ТавроФорум

ТавроФорум (https://forum.tavria.org.ua/index.php)
-   ГБО (https://forum.tavria.org.ua/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Таврія на метані: що треба знати "чайнику"? (https://forum.tavria.org.ua/showthread.php?t=88540)

taraslgr 28.02.2016 02:25

Таврія на метані: що треба знати "чайнику"?

Придбав свій перший автомобіль - таврюху. Так сталося, що ще й з метановим ГБО :) Чи є тут ще такі унікуми з балоном на увесь багажник? Поділіться досвідом експлуатації або порадьте, де можна знайти докладну інформацію, особливо що стосується особливостей заправки на АГНКС, запуску двигуна і постановки на стоянку (необхідність переходу з бензину на газ і навпаки в таких випадках), ну і може ще якісь секрети, про які я як новачок можу й не здогадуватись. Буду дуже вдячний!

porsche1984 28.02.2016 14:10

Цитата:

Сообщение от taraslgr (Сообщение 3343377)
Придбав свій перший автомобіль - таврюху. Так сталося, що ще й з метановим ГБО :) Чи є тут ще такі унікуми з балоном на увесь багажник? Поділіться досвідом експлуатації або порадьте, де можна знайти докладну інформацію, особливо що стосується особливостей заправки на АГНКС, запуску двигуна і постановки на стоянку (необхідність переходу з бензину на газ і навпаки в таких випадках), ну і може ще якісь секрети, про які я як новачок можу й не здогадуватись. Буду дуже вдячний!

продай установку и купи пропан-и багажник пустой и цена ниже(пока)и не будешь менхаузеном на ядре

Tomor 28.02.2016 15:13

Цитата:

Сообщение от porsche1984 (Сообщение 3343544)
продай установку и купи пропан-и багажник пустой и цена ниже(пока)и не будешь менхаузеном на ядре

+ 100

megaDok 28.02.2016 20:49

Метан стремно. И гобажника нету. Тоже стремно.

Buzyan 28.02.2016 21:57

Если мотор заточен под газ зато маетана расход меньше но цена метана выше пропана. Я за продать метановую установку.
(((Имею право вычказать частное мнение как все)))

taraslgr 29.02.2016 22:36

мда... дякую за поради, бачу, що всі однієї думки, - ну і, наскільки я зрозумів, власників такого чуда, як Таврія на метані, тут немає принципово :D
Ну що ж, буду "ріпу морщити" - що ж воно далі з цим щастям робити. Може, ви і праві... тільки цікаво, за скільки це добро можна продати і у скільки демонтаж обійдеться?

ppostal 01.03.2016 10:28

Ну вообще альтернатива есть всегда. Например если частный дом, можно купить ОТАКОЕ и вдувать метан из бытовой магистрали, например ;-)

кук 01.03.2016 11:00

Ага, и когда у соседей будут гаснуть запальники в старых котлах и колонках, альтернатив будет еще больше. А так- нормально, главное- не дорого.

ppostal 01.03.2016 11:36

Цитата:

Сообщение от кук (Сообщение 3345004)
Ага, и когда у соседей будут гаснуть запальники в старых котлах и колонках, альтернатив будет еще больше. А так- нормально, главное- не дорого.

Производительность: 1,5 м3/час
Тот же житомир-3 1,75 куба в час по паспорту. С какой радости чтото будет тухнуть?
Пруф 1
Пруф 2
Сори за оффтоп

taraslgr 01.03.2016 20:41

для чого ця гілка

Ні, на жаль приватного будинку в мене немає, а свою таврюшку якщо й звільню від метанової залежності, то ще не завтра. Тому потребую елементарної інформації, яку й починаю по крихтах збирати, наприклад:
- те, що при постановці на стоянку в закритих приміщеннях (у мене гараж) треба обов'язково перекривати балонний аварійно-розхідний вентиль; якщо ж ця стоянка триває більше тижня (не виключаю й такого), то цей вентиль треба раз в тиждень відкрити-закрити, щоб запобігти його окисленню.
Цю рекомендацію знайшов у F.A.Q.ах (тут) , не виключаю, що є ще якісь тонкощі, які треба знати новачку-"чайнику". Для цього власне, гілку й відкрив. Тому якщо щось таке знаєте, напишіть сюди.

ppostal 01.03.2016 20:50

Метан легче воздуха, потому не помешала бы вытяжка, труба на крыше, с забором воздуха под потолком, типа "димарь", если такой еще нет. Просто для спокойствия души о том что газ не соберется в гараже если вдруг шото гдето травит.

taraslgr 01.03.2016 21:19

дякую, ppostal

Цитата:

Сообщение от ppostal (Сообщение 3345481)
Метан легче воздуха, потому не помешала бы вытяжка, труба на крыше, с забором воздуха под потолком, типа "димарь", если такой еще нет. Просто для спокойствия души о том что газ не соберется в гараже если вдруг шото гдето травит.

Хороша порада, дякую, це дійсно варто зробити.

Yurasvs 01.03.2016 21:21

Тут есть в первой книге.
http://tavria.org.ua/forum/showpost....03&postcount=1

taraslgr 01.03.2016 21:54

Дякую, Yurasvs

Хороша книжка, шкода тільки, що про метан там зовсім мало, і то значна частина того "мало" - про особливості їхньої установки "САГА".

Не зрозумів тільки одного застереження - про те, що заборонений одночасний запуск двигуна і на газі, і на бензині. А що, хіба такий одночасний запуск взагалі можливий?

Дякую!

Yurasvs 01.03.2016 23:42

Ну если только неисправно что-то.

Текущее время: 21:35. Часовой пояс GMT +3.

Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.