ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   Курилка (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Дія - країна в смартфоні (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=104227)

GAS 16.04.2020 11:13

Дія - країна в смартфоні

Странно, что на автомобильном форуме до сих пор не обсуждаются "Права в смартфоне". А щас ещё и паспорта подтянутся... Короче, тема достойна обсуждения на ГФ ;-)

Моё мнение: пока не очень обкатано - рановато ставить. Возможны (теоретически) какие-либо злоупотребления со стороны мусоров недобросовестных полицейских... Пока случаев не было, но ыксперды-блогеры говорят...

А вы что думаете?

Андрей Олегович 16.04.2020 12:02

Старые права туда не попадают.
С паспортами, думаю, будет та же история - только ИД-карткы.

По поводу злоупотребления - я знаю только один случай со стороны водителя.
Вроде бы уже писал.
Нарушение по лишенческой статье, но права у него не забрали при оформлении протокола, так как он сказал, что они дома: "то, что вы их не можете изъять из моего смортфона, - это ваши проблемы".

dj_doom 16.04.2020 12:16

Пробовал пользоваться с самого запуска бета-теста.. Посмотрел, погонял, удалил..
Основные причины удаления были:
1. Проблему отсутствия прав\фотографий и т.п. предлагается решать самым дубовым методом - "иди получай новые права" со всеми вытекающими расходами как денег так и времени (у меня права от 30.12.2014 и много таких у кого достаточно свежие, поэтому их "все права после НН-ого года стопудова в базе" - ложь)
2. Приложение дырявое как по реализации так и в плане секьюрности. Про это достаточно было написано, у кого есть желание может найти соответствующие исследования, гугл в помощь.

Ну а теперь добавилась причина нумбер 3 - это новации по поводу попыток контроля всего и вся через приложения от жижитализаторов.

Все вышенаписанное - мои личное имхо. Никому не навязываю, лишь описал свой выбор.

Андрей Олегович 16.04.2020 12:18

пфф.
Вы так говорите, будто бы без Дии Вас тотально не контролируют.

GAS 16.04.2020 12:43

Цитата:

Сообщение от Андрей Олегович (Сообщение 3783030)

По поводу злоупотребления - я знаю только один случай со стороны водителя.
Вроде бы уже писал.
Нарушение по лишенческой статье, но права у него не забрали при оформлении протокола, так как он сказал, что они дома: "то, что вы их не можете изъять из моего смортфона, - это ваши проблемы".

Вроде бы у мусоров есть там галочка типа "сделать права недействительными". Не уверен, бо нигде такого не читал, видел на тытрубе в блоге одного типа адвоката.

_basil_ 16.04.2020 12:52

Уже пейсал где-то оффтопом...

"Права" ЕМНИП 1994 года, ламинированная бумажка. При прохождении верификации на сайте указал ТСЦ вместо Центра ДАЙ.
Из ТСЦ пришло "отсутствие фотографии, приходите, сфоткаем", а в приложении появилась электронная версия прав с фоткой с биометрики загранпаспорта, полученного полтора года назад.
Фоткаться не ходил.
Полугодовой ТП появился сразу после авторизации через BankID.
Гемор с рутом на телефоне...
ЗЫ.
По этим "правам" селился в гостиницу без проблем

AndrewD 16.04.2020 13:02

Мне написало, типа, показывает права, которые выданы то ли после 13го, то ли после 14го. Если раньше - иди гуляй.

vadozz 16.04.2020 13:05

Я установил, на главной викинуло аккаунт Андрея Олеговича обернутого в российский флаг, удалил нафиг сразу

_basil_ 16.04.2020 13:07

ну мне тож так писало. И отправило на верификацию. Я внёс данные. Кстати, они там были уже, только номер исправил с пятизначного на шестизначный путём добавления нуля спереди.
В смарте таки пятизначный номер...

AndrewD 16.04.2020 13:10

Хз, мне написало "досвидания, нехер шастать" (это уже после верификации). Я снёс и не парился . Если оно кривое, тотнафиг оно надо

Андрей Олегович 16.04.2020 13:16

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3783038)

"Права" ЕМНИП 1994 года, ламинированная бумажка. При прохождении верификации на сайте указал ТСЦ вместо Центра ДАЙ.
Из ТСЦ пришло "отсутствие фотографии, приходите, сфоткаем", а в приложении появилась электронная версия прав с фоткой с биометрики загранпаспорта, полученного полтора года назад.
Фоткаться не ходил.
ЗЫ.

А фотку из загранпаспорта как оно подтянуло? Вы загранпаспорт туда внесли?

кук 16.04.2020 13:16

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3783038)

Фоткаться не ходил.
ЗЫ.

