Цитата:
|
Сообщение от Jedy
Цитата:
|
Сообщение от Рост ®
Так ми говоримо про конкретну 10-ку, Helix W10 Competition, якій тепер на заміну прийшла P10.
|
Я вот могу руководствоватся только личными впечатлениями.
Но не слышал ни одной 10-ки у который бас был бы глубокий, чтоб чувствовалось, как по салону прокатывается дрожь, при ударе в барабан. Чтоб вибрация ощущалась спиной и грудной клеткой.
Все десятки, что слышал - они так интеллигентно бумкают, тихо так, ненавязчиво, бархатисто. Даже и не поймешь. то ли фронт басовитый, толи саб есть. Если бумкает 12-шка сразу понятно, что саб есть и от фронта такой атаки не добится нивжисть.
Может оно и правильно - "ненавязчивый бас", но явно "не мой вариант". Так что тут ИМХО надо слушать и выбираь под себя. :wink:
|
А ти на концерті живого оркестру був? Невже там "
прокатывается дрожь, при ударе в барабан. Чтоб вибрация ощущалась спиной и грудной клеткой."? Чи в органному залі? Невже там теж від найнижчих нот тебе цілого сотрясає, а стіни і стільці ходять ходуном? Прокиньтесь, люди! Автомобільні саби, від яких машина підскакує не мають ніякого відношення до музичних компонентів. Бас повинен бути, але він повинен відповідати реальному, з життя! А не придуманому власниками пацаномобілів.
Тепер я розумію, чому ти говориш постійно про локалізацію. В тебе її не може не бути при такому підході.
І глибина басу визначається усім попереднім трактом, починаючи з ресівера. Колись давно, коли в мене стояв ще Кларіон 546, я якось замінив його (для послухати) на Накамічі ЦД 700. І був вражений відкриттям, що бас живе не в сабі, а в голові! Бо він несподівано появився, абсолютно чіткий, з повним контролем аж до самих 20Гц.
Так. Я це вже раз сотий говорю, відчуваю, що починає набридати. Скоро завершу, напевно
ПС. До речі, атака - це, якщо по простому, швидкість відклику динаміка на електричний імпульс підсилювача. І в легшої 10-ки атака апріорі краща, ніж в 12-ки. За інших рівних умов, звичайно.