***И по поводу расхода. Если нива жрет 10 литров на 100км то метана сожрет кубо 12!!! И никак на 16кубах не пройдет 200км. Бред!!!!!!! УЧИ МАТЕМАТИКУ!***
Бачу, пан серйозно їздив на метані :wink: Перед тим, як флеймити, почитайте шкільну фізику (питома теплота згоряння палива), а також хімію (закон Авогадро та молярну густину газів). Я написав, як є У МЕНЕ, а вірити чи ні - справа ВАША.
***И это без удорожания метана с нового года в 3!!!! раза. ***
Якщо метан настільки подорожає, то міські жителі (що опалюють ним своє житло, їх більшість) заспівають такої, що почують у вищих ешелонах влади, і це безумовно відзначиться на результатах виборів

. Крім того, буде вигідно опалюватися бензином

. Так що думаю, цього не буде.
Для тих, хто сумнівається, повідомляю, що двигун в тавроподібних машинах ЧОТИРЬОХТАКТНИЙ з ІСКРОВИМ ЗАПАЛЕННЯМ і він БУДЕ працювати на метані і навіть на генераторному газі (суміш чадного з воднем, утворюється з вугілля та дров).
Порахував, що набір бердичівських балонів на Таврію буде важити 46 кг при запасі ходу близько 250 км маса газу в них - коло 10 кг, якщо не їздити з повним баком, то 25 кг бензину можна відкинути і вийде додаткове навантаження на ходову близько 30 кг.
***Маленький секрет - расширения метановых заправок на украине не намечаеться. Все оборудование - с советских времен, пока с трудом поддерживаеться в эксплуатации.***
Неправда, намічається. Під Хмельницьким скоро запустять комерційну, недавно запустили в Гайсині. А у Львові аж 5 штук. Практично завжди заїжджаєш зразу на колонку (на трасі Львів-Тернопіль). Обладнання для заправок роблять в Сумах. Ціна комплекта здається від 30000 уо.
Взагалі, суперечка метанщики-пропанщики подібна до суперечки пропанщики-бензинщики, і причина, на мою думку - суміш зависті з жадністю або нездоровий консерватизм. Ну і бажання посперечатися.
Вибачте, якщо щось не так.