И что, не потребовали медсправку???

GAS 16.04.2020 13:18

Цитата:

Сообщение от AndrewD (Сообщение 3783039)
Мне написало, типа, показывает права, которые выданы то ли после 13го, то ли после 14го. Если раньше - иди гуляй.

- можно попробовать верифицировать (отправить им данные) - у некоторых прокатывает, некоторых посылают;
- если есть биометр или айди паспорт - фотку подтянет оттуда
- до карантина существовал лайфхак: с правами до 2013 года подойти в СЦ и сделать ВУ для выезда за границу - тогда старые права появлялись в Дии

GAS 16.04.2020 13:20

Цитата:

Сообщение от Андрей Олегович (Сообщение 3783046)

Реестр электронный у них один - у ВУ после 2013, айди-паспорта и биометра. Вносить самостоятельно туда ничего нельзя - всё автоматом подтягивается.

_basil_ 16.04.2020 13:21

Цитата:

Сообщение от Андрей Олегович (Сообщение 3783046)

Нед. Оно само...©

Rambo 16.04.2020 14:55

пп.2 і 3.
Взагалі, додаток дуже сильно хоче за мною слідкувати (що не подобається) і для того, щоб завантажити документи, йому треба онлайн інтернет. А уявіть ситуацію, коли вас зупинили з вимогою показати документи десь в Іванківському чи Макарівському районі, де навіть мобільного зв'язку нема. Не те, що інтернету. І до дупи там та "дія". Там ти - "людина без документів".

Андрей Олегович 16.04.2020 15:01

Цитата:

Сообщение от Rambo (Сообщение 3783075)
А уявіть ситуацію, коли вас зупинили з вимогою показати документи десь в Іванківському чи Макарівському районі, де навіть мобільного зв'язку нема. Не те, що інтернету. І до дупи там та "дія". Там ти - "людина без документів".

Вы несете хуйню.

Rambo 16.04.2020 18:07

Цитата:

Сообщение от Андрей Олегович (Сообщение 3783079)
Вы несете хуйню.

Я її постійно з кишені не виймаю.

Але в даному випадку - обгрунтуйте.

vics13 16.04.2020 20:20

Та ну нафіг! Спочатку якась країна в смартфоні а потім чіп вживлять.

Андрей Олегович 16.04.2020 21:01

Цитата:

Сообщение от Rambo (Сообщение 3783097)
Я її постійно з кишені не виймаю.

Але в даному випадку - обгрунтуйте.

оффлайн

_basil_ 16.04.2020 21:08

Цитата:

пп.2 і 3.
Взагалі, додаток дуже сильно хоче за мною слідкувати (що не подобається) і для того, щоб завантажити документи, йому треба онлайн інтернет. А уявіть ситуацію, коли вас зупинили з вимогою показати документи десь в Іванківському чи Макарівському районі, де навіть мобільного зв'язку нема. Не те, що інтернету. І до дупи там та "дія". Там ти - "людина без документів".

Цитата:

Сейчас, чтобы сгенерировать QR-код для проверки удостоверения полицией, на телефоне должен быть Интернет. Документы доступны и офлайн, но QR-код в таком случае не подтягивается. Но в пресс-службе "Дії" говорят, что полицейские всегда могут "по номеру водительского удостоверения или техпаспорта проверить его в реестре".

Знайшов тут, власне, про це ще на початку впровадження говорили

Sarafan 18.04.2020 17:07

Поставил себе Дию. Езжу по чужому ТП, поэтому его естественно не было ))) а вот отсутствие вод.прав оказалось сюрпризом. Ну ниче, сделал заявку на включение в базу, а фото подтянулось автоматически с загран.паспорта.
Нормальная тема ящетаю. Но пользоваться в дороге еще не приходилось, с ментами дела не имел.

Саныч 18.04.2020 18:13

У мну уже и паспорта подтянулись, но пользоваться тож нигде не приходилось. А так доки на тачку жене отдал, удобно не париться отдал-забрал, а раньше часто без доков ездил бо забывал.

Hacker 19.04.2020 03:55

хз, права 2009
ваще ниче не делал
все само появилось

redpas 19.04.2020 07:09

Цитата:

Сообщение от Hacker (Сообщение 3783472)
хз, права 2009
ваще ниче не делал
все само появилось

зато что я только не делал- не отображаются.
прога видит мои права, номер, где когда и кем выданы, но требуется верификация. отправляет в кабинет водителя, где заполняю форму, фотографирую права, отправляю, и через две недели получаю ответ:
ваша заявка відхилена. причина: прікріплені фото не відображаються.
я конечно понимаю, что айфон использует по умолчанию какой-то свой формат фото. но это не повод лезть в настройки, и уж тем более что-то там менять. ведь этот формат не понимает только Дия (говно корявое).

