То Палм
У вас правильно написаний вік? ви в 15 років самостійно займалися форсуванням жужика? Респект.
я в такому віці бігав за дівчатами, я і потім бігав, а за машину взявся лише після одруження

з певних причин... :oops:
мабуть важко підібрати взуття до ваших підків. Співчуваю.
Кляті мерикоси роблять різноманітні КІТ набори, що їх умільці можуть самі встановити на своє авто (Do It Youself) так там часто пишуть, що 0,3 бара надуву це порог після якого варто змінювати начинку двигуна інакше буде значно зменшуватися моторесурс результуючого агрегата. Дивним чином на ВАЗівські мотори без істотної переборки також не радять давити більше 0,3 бара (мабуть у мерикосів підчитали

)
Що ж до пилососа то перефразую : турбіна не обов'язково з пилососа
Питання ви були свідком як у МеМЗа відривався поршень при надуві0,3 бара? якщо були то куди поршень полетів, чи розбило блок? Чи були теплові деформації в наслідок детонації? В якому стані були кільця і денце поршня? Всі ці питання стосуються надуву 0,3 бара чи близько того
А і все таки мене більше цікавить досвід про механічний надув. Він так і проситься на спільний з генератором шнурок і є де дірочку проколупать для холодного заборника. обчем одні плюси