.01.2019 10:55

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3697942)
А от виробник АЗМОЛ пише, шо ТАД-17и відноситься по класифікації АРІ до групи GL-5, і саме воно прописане в "Руководстве по эксплуатации...", а також таке написано:...Трансмиссионное масло ТАД 17 принадлежит к 5 группе (в классификации из пяти групп, принятой в СНГ) эксплуатационной классификации, которая имеет наивысшее эксплуатационные качества. Обозначение, согласно ГОСТ 17475.2-85, этого масла — ТМ-5-18, в котором зашифровано предназначение (трансмиссионное масло), группа (5), а также вязкость (18) масла...(с)
А група 5 і є забугорне GL-5 по АРІ.
Вже стільки товкли це масло і знов- говорили-балакали... Може, досить?

Як не крути, але якщо взяти дві банки на яких написано ТАД-17и але різних виробників, то масло може бути різним навіть по густині.

З заводу в мою КПП було залито густе масло, і на першому ТО я при заміні залив також густий ТАД-17и, робота КПП не змінилась, стандартні болячки, 5-та при швидкості менше 80кмг виє, 1-у на швидкості більше 5 кмг не втикнеш, при переключенні на 2-гу хруст.

Потім я випадково замітив що ТАД-17и злитий з попередньої таврії рідкий в порівнянні з тим маслом що я залив, в попередню таврію я лив ТАД марки вамп і ніколи з КПП проблем не було. Пішов в магазин і з всіх масел ТАД вибрав те що рідке, після заміни всі болячки описані в попередньому абзаці пропали. Але в якийсь момент в жару в пробках в мене завила коробка на низьких передачах, то при наступному ТО я залив вже імпортне масло.

кук 14.01.2019 11:09

А може то вина не виробників, яких не так і багато у нас, а розливачів? Бодяжити всі вміють, тому приклад і "тосол", який геть не Тосол, бо він може бути тільки таким, і не інакшим? Хто, крім АЗМОЛА робив різні мастила на Україні, багато таких? А от виробників тари та лейб- навалом.
Тому я більше вірю каталогові заводу, хоч і старому трохи, та довідникам ще часів союзу, ніж тим лейбам.

soladko 14.01.2019 11:32

Владимир, плследний раз помню у вас было венол жл4 80в90? Просто вы пишете 75в90....меняли?

Володимир 14.01.2019 11:59

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3697954)
А може то вина не виробників, яких не так і багато у нас, а розливачів? Бодяжити всі вміють, тому приклад і "тосол", який геть не Тосол, бо він може бути тільки таким, і не інакшим? Хто, крім АЗМОЛА робив різні мастила на Україні, багато таких? А от виробників тари та лейб- навалом.
Тому я більше вірю каталогові заводу, хоч і старому трохи, та довідникам ще часів союзу, ніж тим лейбам.

На попередній таврії лив ТАД ВАМП, і Кременчуцького НПЗ, потімзалив ТАД якогось російського виробника то також появились приколи з коробкою, але я довго не їздив бо продав машину. На першому ТО міняв заводське на ТАД Кременчуцького НПЗ, але на етікетці було написано що воно підвищеної в"язкості.
Цитата:

Сообщение от soladko (Сообщение 3697960)
Владимир, плследний раз помню у вас было венол жл4 80в90? Просто вы пишете 75в90....меняли?

Я на ньопу проїздив два роки, і коли міняв масло в двигуні, то і поміняв в коробці на венол 75в90 жл-4, від тоді більше не міняю.

кук 14.01.2019 12:21

Ніяк не розумію терміна "підвищеной в"язкості". Якщо ТАД зроблено по ГОСТ 17475.2-85 або відповідному йому ДСТУ, де вказані клас в"язкості 85/90 та кінематична в"язкість не менше 17,5 мм.кв/с при 100 гр.С, то про яке підвищення мова? Що, підняли до 30 мм.кв/с, чи як? То це вже Нігрол буде.
Поки була можливість, брав і собі на Таврію, і іншим АЗМОЛ в фірмовому гамазині, ніяких проблем ні з КПП в мороз, ні з двигунами, у клієнтів не було ні разу.