При этом, на заднем плане я вижу свои права в приложении с фото из загранпаспорта. Но открыть документ эта шняга не даёт. Требует верификацию.

_basil_ 19.04.2020 08:33

Цитата:

Сообщение от redpas (Сообщение 3783479)

При этом, на заднем плане я вижу свои права в приложении с фото из загранпаспорта. Но открыть документ эта шняга не даёт. Требует верификацию.

У меня тож так отображалось до верификации

garikttt 19.04.2020 10:31

В Личном кабинете все ОК. Только фотку подтянуло после корректировки. А вот чтобы это все в смартфон загнать - там у ДИИ такие требования к смарту, что мне нада новый покупать... и 4д карту. У нас, если чо, то просто мобильный инет мало где доступен. В городе 3д местами. За городом в не маленьких селах местами мобильная связь присутствует по принципу "на том вон бугорке лицом к коровнику если стать".

Rambo 20.04.2020 09:36

Спробував ще раз завантажити - відображає тільки техпаспорт авто. Нічого нового не підтягнулося і не з'явилося. Користі від програми - як від теперішньої влади. А з урахуванням того, що програма ще буде і шпигувати - користь йде в знак мінус.

AndrewK 20.04.2020 09:41

До речі так, а яку користь ви очікуєте від того віджета? Так важко права-техпаспорт з собою носити?

Rambo 20.04.2020 10:07

Не важко. Але, разів три за життя забував документи на те ж авто вдома. От на такий випадок. Зупинили - швидко поставив прогу, підтягнулося - показав. Але, раз там нічого нема...

_basil_ 20.04.2020 10:26

Цитата:

Сообщение от Rambo (Сообщение 3783619)
А з урахуванням того, що програма ще буде і шпигувати - користь йде в знак мінус.

Я, звісно, не дуже розумію, як працюють системи стеження на телефонах, але програми, що ставляться через маркет, начеб-то, чесно кажуть про дозволи, які їм необхідно надати для роботи. І у вкладці про дозволи додатку "ДіЯ" написано, що програма не вимагає додаткових дозволів. Тобто, ані геолокації, ані камери, ані мікрофону прозі не потрібно. То як вона шпигуватиме?

Rambo 20.04.2020 11:52

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3783627)
То як вона шпигуватиме?

Про використання програмою якихось ресурсів можна написати. Можна не написати.

GAS 20.04.2020 12:05

Цитата:

Сообщение от Rambo (Сообщение 3783641)
Про використання програмою якихось ресурсів можна написати. Можна не написати.

Нельзя, Гугл тогда удалит прогу из Плеймаркета. Бывали случаи.

_basil_ 20.04.2020 14:43

Наскільки я розумію, для отримання доступу треба отримати дозвіл. Дозволи не запитуються. Прога не працює без додаткового бубна з тамбурином на рутованому апараті.

Мені здається, що параноїти з цього приводу завчасно.
Хоча, може мені так тільки здається.
:shit:

OL_75 20.04.2020 15:00

Цитата:

....
Взагалі, додаток дуже сильно хоче за мною слідкувати (що не подобається) і....в".

Це як, вимагає багато прав, чи щось інше?

Rambo 20.04.2020 15:25

Цитата:

Сообщение от OL_75 (Сообщение 3783660)
Це як, вимагає багато прав, чи щось інше?

Відносно прав - не знаю. Потрібно аналізувати трафік. А от про використання ВСІЄЇ доступної йому на телефоні інформації - попереджає при встановлення.

OL_75 20.04.2020 16:45

зрозуміло

_basil_ 20.04.2020 17:06

Цитата:

Сообщение от Rambo (Сообщение 3783661)
Відносно прав - не знаю. Потрібно аналізувати трафік. А от про використання ВСІЄЇ доступної йому на телефоні інформації - попереджає при встановлення.

Наскільки пам'ятаю, не "всієї інформації", а "всіх додатків". Гадаю, для відстеження "рутованості" телефону.
ІМНО, звісно.

OL_75 20.04.2020 17:33

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3783671)
Наскільки пам'ятаю, не "всієї інформації", а "всіх додатків". Гадаю, для відстеження "рутованості" телефону.
ІМНО, звісно.

А нафіга відстежувати рутованість?

_basil_ 20.04.2020 17:44

Цитата:

Сообщение от OL_75 (Сообщение 3783673)
А нафіга відстежувати рутованість?

