Показать сообщение отдельно
Старый 27.07.2016, 11:49   #1336
Forester
Забанен

Машина: Opel Frontera Panzerkampfwagen V, Opel Tigra Mk-I - цаца
Длина: 199180мкм
Диаметр: 0мм

Цитата:
Сообщение от Petro Посмотреть сообщение
Можете вважати, що мій мозок, або не може піднятися так високо, ну або, не може опуститися так низько, щоб зрозуміти цю думку. Чи не поясните?
Я вважаю (бачите, пишу вже не рахую, а вважаю! ), що ви просто не помiчаете деяких речей.
Моя думка не змiнилася: вважаю, рахую, маю думку - синонiми i все залежить вiд контексту та вашого власного бажання висловитися тими чи iншими словами. А от це: "Это результат постепенного насильственного внедрения русского языка", "Вы хотите сказать, что вначале было великое русское слово - считать, а затем украинцы, перевели его на свой манер? Почему-то я вижу это по-другому" полiтична заангажованнIсть, бажання у всьму бачити "насильственное внедрение" та "Путин виноват". Хоча б сюди полiтику не тягнули.

На що спираеться моя впевненнiсть щодо "рахую, вважаю, маю думку"? На сучаснiсть. В сучаснiй украiнськiй мовi це синонiми. А намагання викреслити щось iз вжитку, бо "воно вiд кацапiв прийшло" - дурiсть.
Наприклад на Уралi часто кажуть: Вот пришли и робим. Iменно "робiм" (вiд укр. робим, робимо). Чи: есть сигареты? Нима. (Вiд укр. нема). Так що, це "насильственное насаждение" украiнськоi мови в окремо взятому регiонi Росii? Тому я i рекомендував мсье Кварцу трохи поподорожувати з фiлологiчними пошуками. Може тодi вiн зрозумiе, що русизми в украiнськiй мовi та украiнiзми в росiйськiй - це нормально. А не "кацапська агресiя".
Forester вне форума  
0 (0)