![]() |
Emgrand EC7-RV
Отже Славута продана, прийшов час вибирати нове авто.
Внутри - під спойлером дофіга букв про муки вибору і як я докотився до емгранда:
В результаті вирішив зупинитись на такій комплектації: колір - сірий. двигун - 1.8бенз. кпп - механіка. додаткове обладнання - ГБО. Коштує це щастя 115900грн. + 6900грн. за ГБО. комплект - база (без люка). З люком при моєму рості черкав би чуприною по обшивці потолка. Встиг проїхати 600км, перше враження... Ну що тут казати, в даній ціновій категорії альтернатив емгранду просто немає. Дуже порадувала ходова, + колеса 15" 205/65. Там де на славуті ями відчувавались усією машиною - тут їх просто не чуєш. Місця в салоні - просто дофіга. В поворотах як утюг - кренів не має; гальмує так як і має гальмувати авто - швидко і плавно; радіус розвороту менший ніж на славуті; поки не звик до габаритів дуже виручає парктронік - авто реально здорове. Мовчу вже про плюшки на зразок повного електропакету - клімат працює адекватно; 4 ЕСП; ЦЗ та сигналка в базі; електрозеркала з підігрівом ну і тд. - про плюси можна писати дуже багато і довго. По розходу після першої заправки - біля 12л. газу. ХЗ чи багато це для 1.8 - обкатка, катаюсь майже постійно з кліматом + машинка звикає до мне а я до неї. |
Тепер щодо мінусів, куда ж без них.
- не світить сигнальна лампочка на водійскій дверці, при відкритих дверях. Не помітив при прийомці авто, нагадаю на ТО-0 щоб виправили. - порипують передні сідушки - в місцях де тіпа-шкіра доторкається до замка ременя безпеки. Потрібно буде проклеїти замок. - глючить датчик швидкості - помітив на 2 день. Проявляється в тому, що стрілка на спідометрі іноді зашкалює за 240, а іноді падає на 0. Їздив до дилера - визнали брак датчика, в наявності немає, потрібно чекати поки пришлють з києва. Поки катаюсь так. Заодно відпишусь стосовно ГБО - славута в мене теж каталась на газу, так що тут навіть питання не стояло, чи встановлювати. Але ж скажу вам, наскільки приємніше їздити на 4-му поколінні ))) Моменту переходу з бензу на газ не відчувається взагалі, побачити що їдеш на газу можні лише по лампочці на перемикачі, одним словом - різниці з бензом не помітно ні в чому. |
А сколько был первый взнос и сколько в месяц платить ? Если не секрет...
Поздравляю, пусть радует ! :beer:
|
дякую!
по кредиту в першому пості не вся інформація. перший внесок 20%, + страховка життя на увесь період кредиту (2.5%) + одноразова комісія 2.99, ануїтет. Щомісячний внесок не буду казати, при бажанні можете приблизний порахувати. назва банку "універсал", кредит здається "легкий". Відразу попереджу, що для позитивного рішення потрібно мати або непогану білу зп, або поручителя з такою зп. |
Ото вже конспіратор ))
Приїзжай покажеш-дасиш проїхатись ) Вітаю, ні гвоздя ні жезла тобі, хай служить довго і надійно і не підводить! |
Вітаю, друже! Хай радує і не ламається)
|
Дякую, другі, за привітання! При нагоді обов'язково заїду пофастаюсь ))
Тепер по бортовику: Мав час та натхнення проклеїти двустороннім скотчем хром-накладку на капоті, а також прикріпив номера наскрізь болтами. Щодо номерів - можливо комусь не подобається подібний "тюненх", але стабільно після кожного дощу чую по радіо кілька оголошень про загублені в калюжах номера, тим паче в стандартних рамках вони тримались не надто надійно. А хром-накладку проклеїв про всяк випадок - на емгранд-форумі начитався страшних історій що з часом ця накладка протирає ЛКП до металу, після чого починається корозія. Накладка кріпиться 6-ма гайками, зняти її не проблема що і було зроблено. Огляд капота під накладкою ніяких потертостей не показав, але раз вже зняв накладку то вирішив доробити до кінця. На фото червоним обведено проблемні місця, які було проклеєно. http://i.piccy.info/i7/5ce293ffb8623...47_180_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-09-10-18...40x179-r/i.gif |
На минулому тижні відвіз сім'ю в Трускавець (чуть більш 300км. в один бік, майже увесь шлях по трасі Київ-Чоп), заодно сам кілька днів відпочив. По трасі емгранд показав себе непогано - в машині тихо, дуйка дує, музика грає )) Середній розхід газу склав 8.4л/100км (клімат буввключений 50% часу) - добре це чи погано не скажу, для прикладі на славуті розхід газу був би в районі 7.5л.
По дорозі в Трускавець "тошнів" 90-110, при обгонах 120км/год. Назад повертався сам, спробував триматись в потоці до 130км/год. плавно розганяючись щоб не особо вилазити за 2500-3000об., пока обкатка. Швидкості не відчувається взагалі, що їдеш 100, що 130 - один фіг. Якщо не дивтись на спідометр легко завтикати, хоча можливо ще просто не звик. Поки їздив на славуті не міг зрозуміти - нафіга придумали круз-контроль, ще й дехто доплачує за цю фічу. Тепер зрозумів, що в емгранді на трасі круїз був би дуже доречний )) Також оцінив роботу клімата, хоча до цього теж не розумів нафіга їх ставлять, якщо можна вручну салон охолодить, потім кондей виключити. Але тепер оцінив фічу, що один раз виставив 23-24С, і воно вранці, поки прохолодно, салон прогріє, а як сонце зійде само його охолодить - зручно). Що не дуже зручно, так це сідушка, хоча може придираюсь. В водійській сідушці є регулювання по висоті, поясничної підтримки, ну і стандартно вверх/вниз - вперед/назад. Так от якщо опустити сідушку на максимум, то пояснична підтримка перетворюється в підтримку чуть нижче лопаток; при цьому до середини спина впирається, а плечі без підтримки. Але на трасі зміг більш-менш налаштувати під себе сідушку + зручно що руль регулюється по висоті, на трасі ляпота. |
Зараз пробіг майже 1,5ткм. Балон поставили на 42л., реально під час заправки влазить 35л., поки цього цілком достатньо.