На рутованих телефонах не запускається. Вірніше, запускається, пише щось типу "За для Вашої безпеки, на рутованих системах додаток не працює" з кнопком "ОК", жмеш ОК, додаток закривається.

кук 20.04.2020 17:58

Если есть уверенность не забыть мабилу, но есть опасность забыть ВУ, не проще их к мабиле скотчем пристегнуть?

_basil_ 20.04.2020 18:10

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3783682)
Если есть уверенность не забыть мабилу, но есть опасность забыть ВУ, не проще их к мабиле скотчем пристегнуть?

На мою думку, це з тієї серії, що й NFC - картку можна взагалі під бампер телефону вкорячити, і не заморочуватись. Але ж нафіга-то роблять... Як на мене - це ще один ступінь свободи. Не треба думати, чи є у тебе сьогодні в кармані якесь посвідчення, щоб отримати поштове відправлення, оселитись в готелі, сісти за руль авто колеги (мало які причини для цього можуть бути).
Обіцяють ще взагалі всі внутрішньодержавні переміщення - потяг, літак - зробити доступними через "Дію".
Звісно, було б краще, аби взагалі нікому нічого не було потреби надавати для ідентифікації своєї особи, але, чомусь мені здається, що на разі весь світ суне в протилежному напрямку.

AndrewD 20.04.2020 18:26

А допилить ее до адекватного уровня не планируют?

OL_75 20.04.2020 18:28

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=976919&st=640

Много полезной технической информации о приложении

hermit 20.04.2020 20:54

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3783674)
На рутованих телефонах не запускається. Вірніше, запускається, пише щось типу "За для Вашої безпеки, на рутованих системах додаток не працює" з кнопком "ОК", жмеш ОК, додаток закривається.

Працює й на рутованих. Magisk допомагає:yes:
Ставив собі на рутований телефон, apk-файл скачав у товариша, поставив галучку в розділі magisk hide і все запрацювало. Подивився, користі для себе не знайшов, зніс.

_basil_ 20.04.2020 21:07

Цитата:

Сообщение от hermit (Сообщение 3783711)
Працює й на рутованих. Magisk допомагає:yes:
Ставив собі на рутований телефон, apk-файл скачав у товариша, поставив галучку в розділі magisk hide і все запрацювало. Подивився, користі для себе не знайшов, зніс.

Magisk ВЖЕ не допомагає. Онлу перезбірка. Або патч LuckyPatcher.

PavelZT 20.04.2020 21:17

Установил и снес. Ничего не подтянуло. Ни ВУ ни заграна. Хотя через кабинет водителя отправил сканы ВУ и пришел ответ что все ОК.
Вывод кривое оно, как и все в нашем государстве.

AndrewK 21.04.2020 03:04

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3783684)
На мою думку, це з тієї серії, що й NFC - картку можна взагалі під бампер телефону вкорячити, і не заморочуватись. Але ж нафіга-то роблять... Як на мене - це ще один ступінь свободи. Не треба думати, чи є у тебе сьогодні в кармані якесь посвідчення, щоб отримати поштове відправлення, оселитись в готелі, сісти за руль авто колеги (мало які причини для цього можуть бути).
Обіцяють ще взагалі всі внутрішньодержавні переміщення - потяг, літак - зробити доступними через "Дію".
Звісно, було б краще, аби взагалі нікому нічого не було потреби надавати для ідентифікації своєї особи, але, чомусь мені здається, що на разі весь світ суне в протилежному напрямку.

Ну мені і відсутність тих же документів абсолютно не заваджає сісти за руль чи вчинити інші дії.

кук 21.04.2020 08:49

Скоро в загривок будуть зашивати гудзика, і тільки. Як для котів та собак.

_basil_ 21.04.2020 10:31

Цитата:

Сообщение от AndrewK (Сообщение 3783759)
Ну мені і відсутність тих же документів абсолютно не заваджає сісти за руль чи вчинити інші дії.

Може, Вам і відсутність грошей не заважає брати товар в магазині?
;)

AndrewK 21.04.2020 12:46

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3783792)
Може, Вам і відсутність грошей не заважає брати товар в магазині?
;)

Ну ви ще скажіть, що "у них негрів лінчують":D
Фразу "причина зупинки" знаєте?
Наїздив не одну сотню кілометрів за кермом без документів взагалі в т.ч. за кордоном. Від цього ніхто не помер.
Юридично кажучи допоки водій їде рівно і правильно його рухати з тупими питаннями заборонено.

AndrewD 21.04.2020 12:55

Обожаю тех, кто хвастается нарушениями ))))

AndrewK 21.04.2020 13:28

Не люблю тих, хто з доками в зубах біжить на задніх лапках до копа по першому свистку.
Невже так важко зрозуміти що це ускладнює життя всім іншим?

