Показать сообщение отдельно
Старый 11.03.2007, 23:15   #50
Рост ®
Гость

По умолчанию Re: акустический поглотитель

Цитата:
Сообщение от HumanKM
ОК!
Давайте зробимо іншим чином! Забули про все що говорилося! Уявляємо що ми вперше на цьому форумі і я задаю Вам питання:

виразіть будьласка мені Ваші думки про те навіщо виробники Хай-Фай та Хай-Енд техніки (які як на мене на перше місце ставлять якість а не розміри чи форму в більшості випадків) сунуть у свої саби звукопоглиняючі матеріали?
Ну, наприклад, версія. Має завдання інженер з тої супер-пупер Фірми розробити саб. Місяць часу. А він за дівками ганяв, горілочку пив. А за проектування взявся лише за пару днів до здачі. Зробив корпус, а він виявився дещо замалого об`єму. Переробляти часу нема, взяв і запхав синтепону якогось. А інші інженери, з інших фірм дивляться, аж виявляється в супер-пупер Фірмі синтепон пхають! Значить і нам треба! І пішло-поїхало... Чим не версія?
Це я до чого? А до того, що ніхто не відповість, навіщо ті інженери роблять те чи інше. Для цього потрібно купити колонку за пару тисяч доларів, розібрати, динамік переміряти, зробити під нього свій ящик і порівняти з фірмовим. Хто виступить спонсором? Бо в мене є краще застосування для такої суми.

До речі, а де це написано, що вказані виробники хай-енду на перше місце ставлять якість, а не прибуток? Наприклад, куплена моїм товаришем мультибітна ямаха (ресівер) 2005-го року випуску звучить припаршиво. Хоча коштує купу грошей.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Тепер про акустику! Мені цікаво хто з Вас що слухає дома? Автомобільний саб? Мабуть ні!
Який дурень буде дома слухати автомобільну апаратуру? Вимоги до домашньої і автомобільної аудіо техніки відрізняються якщо не на 180, то на 90 градусів як мінімум.
Наприклад, низькочастотний діапазон. Хвиля уже має таку довжину, що вона в автомобілі не поміщається! Тому чуємо ми не хвильову, а, так би мовити, тискову складову звуку. І саме тому автосабвуфери - з важким дифузором і довгоході. Знайдіть мені домашній динамік з довжиною ходу 6...10 см. А в караудіо це на кожному кроці.
І саме тому характер НЧ-складової звуку в автомобілі завжди буде іншим, ніж дома.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Хочу зауважити що в жодній справді серйозній техніці Саб ніколи не використовується для відтворення музики - вважається що він буде портити звукову сцену і саме тому його використовують тільки в ДК - де він зможе додати вам приємних вражень від перегляду якогось наприклад блокбастера!
Чесно кажучи я прихильни домашнього звуку на гарному дивані в затишній кімнаті
А що, дома їздять камази і байкери, ревучи двигунами? Сама кімната може переміщається по вулицях, скачучи на ямах, гуркаючи втомленою підвіскою? Чи може вона, та кімната зроблена з бляхи?
Очевидно, що дома більше 6" - для відео.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Складаеться враження що звука кращого ніж в авто, а тим більше в таврії просто буди не може (звісно якщо ви самі його робили)!
Хто таке сказав? Проху ткнути пальцем!

Цитата:
Сообщение от HumanKM
Я ж переконаний в іншому - насправді насолоджуватися справді якісним звуком можна лише в спеціально виділеній для цього кімнаті (весною вже таку матиму Laughing )!
Я не проти, якщо б у мене було більше часу валятися дома на дивані. А так я більше часу проводжу в автомобілі. І що, мені слухати там середньої паршивості систему? Тоді я вже краще в повній тиші... Але я не хочу в тиші - от і йде боротьба за якість в авто. Домашнього рівня досягнути не вдасться, але недалеко наблизитись можна.

Цитата:
Сообщение от HumanKM
В авто - в закритому приміщенні невеликого об"єму - не досягти результату наближеного до природнього звуку! а крім того в автомобілі просто неможливо (яку б шумку ви не робили) слухати якісно граючу музику на маленькій гучності! Мабуть подібні фактори і є тими які змушують мільйони таких як я телепнів Laughing купувати Хай-Фай техніку!
Ну, будуть в цьому році проходити змагання. Приходьте, послухаєте.
Тоді і вирішите, телепні ті, хто платить купу грошей за хорошу автомобільну апаратуру, чи ні.
Я вважаю затрати на караудіо в межах до 5-6 тисяч уо на інстіляцію оправданими. Більші затрати сумнівні, приріст якості там уже надто мізерний з кожною наступною тисячою.

Цитата:
Сообщение от Маша Синичкина
Цитата:
Сообщение от HumanKM
А Вам дам пораду - починайте самі виготовляти магнітоли і підсилювачі, бо самі ви зробите значно краще (навіщо платити більше )!
Я думаю на эту тему...
Я от теж думаю... Надійний, зі стабільним обертанням, а головне новий привід, зовнішній мульбітний ЦАП... Можна і готові мультибітники, але які? Нинішні 9255 і Мак - процесорні, П90 явно слабуватий, в ЦД 700 ніякий транспорт, до Ц910 теж нарікань чимало. А брати б/у - так все має межі витривалості, яким би якісним воно не було колись, особливо механіка...