По витратах, якщо не рахувати пального: - відразу в салоні купив універсальні коврики - 275грн. - набір мікрофібрових серверток (для шкіри, скла, панелі і загальна); - мікрофібру яка прибирає краплі після мийки; - автошампунь з воском; - мочалку для миття авто - все в сумі біля 100грн. - вогнегасник ПГ-2 - 120грн. Ще потрібно придбати аптечку; знак аварійки вже був в авто. |
Пройшов ТО-0 по газу. Вартість - 303грн, дорогувато але після читання бортовиків на джилі форумі був готовий до цієї суми. Майстри вродь адекватні, ввічливі, на всякі дурні питання намагаються відповідати коректно )
По роботі: перевірили герметичність з'єднань; замінили фільтри, хоча вони були як нові, викатав на них біля 4 балонів газу; комп. діагностика (помилок не виявили). Можна було знаходитись біля машини, при мені замінили фільтра та перевіряли систему на герметичність. Потім стало скучно, вирішив оглянути кімнату відпочинку для клієнтів, яка знаходиться на 2 поверсі. В кімнаті шкіряні диванчики, ТВ, купа журналів, фрішна кава/чай, вікно в бокс де проводять ТО. Заодно нагадав про підсвітку водійської дверки електрику.Спочатку перевірили концевик та лампочку - все ок, потім я пішов оплачувати ТО по газу, прийшов - підсвітка вже працює, в чому була причина - хз, скоріш за все непідключений роз'єм. Додаю фотку балона, фоткав телефоном, видно що багажник трохи проклеєно віброю. http://i.piccy.info/i7/3efb3cbdc642b...41_781_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-09-13-09...40x179-r/i.gif |
Буду следить за бортовичком)
Вдруг китайцы научились делать нормальные машины)) |
Цитата:
пойдут коляски, уже скока народу на них ездит:D зы- чисто физически, уже давно купил бы кетайца, да? но вот шовинизм не дает все равно ;-) зы- у кореша хетч такой же. все неплохо, но сцука не пойму, когда уже китайцы начнут делать машины с нормальными сидухами, и их нормальной, человеческой регулировкой?;-) у меня своих было Амулет с Эларой, на чужих ездил, на Мгранде в частности, одна фигня. кореш ниже меня, у него до 180 рост, грит даже ему маловато места над головой. без люка в машинах говорят получше, но у всех козырные- с люкаме;-) |
|
Довго збирався відписать в бортовик, але все не було приводу. Ну їздить машина і їздить - що про неї ще писати)
За 2 міс. накатав 5300км., машинка встигла побувати 2 рази в карпатах і 1 раз в польщі. Вище писав про незручні сідухи - спочатку дійсно здається що чогось не вистачає, але за поїздку Рівне - Чоп (~500км.) майже не втомився. На славуті по тому ж маршруту вже через 200-300км. виникало бажання стати розімятись, провітритись, так що при бажанні сидіння можна комфортно налаштувати під себе. З перших кілометрів емгранд був трохи туповатий - ну не відчувалось що під капотом 1.8, після славути динаміки взагалі ніякої не було. Але вже десь з 3500км. двигун почав прокидатись, стала набагато резвіша, що помітив не лише я а й ті хто зі мною постійно їздить. Правда сьогодні відчув себе як на повозці, коли на крутому підйомі я плавно набирав швидкість від 100 до 120, а в лівому ряду біля мене прошмигнув таурег, який з тої ж сотні за кілька секунд набрав десь так 140)) Досі не можу звикнути що на машину постійно звертають увагу, оглядуються, розпитуюють на стоянці біля супермаркетів, просять оглянути салон - прям як сам до покупки шукав живого власника емгранда)) Недавно відбувся цікавий діалог, на днях вийшов в курілку на роботі, зустрів колегу з іншого відділу. Постояли з хвилиину, колега питає: - Не в курсі що за машина стоїть? (показує на емгранд) відповідаю: Моя, купив не давно. колега: А де славута? я: Як де, продав. кілька секунд мовчання, затяжка, і колега видає фразу: Ех, зачотна в тебе славута була... - А ця чим погана? питаю я. - Розумієш, це нова, іномарка, така як у всіх. А славута в тебе була зачотна.. От вродь перекинулись парою фраз, а всередині щось йокнуло - як там славка зараз катається в нового власника. Все таки звик я до неї за 6 років, але сподіваюсь через кілька років від емгранда в мене будуть не гірші враження) |
Тепер те що цікавить всіх найбільше, які вилізли нюанси за 5300км, або за 2 місяці:
1. Бракований датичик швидкості. Глюки помітив на 2 день після покупки, проявлялось в тому що стрілка спідометра несподівано або падала в 0, або зашкалювала за 240. Проявлялось десь до 1500км., потім пройшло саме по собі, хоча сервісніки визнали брак і гарантійну заміну. Вже 2 місяці чекаю поки новий датчик приїде з китаю). 2. Сьогодні на ТО-0 сказали що потрібно поміняти датчик температури газу. Зауважень в мене до його роботи не було, але якщо треба - міняйте; мають замінити на наступному тижні коли датчик приїде з центрального складу. 3. Чуть тугіше стала закриватись задня ліва дверка. Проявлялось в тому що 3 дверки закриваються одним пальцем, а задня ліва - двума) Сьогодні на ТО пофіксили. 4. Після газового ТО в машині стало штиняти газом, називається провели техогляд :blea: Сьогодні на ТО-0 клялись що пофіксили. 5. Сверчки. Відразу після покупки скрипіли замки ременів безпеки. Збризнув силіконом - сверчки пропали. На емгранд-форумі майже в кожному бортовику пишуть про сверчок центральної консолі з часами - за 5ткм пока навіть не піскнула. 6. Якість ЛКП - знову ж таки на емгранд-форумі досить багато нарікань на слабке ЛКП. Судячи по своєму екземпляру: є 1 царапина на пластиковому порозі зі сторони водія, скоріш за все в підошву кросовок вліз камінець і ним дернув, інших варіантів як там зявилась царапина не бачу. Кілька разів мив на модульній автомийці (щітками) - слідів від щіток на лкп не помітив. Сидів згадував - вродь все перерахував. |
