Показать сообщение отдельно
Старый 24.08.2007, 17:27   #86
vit255
Гость

По умолчанию Re: Re: Re: Re: Re: про генеральную доверенность

Вот буквально вчерашняя доверенность, которую выписывали у одного из Киевского нотариуса. Этот нотариус отличается исключительной дотошностью (в хорошем смысле этого слова) и как мне кажется юридической грамотностью, потому что другие его документы созданные/редактированные и заверенные им для меня прошли проверки в Минюсте, МВД и в Госорганах многих районов Киева
Цитата:
ДОВІРЕНІСТЬ
Я, ХХХХХХХХХХХХХ (ідентифікаційний номер ХХХХХХХХХХХХ), мешкаю за адресою: м. Київ, ХХХХ, будинок №-ХХХХХ, квартира №-ХХХХ, з метою виконання умов договору доручення, укладеного в усній формі з:
ХХХХХХХХХХХ, який мешкає за адресою: м. Київ, ХХХХ, та
ХХХХХХХХХХХ, який мешкає за адресою: м. Київ, ХХХХХ
цією довіреністю уповноважую їх, кожного самостійно, представляти мої інтереси перед усіма юридичними та фізичними особами, в тому числі перед органами ДАІ, з питань щодо експлуатації належного мені на підставі свідоцтва про реєстрацію ТЗ серії ХХХ №-ХХХХХХ, виданого У ДАІ ГУ МВС України в м. Києві 15 серпня 2007 року, АВТОМОБІЛЯ марки ХХХХХ модель ХХХХХХ, випуску 2007 року, шасі (кузов, рама) №-ХХХХХХХХХХ, державний номерний знак ХХХХХ, зареєстрований УДАІ ГУ МВС України в м. Києві 15 серпня 2007 року.
Для цього надаю їм право керувати вказаним автомобілем в якості водія, подавати від мого імені заяви у підрозділи ДАІ для оформлення тимчасового реєстраційного талону з терміном дії, що не буде перевищувати термін дії цієї довіреності, отримувати тимчасовий реєстраційний талон, у разі його втрати виконувати всі необхідні дії для отримання в органах ДАІ його дублікату, проходити технічний огляд автомобіля, а також виконувати інші дії, що витікають із цієї довіреності.
Довіреність видана без права передоручення з правом виїзду за кордон і дійсна до двадцять третього серпня дві тисячі десятого року.
Положення пункту 6 "Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок", затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 1388 від 07 вересня 1998 року та підпункт "б" пункту 2.1 "Правил дорожнього руху", затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 1306 від 10 жовтня 2001 року, нотаріусом мені роз'яснено.
Когда я прочитал этот текст я, мягко говоря, офигел, ну и соответственно тут же ее спросил: уважаемый нотариус, а накой фиг мне такая доверенность если в ней самой почти явным образом указывается на то, что я должен еще иметь и временный талон (ВТ)?
На что она мне ответила: эта доверенность вам пригодиться на случай обращения в страховую, в которой это ТЗ застраховано по КАСКО.
Так как в договорах страховиков есть формулировка «лицо владеющие ТЗ на законных основания» и страховики «пользуются» этой формулировкой следующим образом: приходит человек с доверенностью за возмещением, а они его макая в этот пункт спрашивают а собственно где ваш временный талон? что нету? Отказать! Вариант второй приходит человек с ВТ за возмещением, а они его, макая в этот пункт, спрашивают, а собственно где доверенность? что нету? Отказать!
Поэтому что бы такого не было, советую вам еще и получить ВТ.
Ну а для вождения по всем буквам закона эта доверенность не годиться, вам нужен просто ВТ, но мне не жалко могу вписать туда словеса и про керування, мол на некоторых Гайцев это подействует.
Отаке