Андрей Олегович 21.04.2020 13:36

Не понимаю, какое отношение то, что кто-то бегает, а кто-то не бегает, имеет к Вашим нарушениям.

AndrewK 21.04.2020 15:36

Цитата:

Сообщение от Андрей Олегович (Сообщение 3783836)
Не понимаю, какое отношение то, что кто-то бегает, а кто-то не бегает, имеет к Вашим нарушениям.

Я порушивo_O?
Що?
Докази є? Ну і причина зупинки звісно;-)
П.С. Всякі плани "мак","в 20010му подібна машина була в розшуку" відразу йдуть на...

AndrewD 21.04.2020 15:57

Почитайте ПДД и не задавайте тупых вопросов. Езда без доков есть нарушение.

AndrewK 22.04.2020 09:09

Вони у мене є. А от причини зупинки немає.
І це абсолютно не підстава тягнути собі на телефон якуюсь мутну апцікацію.

кук 22.04.2020 09:19

...Юридично кажучи допоки водій їде рівно і правильно його рухати з тупими питаннями заборонено...(с) точно так же нема юридичної управи на поліцая, який порушив і Закон про поліцію, ст.35, та і всі інші документи і зупинив вас для "а ну дихніть" або "перевірки документів".

AndrewD 22.04.2020 09:48

Логика понятна. Если копов рядом нет, то и поворотники можно не включать. Копов нет, остановить некому, нарушения нет. Логично, чо )))

кук 22.04.2020 10:16

Ничего подобного, и логика не вездеход, не везде подходит. Но просто остановка- вне логики.

AndrewD 22.04.2020 10:24

А отсутствие документов?

GAS 22.04.2020 11:36

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3783931)
точно так же нема юридичної управи на поліцая, який порушив і Закон про поліцію, ст.35, та і всі інші документи і зупинив вас для "а ну дихніть" або "перевірки документів".

Управа есть.
1) Звоните 102 и жалуетесь на беспричинную остановку (обязаны выслать группу мониторинга).
2) Пишете жалобу на беспричинную остановку - полицейского должны за это дрюкнуть.

Другое дело, что сделает это 0,01% из остановленных

AndrewK 22.04.2020 12:00

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3783931)
...Юридично кажучи допоки водій їде рівно і правильно його рухати з тупими питаннями заборонено...(с) точно так же нема юридичної управи на поліцая, який порушив і Закон про поліцію, ст.35, та і всі інші документи і зупинив вас для "а ну дихніть" або "перевірки документів".

Управа елементарна. Цікавимось законною причиною зупинки. За її відсутності робимо дзвінок на гарячу лінію. Незаконні вимоги виконувати не зоов'язаний. Просто так пред'являти нічого не збираюсь

кук 22.04.2020 12:05

І часто таке буває? ГЛ або чекати треба півгодини, або скажуть шось незрозуміле. В неті повно ситуацій, коли з ГЛ толку стільки, як і з АП, Препиздента, ВРУ, МВС
Перечитайте "Включить дурочку" М.Жванецького.

AndrewK 22.04.2020 12:15

От і включаю. Більше ніж на 5-10хв. навіть копа-недоучки не вистачить. А адекватний в такий срач навіть не полізе

кук 22.04.2020 13:39

Ситуація місячної давнини- зупиняє товсте червонопике тіло, питаю про причину зупинки.
- бла-бла, треба бліжній свєт включити!
- для чого, коли в авто ДХО?
- а якось воно слабенько світе!
- до кого претензії, коли це штатний режим?
- бла-бла, щастлівой дарогі!
І все. Кому і за шо катати чоломбитну?
Два тижні тому:
- а шо ви пили, а чого у вас ліцо таке красне?
- бо цілий день на вулиці, на сонці. А у вас чого червоне?
Тіло повернулось і пішло...

Саныч 22.04.2020 16:29

а тем временем уже и паспорта запустили для всех.
ток прописки в них нет, так бамажку и тягать.

_basil_ 22.04.2020 17:23

Цитата:

Сообщение от Саныч (Сообщение 3783985)
а тем временем уже и паспорта запустили для всех.
ток прописки в них нет, так бамажку и тягать.

Таки да. Появился загран. Вопрос в актуальности его в данном приложении - ИМХО - только для тех, у кого ВУ нету.
Как, собсно, и внутреннего паспорта. Если есть общая база, нафига три идентификатора личности в одном кармане? Разве что получить данные с QR разных доков смогут разные службы...

