Показать сообщение отдельно
Старый 09.01.2008, 02:22   #20
Рост ®
Гость

По умолчанию Re: Интересно как это играет???

Цитата:
Сообщение от AL
Очень интересно, Вы сравниваете подсидельники с торпедой :shock:
мид же не "накрыт" сверху лобовухой :!:
Так, порівнюю. Яка різниця - і там, і там відбитий від лобового звук.
Але!
Якщо при підсидільній установці нарватися на стояк доведеться майже неминуче, то де поміститься стояча хвиля під лобовим склом на нч для мене загадка. Чому я і задавав цілком конкретне запитання - на яких конкретно частотах ви чули стоячі хвилі в цій, конкретній інсталяції? Бо мені справді цікаво. Правда відповіді ви щось не даєте, шкода.

Цитата:
Сообщение от AL
про Проц....
невже Вам не відомо для чого потрибен процессор? і які функції він виконуе? :?
Звичайно відомо. І те, якими методами він це все робить, і як негативно це впливає на звук. І як це вбиває сцену для усіх сидінь, крім того, на яке проц налаштований.
Але я задав знову ж конкретне запитання - що ж таке робить проц, через що він неминучий за подібної схеми установки акустики, чого не можна зробити іншими, не цифровими методами?

Цитата:
Сообщение от AL
от мені дуже цікаво як Ви робили інстал в торпеду, для цього як найменше потрібно знати диаграму направленості динаміків, та мати тестові бокси (в нашому випадку 10-14 литрів). Не думаю, що Ви з боксами гралися.... та щей таскали їх по торпеді...

можливо в Вас вже є готовий провіриний варіат, при якому привязки до ближньго слухача буде мінімальна? мало віриться...
Ну, не кажучи про клієнтські машини, свою я роблю уже третій рік. На даний момент використовується уже третя схема установки. Тому я направду дуже багато чого натягався по салону. Але не в цьому справа.
По-перше, знати діаграму напрямленості зовсім не проблема, особливо при наявності у Львові самої потужної в Україні, а може і на усій території колишнього союзу акустичної лабораторії. Хоча дана діаграма як раз не відіграє рішаючої ролі. Ну але це вже нюанси.
По-друге, навіщо тестові бокси, якщо є доволі фріейрних динаміків? Тягай донесхочу. А також є 4" динаміки, які грають суттєво нижче 100 Герц в 0 дБ. Так що матеріалу для проб і помилок хоч відбавляй. До речі, саме такі динаміки в мене зараз і стоять, 4", резонансна частота 65Гц. Правда, оскільки в мене 3-полоска, то так низько вони мені зовсім не потрібні, але разок, для інтересу, роблячи тестове прослуховування Женезіс Стерео 60, я їх розпустив на всю полосу. Стоячих хвиль відзначено не було.
По-третє, ніяких перевірених варіантів не існує, бо усі автомобілі різні. Але існує голова і руки, а також основопологаючі закони акустики, цілком конкретно виражені в математичних формулах і правилах. І якщо їх грамотно дотримуватись, не керуючись якимись домислами, різними дописами, як казав Мобі, глухих теоретиків з Синьої, а працюючи головою і руками, усе буде дуже гарно.

ПС. Так що з відповідями на мої запитання?