Показать сообщение отдельно
Старый 17.06.2014, 20:56   #96
vitw

vitw

Машина: Запорожець 3 шт. Форд, Сеат.
Длина: 12430мкм
Диаметр: 31мм

Коробку зробили. Купили на розборці шестерню третьої передачі за 250 грн. Нова коштує понад 2500грн.

Поставили ручне керування для батька (б/в комплект 1000грн), робота з вартістю ремонту коробки 1200 грн.

Після першої ж поїздки батька по місту вже перед гаражем заглохла машинка. Іскри немає. По телефону ніхто нічого внятного підказати не зміг. Запхали автівку в гараж.
Наступного дня я проїхався по автоелектрикам в пошуках можливості перевірки такого комутатора.
Ніхто подібного не бачив і, багато хто, навіть, не знає, що це таке...

Довелось курити інтернет. Так мені вдалось перевірити все, крім комутатора. Один простий роботяга, який дуже поспішав додому колоти дрова на зиму , промовив, що там стоїть катушка, як на газоні, а не датчик холла. І він колись переробляв газонівський комутатор.
Перезвонивши знайомому механіку автопідприємства, переконався, що на ГАЗонах і ЗІЛах дійсно катушка.
Заїхав в магазин вантажних автозапчастин, майже придбав ГАЗонівський комутатор .
Сильно злякавшись того, що в мене аж шість проводів, а в ГАЗонівському 131-му комутаторі всього три - поліз знову в інтернет.
Прочитавши багато гарного про новітню розробку вінничан 131-й комутатор і, згадавши автоелектрика - лісоруба, ризикнув сотнею гривень і придбав 131-й комутатор.
Згадавши електронну молодість, за 15 хвилин підключив новий комутатор.

Автівка завелась миттєво.
Ось так я став автоелектриком за півдня.

Вчора встановив нові амортизатори на ляду 100грн пара - якісь російські. Старі, напевно, потекли від сонця. А може і від старості.

Ще не працює водійський склопідйомник. Хочу якось розібрати і зробити нарешті. Літо все-таки на дворі.

Последний раз редактировалось vitw; 17.06.2014 в 21:00.
vitw вне форума   Ответить с цитированием