AndrewD 22.04.2020 17:24

Прям проблема.
- покажіть посвідчення і техпаспорт.
- на.
- (пробивает по базе)дякую, щасливої дороги.

Не, може кого прёт по полчаса дискутировать с копами, тому, да, интересно. Я показал и поехал дальше.

кук 22.04.2020 17:37

Цитата:

Сообщение от AndrewD (Сообщение 3783991)
Прям проблема.
- покажіть посвідчення і техпаспорт.
- на.
- (пробивает по базе)дякую, щасливої дороги.

Не, може кого прёт по полчаса дискутировать с копами, тому, да, интересно. Я показал и поехал дальше.

І то правда- кому охота зв'язуватись з крутими?:yahoo:
AndrewK, відповідь і вам: https://www.facenews.ua/video/2020/322316/
Шо виходить? А виходить те, шо вони козли, якшо вже такі поради дають.:yes:

AndrewK 22.04.2020 17:38

Показати чи предметно дискутувати займає однаково часу. Нє, ну хто веде себе на грані фолу ловлячи хайп і знімаючи відос для каналу, то там реально і в пів години можна не вкластись.
А так:
- Покажіть права і техпаспорт
- Причина зупинки?
- бульбуль
- Це не причина.
- Бульбуль
- І це також
- Щасливої дороги

кук 22.04.2020 17:41

AndrewK, а ваша Галя балувана, гонведи вас довели до такого...

hermit 24.04.2020 07:31

Паспорт у смартфоні від зеленського. У чому підступ?
https://m.youtube.com/watch?v=p3MIjz...c&index=2&t=0s

_basil_ 24.04.2020 09:01

Дивився вчора, походу, це саме по телеку.
Не можу сказати, що проблем нема, бо не настільки компетентний, але...
В передачі пов'язали два окремих додаки - "ДіЯ" і "Дій вдома", здається. І заявили, що "ДіЯ" стежить. Хоча, наскільки зрозумів, не стежить ніхто, а "Дій вдома" просто робить фотку з геотегом. Гадаю, таких фоток з геотегами неміряно по всяких соцмережах і файлообмінниках.
Про те, що "ДіЯ" при запуску валить на гугл (8.8.8.8 і 8.8.4.4) - це взагалі аццький пестець. Хай би поміняли у себе адреси ДНС-серверів, валило б в іншому напрямку. Ну за Амазон хз. Вродь пояснили для чого, а наскільки це добре/погано, безпечно/небезпечно - хз. З урахуванням 2к шифрування. Зараз в хмари Амазона/Мікрософта/Гугла etc стільки всякої інфи з різних країн валиться... Підозрюю, що всі мої особисті дані мій роботодавець тримає в одній з цих хмар.

Просто особисто мені таки дійсно незрозуміло, набуя впихати в додаток ВСІ документи, якщо для ідентифікації особи достатньо будь-якого з них, а вся решта даних може бути отримана з однієї й тієї ж бази.
Крч, мене не "запараноїли"

GAS 24.04.2020 23:07

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3784203)
Просто особисто мені таки дійсно незрозуміло, набуя впихати в додаток ВСІ документи, якщо для ідентифікації особи достатньо будь-якого з них, а вся решта даних може бути отримана з однієї й тієї ж бази.

Потому что у кого-то может быть только один из этих документов - остальные старого образца.

_basil_ 24.04.2020 23:13

Ну та, в принципі, так і думав. Але, як мені здається, можна б дати вибір, які документи тягти в додаток, або встановити пріорітет - ВУ, ID, Загран. Чесно не розумію взагалі, що дає загран в разі наявності ВУ та/або ID.

AndrewK 25.04.2020 08:59

Короче так. Поствавив я по приколу цю фуйню. Нема ніфуя окрім техпаспорта на хюндай від 2015.
Закордонний біометрика минулорічна - йух
Техпаспорт сеат від 2009 - йух
Права ламінат і паспорт - ну кагбе і не чекав.
Як і очікувалось - саморобка повна йухня і займатись переписками з рукожопами мені відверто впадло (і не планував)

Sarafan 25.04.2020 14:19

Вчера обновилась прога и автоматически подтянулся биометрический загранпаспорт. Всё супер )))

Правда я ХЗ шо оно мне конкретное дает...

redpas 25.04.2020 14:48

Загранпаспорт на самом деле очень важная ботва в приложении. Потому что в Украине этот документ не является удостоверением личности. А за границей приложение можно только к жопе приложить. По этому это очень важно. Не всякое государство может потратить бюджетные деньги на заведомо бесполезную хуйню. Бесполезнее только туалетная бумага в приложении.

