Показать сообщение отдельно
Старый 07.03.2008, 02:45   #29
Grom_84
Гость

По умолчанию Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Перевів на А-80

Yo
проїхав поки що близько 100км. Тому статистику витрат пального буду робити пізніше, коли з'ясую мінімальну кількість води, що тамує детонацію на ВСІХ режимах експлуатації.

далі два вищенаведені пости просто вбили у мене віру в людей:
Цитата:
SNIPER писал(а):
Уменьшение степени сжатия ведёт к уменьшению мощности и увеличению расхода топлива. Думая, что выиграл на качестве бензина, проиграешь на его количестве (расходе)

Вот это 100% верно
почнем з початку: ступінь стиснення я не міняв... скоріше за все вона у тавра зовсім не паспортні 9,5 почитайте, що пише Ілля Лавр про виточки в поршнях. З цього висновок при реальному СС від 8 до 9 їздить тре на бензині нижче за 92. В чому я не правий? може в тому що колхоз?

увеличение расхода топлива? Тут нічого не можу сказати. Я їжджу як їжджу і не збираюсь собі відмовляти у радості вільного безпечного драйву, тому витрати пального і стиль їзди див у топіку про крутіння мотору. + реальні витрати ще не міряв= самому цікаво

Цитата:
выиграл на качестве бензина, проиграешь на его количестве (расходе)
Я не просто вливаю "низькоякісний" бензин в бак, я його спалююю в умовах що точно мають супроводжуватися детонацією (СС більше 8 + навантаження). Крім того низькоякісний бензин - це той що має більше летких фракцій, через те прагне згоряти швидше (детонацією пахне?), виділяє більше тепла (пахне детонацією і прогарами поршнів). Крім того я не збільшив переріз жиклерів після того як розточив други карбюратор на 1 мм (перший розточив на 3мм дивним чином позбаввиши себе тяги на малих обертах... і економії палива в принципі...!) і відполірував і зняв всякі виступи і одним словом змінив співідношення в паливно/повітряній суміші в сторону збіднення (свідомо не думай). в результаті: є бензин який схильний до детонації за данних умов згоряння; є збідненна суміш, яка навіть на номінальному бензині схильна до детонації (щоб її уникнути всілякі автогіганти вимудровують системи безпосереднього вприску, пошарове заповнення камери згоряння, системи типу DiesOtto і тому подібне). втім виявилося що моя досить проста і незграбна система також справляється з цією задачею. саме тому (персонально для СНІПЕРА це калхоз) варто розбомбить. відсутність вприску на сучасних автомобілях = нонсенс. воду ллють, прораховують і ще ллють. але про це кількома постами вище (я не найнявся повторно набирать).
Про здатність води чи водно/метанольної чи водно/етанольної суміші (навіть водка) тамувати детонацію знають і плідно використовують там де не поставиш інтеркулер чи буст контроллер - в мотоперегонах. є кілька іменитих мериканських компаній що розробили різні кіт серії, що дозволяють лити воду в більшість турбованих моторів. Для атмосферників випускаються кіт-набори, що нічим не поступаються моїй конструкції за 40 грн. Лить воду в атмосферник варто для збільшення масового заряду паливно/повітряної суміші. крім того вода випаровуючись у камері згоряння здійснює різні цікаві ефекти, що споріднюють ДВЗ з паровою машиною - пар ДУЖЕ відрізняється від води за об'ємом. Розрахункове ККД зростає з іще одної причини - пар розширюючись значно більше ніз відпрацьовані гази - збільшує ступінь стиснення... ? "Уменьшение степени сжатия ведёт к уменьшению мощности и увеличению расхода топлива" відповідно збільшення?
Чому ми їздимо з таким мізерним СС? екологія панове. в 60 робили двигуни з СС 12 і навіть 14 (для 76 бензину!!!) як вони тамували детонацію? - не знаю, але точно знаю що вони жерли дуууже багато бензину і булллиии дууужжжеее потужні і дууужжжее токсичні (сподівають кількість знаків приємно давить на читачів чииттааччіііііііів)

Все що я написав стосується того теоретичного матеріалу, що мені довелося прочитати перед тим як я зміг обгрунтувати батьку (лікар) що це не зламає машину, що у цього є аналоги, що це економічно доцільно, що це точно безпечно. Повірте мені зараз дуже легко вам все це пояснювати

тепер оффтоп:
я не ставив пісялку від тайги, а переробив штатну встановивши дві з маркуванням 45 в одну камеру не збільшууючи їх сумарний опір набігаючому потоку. вони були пристріляні на виступ під карбом ( що компенсує мій винахід з розташованими один над одним розпилювачами + виступ зубастий дуужее гарно розбризкує бензин)
Я ніде не писав, що ставив кулачок №4...чи навіть№7 я подумав виступаючою частиною тіла і зробив власний кулачок, точніше 6 кулачків. повірте перед тим як мені сподобалось довелось багато попрацювати напилком. компенсацію відкриття ДЗ - основне призначення ПН, тому я здійснив прив'язку продуктивності ПН до кута відкритя ДЗ: до кута 15 гр ПН майже не працює; 15- 60(65) гр продуктивність зростає по експоненті. це трохи перекриває кут відкриття ІІ камери. у звязку зі встановленням "Багатих" жиклерів там ПН знову мало працює. Таким чином я не розумію, що можна взагалі розумного знайти в моїх словах :shock:
Доречі в нас під києвом і в стольному граді чомусь не продають свердла з шагом 0,007. може тоді варто міняти продуктивність жиклера міняючи довжину звуженого каналу? повір далі більше :oops: [/i]