Показать сообщение отдельно
Старый 12.03.2008, 17:20   #10
Oлег
Гость

По умолчанию Re: Re: Re: Розтолкуйте мої права

Два тижні тому, напевно там же (відразу за Солонкою?) мене також зупинили і склали протокол за порушення правил обгону. Та ж дорога - після ремонту, без розмітки, дві смуги в одну сторону. Я їхав в лівій, в правій ледве котились камаз і автобус... Обганяючи їх, помітив знак "обгін заборонено" (раніше його там не було) і вирішив не вклинюватися між ними, а завершити все-таки обгін, враховуючи, що зустрічного руху там нема і ніколи не було. Через 300м тормознув даїшник. Хвилин десь 20-25 я його мучив і заставляв правильно і повністю заповнювати протокол (а то він взагалі спочатку пропонував підписати пустий протокол, мовляв все решту він пізніше сам заповнить, щоб не займати мого дорогоцінного часу ). В поясненні я написав приблизно таке "Пішов на обгін ще до встановленого знаку, і був змушений завершити маневр, щоб не створювати аварійної ситуації іншим учасникам дорожнього руху. Дорога не мала жодної розмітки". В принципі, так все і було. З моїми правами, звичайно ж, він мене не ознайомив (в протоколі я так і написав), і довго не міг зрозуміти що я від нього хочу. Під час розмови пробував мене залякати і переходив на "ти", в результаті в кінці нервно теребив руками якусь свою папку з документами (не міг дочекатися коли я вже нарешті поїду), побажав щасливої дороги і подякував. Сталося це 1 березня, повістки покищо не було, чекаєм...
І ще одне - завжди старайтесь, щоб вся розмова і процес складання протоколу проходили в присутності свідків (я, на жаль, тоді їхав один в машині), тому що при розмові один-на-один то бидло починає серйозно нагліти... :roll: Або вмійте культурно поставити його на місце :-)