_basil_ 25.04.2020 15:25

Цитата:

Сообщение от redpas (Сообщение 3784404)
Загранпаспорт на самом деле очень важная ботва в приложении. Потому что в Украине этот документ не является удостоверением личности. А за границей приложение можно только к жопе приложить. По этому это очень важно. Не всякое государство может потратить бюджетные деньги на заведомо бесполезную хуйню. Бесполезнее только туалетная бумага в приложении.

Погоджусь лише частково. Тому що, наприклад, картку Монобанку дружина вчора отримувала по заграну. В додатку була пропозиція сканувати загран, чим і скористались.
Так що, походу, загран таки проходить за "посвідчення особи всередині країни".
Ну а про власне закордон - то таки да, в додатку він там точно нікому нафік не потрібен.

AndrewD 25.04.2020 21:05

Ставить кривую прогу, чтоб получить карточку Монобанка? Та ну...

_basil_ 25.04.2020 21:11

Цитата:

Сообщение от AndrewD (Сообщение 3784427)
Ставить кривую прогу, чтоб получить карточку Монобанка? Та ну...

Ні, картку отримували за реальним закордонним паспортом.
Я просто акцентував, що банк приймає закордонний паспорт в якості посвідчення особи.

GAS 25.04.2020 23:53

Цитата:

Сообщение от redpas (Сообщение 3784404)
Загранпаспорт ... в Украине этот документ не является удостоверением личности.

Вы неправы

http://c.radikal.ru/c31/2004/64/c977879dc53b.jpg

AndrewD 26.04.2020 07:52

Оба паспорта и водительское удостоверение всегда являлись доками, которые удостоверяют личность. По крайней мере, для ментов.

кук 26.04.2020 08:20

А як ці всі віртуальні квазідокументи корелюються з таким: ЗАКОН УКРАЇНИ
"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", який привів Артем.
Є вони в ньому чи ні?

_basil_ 26.04.2020 08:51

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3784469)
А як ці всі віртуальні квазідокументи корелюються з таким: ЗАКОН УКРАЇНИ
"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", який привів Артем.
Є вони в ньому чи ні?

Цитата:

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Погодитися з пропозицією Міністерства цифрової трансформації та Міністерства внутрішніх справ стосовно реалізації протягом 2020-2021 років експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон (далі - експериментальний проект).
©

Тобто, це не "документи", а "відображення документів в електронному вигляді". ІМХО, тіпа "нотаріально завірена копія".

GAS 26.04.2020 08:54

Василич, согласно Постановлению Кабмина №278 от 15.04.2020, электронные документы в "Дие" являются их цифровыми аналогами. То есть все менты, банки, госучреждения и т. д. обязаны их принимать как обычные документы, удостоверяющие личность.

кук 26.04.2020 09:24

Но ПКМУ не есть закон, однако, как по мне, и там надо изменить. Ну как с карантином.

redpas 26.04.2020 10:06

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3784407)
Погоджусь лише частково. Тому що, наприклад, картку Монобанку дружина вчора отримувала по заграну. В додатку була пропозиція сканувати загран, чим і скористались.
Так що, походу, загран таки проходить за "посвідчення особи всередині країни".
Ну а про власне закордон - то таки да, в додатку він там точно нікому нафік не потрібен.

мне карту монобанка дали и без паспорта. достаточно было предъявить билет на троллейбус.

_basil_ 26.04.2020 10:28

Вибачте, ткнув не в цитату а в плюсег.
Бо в це повірити чомусь не можу. Бо при видачі картки роблять фото отримувача з документом в розгорнутому вигляді, щоб було видно серію/номер.
Якщо Ви змогли оформити договір фінансового обслуговування в банківській установі, причому відразу з кредитним лімітом, по квитку на тролейбус, то ви можете набрати кредитів, і нехай тролейбусне управління розраховується...

redpas 26.04.2020 12:01

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3784479)
Вибачте, ткнув не в цитату а в плюсег.
Бо в це повірити чомусь не можу. Бо при видачі картки роблять фото отримувача з документом в розгорнутому вигляді, щоб було видно серію/номер.
Якщо Ви змогли оформити договір фінансового обслуговування в банківській установі, причому відразу з кредитним лімітом, по квитку на тролейбус, то ви можете набрати кредитів, і нехай тролейбусне управління розраховується...

