![]() |
Муки вибору: оливкова олія
Є бажання придбати 5л ж/б продукту, котрий можна використовувати як для салатів, так і для смаження. Переважно, для салатів.
У зв’язку з тим, що товар з однією назвою і навіть в однаковій на вигляд тарі, може знаходитись в де-що різних цінових діапазонах, або навпаки, зовсім різний товар продається за однією ціною, виникає питання - де можна придбати даний товар і, по можливості, максимально уникнути підробки? Хто що може порадити з цього приводу? Торгівельні марки, перевірені продавці... |
Поищите на рынках. У нас например узбеги держат точку. там есть все от чечевицы и кедровых орехов до вот таких вот банок. Или в магазинах "товары из Европы" там контробас .
|
Дякую за підказку, але...
Питання в тому, що їх всяких багато, і важко обрати, на що з цього "багатства" варто витрачати гроші, а потім - і "ресурси організму" :) Тому і питаю, що, можливо, у когось вже є якийсь досвід... З одного боку, як би, є розуміння, що дешевший товар може бути менш якісним, але з іншого - майже, або зовсім, однакові на вигляд банки можуть помітно відрізнятись в ціні. З чого можна зробити висновок, що ціна не може бути критерієм якості. |
Ну вы ж понимаете, что попробовать на вкус все 100500 видов масла и посоветовать, что-то на ваш вкус это немного нереально. Тем более что для салатов нужно одно (экстра виржин) , а для жаренья другое (рафинированное).
|
Как вариант в тех местах продают на разлив по 0,5, можно попробовать и выбрать
|
Ну я б 5л не брав полюбасу. Тим більше, що як я розумію братися буде есктра вірджн, яка після відкриття банально почне окислятися, а більше ні для чого крім салатів вона не годиться. Тому брати по 1л в склі або металі, не в пластику.
1. Дивитись на країну походження, в 99% випадків іспанська має специфічний гіркуватий присмак який мене бісить. Краще брати італійську (запросто) або грецьку (якщо знайдеш, що навряд). 2. Всякі помаце і т.п. не купляти, вони хіба для жарки. В свій час так і робив, в принципі непогано,але по грошах... не на стільки краще як дорожче. Через деякий час припинив. 3. Смажити на екстра вірджн... мосьє знає толк в збоченях |
Вообще мне тоже не совсем понятно желание жарить на оливковом (на любом). Зачем? Для жарки ничего лучше не придумали рафинированного подсолнечного, а если позволяет кошелек то кукурузного. Они там на югах на нем жарят, потому, как оно дешевле воды у них.
|
Вже давно зупинив свій вибір на олії Olimp (Греція)
https://i2.rozetka.ua/goods/6965014/...6965014146.jpg Не для смаження, але до салатів це то що треба. Додає смак справжніх маслин. |
О, дякую. Спробуємо.
|
Відмовився від покупок оливкової олії в 5л металевих каністрах.
Вважаю, що це підробка. 1. Не може 1 л оливкової олії коштувати дешевше 150 грн (в 5 разів дорожче за соняшникову). 2. Оливкова олія (тієї якості, що написано на каністрі) в холодильнику має загущуватися. Цей ефект не спостерігається. 3. На каністрі вказано масову зольність продукту 0.8-0.9%. Олія з такими показниками в Італії вважається лікувальною, призначається тільки дітям і продається в аптеках. |
5 литров не брать 100%, она окислится и будет гадость на вкус и пользы 0
Я раньше брал калифорнийскую с айхерба, у нее почти нет горького послевкусия, но что-то ее нет в последнее время :( в магазинах нормальную не могу выбрать, брал греческую в атб в железных банках, в холодилнике застывает за день, по вкусу горчит в качетсве тоже сомнения сам послушаю, что насоветуют |
Такой греческий ОЛИМП я регулярно покупаю.
Он прекрасен, НО греческое масло, оно не испанское. Оно мягче и не так сильно пахнет. Литровая железная банка у нас на рынке 90грн. |
Нанесения знаков DOP / PGI на продукты, к ним не относящиеся, карается большими штрафами. Так то с большой долей вероятности можно утверждать, что продукты с данными знаками являются качественными.
|
Цитата:
Якось є розуміння, що 1л за ~500грн має бути чимось набагато кращим, ніж 5л за 350грн. Але це в усьому так. І знову ж таки "але" - кому і "Таврія" - машина... Питання прийнятного співвідношення ціни-якості. Брав колись на Розетці, здається, 0.33, або 0.5 за ~100грн - разючої відмінності з тією ЕЛАІОЛАДО не побачив. Також, чомусь хотілося б відчуття оливкового присмаку, а в тих, що брав раніше, такого не помічалось. Скуштуємо. :) Ну і, можливо, в холодильнику випробуємо. Бо інших методів домашніх випробувань я не знаю. |
DOP более строгая маркировка, масло должно быть разлито в регионе сбора оливок
|
Текущее время: 13:00. Часовой пояс GMT +3. |
Перевод: zCarot Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.