Забув дописати: на поточний момент розхід газу 10/8.4 (місто/траса)
Сьогодні пройшов ТО-0 (5300км.) Вартість - 599грн. Поміняли мастило+ фільтр (двигун), мастило Shell Helix HX7 10W-40. Діагностика; протяжка; контроль розвалу/сходження; відрегулювали задню дверку; пофіксили ГБО (штиняло газом). По ТО думав вийде дорожче, так що поки вартість в нормі, аби робили нормально а не так як газове ТО-0 на 1500км :blea: Будуть халявить - завжди можна спригнуть з гарантії. Що не сподобалось - наступне ТО по книжці на 10ткм (тобто через 5ткм), а всі наступні - через 10ткм. Хз як з цим в інших марках, може хто в курсі? PS. Бачу дофіга букав в бортовику, потрібно буде розбавить трохи фотками )) |
хе! авто - один з моїх лідерів рейтингу при пошуку нового авто. але я все ж хранцузика-степвея взяв. буду навідуватись сюди!
|
2qwert1
еге ж, я на степвей теж дуже задивлявся, і кілька тижнів спать не міг - що ж вибрать?) але чи то ізза росту, чи патологічно після славути - хотілось щоб в салоні було побільше місця - тут степвей трішки програє, хоча по всіх інших параметрах авто більш ніж достойне!) |
Цитата:
|
після ТО-0 продовжує "прокидатися" двіжок, як сказав брат - о, тепер відчувається що в цій машині двіг 1.8))
В результаті розхід газу виріс до 11.5л/100км, треба трохи стримуватись давить на тапку. Прикупив тримачку до телефона, 8 баксів. http://i.ebayimg.com/t/Magic-Mount-I...0T!~~60_12.JPG |
Цитата:
|
перезвуся на зиму
купив Toyo Observe GSI-5, 205/65 r15, по 805грн/шт. + шиномонтаж 160грн. Хто там казав що в хетча багажник малий - спробуйте в седан загрузить 4 колеса вищевказаного розміру :) http://i.piccy.info/i9/4255ab2c94930...091258_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-27-10...72x353-r/i.gif Уже перезутий: http://i.piccy.info/i9/1d1d21f273e74...103547_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-27-10...72x353-r/i.gif а така у нас погода була 2 дні тому, зараз снігу набагато більше, добре хоч дороги чисті: http://i.piccy.info/i9/f2ba51123e22a...160854_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-11-27-10...72x353-r/i.gif |
7000км.
Зїздив на сервіс, гарантійна заміна датчика температури газу. Оформлення бумажок, заміна датчику - зайняло годину часу та 0 грн Дивне все таки це ГБО від АІСа, сказали на наступному ТО поміняють ще один газовий датчик - який саме менеджер запамятував, але клявся що на роботу він особо не впливає. Чому дивне - то майстер не дотягнув гайки на мультиклапані, в салоні газом штиняло; то один датчик по гарантії поміняли; тепер другий (ГБО Tartarini - може хто чув що про нього?). Але поки на гарантії - хай міняють) По машині - почав поскрипувати підлокотник, вирішив проблему за допомогою силікону від Seva; в іншому все ок. |
Пройшов ТО-10000км. + газове ТО.
Вартість за обидва - 1175.89грн. - заміна мастила в двіг. + масляний фільтр. - повітряний фільтр. - 2 газових фільтра. - протяжка, контроль ітд. Перевірили розвал, сказали що підтягнули трохи задню балку. Перед ТО-1 почитав книжку, на що закінчується гарантія, виявилось що з важливого - на дворнікі)) Пробував поміняти по гарантії, з підставою що мол погано на швидкості витирають - спочатку пробували мені довести що вони не на гарантії, коли показав книжку - морознулись що нема на складі, передзвонять в понеділок. Самі двірники ще в норм стані, але чого б їх на халяву не замінить то? ;) По експлуатації: перегорів запобіжник на салонну розетку і ще 1 неприємний момент, пов'язаний з сервісом. В холодну пору, коли клімат за бортом показував -18С, охолоджуюча рідина перетворилась на сніжну кашу :( Біди не наробило, але пічка в той вечір довго прогрівалась. Ще від славути в гаражі залишалось трохи тосолу - долив в той же вечір. На другий день поїхав скандалить в АІС, але хулі тут докажеш - переміряли ареометром, вже плотность норм. Єдине чим "втішили" - сказали що в них такий тосол, який на морозі може в кашу перетворюватись. Ну і звідки ноги ростуть - під час прийомки машини літом помітив що в бачку тосолу нижче мінімуму. Попросив майстра долити, на що отримав відповідь "тут недалеко магазин, будете їхать купите літру собі на долив". Майстер звісно був культурно посланий, з аргументацією що я щойно купив нову машину і прямо з площадки поїду тосол купувать на долив? Скінчилось все тим що поки я підписував папери, рівень в бачку вже був нормальний, як тоді сказали - долили охолоджуючої рідини. І думав же тоді що могли води долять, потрібно вдома плотность переміряти, але на радощах від покупки авто все з голови вилетіло . Мораль сей басні такова, що все більше сумніваюсь в доцільності оф. ТО, але охолонувши вирішив що мінімум до 20ткм побуду на гарантії, але після офіційного сервісу потрібно все перепровіряти. |
Даже если бы литр долили воды - не должно было при -18 замерзнуть
Советую поменять жидкость срочно |
я думаю, что смешали антифриз на основе пропиленгликоля с антифризом на основе этиленгликоля. из-за это выпал осадок в виде хлопьев.
