![]() |
Таврія сьогодні поїхала з новим власником до Мелітополя.
|
Після того як на Славуті поміняв розширювальний бачок почав десь спереду підтікати тосол. Подивлюся - неначе все сухо. Позавчора знизу заглянув - абсолютно все сухо. Але виявилося що капає із з-під хомута на шлангу що йде після крана на пічку. І так цікаво капає що по шлангочкам та ще десь там усе попадає точняк у лижу. Потім по лижі тече вперед і через отвір капає вже на землю. Дивна таки штука лижа у таврославутах. Що не впаде під капотом - обов"язково у лижу потрапить. Підтягнув хомут - все норма. По факту поміняв кран пічки який був насмерть заклинивший, і трос регулювальний який заіржавів повністю. Тепер усе працює належним чином.
Ще прогорів глушак. Думаю поміняю. Поїхав до нас на автобазарь - бариги остаточно знахабніли. За Босалівський глушак правлять 800 грн. На моє слушне зауваження що вони трохи перебирають з ціною один продаван мені каже що деталі.зп.уа відбивають у людей бажання ходити на базарь. Таки так, із 30% різницею у ціні на глушак на таврославуту нехай самі у себе купують. Виникло запитання. На Славути на движку 1.3 піддон картера залізний штампований. Можна його замінити на алюмінієвий із ребрами, такий як на таврі моїй з движкою 1.2 стояв? |
Цитата:
|
Навіщо? Перше це те що з алюмінієвим піддоном краще охолоджується масло. А ще ребра на ньому є, які додатково цьому сприяють. Може я й не правий.
Друге це те, що навколо стику піддона із блоком усе в маслі. Я попідтягував гвинти які міг дістати. На Таврі у мене такого не було. Було чисто і сухо. |
Цитата:
Цитата:
|
Нормальний та нормально нанесений герметик не тече, навіть у буржуїв не тече.
|
Цитата:
Скільки там тієї зими і яка вона? У нас було 15 градусів тепла взимку. А от влітку коли +35 думаю движку краже коли масло охолоджується додатково. Читав десь якусь брехню що залізні піддони ставили в до- і післякорейську епоху. Але тут я не зовсім впевнений. Якось не придивлявся є там прокладка чи немає. Движок у 100% заводському стані. Якщо немає то не дивно що у всіх тече. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
+1 за прокладку и железный поддон, сам на своей прокладку ставил. Да и насколько там то масло летом охлаждается, на пару градусов от силы? Особенно учитывая раскалённый асфальт.
Зато если не дай Зевс ударите - железный погнётся и поедете дальше, а алюминиевый треснет и станете на дороге искать новый поддон. |
Цитата:
|
Добре, переконали. За нагоди поставлю прокладку і залишу рідний піддон.
|
Дістала ліва шарова своїм рипінням тому зробив їй ін"єкцію масла під пильник.
Стало тихо. Цікаво скільки вона ще проходить? Шкода викидати бо вона ще рідна заводська. |
Зняти опору та пильник, вимити, обтиснути, змастити, натягти пильник та кататись.
|
Приїхали запчастини з деталі.зп.уа.
Виходить вже вчора встановив новий глушак і трубу випускну від Босал. Ну і гумові підвіски три штуки для красоти поставив нові. Стало все дуже добре, як там і було. Тільки труба випускна якось вправо стирчала. Вигнув трохи її вліво щоб стала по центру вирізу у бампері. Працює тепер Славутка ну прям дуже тихо. Аж незвично. Пороздивлявся ще - резонатору скоро теж будуть пасочки. Але нехай поки що живе. Ще поміняв підвіски полки багажника. Бо обидві старі місяць назад в один момент порвалися і полка піднімалася на приколхожених мотузках. |
Цитата:
|
Так і є, система випуску стокова, каталізатор у наявності.
Хоча Таврія моя із польським резонатором і моторсічовським глушником прикольно так не гучно бубніла вихлопом. А у Славутки зараз тільки зпереду шум движка чути, а ззаду - бензонасос. |
Переставив на Славуту китайську приблуду із вольтметром і двома портами USB. Отвір де мав би бути підсос стан у нагоді.
http://i.piccy.info/i9/8e7c10fddf402..._24_49_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-08-29-07...40x180-r/i.gif Ще треба щось робити із фарами бо у порівнянні із Тавроном світло шлак, хоча стоять лампи Philips Premium. Придивився - рефлектори у фарах якісь мутні, неначе матові. Чи брудні, чи якість така гівняна... На тавроні точно чешки були, світили прекрасно. |
Цитата:
http://vlad5229.narod.ru/forum2/256.jpg Цитата:
|
Цитата:
|
Так скло неначе нормальне, прозоре. Самі рефлектори матові. На таврі було видно що на рефлекторах ледь помітний шар пилу.
А на славуті ліва фара так взагалі ніякої галки не дає. зпереду дивися - неначе світять як належить на ближньому. Я вже думав про те що фари могли поміняти. Продали оригінали а на заміну купили самий дешман. Хоча який сенс? Протитуманки приліпили, тонування зробили, зимову гуму прикупили а на фарах вирішили грошей 3,5 копійки заробити. Не хочеться, а доведеться скло з фар знимати і дивитися що там... |
Спочатку краще промити водов з чимось миючим неагресивним, висушити.
|
Вчора доламалася ручка відкривання капота. Вона обламалася ще у жовтні коли Славуту забирав. Трос заіржавів. Тоді капот відкрив, трос змастив, туго відкривалося але відкривалося. Капот відкривав через отвір для лівої рульової тяги. Піддомкратив зліва, зняв колесо і через отвір видно замок, до якого можна дотягнутися металевим прутом із загнутим кінцем.
Сьогодні процедуру треба повторити і поміняти трос. |
Трос капотний поміняв, перед цим промастив його маслом. Розмір підійшов ідеально.
Вперше заміряв витрату пального. На 10,5 л БРСМівського 92-го проїхав 137 км. Це від моменту коли почала мигати лампа резерву до моменту коли вона знову почала мигати. Вийшла підозріла цифра 7.66 л/100 км. |
Цитата:
|
А як змінюється витрата з похолоданнями?
замовив на деталях вітровички на двері і Бошівську 53 см щітку двірника. Ставив таку на Тавру. Ну дуже сильно вона мені сподобалася. |
Текущее время: 12:06. Часовой пояс GMT +3. |
Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.