Вирішив і я стати власником китайського коника. Чи вола (дизельний мабуть більше з волом асоціюється - рухається повільніше, а тяга більша).
Спочатку невеликий звіт по ремонту кентавра 2070Б у племінника. Де не працював регулятор обертів і відповідно - не регулювався газ. Все вилилось в те, що китайці неправильно встановили тягу на вісь відцентрового регулятора, вона просто стояла в тому положенні, що дросель карбюратора був весь час відкритим і не рухалась, не даючи йому закритися. Інтернет + поради одноклубника надихнули мене на правильний шлях. В результаті чого все запрацювало. Єдине, що мене цікавить, яка скотина сказала племіннику, що фільтр 2Т двигуна (інший мотоблок) треба просочувать маслом? Вбивби! (с)
Ну а тепер - про своє. Вибирав, аналізував... Врешті решт зупинився на кентаврі 2060Д, виходячи з того, що по потужності він приблизно аналогічний 2090Б, але тяга на малих обертах вища і споживання менше.
Знайшов у Дніпрі фірму, що продавала їх ще по ціні весни цього року. Приїхало чудо в двох ящиках, пакунок з колесами (10") і руль. Мав трохи сексу зі збиранням цього всього в купу. Навіть не залишилось лишніх запчастин

. Не вистачало тільки фіксатора на один з тросів. Але то вирішилося підбором боночки з клемної колодки. Ще знайшов - я так розумію, дефект литва - невелику дірку біля отвору, в який має ставитись стартер в варіантах з електрозапуском. Схоже, двигун китайці перевіряли - з вихлопної смердить і на щупах присутні сліди мастила. Всі гайки затягнуто. І на двигуні і в редукторі.
Трохи люфтять підшипники в чашці зчеплення. Ну, в електроінструменті у мене такий люфт - на грані заміни. А тут - новий виріб. Побачимо.
Ще цікавий момент - в комплекті були болти й гайки М10, але під ключ на 16. Уміють китайці економити. Мінус 1мм на шляпці і на гайці - а в межах країни - купа металу.
Ну, в планах - металеві колеса (думаю купувать такі само 10"), підгорталка для картоплі, копалка для картоплі і роторна косарка. Останню хочу купувать ту, що навішується спереду. Теж начитався інтернету

про погіршення балансу і інші незручності в використанні.