|
Так снежная каша и осадок в виде хлопьев - разные вещи...
|
По вигляду це точно була каша, тим більше за теплішої погоди такого не спостерігалось. Якби змішали різні марки ОЖ - пластівці були б завжди? Поки відкачав з системи близько літра тої бадяги і розбавив концентратом від ХАДО -80, поки все ок, правда і морозів таких не було. При наступному ТО заміню рідину повністю.
На днях накатав 1,5ткм по маршруту Рівне-Тернопіль-Буковель-Яблуниця-Хуст-Рахів-Косинь (термальні джерела) - Чоп - Рівне. Машинка показала себе з найкращого боку, був би час та гроші їхав би і далі))) але дивлячись правді в очі є й недоліки - за час поїздки прокинувся цвіркун в районі ременя безпеки - на ямах поскрипує, потрібно буде знову запшикать силіконом, т.я. впадло розкручувать і ставить прокладку між шайбами. За всю поїздку 2 рази глюканув клімат, починав дути прохолодним, хоча температура була виставлена на 22С. Після вкл/викл клімата продовжував працювати адекватно. Перший раз спинили на емгранді - за 6км. до Буковеля інспектор поцікавився якого року машина, який пробіг, чи є проблеми, ну і стандартне питання чи не вживав чого звечора) Документи забув/не захотів перевіряти, побажав щасливої дороги і отпустив з миром. Від поїздки залишились лише найкращі враження, друзі/гори/лижи/сауна/ і т.д. - що ще потрібно) Єдине ще раз впевнився, що крім траси Київ-Чоп у нас доріг немає :( По розходу пального - на трасі Київ-Чоп близько 8л. газу(швидкісний режим 110-130км/год); поза трасою - 9.5л. газу (50-80км/год.). |
не жди ТО поменяй ОЖ сам пломб там никаких нету!
ток цвет жидкости такойже заливай! |
Интересно, товарищ такой выбирает. подпишусь на темку.
|
На що порадите поміняти ОЖ щоб не нарватись на таку саму бодягу? Залите було щось синьо-зеленого кольору.
|
Цитата:
|
тю, а чего именно синего?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
я теж за G12 червоний, але стрімаюсь що мені на якомусь з ТО можуть взяти і тупо долити синього, бо в них іншого немає...
Питання поки закрите, щоб не розвели в бортовику флуд як в темі про вибір ОЖ :) На вихідних виберу якусь ОЖ і поміняю. |
Цитата:
|
Если приехать с нормальным уровнем антифриза разве они будут доливать?
|
Ну дак недолжны.
|
Цитата:
|
Перезувся на літо, вартість - 120грн.
Настала весна, руки чешуться завібрить/зашумить двері і зайнятись озвучкою емгранда! Але поки жаба душить вкладуватись в музику, якщо можна ті гроші на кредит закинуть))) Тим більше ще свіжі спогади про озвучку славути - тільки зачепись, а далі вливання бабла і покращення звуку піде по накатаній. |
Некисло підскочили ціни на авто - тепер Emgrand хетч коштує 143900грн o_O
Колега по роботі все придивлявся до машини, думав, і таки надумав - взяв останню машину 2013р., чорний хетч, 1.8, + ГБО)) Ще й по привабливій ціні в 107кгрн (ціна без гбо). http://i.piccy.info/i9/a00321793307e...174151_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-04-09-15...56x565-r/i.gif Колега встиг наїздить на своєму ~700км., враження позитивні (попередня машина ланос). З цікавого - повторився глюк як і на моїй, мабуть в 2013 ціла партія бракованих датчиків була ;-) Цитата:
|
Поки було 2 тижні тепло пересів на велосипед. Вчора потрібно було з'їздить по справах машиною, прийшов в гараж, а вона не заводиться, навіть признаків життя не подає o_O
Виявляється що коли ставив в гараж не закрив задні двері, як результат розрядився акум в ноль. Пробував завести з товкача - фіг там, без активного запалювання можна тягать скільки влізе - не заведеться. Тут добрим словом згадав славуту, яку можна було завести в будь-яких умовах :) Ще й як назло своє зарядне віддав знайомому, довелось шукати від кого б прикурити (скільки разів думав купить провода для прикурювання - тепер 146% треба купить!). Саме цікаво що при відкритих задніх дверях ніякі лампочки не горять (салонне світло я вимкнув), але відать якийсь ланцюг живлення залишається активним і за деякий час вижирає повністю акум. |
Ну я бы всеравно померял бы ток утечки...
|
блок ISU. в китаезах любит акум.
|
Цитата:
|
Цитата:
и открытые двери ничего не скажут. там идёт опрос через 10 минут если память не изменяет. в любом случае черпать инфу надо на профильном ресурсе. |
Ну если опрос через 10 мин, то это такой аккумулятор хороший.
|
Цитата:
но шоп не трындеть- советую на профильный форум сходить, ибо и машины у нас разные, и было это у меня почти год назад, уже и не помню деталей :) |
есть така хрень, если дверь незакрыть кузовной контроллер непереходит в спящий режим и жреть акум.
|
Ну от скоро рік машинці, можна вже зробити які-неякі висновки.
