Цитата:
Сообщение от кук
Щоб вічулося та ікалося, треба робити по такому рецепту(мало не впав) з російського сайту- ...
10 кг ягод винограда
сахар — от 1 — го килограмма до 6-ти (лучше 3 — 3,5)
або- ...
виноград — 5 кг (ягоды)
сахар — 3 кг
вода — 12 литров...
|
Це шось страшне.

Я колись дуже давно (15 років тому) у надзвичайно солодке сусло перед бродінням жухнув цукру 250 г на літр чистого соку. Так воно заграло як дурне, вилізло із бутелів і розповзлося по всій кімнаті. Я був у шоці.
Коли неначе освітлилося (майже перер самим Новим роком) - у вина був дивний легкий зеленкуватий відтінок (виноград був світлий). Кинув спиртометр - а воно більше 24 градусів. Випили ми з тестем по півтора гранчака - і все, "тьомная ночь".

Перегнали усе на самогон. Самогон був прям жива вода.
З тих пір я вина не робив. Оце в цьому році вирішив поновити.