Володимир 14.01.2019 12:49

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3697985)
Ніяк не розумію терміна "підвищеной в"язкості". Якщо ТАД зроблено по ГОСТ 17475.2-85 або відповідному йому ДСТУ, де вказані клас в"язкості 85/90 та кінематична в"язкість не менше 17,5 мм.кв/с при 100 гр.С, то про яке підвищення мова? Що, підняли до 30 мм.кв/с, чи як? То це вже Нігрол буде.
Поки була можливість, брав і собі на Таврію, і іншим АЗМОЛ в фірмовому гамазині, ніяких проблем ні з КПП в мороз, ні з двигунами, у клієнтів не було ні разу.

Я колись також так думав, але виявилось що я помилявся. Одне масло рідке як моторне 10в40 і коли калатаєш в банці то чуєш дзвінкий звук, а інше густе, в банці не дуже весело калатаєься.

Десь вдома має бути ще та каністра з етікеткою, то сфоткаю.

soladko 14.01.2019 17:10

А как ощущения от перехода на 75? Сильно ощущается изменения в переключении шумночти....расход может тоже другой?

кук 14.01.2019 17:34

А расход при чем? Прогрелось и поехало, там его же не ведро? И не Нигрол, однако. Только шум меняется, и то не сильно, это только у буржуев двухвальные КПП не шумят.

Володимир 14.01.2019 18:07

Цитата:

Сообщение от soladko (Сообщение 3698076)
А как ощущения от перехода на 75? Сильно ощущается изменения в переключении шумночти....расход может тоже другой?

Я міняв літом, то різниці різкої не відчув, але коробка працює тихо, передачі переключаються легко, 5-та не виє навіть при 50 кмг.

soladko 14.01.2019 18:07

Возможно влияет на короткие дистанции....

Black_sumy 17.01.2019 14:57

Добрый день. Есть пару вопросов, буду очень благодарен если кто даст ответ. Поехали:
1. Муфту 1й и 2й передачи ставить фаской вверх или вниз?
2. При сборке коробки забыл поставить упорную шайбу вверху шестерни 1й передачи, и сейчас все передачи которые включаются вверх недовключаются. При включении слышен треск и машина стоит на месте. Может быть изза нее такой эфект?

Володимир 17.01.2019 15:16

Цитата:

Сообщение от Black_sumy (Сообщение 3699130)
Добрый день. Есть пару вопросов, буду очень благодарен если кто даст ответ. Поехали:
1. Муфту 1й и 2й передачи ставить фаской вверх или вниз?
2. При сборке коробки забыл поставить упорную шайбу вверху шестерни 1й передачи, и сейчас все передачи которые включаются вверх недовключаются. При включении слышен треск и машина стоит на месте. Может быть изза нее такой эфект?

https://krutilvertel.com/image/data/...-4/img39-b.jpg
http://ok-t.ru/studopedia/baza6/1003...s/image330.jpg
http://autozaz.org.ua/css/images/tav...ge002_0049.jpg
https://images.ua.prom.st/508745429_...kpp_tavria.jpg

tavric 17.01.2019 18:48

муфта первой/второй передачи ставится фаской к 2 передаче. упорная шайба шестерни 1 передачи должна быть обязательно - без нее 1 передача недовключится, и как следствие - выпадут сухари. около 5 передачи есть еще одна похожая шайба - она чуть толще - их нельзя путать.

Black_sumy 17.01.2019 21:24

Цитата:

Сообщение от tavric (Сообщение 3699177)
муфта первой/второй передачи ставится фаской к 2 передаче. упорная шайба шестерни 1 передачи должна быть обязательно - без нее 1 передача недовключится, и как следствие - выпадут сухари. около 5 передачи есть еще одна похожая шайба - она чуть толще - их нельзя путать.

Спасибо.

Black_sumy 18.01.2019 16:21

В сообщении 1893 на картинке №63 упорные шайбы под № 8 и 12 какой толщины ???

romuald 07.03.2019 09:52

Перебрали КПП. Масло заливать ТАД-17..?..или порекомендуете чтщ-то другое?

кук 07.03.2019 10:02

Цитата:

Сообщение от romuald (Сообщение 3706701)

Побойтесь бога, щас начнется! Есть раздел Расходники, ищите там, ну столько про масло, жуть- всего 77 страниц.

soladko 07.03.2019 10:32

Залейте венол 75в90 gl4. Не спрашивайте почему. Залейте и радуйтесь. Я серьезно

Storag 18.03.2019 13:16

Цитата:

Сообщение от romuald (Сообщение 3706701)

ТАД-17А, если найдеш. Потому что самое распространенное ТАД-17И немного не то, оно GL5, а для синхронизаторов, шоб не изнашивались быстро, нужно GL4...

Текущее время: 13:02. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.