За рік в машині не з'явилось сквозних дир, не облізла фарба, не з'явилась ржавчина, навіть коробка і мотор не одвалились ;-) Але з іншого боку і чуда не сталось, як не як Emgrand більше китаєць ніж європеєць, і ось чому. На даний момент пробіг майже 17ткм, за цей час замінили обидва передніх ступічних підшипники, хоча як на мене гудів лише один з них. Обслуговування перевели з АІСа на Пежо-Сервіс, враження одним словом - гавно. Підшипників довелось чекати 2 місяці, щоб щось довести треба їм добряче мозок повиїдати. Запчастини з такими розкладами можна було б і самому купити помінять, але кормлять "завтраками" що ось-ось уже приїдуть. Почала поскрипувать 5 дверка, вилікувалось регулюванням замка. Вмер підсилювач антени, тепер в місті ловить 3-4 станції (всього їх з десяток), за містом взагалі сумно. Хоча раніше 50-60км. від міста - ловило все без проблем. Виявляється поширена проблема хетча яку я профукав - підсилювач розміщений в корпусі антени, і без додаткової ізоляції з часом вмирає. Буду міняти сам, бо бажання зв'язуватись з сервісом і доводити що ти не олень немає. Весною на швидкості зловив офігенну яму, не побачив в дощ на незнайомій дорозі, думав колесо вирве разом зі ступицею. Але ттт обійшлось, відразу поїхав на вібростенд і діагностику ходової - все ок, врятувала гума 205/65. Але чувак що працює на вібростенді порадив ще трохи побути на гарантії, так як по графіку правої стойки (яка яму відпрацювала) - їй скоро кирдик, хоча поки працює в межах норми. Після цієї ями щось почало постукувать в ходовій, хоча всі діагностики показували що все ок. Місяць їздив на сервіс довбав мізки про проблему - виявилось був незатягнутий правий ричаг, хоча до того казали що це втулки стаба або опорний підшипник і тд. Ось таке маємо в сухому підсумку - великий, комфортний китайський автомобіль з надійністю славути ;-) Чи взяв би я машину якби знав зарання про проблеми? Однозначно що так, машина відпрацьовує свою вартість до останньої копійки, і навіть трошки більше. Звісно хотілось би хоча б перші кілька десятків ткм пройти без проблем, але тут більше причина в гівняному сервісі, уже підшукую стороннє СТО для подальшого обслуговування. |
Так як бортовий комп кастрований - не показує середній розхід, став записувати усі заправки та кілометраж, виявляється цікаве заняття для статистики!
Результати: газ - 9.02 л/100км бенз - 0.5л/100км. Розхід бензу, якщо тільки на прогріви, має бути менший, оскільки після того як закінчиться газ я можу ще з сотню км катати на бензині і тільки тоді заправитись газом. Стиль їзди - в межах 2200 - 3500об/хв. Кондиціонер включаю по потребі, тобто останнім часом майже завжди)) |
Задумався про установку фаркопа. По ціні буде:
900грн сам фаркоп + проводка; в районі 500грн - модуль узгодження для електроніки; в районі 300грн - робота по встановленню всього цього добра на машину. Пока душить жаба, та й підходить час КАСКО платить, але думаю з часом все таки фаркоп поставлю - дуже вже пользітельна штука іноді) |
Цитата:
|
Цитата:
|
цікавий бортовик
сам часом дивлюсь в сторону Емгранда найкращий китайчик на даний момент |
Цитата:
|
23.08.2014 машинці рік, пробіг майже 20ткм, без кількох км.
затратний видався місяць: - каско та цивілка - 6600грн; - Пройшов ТО2 - 1575грн. Замінили мастило в двигуні, коробці, фільтра (повітряний, масляний, салонний), свічки. Старі росходніки віддали, салонний фільтр був засраний; повітряний більш-менш (на славуті я такий повітряний фільтр і не думав би мінять ;-) ); свічки в нормі, однакового кольору з чуть червонуватим нагаром. Навіть провели якусь діагностику, хоча я підозрюю що максимум це проглянули помилки по компу. Знову пожалівся на антенну, очікував що як завжди будуть морозитись - ніфіга, щось там дивились, записали на окрему діагностику, сказали по результатах будуть мінять антену по гарантії (шоке! о_О). Під час гальмування з'явились вібрації на кермо та по кузову, висновок офіціалів - трохи повело гальмівний диск, скоріш за все гарячий попав в калюжу. Гарантія на диски/колодки 6міс., так що сьогодні поїду на стороннє СТО проточити диски. |
Оновлені дані по витраті пального, траса 120-140, кондиціонер включений постійно:
9.4л. газу/100км; 0.84л. бенз/100км. |
Ну і пара фотачек
http://i.piccy.info/i9/0cc152f6363e8...9053/2_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-08-27-07...55x566-r/i.gif http://i.piccy.info/i9/1502165d8217e...9053/3_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-08-27-07...55x566-r/i.gif http://i.piccy.info/a3/2014-08-27-07...72x354-r/i.gif http://i.piccy.info/i9/c8b696150705c...G_0663_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-08-27-07...55x566-r/i.gif Перевозка сайдинга, 3.85м. http://i.piccy.info/i9/38a8e4abfc273...9053/1_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-08-27-07...55x566-r/i.gif |
Красота)
|
2VDM дякую!
