Показать сообщение отдельно
Старый 15.10.2017, 13:44   #425
Michurin

Michurin

Машина: Славута 1.2L, 2004-го року народження, Рено Сандеро 1,4, 2011
Длина: 117180мкм
Диаметр: 40мм

Тут було твердження, що є неоригінальні аналоги заводських запчастин, кращі за оригінал. Під заводськими будемо розуміти як автозазівські, так і інших виробників, які ставились на конвеєрі. Особисто я визнаю, що переважна більшість заводських комплектуючих при належній якості виконання кращі, ніж неоригінальні замінники, але, як часто буває, заводські запчастини і комплектуючі підводить якість виконання, особливо, в останні роки, коли завод місяцями простоює і слідкувати за якістю ніякого сенсу і можливості немає. Можу на власному досвіді 13-річної експлуатації Славути з конвеєра узагальнити деякі висновки позапчастинах, які мінялися.
Першою проблемою був радіатор охолодження, який почав "потіти" біля лівого бачка першої ж зими - некритично, іздило 5 років практично без серйозних підтікань (тільки в морози трохи текло), після чого радіатор був замінений на заводський паяний "Зліт"-"Лузар". Через пару років він теж почав потіти, був обтиснутий на бачках і вже років 5 у відмінному стані. Висновок - конвеєрний радіатор можна було замінити на "заводський" паяний значно кращої якості, але і до нього треба прикасти руки, щоб він був безпроблемним.
Далі - шарові опори. Конвеєрні прослужили 25 і 30 тисяч. Були замінені на Фенокс, які успішно проїхали 50 тисяч і були замінені на Кедр, хоча ще тисяч 30 могли б ходити (з'явилися постукування у підвісці, думав, що опори, виявилося - стійки). Кедри пройшли уже близько 25 тисяч і їх стан - без зауважень. І Фенокс і Кедр були загерметизовані моїм фірмовим способом. Думаю, заводські теж ходили б довго, якби я їх теж загерметизував "з нуля". Але факт залишається фактом - неоригінальні опори після прикладання рук мали в рази більший ресурс порівняно із заводськими.
Диск зчеплення: з конвеєра у мене стояло відверте гівно, яке було замінене на 45-й тисячі. Замінив на заводське для Сенса і воно уже пройшло більше конвеєрного, але навіть натяків на зношування немає - думаю, пройде ще стільки ж. Висновок, як і по радіатору: є оригінальні запчастини значно кращої якості ніж ті, що ставились на конвеєрі.
Натяжний ролик. Конвеєрний пройшов 50 тис. і ще ходив би, треба було тільки змастити, але вирішив поміняти на новий разом з ременем. Купив оригінальний, який не пройшов і пару тисяч - заклинив. Розбір польотів виявив таки причину: внутрішній діаметр корпуса ролика був оброблений "в плюсі", нові підшипники запресовувалися важко і оберталися важко, так як і було зразу після покупки. Обробка розсувним райбером все поставила на місця - обертання стало легким і рівномірним. Ролик лежить у запасі, а трудиться китайський Золекс, уже тисяч 40 і почуває себе нормально. Висновок: у заводських роликах при нормальній якості виготовлення нічому ламатися, крім підшипників, як і у китайських, тому вважаю використання значно дешевших неоригінальних роликів для заміни одночасно з ременем раз на 50-60 тисяч абсолютно виправданим.
Помпа. Заводська почала попискувати у сильні морози після 60 тисяч и була замінена на Лузар. У заводській виявилося, що внутрішній підшипник повністю сухий і іржавий.Через тисяч 20 вирішив поставити заводську з високою крильчаткою. Вона почала підтікати, не пройшовши і 10 тисяч - криво запресований сальник, незадовільна чистота обробки поверхні контакту крильчатки і сальника, крильчатка-ексцентрик. Лузар був повернутий на місце і вже пройшов більше 40 тисяч. Заводські обидві були "доведені до ума" і лежать у запасі. Знову ж, той самий висновок: до оригінальних запчастин треба прикласти рук, оскільки якість при високій ціні абсолютно негарантована. Використання неоригінальних запчастин навіть при трошки меншому ресурсі виправдане відчутно меньшою ціною, інколи в рази.