Re: Кто ездил в Россию?
Вот нарыл. Думаю всем уезжающи заграницу интересно будет.
КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
Київ
вiд 7 вересня 1998 р.
N 1388
Про затвердження Правил державної реєстрацiї та облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв та мотоколясок
Прем'єр-мiнiстр України
В. ПУСТОВОЙТЕНКО
Порядок допуску транспортних засобiв до поїздки за кордон
54. До поїздки за кордон допускаються транспортнi засоби, на якi видано реєстрацiйнi документи вiдповiдно до Конвенцiї про дорожнiй рух та номернi знаки, серiям яких присвоєно лiтери латинського алфавiту.
55. Документи на транспортнi засоби для поїздки за кордон можуть оформлятися на пiдставi довiреностi, посвiдченої в установленому порядку. При цьому особi, яка здiйснює поїздку за кордон на загальних пiдставах i має таку довiренiсть, на перiод поїздки видається свiдоцтво про реєстрацiю на її iм'я, а свiдоцтво про реєстрацiю, виписане на iм'я власника транспортного засобу, i довiренiсть зберiгаються у вiдповiдному пiдроздiлi ДАI.
Видане на перiод поїздки за кордон свiдоцтво про реєстрацiю повертається вiдповiдному пiдроздiлу ДАI не пiзнiше нiж через 10 днiв пiсля повернення з-за кордону.
56. Транспортний засiб, на якому власник виїжджає за кордон, повинен мати розпiзнавальний знак України. Власник такого транспортного засобу перед виїздом зобов'язаний укласти договiр обов'язкового страхування цивiльної вiдповiдальностi власникiв транспортних засобiв.
57. Транспортний засiб, на який встановлено тимчасову заборону на зняття з облiку, до поїздок за кордон не допускається.
58. На транспортнi засоби, власники яких виїжджають за кордон на постiйне мiсце проживання, видається свiдоцтво про реєстрацiю та номернi знаки встановленого зразка. Такi транспортнi засоби знiмаються з облiку.
59. Державну реєстрацiю, перереєстрацiю транспортних засобiв, що виконують мiжнароднi перевезення вантажiв i пасажирiв, проводять спецiалiзованi пiдроздiли ДАI головних управлiнь (управлiнь) МВС у Криму, областях, мiстах Києвi та Севастополi у порядку, встановленому МВС, пiсля перевiрки вiдповiдностi конструкцiї та технiчного стану транспортних засобiв вимогам резолюцiй Європейської конференцiї мiнiстрiв транспорту.
|