Проточив тормозні диски - 650грн о_О. Але зникла вібрація, побачим чи надовго вистачить цієї процедури. Ще одна штука, яка не дає спокою, можливо хто підкаже - як побризкати омивачкою на скло, без увімкнення щіток? В славуті можна було побризкати на скло, зачекати секунд 10 поки відмокне всяка гадость і тільки тоді включити щітки. Тут же автоматично з омивачем вмикаються щітки, і всякі какашки тіпа комах залишаються на склі, приходиться повторювати процедуру 3-4 рази. |
наверно поменяв реле стеклоочистителя
себе поставил такое https://b-a.d-cd.net/1fca128s-960.jpg теперь дворники не трут по сухому стеклу, есть пауза перед срабатыванием, а так же есть возможность регулировки паузы |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Лоханувся я з проточкою, вібрація при гальмуванні відновилась вже через 1ткм. Поки не критично, думаю якраз десь на рік вистачить :( Шкода марно викинутих грошей, але буде наука. Після ТО-2 і заміни свічок почала відчутно дьоргатись при розгоні, діагноз - поставили гівн@ні свічки. Сервісники запропонували або поставити такі самі, або старі заводські, які я вже успішно викинув. На славуті була звичка, комплект старих свічок ніколи не викидав до наступної заміни - бо невідомо як поведуть себе нові. А тут на тобі, вирішив раз на СТО міняють то гавна не впарять :wall:Вирішив купити відразу нормальні і не париться, в найближчому магазині по коду FR7DE (0242235797) були NJK, комплект 180грн, заміна безкоштовна. Взяв їх, вже 4ткм проїхав, поки все гуд. Десь 1ткм тому почали з'являтись нові глюки, а саме: - при увімкнені задньої передачі та фар вмикався задній дворнік; - включені фари та передній дворнік - щітка рухається дуже повільно та ривками; - включене ближнє світло - чуть жевріють поворотники по кругу і протитуманки. Після останнього симптому до мене дійшло що десь неприкручена маса, яка і дає глюки на електрику. Поїздка на сервіс, годину шукали де саме, знайшли, прикрутили тепер все ок. Пригрозили що в наступний раз будуть збивать бабло, бо випадок не гарантійний. Ну-ну ;-) |
трохи офтопу
З'їздив нарешті в ці ваші Європи, подивитись як люди живуть. Почав з Польщі, катнули на вихідні в Краків погуляти. Ну що сказати - дороги продумані, на більшості перехресть організовано рух по колу, купа знаків, кругом розмітка - заблудитись не реально. Кругом дуже чисто, поляки взагалі слідкують за своїми подвір'ями, заборами, фасадами, травичка підстрижена, все пофарбовано. Графік руху громадського транспорту - це щось. В Кракові машину залишили на території готелю, пересувались автобусами. На кожній зупинці є графік руху по кожному маршруту, співпадає з реальним +/- 2хв - дуже зручно. Враження після перетину кордону - в нас на переході працюють муд@ки і хами. Я вперше перетинав кордон і не знав що до чого, але поляків пройти реально простіше і зрозуміліше ніж наших, хоча можливо мені така зміна попала. Прокатався по новому автобану, який ще недобудований - дуже круто, але швидко набридає - все огороджено, крутих поворотів нема, ям нема ;-) . Якщо не поспішати і хочеться побачити іншу країну (як ми), то краще їхати не по автобану а по паралельних дорогах. Тепер шкодую що не поїхав раніше реально їхати недалеко, трохи далі Львову, а вражень купа. |
Прикупив пару ніштяків в багажник, а саме:
- справа і зліва прикріпив багажні кармани, кріпляться до обшивки на ліпучках, між ліпучками еластичні смужки. Один 40грн., інший в подарунок. - за арками натягнув багажну сітку, 90грн. - підлогу застелив гумовим ковриком з бортіками, вже кілька раз виручав коли щось проливалось/розсипалось в багажнику. 159грн. Фотка, як воно все гарненько організована по закутках: http://i.piccy.info/i9/d8422250969a3...124051_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-11-06-10...56x565-r/i.gif |
29.8ткм.
Пройшов ТО-3, нарешті встановив фаркоп. Оскільки в Рівному представники дилера відмовились ставити фаркоп (є підозра що вони лише масло вміють міняти), вирішив приурочити установку до ТО3 і з'їздити в Львів, до оф. дилера. Що ж, по відношенню до клієнта звісно небо і земля. В Рівному щоб довести будь-яку дрібницю дилеру, тобі ви*буть мізки настільки що ти вже готовий все за свої гроші замінити. У Львівського ж представника АІС такі плюшки: - Без питань домовились поставити "лівий" фаркоп не знімаючи з гарантії. Лівий - це аналог оригінального, українського виробнитва, куплений не в них. Для порівняння фаркоп Автопристрій мені обійшовся в 850грн., а ціна в дилера - в районі 1700грн. Пропонували навіть щоб я поставив собі сам, вони лише печатку в гарантійку поставили б, що все ок :) - Узгоджують перелік робіт з клієнтом. Якщо в книжці пише на 30ткм. заміна паливного фільтра, а я їжджу на газу, самі радять не викидати грошей на заміну. І так по кожному пункту. - Запитали про побажання, зауваження. Обмовився їм що на відстані 60км. від міста радіо фіговенько ловить, хотілось би краще, але то таке сказав та й забув. Після ТО манагер каже перевіряли ваше радіо, все ок, але на всякий випадок по гарантії поміняють антену, вже погодили з центральним офісом, правда антена приїде за 2 дні o_O. Оцього я вже ніяк не очікував, можливо таке й має бути відношення до клієнта на нормальних сервісах. Бо пробував те ж саме сказати дилеру в Рівному на Пежо-сервісі, так там включили радіо на СТО (в межах міста), сказали "у вас все робе, шо ви хоште", і на цьому все. - Без питань можна привозити свої розходніки. Тепер по цінах: - ТО-3 - 1787грн. (заміна мастила/фільтрів/тосолу + регламентні роботи). - установка фаркопу, підключення електрики - 580грн. (фаркоп Автопристрій, 850грн.). Сам вирішив фаркоп не встановлювати, бо для цього потрібно зняти задній бампер, фари, обшивку багажника; демонтувати підсилювач бампера, прикрутити балку фаркопа, підключити елктрику, підрізати рідний бампер, зібрати все в зворотньому порядку. Якщо коротше - лінивий я став, в славуті за півдня з перекурами зробив би, а тут ліньки ;-) Традиційно, фотке: http://i.piccy.info/i9/b956602fd93f0...093753_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-02-02-09...56x565-r/i.gif http://i.piccy.info/i9/d3c78aa107011...093805_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-02-02-09...56x565-r/i.gif |
Ну і не обійшлося без ложки дьогтю.
