Цитата:
Сообщение от Василий_7
Розвал плюс-минус такой же... а зачем собственно такая точность?
Вы считаете 10 минут(6-я часть градуса) на что-то повлияют в разрезе эксплуатации машин по нашим дорогам?
|
На передній осі навіть 5 хвилин відчувається. Я перед зимою зменшив розвал до 10 хвилин, можливо навіть і менше вийшло, то зимою доки лежав сніг, було ніби норм, але зараз коли вже снігу нема, то я відчуваю сильний дискомфорт, на рулі чути кожну ямку, і руль дуже сильно тримається середини, чим далі руля крутиш від центру, тим треба більше прикладати зусилля до руля. Дивився на плече обкатки, то виходь порядка 0-1 мм, а має бути 5 мм.
На задній осі може бути нерівномірний знос шин, -30 це на пусту машину, нагрузка додає напевне ще кілька хвилин, додати до цього +17 хвилин сходження. При різних положення коліс, не виключено що задні колеса не попадають в колію передніх, бо мені робили два рази розвал-сходження фіксуючи руль в центральному положенні, то після кожного разу руль зміщений в реальності на дорозі чуть в сторону.
P.S.
Написав програмку для розрахунку розміру шайб, то щоби привести це колесо до положення іншого де розвал +22 хв, і сходження +7 хв, то получаються такі цифри.