Показать сообщение отдельно
Старый 02.02.2013, 21:14   #20
Twister

Twister

Машина: Славута
Длина: 1970мкм
Диаметр: 0мм

Вирішив написати про вартість ВАЗ ходовки

Я думаю дуже багато людей цікавить вартість переходу на ВАЗ ходовку, так от після закінчення переходу (установка ГТЦ і колдуна) на ВАЗ ходовку, для цього і створюю цю запис що б все роз'яснити. Так як я люблю вести облік типу що за чим купив і скік портатив на авто то всі запчастини які були куплені записувалися зараз викладу кілька скріншотів і поясню що до чого:

б.в.-б.у. запчастини
нов-нові запчастини
Зараз буде багато тексту ну хто дійсно задумується про перехід рекомендую прочитати

Як ви бачите всі запчастини у мене вийшли в сумі 3160грн (в цю суму вже входить доставка всіх запчастин + розхідники (які вам можуть і не знадобиться) + робота по переварці стойок і розвал.
Давайте порахуємо куди ж так втекли гроші))
1) Хто читав минулі БЖ про перехід той знає що торм. диски і колодки я хотів виключно нові і вентильовані (якщо робити то вже робити)! тому були куплені тринадцяті вентеля BREMBO + нові колодки ТРВ це задоволення мені коштувало 590грн + супорта під вентеля теж подорожче будуть, якщо купувати звичайні тринадцятий б.у. торм диски і колодки то можна і вкластись до 200грн спокійно + дешевше супорта і зекономити на цьому близько 500грн, але як на мене то на тормозах економити не можна, краще поставити хороші і якісні і насолоджуватись ..
2) Це ваз кулак, хоча мені вони + ступиці попалися за дуже солодкою ціною та ще з бойової машини + вже були шпильки і т.д якщо робити на заз кулаці можна зекономити близько 150-250грн (бо ще потрібно буде перетравлювати низ стойки), але я не довіряю пиляеим кулакам, тим більше я робив не тільки що б поставити норм диски але що б можна було і поганяти тому робилося вже на славу)

Коротше кажучи можна і вкластись по запчастинах в 2500, але чи варто жаліти цих 500-800грн що б потім мучиться з кривими дисками і т.д (Наприклад про мої задні барабани: після установки і гальмування почала бити педаль і авто жахливо дьоргало, виною цьому були криві торм. барабани, я продав їх за 50грн людині (з них робляться відмінні проставки), і так як не було грошей купив за 50 трохи більше б.в. але рівні, навесні куплю взагалі нові барабани і буду мати повністю нову торм.систему
п.с . колодки ТРВ були куплені ще при закупити всіх запчастин але не було сенсу їх псувати на старих барабанах)

Можна звичайно і купувати і все нове тоді бюджет вже вийде такий як в мого тески Cayenne але чи потрібно? є деталі які можна сміливо купувати б.в.

літні диски мені обійшлися в 1100грн +100 грн доставка, зимові купував у себе в місті обійшлися в 200грн (при наявності грошей на наступну зиму обзаведуся симпатичними 13-ми), ну і гума в рідкісному розмірі 1000грн ..
старі запчастини та колеса були продані за 1100грн (правді ще повністю залишився передок думаю що за 500-800грн ще їх допродам

що можна було зробити по іншому: купити литі тавробублики за 1000грн + нову гуму ще 1000грн + поміняти всі колодки, шарові, може ще що то там разом вийшло б 2300 але я б залишився на рідних тормозілках і на дисках яких є тільки кілька видів і під якими все ті ж не красиві ступиці і т.д)

або те що зробив я: ВАЗ ходовка з новим передніми гальмами під тринадцяті вентеля+ відмінні шпильки які робилися на Чайці + симпатичні 14-ті литі диски з новою передньою гумою і в хорошом стан задньої що обійшлося мені в 5360грн ну або якщо відняти старі запчастини та колеса 4260 ну і, то що у мене залишилося коротше пішло близько 3700грн + час + трохи нервів

чи задоволений я тим що витратив трохи більше грошей і купа часу зробивши 2-й варіант?
скажу величезне <b> ТАК! </ b> були звичайно моменти коли хотів на все плюнути і поставити назад сток, але в міру рішення всіх проблем я все більше насолоджувався зроблено роботою

так що переходити чи не переходити вирішувати вам! а я це зробив і задоволений, якщо кому-небудь буде потрібна допомога чи порада по переході звертайтеся з радістю допоможу