Зимою виявилась проблема з пічкою, тепле повітря йде лише з лівого боку, справа дує прохолодним, а якщо мороз -16С (було таке 2 дні) - то з правого обдува відверто холодним дує, тепліше в машині якщо обороти пічки взагалі на мінімальні поставити. Причому минулої зими 100% все було Ок. Розказав про проблему сервісникам, вони півдня проколупались з пічкою, сказали вроді все ок, але все рівно з правого боку дує прохолодним повітрям. Будуть робити запит до китайців що за хня, бо мій випадок не перший, і до них вже приїжджало кілька машин з цією проблемою. В мене підозра на роботу якихось заслонок, тому що температуру авто набирає швидко і тримає стабільно, обидва патрубки на пічку гарячі, вентилятор працює справно -потік повітря однакової сили з обох сторін. Поки немає морозів проблеми не помічаєш, тому чекаю оф.висновку сервісніків, але якщо похолодає - доведеться самому лізти шукати причину. |
Судя по симптомам забит радиатор печки или "вермишель" в нем сьехала в один бачек, в любом случае гарантийная замена радиатора.
|
тада, я сам покумекав, більше там причин не може бути
тим більш всі передумови до цього були Цитата:
Вже відзвонився в львівський сервіс, спитав про гарантійну заміну радіатора пічки - на місці погодили, чекаємо тепер погодження від головного офісу. |
ТО 40ткм.
Виліз брак покраски дверки багажника - з зими під склом почали зявлятись ржаві цятки 1-2мм в діаметрі, в місцях цяток краска чуть вздулась. Своїх фото не робив, але в неті таких купа, проблема масова про неї читав ще до покупки машини. Виглядає приблизно ось так (фото з нету): http://s020.radikal.ru/i716/1212/47/c82f19495dd0.jpg Висновок -покраска по гарантії, тепер в місцях ржавчини виглядає ось так (фото вже мої): http://i.piccy.info/i9/124774c947c7b...091456_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-09-05-06...72x353-r/i.gif В колеги чорний емгранд того ж року, але на 5 місяців молодший, треба буде глянути чи є в нього цятки, бо на чорному відразу і не помітиш. |
На тому ж ТО:
Внаслідок браку потік передній правий амортизатор. Витікав мабуть дуже повільно, тому що я взагалі нічого не помічав в поведінці авто. Ну або я такий уважний ;-) Висновок: заміна по гарантії. По тій же гарантії заодно провели втулки стабілізатора. Фото старого і нового амортів не робив. |
На тому ж ТО:
гарантійна заміна радіатора пічки + нова охолоджуюча рідина. Про причини заміни писав вище, фото не робив. |
Вартість ТО4 + обслуговування ГБО:
http://i.piccy.info/i9/16643185c5bab...094510_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-09-05-06...72x353-r/i.gif |
Косяки після гарантійних робіт:
- після заміни радіатора пічки не працює кондиціонер; - знімали панель та обшивку багажника - тепер там і там поселилось по надокучливому цвіркуну; - похерили одну нитку обігріву заднього скла. *ля, ну невже не можна зробити все по людськи :fffuuu: |
Цитата:
Вибирай щось одне, яке автоматично протирічить іншим. В твоєму випадку взагалі безкоштовно. Тому і абсолютно не якісно. Кроїлово веде до попадалова. Запам"ятай. Їдь до нормальних майстрів - більше зекономиш. |
це трохи совковий підхід - не поїду на оф.сервіс бо там на*обу*ть, а відразу забю на гарантію і до лівих майстрів.
Нова машина, виробник бере на себе зобовязання на протязі певного періоду вирішувати конкретний перелік косяків - то чому не добиватись цього від них? PS. Але виводити цвіркунів та робити шумку поїду певно на сервіс "Гайка" :) |
Цитата:
От і виходить, що після ремонту заводських косяків з"являється ще більше від "майстрів". От скажи, вартувало воно того, щоб тепер робити кондєй, міняти заднє скло і розбирати салон? |
Цитата:
Токопровідний лак з блек джеком та баришнями вирішить проблему не гірше нового скла ;-) |
Я лично за то что завод даёт гарантию, должен отвечать за авто. И нужно добивается что бы он её выполнял в полном объёме.
А все эти "а там мудаки, непоеду к официаалам" вопли выгодны только самому заводу производителю и АИСовцам.. Просто видел Прайс цен от Рено на ТО, можно Джили цену множить на два. Вот тут и стоит подумать... Появились сверчки и нить перегорела-пусть меняют, и по гарантии бесплатно. Нужно на них наседать. И стоять над душой. |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Співставляючи свої затрати на фікс косяка (мазнути халявним лаком, почекати 2хв., процедуру потворити 3 рази) VS поїздку на оф. сервіс, документування проблеми, погодження її з головним офісом, очікування нового скла (а офіціали таки будуть міняти повністю скло) - що вибереш ти? Проблема кондиціонера, вже навпаки, мені вигідніше вирішити в офіціалів, ніж самому шукати причину і платити за її вирішення. Внутри - офтоп:
|
Цитата:
Масло та фільтра оригінальні купити з чеками та передати на ТО було б значно дешевше, ніж купувати у оф. |
:okay:
кожне ТО думаю так робити, але не маю перевіреного постачальника мастил, а брати на ринку в першому кіоску - хз, стрьомно. Так само і з фільтрами - якщо замовляти лише їх по нету, доставка зїдає всю вигоду. |
Хто читав бортовик славути памятає, що в мене вузький гараж, відповідно проблеми з кромками дверей.