это был сарказм. я хотел подчеркнуть непереборчивость этого банка.

redpas 26.04.2020 12:15

Цитата:

Сообщение от GAS (Сообщение 3784442)

возможно что это так. но пол факту, на задней странице паспорта написано, что он удостоверяет мою личность. на задней странице загранпаспорта этого нет. есть просьба в содействии и всё. сходите к нотариусу доверенность написать с загранпаспортом. сходите проголосовать с загранпаспортом, субсидию оформите имея на руках только загранпаспорт. возьмите справку в налоговой с загранпаспортом - будете посланы на йух со скоростью вдвое превышающей скорость света. любое взаимодействие с государством внутри страны не возможно без внутреннего паспорта. я уже пробовал. даже в гостиницу могут не поселить, ибо прописки в загранпаспорте нет. приходилось открывать чемодан, и искать внутренний паспорт. вменяемые гостиницы соглашаются оформить утром, но вообще без внутреннего паспорта болт. ну а там где согласны на загранпаспорт, согласны и на трамвайный билетик.

_basil_ 26.04.2020 12:27

Цитата:

Сообщение от redpas (Сообщение 3784493)
даже в гостиницу могут не поселить, ибо прописки в загранпаспорте нет. приходилось открывать чемодан, и искать внутренний паспорт. вменяемые гостиницы соглашаются оформить утром, но вообще без внутреннего паспорта болт. ну а там где согласны на загранпаспорт, согласны и на трамвайный билетик.

Заселявся в готель в Києві по посвідченню водія з "ДіЯ". Без прописки...

redpas 26.04.2020 12:39

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3784498)
Заселявся в готель в Києві по посвідченню водія з "ДіЯ". Без прописки...

но ведь не по загранпаспорту? правда? а голосовать по водительскому удостоверению получилось? с загранпаспортом то-же не получится.
я уже 5 лет вообще без документов селюсь в гостиницу в Киеве. меня там знают лично. скан паспорта есть, приказ с командировочным удостоверением по мылу секретарь присылает. только спрашивают что и во сколько на завтрак принести. в Европе я останавливался в 8-ми отелях семьёй. паспорт никто не спрашивал. мало того, я даже и не видел никого. оплатил, на мыло пришёл адрес с кодом от почтового ящика, где лежат ключи от квартиры, или специального ящика для ключей. на столе пропуск на парковку с номером места. при выезде ключи обратно код сбить на 0000 всё. и у нас такое уже практикуется. так что даже трамвайный талончик уже не нужен.

_basil_ 26.04.2020 12:43

Цитата:

Сообщение от redpas (Сообщение 3784501)
но ведь не по загранпаспорту? правда? а голосовать по водительскому удостоверению получилось? с загранпаспортом то-же не получится.

Цитата:

3. Е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон можуть пред’являтися протягом періоду реалізації експериментального проекту замість паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон у таких випадках:
перевезення пасажирів повітряним, залізничним транспортом (у межах держави);
надання послуг поштового зв’язку;
проведення банківських операцій;
підтвердження віку під час придбання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів;
надання послуг з медичного обслуговування;
пред’явлення на вимогу працівника правоохоронного органу документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
користування бібліотеками та надання бібліотечних послуг;
надання готельних послуг;
надання телекомунікаційних послуг;
пред’явлення на вимогу уповноваженої особи під час відвідування адміністративних будівель;
надання адміністративних послуг;
повернення сплачених за товар коштів;
участь у виборах Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, всеукраїнських та місцевих референдумах.
Юридичні та фізичні особи мають право застосовувати у своїй діяльності е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон також в інших випадках за умови виконання вимог цього Порядку.
Якби можна...

redpas 26.04.2020 12:54

Цитата:

Сообщение от _basil_ (Сообщение 3784502)
Якби можна...

ну сейчас наверное да. и там написано, что это пока экспериментально. а эксперимент скорее всего окажется неудачным, и перед выборами отменят. это как с QR кодом на поезд. как-бы да, но по факту его вручную на листик переписывают в половине случаев. ну хоть пускают в вагон. и на том спасибо.

AndrewD 26.04.2020 13:09

При голосовании смотрят прописку.

кук 26.04.2020 13:16

І повинні, бо в паспорті є про громадянство та місце реєстрації, а в ВП та ін, х/з якого року і не факт, шо дані свіжі про громадянство нема, та і хто з нас і коли міняв ВП в звязку зі зміною місця реєстрації?

OL_75 26.04.2020 14:32

Цитата:

Сообщение от AndrewD (Сообщение 3784507)
При голосовании смотрят прописку.

Нет

кук 26.04.2020 16:10

Когда вы последний раз были на изб. участке, видели здоровенные листы, там все про вас прописано, в т.ч. и регистрацию по конкретному адресу- гор. Безымянск, ул. Деникина, дом хх, кв. уу. А часто ЧИК смотрят не только первую, а и другие страницы пачЬпарта.

Текущее время: 04:07. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.