Проклеїв повністю пороги, кромки дверей та зони за бризговиками бронеплівкою. На порогах було кілька царапин + пару сколів на кромці водійської дверки - замазав царапини олівцем. Зблизька виглядає так: http://i.piccy.info/i9/b71f2ad5a3192...Pro_1__500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-04-19-07...00x281-r/i.gif На загальному плані плівку не видно: http://i.piccy.info/i9/3f15773c7056d...art_1__500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-04-19-07...00x281-r/i.gif |
Тоніровочка :mafia:
ціна - 30грн :D http://i.piccy.info/i9/315ebc2100beb...Pro_1__500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-04-19-07...00x281-r/i.gif |
Пройшов ТО-5. АІС вартість робіт підняли в 3 рази, по словах сервісників я перший в цьому році хто офіційно пройшов в них ТО-5 :)
Люди дивляться на цінник по роботі і спригують з гарантії після першого ж ТО. Фільтр салону, маселко в двигун та коробку привіз своє. Також здерли за дозаправку кондиціонера, могли б і в ціну ТО включити. Вартість роботи: http://i.piccy.info/i9/b3e14159d689f...29_Pro_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-04-19-08...00x137-r/i.gif Вартість матеріалів: http://i.piccy.info/i9/72fbb92625258...57_Pro_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-04-19-08...00x181-r/i.gif |
по косяках після минулого ТО
Цитата:
- після кількох сотень км скрипи пропали. Хз шото було. - пофіксити порвану нитку обігрівку так і не дійшли руки за зиму зробити. Записав в чекліст, до віброшумки дверей та людської тоніровочки задньої полусфери. |
Можно на стену гаража либо приклеить D-образный резиновый уплотнитель, либо просто повесить мягкую тряпочку и кромки дверей будут целые и клеить на машину ничего не надо...
|
Почався сезон дощів, виявив що під водійським ковриком мокро.
Почав шукати звідки вода потрапляє в салон. Знімаємо накладку порога: http://i.piccy.info/i9/0dcd0148138f0...Pro_LI_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-08-18-08...00x281-r/i.gif Піднімаємо штатний ковролін. Вже видно воду: http://i.piccy.info/i9/dc7f162323ad2...Pro_LI_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-08-18-08...00x281-r/i.gif Виймаємо войлочну шумку: http://i.piccy.info/i9/9d605995cf2bf...Pro_LI_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-08-18-08...00x281-r/i.gif Відгортаємо поліпропіленову шумку з моторного щита, по потьоках вже видно звідки вода потрапляла. Гайки на лінивці вже порижіли :( http://i.piccy.info/i9/8db3d0f77f33e...Pro_LI_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-08-18-08...81x500-r/i.gif Точно місце потрапляння води так і не знайшов, вище починається панель і без її демонтажу толком нічого не видно. Але на скільки зміг глянути - під склом сухо, тобто протікало десь на стику листів. Поки всі підозрілі місця засиліконив, залишив сохнути, далі буду дивитись. |
Поїздка Рівне -Одеса-Рівне, середній розхід 10.5 газу по трасі. Оберти тримав 3000-3200, швидкість 130 + кондиціонер.
В батька на тому ж маршруті розхід вийшов 9л. газу, швидкість 110-120 :) На ТО думаю поміняти свічки, спочатку хотів ірідієві Денсо, але зараз вагаюсь - сумніваюсь я в їх ефективності, а по ціні однієї денсо можна купити комплект звичайних бош. |
Я чув що наступного року Емгранди будуть знімати з конвеєра, цікаво, щось нове випустять чи будуть ще років 5-10 випускати запчастини до них :) Я сам придивляюся до нього. Але поки що відлякує китайність та не дуже великий багажник.
Чи їздили ви купою людей (у п'ятьох наприклад) з 5ма великими рюкзаками та купою речей? Чи нормально так їхати? Багато місця сзаду? А багато його залишиться, якщо спереду двоє двометрові? :) Як великим людям спереду та сзаду? Для себе, я поки що залишив 2 варіанти - дизель кенгу бу десь 2009го року, чи брати емгранд новий у кредит) Дивився нові МСВ - не потягну щось я до літа стільки. :) |
У мене ГБО, в далекі поїздки беру з собою повнорозмірну запаску яка відїдає купу місця.
Багажник дійсно не дуже великий, з універсалами і "пиріжками" навіть не порівнюється. Але багато чого дає вміння грамотно розмістити в багажнику речі, тоді їх влазить стільки що іноді сам дивуєшся :) В салоні місця дуже багато, я при зрості 191см регулюю під себе водійське сидіння, і сам за собою спокійно сідаю не впираючись колінами. В далеку дорогу я б не брав 5-го пасажира - довго сидіти на задньому сидінні посередні не дуже зручно, тунель заважає зручно розмістити ноги. Якщо ж речей дійсно дуже багато, то потрібно буде докуповувати бокс на дах. |
Цитата:
|
Цитата:
От якби у вас був вибір бу дизель кенгу та емгранд - щоб ви взяли зараз, якщо хотіли би частіше подорожувати? Мені кенгу подобається, але за ту ціну все ж таки бу, та відносно не дешевий ремонт. Проте оцінковка, простір, економія (1грн на 100тку). Емгранд виїжджає за рахунок ціни та усіляких допів. А як у нього з прохідністю, з лісами-полями? В порівнянні з тавром хоча б? |
Цитата:
|
Цитата:
Прийшов час платити страховку - КАСКО + цивілка ~6200грн. |
Текущее время: 10:28. Часовой пояс GMT +3. |
Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.